|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Stary roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.2
Carola współczuję, co za kretynski zarcik! Przykro mi że tak się skończył i mam nadzieję że uda się.odzyskać dane.
Wpaula moja cora wczoraj skonczyla dwa miesiace, nosi ubranka w rozm.62-68 a leginsy i wszystkie spodenki 74. Ma długie nogi, mało który pajac nam pasuje. Waży ok 6kg Irenko może jakiś ciuch, gra, książka? Ja też mam prośbę... Mam iść na obronę doktoratu i nie mam pojęcia jaki prezent daje się z takiej okazji? PomóŻcie ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Latte, Meta nie chcę straszyć kochane ale oby to nie była nerka!!! Ja tak miałam... Ból po prawej stronie pod łopatka. Boli tez jak się chce podnieść prawa nogę. I faktycznie pomaga ciepła kąpiel, rozgrzewający masaż lub nagrzewanie poduszka elektryczną (nie zalecane przy zapaleniu nerki) ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Misstic jak dzampreska? Ps. U nas ziajka przynosi efekty, jeszcze walczymy w ciemieniuchą ale widać w końcu poprawę! ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Zosia też zaciesza do.lustra jak patrzy na mnie ![]() Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-12-07 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Sta☠ry roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Stary roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.2
A to my
![]() ![]() Carolciuska to współczuję. Ja mam Xperia Z tez baterii wyjąć nie ma jak ale chociaż da rade kartę włożyć. No i jest faktycznie wodoszczelna. Dzanet to na pewno nie nerka :/. U mnie to jest przy kości ogonowej przy gwałtownym ruchu. Parę razy jak wstawalam z łóżka to aż mnie dosłownie rzuciło na nie. Asiu ja też poluje na lustrzankę i albo Canon Eos 1200 (ja jestem za nią bo jest dla amatorów, po co mi wypasiony sprzęt jak nie będę się umiała do końca nim posługiwać) albo Nikon ale za cholewe nie pamiętam tersz który, ale to mojego męża wybór. Obejrzałam dziś pokłosie. Jestem trochę wstrząśnięta... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
hej
my dzis caly dzien u moich rodzicow. Maly spisal sie na medal. Smieszek nasz maly. Skok mu chyba mija - mam nadzieje ![]() Widzialam dyskusje na temat rozszerzania diety maluszkom. Ja osobiscie nie mam zamiaru kupowac tych sloiczkow. Sama bede gotowala zupki malemu. Mam swoje ekologiczne warzywa i drób (tesciowie hoduja) i tego sie trzymam. A i rozszerzamy sie po skonczonym 4. miesiacu ![]() Moje drogie co sadzicie o zyrafce Sophie? Jaka fajna zabawke polecacie? Dostalismy pieniazki od dziadkow na swieta dla malego i chcemu kupic mu cos fajnego. Ciuszkow ma full wiec ide w jakies zabawki.. Prosze o rady ![]()
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 ![]() Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama ![]() 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Sta☠ry roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.
Hej
![]() Do tego straciłam wene na przysiady. Wspierający mąż powiedział ze przysiadami mogę sobie zrobić więcej szkody niż pożytku. Nie wiem co o tym myśleć. Musze poczytać. Ma pocieszenie machnelam sobie 20 minutowe rozciąganie. Cytat:
hehe wczoraj czytałam oba artykuły ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia 120m ogrzewa od października do marca na gaz,gdzie jest w domu ok.30 stopni dzień i noc i płaci tylko 3000 za ten cały okres... Ja rozumiem jakby to było ogrzewane do 25 stopni u nas ale u nas większość czasu kaloryfery wyłączone.. I tak jak pisałam przy wyłączonym nabiło nam 9 jednostek w pół godziny... Tż powiedział,że nie zapłaci,bo nikt nie uwierzy,że w miesiąc tyle naciągnęliśmy... Jej poprzedni lokator też tyle miał i nie zapłacił,bo mieszkał sam bez rodziny i to nie jest możliwe... :/ ludzie nadpłaty mają a nie takie kwoty..
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Meta szok! Oszalec można
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;49250817]Meta szok! Oszalec można[/QUOTE]
Nie dziwi mnie to, u moich rodziców w Pl w mieszkaniu nikt nie mieszka a liczniki na grzejnikach chodzą, rodzice w Pl jak są to raczej w sezonie nie grzewczym. Podobno nawet jak słońce mocno świeci na pokój to licznik bije, pomimo że wyłączone jest wszystko.W tv kiedyś głośno o tym było.
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
bryyy
Mecia masakra z tym ogrzewaniem -o raju!!! Caroluska współczuje syt z fonem, ja to bym sie załamała, ju zraz straciłam tak foty, siadł mi telefon i lipa nic nie odzyskałam, teraz staram sie zgrywac na biezaco na kompa i zaraz dodatkowo na dysk, tak na wszelki wypadek ja maniaczka fotek jestem moich gadzików i kazde zdjecie nawet najgłupsz ema dla mnei wartosc sentymentalna nooo trzymam kciuki zeby sie jakos udało go uruchomic i zgrac foty ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Late zdjecie cudneeee a mała no -nie moge sie napatrzyc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
No to prawda... Tak samo mniej nabije osobie która grzeje całe mieszkanie na full a osoba,która nie mieszka w swoim mieszkaniu i go nie ogrzewa zapłaci więcej
![]() Dobrze,że babka się zgodziła abym jej tylko do 1o-tego zapłaciła za czynsz a nie za cały miesiąc... Chociaż we wtorek jeszcze niby się dogadamy i coś czuję,że będzie nieźle :/ Ona w mundurówce pracuje więc wątpię że będzie chciała coś kombinować,bo to znajoma mojego szwagra i wiem,że ona od kombinacji daleka i będzie się bała włóczenia po sądach itp.. Na razie rozmawialiśmy z nią miło i ugodowo,zobaczę jak we wtorek gdy będę już sama... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Nie widzę zdjęć, chyba muszę odpalić kompa😌
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Latte śliczne jesteście!
Teraz dopiero udało mi się zobaczyć zdjęcie na telefonie... Czemu na tapatalku nie widać zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
też tak mi się kiedyś zdarzyło... mąż (jeszcze wtedy nie mąż) mnie do łóżka zaniósł jak już zasnęłam na podłodze w łazience.
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Latte swietne zdjecie
![]() Karola przekichane! Tez stracilam wszystkie foty raz i do teraz mi zal :/ Ja polecam aparaty Canon. Dla amatorow idealne.
![]() |
#139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Meta cos kombinuja z tymi licznikami. W ogole to poroniony pomysl w tych blokach. Chocby nie mozna bylo placic ryczaltem! Taniej i przyjemniej dla wszystkich!
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Ja polecam muffinki z carrot cake z masa do karpatki. Pycha!
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo
![]() ![]() Dziewczynki jest taka akcja, można zamówić książkę napisaną przez blogerki, książkę dla dzieci, dochód ze sprzedaży tych książek, a nakład to tylko 1000, jest w całości przekazany na dzieci. Więcej szczegółów na stronie lub fejsie. Ja juz zamówiłam dla Lilianki pod choinkę. 30 zł to niedużo, a jeśli sprzedadzą wszystkie to dzieciaki będą miały 30 tyś. Zamieszczam plakat w załączniku ![]() Mecia jestem w szoku. 8tys. Chyba ich pogrzalo zupełnie :/ Ale chcecie napisać wypowiedzenie umowy mieszkania? Carolciuska ja polecam www.mojewypieki.com wszystkie przepisy jakie zrobiłam od niej wychodzą zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
ja mam... jest BEZNADZIEJNA!
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Składniki: 3 szklanki amarantusa ekspandowanego 2 jajka 4 łyżki cukru dodatki: u mnie 5 kostek gorzkiej czekolady i garść orzechów laskowych Sposób przygotowania: Jajka roztrzepać widelcem na puszystą masę dodając stopniowo cukier, dodać czekoladę, orzechy (lub inne dodatki) i amarantus. Dokładnie wymieszać. Nakładać do papilotek albo foremek do 3/4 wysokości (troszkę urosną). Piec 15 minut w 180C. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- no kawałek gumy. Ola ją olewa na całej linii i sąsiadka , która ma dwoje dzieci (1,5r i 3 latka) mówiła że jej dzieci też nie chciały się nią bawić więc to raczej nie z racji wieku. Moim zdaniem przereklamowana zabawka.
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Też kupujemy Sophie, bo cóż innego...
A dziś rozpakował am dwa gryzaki i wrzuciłam do sterylizatora no i same wiecie...zrobiły się jak balony i pękły 😆.I muszę nabyć nowe, ale nie sterylizuję😋
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Carola moze na iCludzie sie cos zapisało?? To 5GB jest w koncu... Moze uda sie odzyskać... Głupi zart😒
Ja tam uwielbiam swojego iPhona, miałam 3, 4, a teraz mam 5 i jestem mega zadowolona... Mi czesto telefon wypada z reki i mimo szkła nigdy nic mu sie nie stało... Maz poluje teraz na 6 dla siebie...😉 Meta lekkie przegięcie z tym ogrzewaniem... Dziewczyny dzis tak sie pożarłam z chłopem, ze ostatecznie wsiadłam w samochod i godzine przed imieninami pojechałam do rodzicow... Cholera jasna!!! Rano pojechał do miasta, bo dostał cynk ze gdzies w markecie tania wódka, pojechał sprawdzić.. Ja wstałam o 9 i zaczęłam sie szykować do kosciola na 12... Zawsze mały troche poleży tu, troche tam i jakos ogarnę siebie, pozniej jego i zdążymy... A dzis był marudny i co chwile musiałam zabawiać, myslalam ze jak tz wróci to go weźmie i ja sie ogarnę i jakos to bedzie... A ten wrócił, niby go zagadał i poszedł golić głowę, no ok mysle wyjdzie to sie nim zajmie... A guzik!!! Wyszedł i KSW na necie sobie włączył... Ja kończyłam sie malować, mały coraz bardziej śpiący nie mógł zasnac i ryk okropny, a on nic!!!! Ok 11.30 mały zasnął ja zrobiłam włosy jeszcze i poszłam do kuchni zrobic sobie kanapkę... A ten drze sie czy ide do kosciola(11.50, mały spi nie gotowy, jeszcze w piżamce) i cos we mnie pękło... Jak cisnelam tym chlebem i sie wydarlam, ze jak mam isc skoro dziecko nie gotowe spi, bo płakało prawie godzine, a on wielki panicz z nogami na stole ogłada jakies gowno na tv i chyba głuchy... Wstał pojechał sam... Jak wrócił to sie mnie pyta czy jedziemy do kogos z zaproszeniem, to mowie ze tak i wlasnie zaczynam zakładać małemu kombinezon, wyszedł... Myslalam ze gdzies poszedł, ale jak sie pozniej okazało znów zasiadł przed tv... Mały nie cierpi ubierania jak wychodzimy, płacze przeraźliwie, a ten cos do mnie gada, ale nie słyszałam co... Wychodzę z pokoju, obładowana-dziecko w nosidełku, jego torba z rzeczami, dodatkowy koc, moja torba, zaproszenia, a ten sie na mnie drze ze czemu mu nie odp... I wtedy nie wytrzymałam i nazwałam go od najgorszych, ze skoro nie rozumie ze jak DZIECKO płacze to po prostu nie słyszę...i ze mógł sie nim zając 10min, przedtem, i teraz chociaz nosidełko wziac, albo torbę a on siedzi i nic!!! Obrażony i on nigdzie nie jedzie, to nie jedz!!! Ubrałam sie, wsiadłam w samochod i pojechałam... U rodzicow jak zawsze kryłam mu tyłek...wróciłam zgarnęłam po drodze idiotę, a u babci nawet nic nie zjadłam,bo wybrał nam takie miejsce, ze z dzieckiem ani wejść, ani wyjsć, ba nawet bym sie z małym na kolanach nie zmieściła... Troche udawania, ze OK, ze mały marudny pochodzilam z nim i zeszło... Jestem strzępkiem nerwów, on zabija resztę uczuć jaka go darzę... Pomijam fakt, ze wszyscy myślą ze on jest najlepszy... Juz sama nie wiem, do niego nic nie dociera, NIC!!!! Co robic.......... Błędne koło..... Przepraszam za ilośc, ale musiałam gdzies, komuś, cos napisac... Mam wrażenie,ze jestem sama....
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy nasi mężczyźni przeżywają kryzys płci, że z nich takie panienki? Maskara jakaś :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pochodzę raczej z biednej rodziny, i mieszkaliśmy w 6cioro(2+4) w jednym pokoju... Nie ma po prostu warunków... Ja nie mam nawet jak sie sama utrzymać, a rodzicow na pewno narażać nie chce.... Nie ma dobrego wyjścia z tej sytuacji...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||
Konto usunięte
|
Meta - to sa chyba jakies jaja z tym rachunkiem i ja bym chyba jakos walczyła bo to wręcz nierealne
![]() Latte - śliczne dziewczynki ![]() Cytat:
u nas Viki jest w nia wpatrzona i sie do niej cieszy bardzo wiec wydaje mi sie ze jak juz w pełni ogarnie swoje rączki to bedzie ja pchała do buzi zamiast nich i o to w niej chyba głownie chodzi, ze ma byc gryzakiem dla maluszka...nie mowie, ze jest jakas wyjątkowa bo decydując sie na zakup wiedziałam, ze to jest po prostu "kawałek gumy" ![]() ![]() ![]() Cytat:
Faceci... ja mojego tez zawsze wszędzie wybielam ale dzisiaj powiedziałam teściowej, ze czasem to mam ochotę pójść w piz** tak mnie wkurza ten jej syn ![]() ![]() A to wrażenie, ze jestes sama...mam identycznie...ale wiesz co? Tłumacze sobie wtedy, ze to super bo radze sobie sama i nie jestem od nikogo zależna i nikt mi nie powie, ze sobie nie radze ![]() Karmienie o tej porze u nas od dłuższego czasu nie występowało ale dzisiaj mała obudziły pierdki...biedna sie rzucała i napinala zeby puścić bąka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę myślę, że chłopem to Trzeba wstrząsnąć. Tym bardziej u nas,na Kujawach jest takie debilne przeświadczenie, że facet jest super. Kobieta to podgatunek. Szczególnie to widać na wsi w pokoleniu Naszych babci... Masakra... A teraz jak się zachowuje? Focha? Ze bez winy? ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Asiu moja pierdki puszcza przez sen takie, że hoho i ani drgnie przy tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.