OZM nieco inaczej + anty słynne wizażowe OZM. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 18:14   #121
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: OZM nieco inaczej + anty słynne wizażowe OZM.

Harleyka, Saski
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 18:19   #122
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Harleyka, Saski
Nie widzialam tam pawi
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 18:24   #123
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Nie widzialam tam pawi
Są, od niedawna Na razie w wolierze, ale docelowo mają być stale 'na dworze'.
Stary 2014-12-10, 19:16   #124
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
moim zdaniem nie do wyegzekwowania (tak samo martwy jest przepis o pozwoleniu na rasy tzw niebezpieczne).
tak naprawdę tylko kastracja/sterylizacja, chipowanie psów i kontrola rozrodu i handlu psami.
Psów jest po prostu za dużo i nikt nad tym nie panuje.
Kaganiec to rozwiązanie doraźne - pies w kagańcu rozpędzony jak skoczy na dziecko to tak samo może skrzywdzić.[COLOR=Silver]
Widziałam ostatnio jakąś aktualizację tego przepisu wyjmującą spod niego kilka kolejnych ras. W tym chyba rottweilery. Ogólnie krótka ta lista.

Kiedyś pies mnie zaatakował (ogólnie mam sukę, która ma cieczki i dlatego mnie tak często atakuja) pazurami i zrobił mi z nóg kratownice, przedarł się przez jeans. Ok, ale nic mi się takiego nie stało. Najgorsze to te szczęki. Pies pusci jak będzie chciał. Kiedyś babka spuściła na mnie swojego dobermana, bo on się chce pobawić. A ten od razu staje i mi do gardła, tylko powąchać akurat mnie chciał, ale mojego psa trochę poturbował taką zabawą. W każdym razie gdyby chciał mi wtedy przegryźć gardło to nie wiem czy bym się obroniła ;/ że gaz pieprzowy mają gdzieś to już wiem, ale nie zacznę przecież nosić noża ze sobą, paranoja jakaś
Poza tym ja mam ciężkie OZM i zawsze się rzucam swojemu psu na ratunek, nie ważne co na nas leci, i o ile taki pies by miał kaganiec to spokojna głowa, podrapie mnie. Ale jak ma też szczęki do dyspozycji to jest masakra.
Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Ja jeszcze spotkalam sie, ze spelnianiem swoich marzen kosztem zwierzat. Wezme sobie wielkiego psa, chociaz mieszkam w bloku, albo Husky, chociaz nie mam czasu na dlugie spacery, zeby sie wybiegal. Nie mam warunkow, ale takiego wlasnie kupie, bo zawsze marzylam
Właśnie wspomniany przez mnie bernardyn, mieszka na 40 metrach i jest prowadzony w okół bloku dwa razy dziennie za obrożę. Nie ma nawet smyczy, za obrożę, na długość ręki. Nigdy w życiu nie biegał, ma zdeformowane ciało przez to i jest agresywny. Husky sa trzy w bloku, i jeden owczarek niemiecki.

Poza tym jak tak tylko ciągle o tym mieście, ale na wsi to jest dopiero masakra. Każdy ma psa obronnego i przejść ulicą do domu obok zagród tych psów to makabra. Jeżeli jest płot to pies wie, ze z płotem się kończy jego teren. Ale jak nie ma to cały teren jego...
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 19:19   #125
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ja mam psa 40 kg w bloku. Dajemy radę jakoś go nie zreformować. Ale faktycznie bezmyślność niektórych zabija. A psów latających luzem nienawidzę.
Stary 2014-12-10, 19:33   #126
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Ja mam psa 40 kg w bloku. Dajemy radę jakoś go nie zreformować. Ale faktycznie bezmyślność niektórych zabija. A psów latających luzem nienawidzę.
No wlaśnie, z jednej strony psy 40kg+ latajace luzem i dzieci latajace luzem bo obok jest plac zabaw. To sie prosi o tragedie, bo dzieci chca poglaskac pieselka i dac mu do zjedzenia babke piaskowa.

Swoja droga tu sie przyznam do kolejnego mojego OZM, moj pies kocha place zabaw, zjezdzalnie, wszelkie drewniane 'zamki', mosty itd. A jest zakaz wprowadzania psow, nie rozumiem czemu inne dzieci moga a moje nie? Nigdy nie pozwalalam tam sie zalatwiac, wiec nie widze problemu, dyskryminacja ze wzgledu na pysk.
Stary 2014-12-10, 19:36   #127
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ha ha ha. Ja twierdzę że powinno mieć płatny urlop na dziecko zdrowe jaki przysługuje moim koleżankom w pracy. To dwa dni w roku jest. Dyskryminacja jak w pysk strzelił

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 19:39   #128
201705121341
Konto usunięte

Z tymi kagańcami problem jest taki - przepis mówi, że kaganiec musi być. Jednak nikt go nie przestrzega. I jak idę z psem do parku to nie zakładam mu kagańca, bo nie wiem czy nie spotkamy psa który zaatakuje mojego. I jak mój pies miałby się bronić gdyby miał kaganiec? Wiecie o co mi chodzi?

Znajomi mieli beagla na którego w parku rzucił się amstaffowaty mieszaniec. Psy się żrą i właściciel mieszańca (!) mówi "panie, załóż temu psu kaganiec bo wściekły!". Na to znajomy "a niby jak mój pies miałby się bronić przed pańskim psem w kagańcu?". Dlatego gdy widzę dzieci, inne psy to biorę swojego psa na krótką smycz i tyle, ale nie założę mu kagańca bo nigdy nie wiem czy dzisiaj jakiś pies nie postanowi rzucić się mojemu albo mnie do gardła.

A tak poza tym to moja nie może nosić kagańca bo ma tak nisko osadzone oczy (bokser w typie rasy), że żaden kaganiec na nią nie pasuje - albo nie wchodzi jej w ogóle na kufę, albo od razu na całą głowę
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 19:42   #129
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Ha ha ha. Ja twierdzę że powinno mieć płatny urlop na dziecko zdrowe jaki przysługuje moim koleżankom w pracy. To dwa dni w roku jest. Dyskryminacja jak w pysk strzelił
Taak, spedziłam całe lato u weta bo sie dziecko pochorowało. Gdybym nie miała wolnego zawodu to czy dostalabym urlop? Nie. Musiałabym zostawiać dziecko w takiej klatce u weta na cały dzień, gdzie nikt nie głaszcze, nikt nie rozmawia. Nie mam pojecia jakby to bylo jakby w domu wszyscy byli na etatcie. Czy ktosby zrozumial, dlaczego jestem padnieta od całodobowej opieki i na skraju załamania nerwowego? 'Przeciez to tylko pies'
Stary 2014-12-10, 19:44   #130
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ja wydałam 2 tysiące na dziecko w lecie, musiało mieć operacje a ja wzięłam na to kredyt. I nieopatrznie przyznała się w pracy do tego. Miny koleżanek -bezcenne
Stary 2014-12-10, 19:47   #131
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
No wlaśnie, z jednej strony psy 40kg+ latajace luzem i dzieci latajace luzem bo obok jest plac zabaw. To sie prosi o tragedie, bo dzieci chca poglaskac pieselka i dac mu do zjedzenia babke piaskowa.

Swoja droga tu sie przyznam do kolejnego mojego OZM, moj pies kocha place zabaw, zjezdzalnie, wszelkie drewniane 'zamki', mosty itd. A jest zakaz wprowadzania psow, nie rozumiem czemu inne dzieci moga a moje nie? Nigdy nie pozwalalam tam sie zalatwiac, wiec nie widze problemu, dyskryminacja ze wzgledu na pysk.
Są już pierwsze place zabaw dla psów. Powoli to idzie, ale pewnie będzie ich coraz więcej.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 19:54   #132
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Z tymi kagańcami problem jest taki - przepis mówi, że kaganiec musi być. Jednak nikt go nie przestrzega. I jak idę z psem do parku to nie zakładam mu kagańca, bo nie wiem czy nie spotkamy psa który zaatakuje mojego. I jak mój pies miałby się bronić gdyby miał kaganiec? Wiecie o co mi chodzi?

Znajomi mieli beagla na którego w parku rzucił się amstaffowaty mieszaniec. Psy się żrą i właściciel mieszańca (!) mówi "panie, załóż temu psu kaganiec bo wściekły!". Na to znajomy "a niby jak mój pies miałby się bronić przed pańskim psem w kagańcu?". Dlatego gdy widzę dzieci, inne psy to biorę swojego psa na krótką smycz i tyle, ale nie założę mu kagańca bo nigdy nie wiem czy dzisiaj jakiś pies nie postanowi rzucić się mojemu albo mnie do gardła.

A tak poza tym to moja nie może nosić kagańca bo ma tak nisko osadzone oczy (bokser w typie rasy), że żaden kaganiec na nią nie pasuje - albo nie wchodzi jej w ogóle na kufę, albo od razu na całą głowę
Rozumiem, rozumiem. W przypadku amstaff vs york to jasna sprawa, ze kaganiec, ale jak sa dwa duze psy to juz ciezko. A jak właśnie zaczeniesz sama bronic psa to jest spora szansa, że rzuci się na Ciebie ;/ pomyślałam o tym już po fakcie, ale szarpiac 'amstaffa' sama sie prosiłam. Ale wtedy to nie mialo znaczenia.

Cytat:
Ja wydałam 2 tysiące na dziecko w lecie, musiało mieć operacje a ja wzięłam na to kredyt. I nieopatrznie przyznała się w pracy do tego. Miny koleżanek -bezcenne
Ja też coś koło tego, na szczescie nie na kredyt. Ale opieka pooperacyjna była trudna i długa. Nie moglabym inaczej, sytuacja była beznadziejna ale się udało i moje futro nadal jest ze mną, chociaz wiekszosc ludzi by uspila juz na poczatku. Miałam taki wybór, ale kazałam próbować, miałam wyrzuty sumienia o ten ból ale warto było. Przygarnelam do domu to sie zobowiazałam zapewnić dobre życie i opiekę do końca.

Znajoma z kolei jest z tych co 'zainwestowali' w samicę yorka, która się rozchorowała i nie może mieć dzieci. Mowi, ze jak jeszcze jeden wydatek dostanie to uśpi. I tak już dużo dała. Miały być złote góry ze szczeniąt a tu zonk.
Stary 2014-12-10, 19:56   #133
zakonna
Naczelna Nastolatka

Weź ty ta znajoma kopnij w dupe ode mnie. Jedyna nadzieja ze wet psa zdrowego nie uspi
Stary 2014-12-10, 20:03   #134
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Weź ty ta znajoma kopnij w dupe ode mnie. Jedyna nadzieja ze wet psa zdrowego nie uspi
Ma chore nerki i ledwo chodzi na tylne lapy przez to. Czy to jest zdrowy pies? Jest wesoly i szczesliwy, kocha pana i domaga sie glaskania. Ale potrzebuje jeszcze lekow na te nerki.
Stary 2014-12-10, 20:06   #135
zakonna
Naczelna Nastolatka

Nasz wet by nie uspil psa w takim stanie. A nie możesz coś zadziałać? Powiedzieć zeby jej nowego domu szukali zamiast usypiac?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 20:10   #136
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Nasz wet by nie uspil psa w takim stanie. A nie możesz coś zadziałać? Powiedzieć zeby jej nowego domu szukali zamiast usypiac?
Nie, bo sa w Lądku. Za to kocham swojego obecnego weta, jak zobaczyl w jakim stanie pszyszlam, gdzie pies juz byl warzywem, mogl zawolac ile chcial za operacje. Ale tego nie robil. W ogole nieraz robił po kosztach.
Stary 2014-12-10, 23:24   #137
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wbiję mocno kij w mrowisko pisząc, że mało kto ma problemy z zajsciem w ciaze? Wiekszosci wystarczy jeden raz i to bez patrzenia w kalendarz? te z problemami po prostu glosno krzycza, ale jest ich mało. Za mało, żeby zakładać, że matka, która wychowała bachora zamiast dziecka akurat ma taką bardzo losową sytuację.
Wiecej znam osob, ktorym zawiodla antykoncepcja niz ktore nie moga zajsc w ciaze. Wiec spokojnie z tym usprawiedliwianiem bachora, ktory kopie mi w krzeslo przez kilka godzin podrozy.
Szacuje się, że ok. 30% społeczeństwa ma problemy z płodnością, z czego u 10% są to stany chorobowe, więc nie tak "mało kto" ma problem z płodnością. Takie dane mam z kliniki leczenia niepłodności.

Cytat:

Ja widzę - najpierw twój pies zjeżdża tyłkiem po zjeżdżalni a potem czyjeś dziecko np. twarzą. Tak wiem, dbasz o niego i w ogóle myjesz i wszelkie tadam, tyłek mu podcierasz pachnącymi chusteczkami itp. ale mimo wszystko to jednak jest mało higieniczne i właśnie dlatego zwierzętom na plac zabaw wstęp wzbroniony. Plus nie każdy właściciel pilnuje swego psa pod względem załatwiania się, co tu dużo mówić niejedna matka swoje dziecko wysikuje w kącie placu zabaw a co dopiero zwierzakom ufać
Stary 2014-12-10, 23:47   #138
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Szacuje się, że ok. 30% społeczeństwa ma problemy z płodnością, z czego u 10% są to stany chorobowe, więc nie tak "mało kto" ma problem z płodnością. Takie dane mam z kliniki leczenia niepłodności.

Ja widzę - najpierw twój pies zjeżdża tyłkiem po zjeżdżalni a potem czyjeś dziecko np. twarzą. Tak wiem, dbasz o niego i w ogóle myjesz i wszelkie tadam, tyłek mu podcierasz pachnącymi chusteczkami itp. ale mimo wszystko to jednak jest mało higieniczne i właśnie dlatego zwierzętom na plac zabaw wstęp wzbroniony. Plus nie każdy właściciel pilnuje swego psa pod względem załatwiania się, co tu dużo mówić niejedna matka swoje dziecko wysikuje w kącie placu zabaw a co dopiero zwierzakom ufać
Ja tak tylko chciałam zwrócić uwagę że w nocy po placu zabaw chodzą sobie jeże, koty, nad ranem ptaszki i wiewiórki i wątpię żeby były arcyczyste Nie mówię że wobec tego należy pozwalać psom zjeżdżać na zjeżdżalni, tylko że i tak plac zabaw jest brudny bo przychodzą tam różne zwierzęta i nie ma co tak się oburzać tylko o psy.

Offtop: Kiedyś na wakacjach poszłam na mały spacer z psem wieczorem nad jezioro. Doszlysmy do takiej małej zatoczki z pomostem i tam psica poszła się napić. W międzyczasie pojawiła się kobieta z dzieckiem ok. 9 lat popływać. No to wzięłam psa na smycz i dalej brodzimy sobie w wodzie. I nagle ta kobieta zaczęła w powietrze głośno rzucać uwagi "kto to widział z psem na plażę, żeby pies wchodził do wody jak tu się kąpią dzieci". A w tym momencie obok nich przepłynęło kilka kaczek i baba zaczęła się jarać i pokazywała dziecku jakie fajne kaczuszki się z nimi kąpią. Aha, czyli mój pies nie może wejść do JEZIORA się napić bo przeniesie milion chorób na tą kobietę i jej dziecko (albo nie wiem co innego zrobi, ale pewnie o chorobach myślała ta kobieta bo nie wiem o czym innym), ale już taplanie się w wodzie pełnej kaczych kup jest spoko. Już nie wspomnę o tym że w nocy do jeziora wchodzą sobie dziki, sarenki i inne leśne stworzenia żeby się napić To tak apropo higieny, że pies przenosi wszystko co najgorsze.

Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : )
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 00:05   #139
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Nie zabieram psa nad jezioro, bo dla mojego psa pobyt nad jeziorem (nawet w cieniu) nie jest przyjemny. Gdybym jednak go zabierała to oczywiście rozłożyłabym się w cieniu, z dala od plażowiczów, by pies nikomu nie wadził, ale uważam, ze miałby prawo ochłodzić się w jeziorze.

Kiedyś byłam świadkiem, jak pani z małym dzieckiem najpierw opierniczyła dziewczynę z psem za to, że pies wchodzi do wody a za kilka minut normalnie wysiusiała do tego samego jeziora wzmiankowane dziecko. Za jej przykładem poszło kilka następnych mam. I gdzie tu sens?

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 00:46   #140
201708160922
Konto usunięte

Dziwi mnie, że ten wątek nadal istnieje Ale dobrze, dobrze, niech u mnie zostanie TWA
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 01:04   #141
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Taa, statystyka, inne kliniki podają zupełnie inne dane. Za problem można uznać, jak nie wyszło w ciagu roku i masz statystykę na takim poziomie. I trzeba wziąć pod uwagę emigrantów mnożących się na potęgę to wyjdzie jeszcze inna statystyka.

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Ja tak tylko chciałam zwrócić uwagę że w nocy po placu zabaw chodzą sobie jeże, koty, nad ranem ptaszki i wiewiórki i wątpię żeby były arcyczyste Nie mówię że wobec tego należy pozwalać psom zjeżdżać na zjeżdżalni, tylko że i tak plac zabaw jest brudny bo przychodzą tam różne zwierzęta i nie ma co tak się oburzać tylko o psy.
A koty mają toksoplazmozę koleżanka się zaraziła w piaskownicy i niemal straciła wzrok. U mnie są jeszcze dziki, sarenki, lisy.
Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Nie zabieram psa nad jezioro, bo dla mojego psa pobyt nad jeziorem (nawet w cieniu) nie jest przyjemny. Gdybym jednak go zabierała to oczywiście rozłożyłabym się w cieniu, z dala od plażowiczów, by pies nikomu nie wadził, ale uważam, ze miałby prawo ochłodzić się w jeziorze.

Kiedyś byłam świadkiem, jak pani z małym dzieckiem najpierw opierniczyła dziewczynę z psem za to, że pies wchodzi do wody a za kilka minut normalnie wysiusiała do tego samego jeziora wzmiankowane dziecko. Za jej przykładem poszło kilka następnych mam. I gdzie tu sens?
Ja zabieram, bo mój pies to kajakarz, ale niestety na plaży mi znika, hipnotyzuje ludzi z grillami, żeby rzucili kiełbasę, i dzieci żeby głaskały. No jest najpiękniejszy i vogule ale nieraz mnie to denerwuje, że sprzeda mnie za kawałek kiełbasy i że nieraz mam piątkę dzieciaków obcych na kocu, bo muszą pogłaskać.

Nie wiesz, że siuśki dziecka to łzy aniołów? Mają właściwości lecznicze, jak dziecko nasika to można otwierać uzdrowisko.
Stary 2014-12-11, 11:26   #142
chwast
Zakorzenienie

Nie wiem, dla mnie takie watki to raczej wypowiedzi z przymruzeniem oka albo z prawdziwym szokiem, nikt nie pisze co za glupia..... bla bla bla, z nienawiscia.

Odzwierzece super, ja np. Na to cierpie i lubie sie posmiac z tego xd

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 12:54   #143
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Ja zabieram, bo mój pies to kajakarz, ale niestety na plaży mi znika, hipnotyzuje ludzi z grillami, żeby rzucili kiełbasę, i dzieci żeby głaskały. No jest najpiękniejszy i vogule ale nieraz mnie to denerwuje, że sprzeda mnie za kawałek kiełbasy i że nieraz mam piątkę dzieciaków obcych na kocu, bo muszą pogłaskać.
O jak mnie takie coś denerwuje... I często można to podciągnąć pod OZM u rodziców. Bo przecież jak ich dziecko chce pogłaskać pieska, to musi go pogłaskać. Pociągnąć za ogon, ucho, usiąść na nim - też. Nie rozumieją, że może to być niebezpieczne i jeszcze się złoszczą, że ty taki nieużyty.
Moja mama posiada psa, który boi się dzieci. Tego jak biegają, krzyczą, piszczą. Jak taki leci to zaraz podkula ogon i leci do mamy trzęsąc się (ogólnie to jest taki znerwicowany pies, co wielu rzeczy się boi - ciężka przeszłość za nim). Niestety jest bardzo popularny wśród dzieci, bo jest małym ślicznym jamnikiem, wyglądającym jak "jamniczek aniołek" z telewizyjnej reklamy. W dodatku rodzice nie wierzą, że taki jamniczek może zrobić komuś krzywdę. Jest to pies niewielki, ale zawsze istnieje obawa, co może zrobić np. 2-latkowi. I nie przetłumaczysz, nie tylko dzieciom, ale nawet tym dorosłym...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 14:08   #144
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
O jak mnie takie coś denerwuje... I często można to podciągnąć pod OZM u rodziców. Bo przecież jak ich dziecko chce pogłaskać pieska, to musi go pogłaskać. Pociągnąć za ogon, ucho, usiąść na nim - też. Nie rozumieją, że może to być niebezpieczne i jeszcze się złoszczą, że ty taki nieużyty.
Moja mama posiada psa, który boi się dzieci. Tego jak biegają, krzyczą, piszczą. Jak taki leci to zaraz podkula ogon i leci do mamy trzęsąc się (ogólnie to jest taki znerwicowany pies, co wielu rzeczy się boi - ciężka przeszłość za nim). Niestety jest bardzo popularny wśród dzieci, bo jest małym ślicznym jamnikiem, wyglądającym jak "jamniczek aniołek" z telewizyjnej reklamy. W dodatku rodzice nie wierzą, że taki jamniczek może zrobić komuś krzywdę. Jest to pies niewielki, ale zawsze istnieje obawa, co może zrobić np. 2-latkowi. I nie przetłumaczysz, nie tylko dzieciom, ale nawet tym dorosłym...
Moj pies nikogo nie ugryzl nigdy, ale nie lubi dzieci, warczy na nie a ja nie zagwarantuje niczego. Za to babci pies, ktory jest przepiekny, wyglada jak 10kg miniaturowy wilk o dlugiej siersci, a gryzie jak opetany. Nie wiesz nawet kiedy powodzenia przy glaskaniu
Stary 2014-12-11, 14:18   #145
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Moj pies nikogo nie ugryzl nigdy, ale nie lubi dzieci, warczy na nie a ja nie zagwarantuje niczego. Za to babci pies, ktory jest przepiekny, wyglada jak 10kg miniaturowy wilk o dlugiej siersci, a gryzie jak opetany. Nie wiesz nawet kiedy powodzenia przy glaskaniu
nektórzy rodzice nie przyjmują do wiadomości, że pies może po prostu nie lubić/bać się dzieci.
Mój dzieci lubi, ale cóż z tego jak waży prawie 80kg, jak trąci dziecko nosem to ono klapie na tyłek (w najlepszym razie) a jak zarzuci sliną to dzieciak się cały lepi.
zawsze uprzedzam lojalnie jak jakieś dzieci ''chcą się pobawić''
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 14:41   #146
zakonna
Naczelna Nastolatka

mój dzieci kocha, waży 40 kg. I też muszę dziwnych rodziców hamować w zapędach do zabaw z pieskiem-bo taki ładny. Ładny, ładny, ale z dziecka małego może zrobić placek samą masą ciała. Ogonem potrafi dzieciaka przewrócić...
Stary 2014-12-11, 14:43   #147
GrumpyCat
Wredny kotecek

Gdzie ten wątek o odpieluchowym zapaleniu mózgu? Nie umiem znaleźć.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 14:46   #148
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
mój dzieci kocha, waży 40 kg. I też muszę dziwnych rodziców hamować w zapędach do zabaw z pieskiem-bo taki ładny. Ładny, ładny, ale z dziecka małego może zrobić placek samą masą ciała. Ogonem potrafi dzieciaka przewrócić...
... a wtedy psa trzeba uśpić, bo jest groźny i nieobliczalny
Moją kotkę też muszę ratować przed dziećmi. Nie przepada za obcymi ludźmi, a już tym bardziej za nachalnymi. Nie lubi pieszczot na siłę, jeśli zechce miziania to sama przyjdzie i poprosi Kiedyś gdy spodziewałam się wizyty kłopotliwych gości, zamykałam ją w innym pokoju, a teraz sama się nauczyła chować w razie W
Stary 2014-12-11, 15:01   #149
201604250941
Konto usunięte

Ale czasem jak widze szczeniaczka na ulicy to sama dostaje slinotoku, ostatnio dreptal taki mniejsy od dloni i nie moglam wytrzymac ale babka lypala zlowrogo, zebym sie odwalila
Stary 2014-12-11, 15:02   #150
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ja osobiście głaszcze wszystko co się da. Ale jak mnie ugryzie to nie zrobię afery. A rodzic wiadomo ze może się pieklic
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości