![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy tylko ja nienawidzę sylwestra?
Ojezusie wątek dla mnie
![]() Ja mam ciśnienie na sylwka od kilku lat, wcześniej było tak, że zawsze coś się działo, w liceum po prostu było wiadomo, że będzie super a to gdzie będziemy i u kogo nie miało znaczenia. Ze dwa razy robiłam u siebie w czasach licealnych, za ostatnim razem "spiknęłam się" z moim facetem z którym jestem do dzisiaj, więc sylwester to nasza rocznica. I tak powiedzmy od 4 lat mam co roku spinę właśnie: gdzie, z kim, organizacja te sprawy BO TO ROCZNICA i chcę ją spędzić super-truper. Ale chyba właśnie dlatego w tym roku wreszcie odpuściłam, jest 17 grudnia a ja mam wywalone. Miał być wynajęty domek, kupa ludzi ale ja powiedziałam "basta" i jak się okazało - nikomu się nie chce niczego organizować i mimo żeśmy się umawiali na wspólnego sylwka to cisza w eterze ![]() Bardzo jestem ciekawa czy cokolwiek się wydarzy, mój facet oczywiście najlepszy - pojedźmy sobie gdzieś tylko we dwoje! Szkoda tylko, że pewnie wszędzie wszystko porezerwowane od miesiąca ![]()
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2014-12-17 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
też nie lubie sylwestra. ani nie pije alkoholu (tzn bardzo mało), ani nie tuptam nóżką w klubie ani nie lubie dużej ilości ludzi na raz bo czuję się przytłoczona. do tego na jedną noc idzie multum kasy no i ten brak energii 1 stycznia. bez sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
A mi sie wlasnie podoba strojenie.
![]() ![]() I serio, mam chyba same dobre skojrzenia z tym dniem. Odkad pamietam, ze istnieje zadnego sylwka nie spedzilam w domu. Do konca 6 klasy podstawowki rodzice jezdzili do znajomych i tam mialam zawsze z kim sie bawic. Potem to juz byly domowki/domki ze znajomymi. Jak zostane w koncu w domu, to bedzie mi serio dziwnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Aha, ja jeszcze świąt nie lubię, dokładnie wigilii, opłatków, życzeń, kolęd, choinki, bombek, łańcuchów, karpia w wannie a potem na stole... brrrr. Nigdy mnie jakoś święta nie jarały, w tym roku się postawię i nie pojadę do teściów na wigilię, za nic, nie ma mowy.
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- [1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;49374341]I serio, mam chyba same dobre skojrzenia z tym dniem. Odkad pamietam, ze istnieje zadnego sylwka nie spedzilam w domu. Do konca 6 klasy podstawowki rodzice jezdzili do znajomych i tam mialam zawsze z kim sie bawic. Potem to juz byly domowki/domki ze znajomymi. Jak zostane w koncu w domu, to bedzie mi serio dziwnie. ![]() No mi też, zawsze coś się działo, szykuje się chyba pierwszy sylwester w chałupie bez imprezy ...chociaż sprawdziłam na grouponie, fajne oferty sylwestrowe nad morzem ![]()
![]() |
#125 |
.
|
nienawidzę sylwestra. dwa ostatnie byłam chora i przynajmniej miałam spokój
![]()
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Ja też nie lubię Sylwestra i tych spojrzeń pt. Przegrałaś życie gdy mówię, że nigdzie się nie wybieram. Jeśli mam ochotę poimprezować to nie potrzebuję do tego końca roku. Zresztą nie każdy ma powody do świętowania gdy robi rachunek z 12 miesięcy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zasiedzenie
|
Ja z imprezami sylwestrowymi nie mam pronlemu. Zwykle nikt nie wie co będzie robił, a kończy się to zawsze tak, że spotykamy się z najbliższymi znajomymi u kogoś w domu, siedzimy, pijemy, jemy, gramy, gadamy, bez tańców. Odpowiada mi to. Nie lubie sylwestra z innego powodu. Takiego, że co roku przechodzę kryzys wieku średniego, przez dziwne wrażenie, że "coś" się kończy . No kończy się - rok, ale to chodzi o takie bliżej nieokreślone uczucie końca
![]() Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
U mnie nie ma opcji na spontana w sylwka bo ludzie sie umawiaja na miesiac przed na jakies bale pensjonaty domki i inne rzeczy;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Buc
|
od dłuższego czasu nie lubię. jak nie mam ochoty to olewam wszystko i gnije w domu. jak mam ochotę to się upijam.
![]()
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Ale ciebie nie spotka ostarcyzm spoleczny xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie lubię sylwestra ze względu na ten przymus i nacisk na szampańską zabawę
![]() Ale nie robię żadnych podliczeń, postanowień, nie myślę o tym co się w danym roku zdarzyło. Dla mnie to dzień jak co dzień w sumie, czasem kogoś zaproszę na spokojny wieczór, siedzimy w domu bo nie chcę zostawiać psów. W sumie to chyba najwięcej myślę o tym żeby coś dobrego wtedy zjeść i o tym czy psy się nie będą bać fajerwerków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
No u was nikt sie nie bawi w wynajem? Moze nie ten wiek:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zasiedzenie
|
Ale czego wynajem? Mieszkania? W sensie, że wszyscy mają rodziny więc nie robią w domu, tylko idą do lokalu? No my w podobnym wieku zdaje się jesteśmy :p chyba że masz starszych znajomych, albo bardziej ustatkowanych po prostu
![]() Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Nieee boże ślepa ja. To przez chorobę :p w wynajem sali? Niee Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
![]() |
#135 |
Buc
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Ja mam raczej starszych okolotrzydziestkowych. Tzn minimalnie starszych. No i jak nie maja dzieci to maja kase i wynajmuja np domek nad jeziorem a jak maja dzieci to ida na zorganizowany bal do lokalu restauracyjno tanecznego czy hotelu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zasiedzenie
|
Chociaż mam jednego znajomego w pracy co tylko po klubach chodzi i choćby sam miał iść to pójdzie.
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Ja tam sylwestra wolę spędzić w formie jakiejś fajnej wycieczki z partnerem lub posiedzieć razem w domu i filmy obejrzeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Jaka to wycueczka w sylwestra?
Krajoznawcza? Wszystko zamkniete. Wszyscy sie bawia. Gorska? Jak cos sobie zrobisz to powidzenia xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
A wszystko juz nie jest wynajete za gigantyczne sumy.
Edytowane przez dacn Czas edycji: 2014-12-17 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
Hahaha czesc dacn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zasiedzenie
|
Ja nie mam znajomych z dziećmi, choć też około trzydziestki są, więc zawsze któryś robi domówkę.
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
Fakt moze mam specyficzne towarzystwi bo u nas rzadko sie domowki robi. Kazdy patrzy gdzie isc xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Też nie lubię sylwestra bo to jest taka impreza jak urodziny - MUSZĘ się dobrze bawić i impreza musi być. A ja nie mam ochoty i myślę tylko o tym jak strasznie mi się nie chce i z jaką chęcią robilabym 100 innych rzeczy. Nastrój na imprezę łapię bardzo rzadko, ostatnio byłam gdzieś prawie dwa miesiące temu
![]() Wiecie, najgorsze jest to że ja sama jak zleje sylwestra to czuję się okropnie, że jak ja spędzam tę noc, łapię doła i chce mi się płakać. A jak gdzieś pójdę odstrzelona to niby jest fajnie, ale chcę żeby już się "odbawić", żeby było po odliczaniu i można było jechać do domu. Takie wiecie - muszę poczuć że obowiązek został spełniony bo inaczej sama ze sobą źle się czuję. Beznadzieja ![]() Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zasiedzenie
|
To u mnie takie zorganizowane imprezy tylko pracownicze (właśnie mnie czeka po sylwestrze wigilia pracownicza, ale to temat na osobny wątek :p ) Bo piwo na mieście się nie liczy
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
Whiteglove opisalas dokladnie to co ja czuje
Jeso i jeszcze jak probujesz sie spic a ci nie wchodzi. To dopiero dramat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zasiedzenie
|
Mieszaj alkohole albo zacznij w domu xd
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Ale to nic nie da. Jak nie wchodzi to ni wchodzi :C
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Konto usunięte
|
Dołączam się do hejtu
![]() Cytat:
![]() Nie raz zdarzyło się, że przyszłam normalnie ubrana na sylwestrową domówkę (dla mnie to kolejna zwykła impreza), a tu wszystkie baby odwalone w cekiny, pierzaste szale i szpile. Czułam się jak jakiś alien. I oczywiście pół wieczoru sesja zdjęciowa bo one takie odwalone to trzeba to uwiecznić (druga połowa spędzona na wrzucaniu fot na fb). A wśród nich ja w dresie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Tez tego nie lubie. Zawsze ustalamy jaki charakter ma impreza. A i tak znajdzie sie np jakas dziewczyna kolegi ktora bedzie overdressed ale bedzie myslec ze to my popelniamy faux pas, nie ona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.