Do wysokich :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-30, 11:01   #121
myShaczeQ
Zadomowienie

GG do myShaczeQ
Dot.: Do wysokich :)

oooo a wiecie z czym mam jeszcze okropny problem ? z kupowaniem po lumpexach :/ moja kolezanka zawsze znajdzie sobie jakies spodenki czy cos a ja mam zawsze gdzies za malo materialu ;/ moze zle szukam ? ale wiecie jakie to drazniace ?

myShaczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 11:06   #122
nayhde
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maja_s
179cm i stópka skromne 42 WSPANIALE :/ z ubraniami nie tyle problem co z butami :/
skąd ja to znam, dla mnie kupno butów to udręka :/ ale na szczęście w deichmannie jest dość duży wybór rozmiarów więc jakos sobie radze a i z rekawami tez mam problemy od lat :/ rzadko moge sobie kupic cos co mi sie naprawde podoba, ale ze swojego wzrostu jestem zadowolona 180 cm, niestety troche mniej z rozmiaru butów 42 Wizazanki moze zdradzicie w jakich sklepach kupujecie obuwie i ubrania, ktore na was pasuja ???

i can love
but I need his heart...

my angel gabriel

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png

nasz aniołek 22.06.2009[*]

Nasz kochany syneczek 12.12.2011
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png
nayhde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 08:26   #123
patrycja77
Raczkowanie

miss holand byłaś kiedyś w holandi?
patrycja77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-10, 18:16   #124
Teeta
Anomalia

ok. 173 cm.
ze spodniami też mam czasami spory problem, zwłaszcza jak chcę je kupić w innym sklepie niż Angel Eyes
problem tyczy się również bluz i swetrów, ciuchy kupuję w Carry, Terranovie.
Teeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-10, 19:39   #125
miss_holland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja77
miss holand byłaś kiedyś w holandi?
Tak, bylam
miss_holland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-10, 19:48   #126
Wyll
Raczkowanie

GG do Wyll

Ja mam 175 a jestem w 1klasie gim.

Niestety tez nic na siebie nie moge znalesc.. szukam juz od miesiąca.. ._.
Stary 2006-05-10, 20:17   #127
torunskagwiazda
Raczkowanie

176cm wzrostu,but 41 czasami 42.jest ciezko..
mam długie nogi ,a krótki tłów,dlatego nie moge sobie pozwolic na krótkie bluzki,bo wygladam w cich totalnie nieproporcjonalnie..
adekwatnie do nóg,mam długie ręce..grr

kosmetyczny:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=7899132

ciuszkowy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=7899145

torunskagwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 05:57   #128
patrycja77
Raczkowanie

miss holand a gdzie bywałaś-ja byłam w limburgi
patrycja77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 12:09   #129
torunskagwiazda
Raczkowanie

patrycja,a ja w Hoorn ,Amsterdamie i Hadze.fajnie,nie?;p

kosmetyczny:

ciuszkowy:

Stary 2006-05-11, 13:29   #130
miss_holland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja77
miss holand a gdzie bywałaś-ja byłam w limburgi
ja w Amsterdamie, Almere i Rotterdamie
miss_holland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 17:54   #131
monk86
Raczkowanie

184 za dużo... Zwykle mam problem z bluzkami (wszystkie krótkie) a zwłaszcza ze spodniami.... ehh
monk86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-12, 11:52   #132
torunskagwiazda
Raczkowanie

a moze wiecie jakie firmy ,produkuja długie bluzki.pominmy abercrombie..

kosmetyczny:

ciuszkowy:

Stary 2006-05-12, 12:31   #133
Kattarina
Zakorzenienie

181 cm wzrostu, stopa 40, (czasem 41), rozmiar ciuchów 36/38. I generalnie bez problemów ze zdobyciem ubrań.Od lat kupuję ciuchy, głównie spodnie, firmy GANTOS, która ma sieć sklepów w Trójmieście, ale prawdopodobnie również w innych miastach. Ciuchy są tanie, często b.przecenione ( 4 tygodnie temu kupiłam bojówki za 29 zł i cały garnitur za 69zł) i mają, co dla mnie najważniejsze, dłuuugie nogawki i rękawy A jeśli są za krótkie, można je zostawić do wydłużenia. Co do butów, to Deichmann miewa duże rozmiary,( do 42),w niektórych markach ze swojej oferty.
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 19:48   #134
patrycjiusz
Raczkowanie

GG do patrycjiusz

Cytat:
Napisane przez Kattarina
181 cm wzrostu, stopa 40, (czasem 41), rozmiar ciuchów 36/38. I generalnie bez problemów ze zdobyciem ubrań.Od lat kupuję ciuchy, głównie spodnie, firmy GANTOS, która ma sieć sklepów w Trójmieście, ale prawdopodobnie również w innych miastach. Ciuchy są tanie, często b.przecenione ( 4 tygodnie temu kupiłam bojówki za 29 zł i cały garnitur za 69zł) i mają, co dla mnie najważniejsze, dłuuugie nogawki i rękawy A jeśli są za krótkie, można je zostawić do wydłużenia. Co do butów, to Deichmann miewa duże rozmiary,( do 42),w niektórych markach ze swojej oferty.
GANTOS? NIE SLYSZALAM O TEJ FIrmie. Tak nazywa sie tez sklep w ktorym sprzedaja te ciuszki?
patrycjiusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 20:09   #135
Kattarina
Zakorzenienie

Firma ma swoje sklepy firmowe i agencyjne. Znalazłam link dla Ciebie i innych zainteresowanych http://www.gantos.pl/s.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-13, 07:49   #136
Pyra1990
Zakorzenienie

No neistety tak juz jest Ja sama mam jakies 175, nie mowie, ze jestem gigantem, ale gdy kupuje bluze czy bluzke, to zawsze sa takie krotkie. Mowie do babki w sklepie, z emam rekawy krotkie i dol i chce wieksza, a ona na mnie jak na debila Ostatnio kupilam bluzke fajna w trollu i byla dluzsza o wiele, fajnie uszyta. Ogolnie poszukuje bluzek dluzszych cos nawet w stylu tuniki.

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-13, 13:43   #137
torunskagwiazda
Raczkowanie

Kattarina,sprawdziłam ta firme na allegro i z przykrością stwierdziłam,ze bluzeczki mają standardową długość 55cm

kosmetyczny:

ciuszkowy:

Stary 2006-05-13, 14:29   #138
_Jamaica
Wtajemniczenie

eh własnie wróciłam z zakupów byłam w poszukiwaniu spodni (w miare eleganckich, nie jeansow ani bojowek) i co?? wszystko krotkie, mam 180cm wzrostu i spodnie w rozmaiarze 38-36. tymczasem na długość odpowiada mi rozmiar 40 który po prostu ze mnie zlatuje jak ja bym chciała być niższa
_Jamaica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-13, 16:36   #139
Monka_tort
Zadomowienie

ja muszę przyznać, że zawsze, ale to zawsze miałam problem z doborem ubrań - wszystko za małe(1,80 wzrostu + rozm.42). Ale ostatnio pochodziłam trochę więcej na mieście, poodwiedzałam niektóre sklepy i okazuje się, że nie jest tak źle! Dużą rozmiarówkę zauważyłam w Housie, kilka ciuchów, które tam widziałam, wyglądało bardzo fajnie. O dziwo, w Trollu - sklepie, w którym kiedyś nic prawie nie dostawałam na swój rozmiar - znalazłam parę fajnych ubrań i się w nie zmieściłam
Spodnie - dżinsy, bo tylko te noszę - zaczęłam kupować o kroju męskim, bo damskich o prostej nogawce, ale nie 'worków', nie znajdę i nie narzekam, tymbardziej, że moja pupa, mimo swoim gabarytów, wygląda w nich całkiem korzystnie

Antoine de Saint - Exupéry
Monka_tort jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-13, 18:08   #140
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez torunskagwiazda
Kattarina,sprawdziłam ta firme na allegro i z przykrością stwierdziłam,ze bluzeczki mają standardową długość 55cm
Dlatego pisałam o długich rękawach i przede wszystkim nogawkach. Dla mnie są super, (a, jak pisałam, mam 181 cm) i innych spodni w tej chwili nie posiadam, tylko Gantosy. A z bluzek głównie koszulowe, przeważnie białe. Myślę,że to zależy od konkretnego modelu. Jeśli kiedyś znajdziesz jakiś sklep z Gantosem, to warto przymierzyć . Mają superjakość i te ceny
Stary 2006-05-14, 13:47   #141
patrycjiusz
Raczkowanie

GG do patrycjiusz

Cytat:
Napisane przez Kattarina
Firma ma swoje sklepy firmowe i agencyjne. Znalazłam link dla Ciebie i innych zainteresowanych http://www.gantos.pl/s.html
Dzieki
p.s ceny rozumiem przystepne
patrycjiusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-14, 16:34   #142
anolek
Raczkowanie

ja mam 172 i stram sie nie chodzic na obcasach, przede wszystkim dla tego ze mój Sweetheart ma swoje 176 i troche glupio jest mi byc wyższą...ahhh a z rekawami mam tez problem bo ręce mam długie.. jakieś 63 cm o ja niewymiarowa ... jesli chodzi o wyjściowe ciuchy to mam szyte np. kostiumik na maturke spódnicze mam do tego sliczą ehhh (we wtorek polak ustny ) i jeszcze mam problem z szerokimi barami, tzn ramionami, bo według ich szerokości mam rozmiar 40 a reszta ciucha na mnie wisi bo w pasie mam 38, ratunku bo juz czasem w sklepach nie mam siły...
anolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 19:44   #143
Kakadu
Przyczajenie

Hej! To moj pierwszy wpis na forum i od razu szukam czegos o wysokich kobietach, takich jak ja...
Mam najprawdopodobniej 184cm (unikam mierzenia jak ognia!) i roznie sie z tym czuje, ale najwyzszy czas sie przyzwyczaic
Co do ubran, to oczywiscie najwiekszy problem jest z dlugoscia nogawek i rekawow... jedyny sklep, w ktorym moge znalezc odpowiednie spodnie, to VeroModa, z 'gorna garderoba' nie mam takich problemow... chociaz przyznam, ze frustrujace jest jak cos sie podoba, a nie ma szansy na odpowiedni rozmiar...
Od jakiegos czasu nie mieszkam w kraju i musze powiedziec, ze nie mam zadnego problemu z zakupami (ktorych i tak nie lubie ). Dlugie bluzki, siegajace do polowy bioder, dlugie spodnie, buty w moim rozmarze (42 lub 8/10). W najgorszym przypadku pozostaja sklepy dla wysokich kobiet
uff...
Pozdrawiam nie tylko wysokie
Kakadu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 20:26   #144
paradise
Przyczajenie

kolejna wysoka się zgłasza
mam 175 cm i z ubraniami bywa różnie. zimowe sweterki są można powiedzieć takie na styk lubię biodrówki i to dodatkowo utrudnia znalezienie odpowiednio długiej bluzki. latem mam większy problem. wszystkie topy skaczą mi do pępka i przy biodrówkach kilka centymetrów ciała widać ciągle chodze i się poprawiam. nie znosze tego. myślę o zakupie tuniki a teraz na dodatek sa modne rękawy o dziwo są zazwyczaj dla mnie dobre, chyba nie mam takich długich rąk
a z butami nie mam żadnego problemu, bo mam mały rozmiar 38. No i chodze zazwtczaj w średniej wysokości obcasach takich ok.5 cm. Na zakupy, spacer itp. oczywiście płaskie, teraz najchętniej japonki.
paradise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 20:48   #145
Kakadu
Przyczajenie

ja tez nie znosze za krotkich rzeczy, ale swojego czasu nie moglam wybrzydzac... biodrowki rzeczywiscie jeszcze pogarszaja sprawe...
w dodatku ostatnio wszechobecny widok siedzacej/pochylajacej sie/wchodzacej po schodach kobiety z posladkami na wierzchu jest po prostu niesmaczny!
staram sie tego unikac jak moge... chociaz musze przyznac, ze w UK kobiety maja mniejsze zahamowania i wcale sie nie krepuja pokazac kawal ciala (zwisajacy zazwyczaj nad paskiem)... moze dobrze, ze sa zadowolone ze swoich cial?
zreszta kazdy powinien nosic to, w czym czuje sie wygodnie
a co z facetami?
bo ja zauwazylam, ze coraz czesciej widuje sie pary, gdzie mezczyzna jest nizszy od kobiety... sama chyba bym nie potrafila, a juz na pewno nie przy duzej roznicy. przynajmniej przy moim TŻ chcialabym sie czuc jak mala dziewczynka potrzebujaca opiekunczego ramienia
Stary 2006-05-26, 21:25   #146
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kakadu
chociaz musze przyznac, ze w UK kobiety maja mniejsze zahamowania i wcale sie nie krepuja pokazac kawal ciala (zwisajacy zazwyczaj nad paskiem)... moze dobrze, ze sa zadowolone ze swoich cial?
moze to i dobrze, ale wg mnie wyglada to zwykle fatalnie - te kobiety nie majac szczuplej sylwetki wystawiaja te wiszace boczki i mysla, ze to jest sexy... zazdroszcze im takiego poczucia wlasnej wartosci jesli chodzi o cialo, ale jako estetka stwierdzam, ze wyglada to okropnie.
tak jest nie tylko w uk, ale i w usa - eksponowanie niezbyt zgrabnego ciala jest tam w normie i nikt na to uwagi nie zwraca. poza nami, polkami, ktore postrzegaja swiat przez troche inny pryzmat.
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 21:30   #147
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Ja też należę do wysokich (175 ), ale z upieniem ubrań nie mam kłopotów . Może dlatego, że nie noszę 36 . Z doborem spodni też nie mam problemu, większość pomimo tego, że mam długie nogi jest dla mnie za...długich

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 21:39   #148
Danaa
Raczkowanie

Witam. Mam ten sam problem 178 i mam szerokoe biodra , zawsze miałam problem ze spodniami a teraz z bluzkami bo sa za krótkie
Danaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 22:14   #149
Kakadu
Przyczajenie

layla_lbn - 175 i rozmiar 36? wow... ja jestem 10cm wyzsza i nosze 40/42... ale popracuje nad soba

papryczka - tez mysle, ze to wyglada okropnie, bo jakies poczucie estetyki trzeba miec i samokrytyke stosowac od czasu do czasu
na szczescie wiekszosc Polek potrafi zakryc to co trzeba i odkryc to, co warto pokazac
zreszta udowodniono, ze ludzie z centralnej i wschodniej Europy sa wobec siebie bardziej krytyczni i oceniaja siebie raczej realnie.
kazdy kij ma dwa konce... u nas wiecej osob cierpi z powodu kompleksow, bo spoleczenstwo nie akceptuje wszelkich odstepstw od normy.
a skoro mowa o kompleksach... ktoras z Was cierpiala z powodu wzrostu? ja to nazywam czasami "kompleksem wyzszosci"
Stary 2006-05-26, 22:28   #150
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez Kakadu
layla_lbn - 175 i rozmiar 36? wow... ja jestem 10cm wyzsza i nosze 40/42... ale popracuje nad soba
Chciałabym . Napisałam, że nie noszę 36 . Też powinnam nad sobą popracować, ale nie chce mi się... już tak zamierzam od roku (tj od kilku lat, ale od roku dzień w dzień mówię do siebie: jutro...)

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości