![]() |
#121 |
damn good coffee
|
Dot.: OZM nieco inaczej + anty słynne wizażowe OZM.
Harleyka, Saski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś pies mnie zaatakował (ogólnie mam sukę, która ma cieczki i dlatego mnie tak często atakuja) pazurami i zrobił mi z nóg kratownice, przedarł się przez jeans. Ok, ale nic mi się takiego nie stało. Najgorsze to te szczęki. Pies pusci jak będzie chciał. Kiedyś babka spuściła na mnie swojego dobermana, bo on się chce pobawić. A ten od razu staje i mi do gardła, tylko powąchać akurat mnie chciał, ale mojego psa trochę poturbował taką zabawą. W każdym razie gdyby chciał mi wtedy przegryźć gardło to nie wiem czy bym się obroniła ;/ że gaz pieprzowy mają gdzieś to już wiem, ale nie zacznę przecież nosić noża ze sobą, paranoja jakaś Poza tym ja mam ciężkie OZM i zawsze się rzucam swojemu psu na ratunek, nie ważne co na nas leci, i o ile taki pies by miał kaganiec to spokojna głowa, podrapie mnie. Ale jak ma też szczęki do dyspozycji to jest masakra. Cytat:
Poza tym jak tak tylko ciągle o tym mieście, ale na wsi to jest dopiero masakra. Każdy ma psa obronnego i przejść ulicą do domu obok zagród tych psów to makabra. Jeżeli jest płot to pies wie, ze z płotem się kończy jego teren. Ale jak nie ma to cały teren jego... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja mam psa 40 kg w bloku. Dajemy radę jakoś go nie zreformować. Ale faktycznie bezmyślność niektórych zabija. A psów latających luzem nienawidzę.
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoja droga tu sie przyznam do kolejnego mojego OZM, moj pies kocha place zabaw, zjezdzalnie, wszelkie drewniane 'zamki', mosty itd. A jest zakaz wprowadzania psow, nie rozumiem czemu inne dzieci moga a moje nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Naczelna Nastolatka
|
Ha ha ha. Ja twierdzę że powinno mieć płatny urlop na dziecko zdrowe jaki przysługuje moim koleżankom w pracy. To dwa dni w roku jest. Dyskryminacja jak w pysk strzelił
![]()
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Z tymi kagańcami problem jest taki - przepis mówi, że kaganiec musi być. Jednak nikt go nie przestrzega. I jak idę z psem do parku to nie zakładam mu kagańca, bo nie wiem czy nie spotkamy psa który zaatakuje mojego. I jak mój pies miałby się bronić gdyby miał kaganiec? Wiecie o co mi chodzi?
Znajomi mieli beagla na którego w parku rzucił się amstaffowaty mieszaniec. Psy się żrą i właściciel mieszańca (!) mówi "panie, załóż temu psu kaganiec bo wściekły!". Na to znajomy "a niby jak mój pies miałby się bronić przed pańskim psem w kagańcu?". Dlatego gdy widzę dzieci, inne psy to biorę swojego psa na krótką smycz i tyle, ale nie założę mu kagańca bo nigdy nie wiem czy dzisiaj jakiś pies nie postanowi rzucić się mojemu albo mnie do gardła. A tak poza tym to moja nie może nosić kagańca bo ma tak nisko osadzone oczy (bokser w typie rasy), że żaden kaganiec na nią nie pasuje - albo nie wchodzi jej w ogóle na kufę, albo od razu na całą głowę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
Taak, spedziłam całe lato u weta bo sie dziecko pochorowało. Gdybym nie miała wolnego zawodu to czy dostalabym urlop? Nie. Musiałabym zostawiać dziecko w takiej klatce u weta na cały dzień, gdzie nikt nie głaszcze, nikt nie rozmawia. Nie mam pojecia jakby to bylo jakby w domu wszyscy byli na etatcie. Czy ktosby zrozumial, dlaczego jestem padnieta od całodobowej opieki i na skraju załamania nerwowego? 'Przeciez to tylko pies'
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja wydałam 2 tysiące na dziecko w lecie, musiało mieć operacje a ja wzięłam na to kredyt. I nieopatrznie przyznała się w pracy do tego. Miny koleżanek -bezcenne
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Znajoma z kolei jest z tych co 'zainwestowali' w samicę yorka, która się rozchorowała i nie może mieć dzieci. Mowi, ze jak jeszcze jeden wydatek dostanie to uśpi. I tak już dużo dała. Miały być złote góry ze szczeniąt a tu zonk. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Naczelna Nastolatka
|
Weź ty ta znajoma kopnij w dupe ode mnie. Jedyna nadzieja ze wet psa zdrowego nie uspi
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Naczelna Nastolatka
|
Nasz wet by nie uspil psa w takim stanie. A nie możesz coś zadziałać? Powiedzieć zeby jej nowego domu szukali zamiast usypiac?
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Nie, bo sa w Lądku. Za to kocham swojego obecnego weta, jak zobaczyl w jakim stanie pszyszlam, gdzie pies juz byl warzywem, mogl zawolac ile chcial za operacje. Ale tego nie robil. W ogole nieraz robił po kosztach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Offtop: Kiedyś na wakacjach poszłam na mały spacer z psem wieczorem nad jezioro. Doszlysmy do takiej małej zatoczki z pomostem i tam psica poszła się napić. W międzyczasie pojawiła się kobieta z dzieckiem ok. 9 lat popływać. No to wzięłam psa na smycz i dalej brodzimy sobie w wodzie. I nagle ta kobieta zaczęła w powietrze głośno rzucać uwagi "kto to widział z psem na plażę, żeby pies wchodził do wody jak tu się kąpią dzieci". A w tym momencie obok nich przepłynęło kilka kaczek i baba zaczęła się jarać i pokazywała dziecku jakie fajne kaczuszki się z nimi kąpią. Aha, czyli mój pies nie może wejść do JEZIORA się napić bo przeniesie milion chorób na tą kobietę i jej dziecko (albo nie wiem co innego zrobi, ale pewnie o chorobach myślała ta kobieta bo nie wiem o czym innym), ale już taplanie się w wodzie pełnej kaczych kup jest spoko. Już nie wspomnę o tym że w nocy do jeziora wchodzą sobie dziki, sarenki i inne leśne stworzenia żeby się napić ![]() Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wizażowy Kot Igor
|
Nie zabieram psa nad jezioro, bo dla mojego psa pobyt nad jeziorem (nawet w cieniu) nie jest przyjemny. Gdybym jednak go zabierała to oczywiście rozłożyłabym się w cieniu, z dala od plażowiczów, by pies nikomu nie wadził, ale uważam, ze miałby prawo ochłodzić się w jeziorze.
Kiedyś byłam świadkiem, jak pani z małym dzieckiem najpierw opierniczyła dziewczynę z psem za to, że pies wchodzi do wody a za kilka minut normalnie wysiusiała do tego samego jeziora wzmiankowane dziecko. Za jej przykładem poszło kilka następnych mam. I gdzie tu sens?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, że ten wątek nadal istnieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiesz, że siuśki dziecka to łzy aniołów? Mają właściwości lecznicze, jak dziecko nasika to można otwierać uzdrowisko. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, dla mnie takie watki to raczej wypowiedzi z przymruzeniem oka albo z prawdziwym szokiem, nikt nie pisze co za glupia..... bla bla bla, z nienawiscia.
Odzwierzece super, ja np. Na to cierpie i lubie sie posmiac z tego xd Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja mama posiada psa, który boi się dzieci. Tego jak biegają, krzyczą, piszczą. Jak taki leci to zaraz podkula ogon i leci do mamy trzęsąc się (ogólnie to jest taki znerwicowany pies, co wielu rzeczy się boi - ciężka przeszłość za nim). Niestety jest bardzo popularny wśród dzieci, bo jest małym ślicznym jamnikiem, wyglądającym jak "jamniczek aniołek" z telewizyjnej reklamy. W dodatku rodzice nie wierzą, że taki jamniczek może zrobić komuś krzywdę. Jest to pies niewielki, ale zawsze istnieje obawa, co może zrobić np. 2-latkowi. I nie przetłumaczysz, nie tylko dzieciom, ale nawet tym dorosłym... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój dzieci lubi, ale cóż z tego jak waży prawie 80kg, jak trąci dziecko nosem to ono klapie na tyłek (w najlepszym razie) a jak zarzuci sliną to dzieciak się cały lepi. ![]() zawsze uprzedzam lojalnie jak jakieś dzieci ''chcą się pobawić'' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Naczelna Nastolatka
|
mój dzieci kocha, waży 40 kg. I też muszę dziwnych rodziców hamować w zapędach do zabaw z pieskiem-bo taki ładny. Ładny, ładny, ale z dziecka małego może zrobić placek samą masą ciała. Ogonem potrafi dzieciaka przewrócić...
![]() |
#147 |
Wredny kotecek
|
Gdzie ten wątek o odpieluchowym zapaleniu mózgu? Nie umiem znaleźć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() Moją kotkę też muszę ratować przed dziećmi. Nie przepada za obcymi ludźmi, a już tym bardziej za nachalnymi. Nie lubi pieszczot na siłę, jeśli zechce miziania to sama przyjdzie i poprosi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
Ale czasem jak widze szczeniaczka na ulicy to sama dostaje slinotoku, ostatnio dreptal taki mniejsy od dloni i nie moglam wytrzymac ale babka lypala zlowrogo, zebym sie odwalila
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja osobiście głaszcze wszystko co się da. Ale jak mnie ugryzie to nie zrobię afery. A rodzic wiadomo ze może się pieklic
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.