![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mój chłopak a sylwester
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
BAN stały
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;49360001]A nie sądzisz, że równie dobrze może to być zakomunikowanie swoich potrzeb - chciałbym bawić się z Tobą, bo dobrze się przy Tobie czuję i lubię spędzać z Tobą czas?
Ktoś czyli Twój chłopak, nie jakiś Romek, Kacper, czy kto inny tylko Twój chłopak, czyli bliska osoba. Może raz na jakiś czas warto byłoby się przełamać i chociaż spróbować, bo może okaże się, że będzie fajnie? Jak się odczuwa tak wielki stres przed przebywaniem z więcej niż 2 osobami to się powinno coś z tym zrobić, a nie "tak mam i już". I tak, ja bym uznała to za skrajny egoizm, skoro nawet dla bliskich osób nie jesteś w stanie spróbować. Szczególnie, że chyba fobii społecznej nie masz? Rozumiem, że ktoś nie lubi imprez, ale raz na jakiś czas można się chyba przełamać dla partnera..[/QUOTE] Nie należy nic z tym robić. Człowiek nie jest maszynką od zaspokajania potrzeb innych ludzi. Wszyscy się przecież zgodzimy, że każdy ma prawo nie imprezować. A nie, że jak nie imprezuje, to jest chory i ma się leczyć, lol. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Nie pijesz jesteś dziwna itp.
#124 |
BAN stały
|
Na weselu, na imprezie, trzeba być towarzyskim, jest się proszonym do tańca, etc. Gdybym poszła z chłopakiem na imprezę, też zaraz chciałby ze mną tańczyć i tak dalej. A w operze są inni ludzie ale nie ma z nimi interakcji, każdy tam przyszedł żeby się gapić na scenę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez coffee Czas edycji: 2014-12-16 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro chłopak ma uszanowac Twoje potrzeby to jak Ty uszanujesz jego potrzeby? On nie chce siedziec w domu i nie chce byc na imprezie sam. Wszyscy próbuje Ci uświadomić że nie mozesz ciągle tylko oczekiwac tego i tamtego, tylko sama musisz dać coś z siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie chodzenie na imprezy jest nie do przejścia. Blokada kompletna. Jeśli on się uparł, że albo robie co on chce, albo on cierpi - to znaczy, że stosuje szantaż. Weźmy inny przykład. Facet poznaje kobietę - ortodoksyjną katoliczkę, która czeka z seksem do ślubu. On o tym wie. Akceptuje to, a potem naciska ją, żeby czasem się z nim przespała. Kto tu nie szanuje czyich potrzeb? Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Ooo jak się niemiło teraz zrobiło. Proponuję żebyś pożyczyła każdemu z forum kurtkę w ramach zadośćuczynienia. Smutno nam ![]() Ale w sumie słysząc od ciebie że pieprzymy jak potłuczeni, to jak komplement. ![]() Dziewczyna zakłada wątek, żeby się zapytać, czy powinna się przełamać dla chłopaka i mu sprawić przyjemność, a czy jeśli tego nie zrobi, to czy będzie to egoistyczne, bo ona cierpi na imprezach. Dostaje odpowiedzi nie takie jak chciała i każdy jest be. ( ![]() Jak dla mnie to ty masz pewien problem, skoro takie wyjścia to dla ciebie stres i cierpienie. Nad tym się pracuje. Ale po co ja to piszę, wiesz lepiej. Jeszcze przedtem byłam w stanie na poważnie pisać i podać rozwiązanie takie jak proponowało zresztą wiele osób, ale tutaj znów - autorka wie lepiej- więc po co wątek? Może to ty się nudzisz w domu, o co oskarżasz innych? Poucz się jakiejś historii sztuki, muzyki, czy filozofii, zamiast zakładać wątki w których będziesz obrażać innych. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
and cigarettes
|
Cytat:
PS Uprawianie szantażu bardziej mi się podobało. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak rozwiążesz tą sprawę żebyś była i Ty zadowolona i on? zrozum że któreś z Was musi się nagiąć. Swoją drogą zawsze mi się wydawało że bycie z kimś to między innymi sprawienie sobie radości i dzielenie wspólnego czasu. A Ty masz problem bo on chce z Tobą spędzić czas. Nie rozumiem w takim razie po co się z kimś wiążesz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Haha, cała twoja wiedza to i tak 1% mojej. Więc nie gęgaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
ale jeśli autorka pójdzie na sylwestra to radosna nie będzie. Więc po co ma iść
#135 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Dobra (dobry?) jesteś w tym trollowaniu, nie zdradzaj się jeszcze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorko napisz coś jeszcze ![]() jeśli jesteś prawdziwa to świątecznie i noworocznie Ci życze żeby chłopak Cię rzucił w cholere. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
BAN stały
|
Wybacz, że to napiszę, ale jesteś najgłupszą osobą w polskim internecie. Serio. Popełniłam błąd, że odpowiadałam na twój trolling.
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Ale wy wredne. . .
Autorko a poszlabys na małe spotkanie ze znajomymi i razem z nimi i TŻ spędziła sylwestra
#140 |
BAN stały
|
Tak. Zaproponuję mu to, ale na 99 procent powie, że w ten sposób i tak się nie wytańczy. To tak jakby chciał kupić psa, a ja zaproponowałabym mu, żeby kupił kota. Nie rozwiązuje sprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() widać, żeś jest dziewczę w okresie buntu - taka młoda gniewna, twardo trzymająca się swoich `zasad`, przyjaciółka ironii i sarkazmu, niezrozumiana przez otoczenie, introwertyczka [oczywiście ![]() ![]() dajcie spokój, przejdzie jej z wiekiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Autorka napisała ze chce spędzić sylwestra w mniejszym gronie.
A fobia to raczej by byli gdyby autorka nie wychodziła z domu , nie spotykała się ze znajomymi itp
#145 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
BAN stały
|
No właśnie to jest też problem, że ludzie nie mogą zrozumieć, że ktoś po prostu nie lubi czegoś robić. Jak ktoś nie lubi podróży to też jest zaburzony? Hehe, nie ma co wszystkiego naciągać pod zaburzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
BAN stały
|
Jak dla mnie to jest różnica między "spotyka się z 2 osobami na raz" a "nie spotyka się z nikim". Nie boję się spotkać więcej niż z dwoma osobami, ale takie spotkania nie mają za bardzo sensu. Nie wychodzą jakoś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie lubię np. autem zima jeździć i myślicie że kogoś to obchodzi? Mam być na uczelnię/do pracy na czas i to mój problem, że nie ma połączeń mpk. Czy zaprawdę wydaje ci się, że powinnam więc pójść do szefa i powiedzieć: ja nie lubię jeździć autem, więc od dziś prace zaczynam godzinę później i zgłosze do sądu pracy, że się nie szanuję moich potrzeb! Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-12-16 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.