![]() |
#121 | |
Copyraptor
|
Dot.: Ateiści idą święta - chowacie się już po piwnicach? ;)
Cytat:
![]() Ludzie łapiący agresora po alkoholu są najgorsi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Naczelna Nastolatka
|
Lexie. Ty miałaś prawo i OBOWIAZEK zareagować. Cała reszta tych dziwacznych zachowań i agresji to nie twoja wina
![]() |
#123 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() A Wigilia nie zawaliła się przez Ciebie tylko przez gościa, który podtykał alkohol psom, a potem zwyzywał wszystkich dookoła ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Lexie - ja bym mu sama przylozyla, nie ważne co by mi zrobił, mojego psa sie nie dotyka. I zamknęłabym drzwi za nim a nie jeszcze biegła za ni, kiedy ludzie sie w końcu tego nauczą, zeby nie karmić attention whores...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
lexie, nad czym tu sie zastanawiac? Oczywiscie, ze mialas racje. Szkoda, ze tak wyszlo, ale to swiadczy tylko o awanturujacych sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
Lexie, wybacz, ale ten kuzyn od wódki to jakiś prymityw, nie warto tracić nerwów na takich ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
Lexie, nie wygłupiaj się, oczywiście, że dobrze zareagowałaś! Mi się wydaje, że to nie ważne czy ty byś coś powiedziała czy ktoś go potrącił ramieniem - efekt byłby taki sam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Lexie zrobilabym to samo
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Oczywiście, że prymityw, nawet zaryzykuję stwierdzenie, że większość tej strony rodziny to takie prymitywy. Bo rodzina mamy TŻ jest normalna i nawet ich lubię.
Tam w rodzinie krążyła plota o tym jaka to jego (może już była) żona jest zła, bo taka była w małżeństwie okropna, a na koniec go wywaliła z domu do jego matki z powrotem, dziecko z nią zostało. Po tej akcji stwierdziłam, że nic tylko jej gratulować tej decyzji ![]() Przed całą aferą jeszcze opowiadał jak to on się zachowuje jak go zirytuje inny kierowca, też niby się do bitki rwie, taki macho ![]() Miał wielkie pretensje do mnie, że zrobiłam jakąś minę i że parsknęłam śmiechem jak mi w pijackim bełkocie (już po ochrzanieniu go za tę wódkę) coś tam zaczął bredzić lekko od rzeczy. No cóż... Ale przyznam, że traumę miałam straszną, bo cała afera się tylko nakręcała coraz bardziej, a ja nawet nie wstałam ani nic nie odpowiedziałam, bo byłam w szoku ![]() ![]() A wyrzuty trochę mam, bo parę złośliwych słów mu tam powiedziałam, po tym jak nie odpuścił tematu od razu, może to go sprowokowało. (Ale staram się trzymać myśli, że to jest nienormalny człowiek ze skłonnością do agresji, a jeśli TŻ ma rację, to go na oczy nie zobaczę przez kolejne lata, bo się obraził oczywiście ![]() No ogólna masakra, nigdy w życiu nie przeżyłam takiej "wigilii". Nie ma to jak spotkanie katolickiej rodzinki podczas świąt ![]() A tak w temacie wątku, mimo że tam wszyscy wiedzą, że nie jestem katoliczką - nie mogli przełknąć, że nie śpiewam kolęd, że do kościoła nie idę. No ale przynajmniej nie życzyli mi nawrócenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Lexie, mowie ci, kto by to nie byl, co by nie powiedzial - gosciu szukal powodu. Tym bardziej tak uwazam jak napisalas o tych kierowcach. Taki agresor, taki typ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Biedaku, szukał pola do popisu po prostu, wiedział, ze osobiste zaczepki to za malo wiec zajął sie psem. A ja psa bym nie wybaczyla. Przyszedl już z planem kogo sprowokuje, takie osoby tak robia. Moj wujek taki jest, spędził właśnie swieta sam mimo zony, dwoch synów i trzech wnukow.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Na szczęście już jestem w Warszawie i idziemy dziś do moich rodziców na obiad, więc powinno być lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
To super, uspokoj sie, tak jak widzę w tym roku pol wizażu musi sie uspokoić. Ja zawsze pragnelam dużych swiat z cala rodzina ale wszyscy mnie tu wyprowadzaja bledu, ze lepiej jednak z rodzicami tylko XD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Mi nie przeszkadza jak musulmani,zydzi czy ateisci robia sobie choinki czy kolacje wigilijne, ich dom i ich sprawa.Ja na pewno nei zaprosze na wigilie ateisty, zeby spiewac razem kolendy i u.czestniczyc w pasterce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
Raczej nie można wymagać od ateisty śpiewania kolęd i pójścia do kościoła. Ale tak poza tym wszystkim też byś nie zaprosiła?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
Ja jeżdżę od zawsze na wigilię do babci. Cała rodzina to osoby mniej lub bardziej wierzące. Do kościoła nie idę, kolęd nie śpiewamy, Biblii nie czytamy. Ot kolejne rodzinne spotkanie, tylko przy innych daniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Nie znam religi zydowskiej czy muzulmanskiej, spotkanie rodzinne zawsze mozna zorganizowac w inny dzien
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- A co ma wspolnego chrzescijanska milosc z obchodzeniem swiat? Z modlitwa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
To dosyć ciężka sprawa bo z jednej strony Święta Bożego Narodzenia powinny być przeżyciem duchowym, świętowanie narodzin Jezuza. Choinka i wszystko co na niej wisi ma jakiś symbol więc po co ją mieć w domu skoro nie ma ona jakiegoś duchowego znaczenia?
Gdy cała rodzina jest wierząca i tylko jedna owieczka nie wierzy no to nikt jej przecież w pokoju nie zamknie. Wiadomo, że będzie przy stole i spędzi czas z rodziną i jest to jak najbardziej okay. Czasami nawet jak by się nie chciało to i tak trzeba przy tym stole być by nie zrobić przykrości ukochanym osobom. Jednak w sytuacji gdy cała rodzina nie wierzy to po co tą całą szopkę robić? Nie lepiej w tym czasie na jakieś wakacje pojechać? Prezenty można sobie każdego dnia dawać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem co przeszkadza katolikom "obchodzenie" święta, które wcale nie ma chrześcijańskich korzeni? Ciekawe dla ile katolików przeżywa duchowo święta? Ile zagląda do biblii, śpiewa kolędy? A ile spędza po prostu czas z rodziną na żarełku i piciu?
Edytowane przez pannaatopowa Czas edycji: 2014-12-26 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już mówiłam to ciężko jednoznacznie określić czy ateista powinien święta obchodzić czy też nie. Jednak ja tak sobie myślę, że będąc ateistą to by mnie to wszystko tak denerwowało, że bym spakowała walizki i pojechała na wakacje z własnym dzieckiem (jak bym miała) i mężem zamiast siedzieć w domu. Masz rację, że chyba nie wiele już osób czyta biblię itd... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
W góry jedź, albo jakieś inne miejsce (w górach pewnie ceny w święta dwa razy takie) :P Zresztą jak się tak przeliczy kasę wydaną na jedzenie, prezenty itd to by na wakacje spokojnie starczyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chodzi o moje podejście, jest mi ganz egal, co kto sobie w domu przystroi i co będzie śpiewać. U mnie w domu święta zawsze były tradycyjne, choć nie aż tak, nie obchodziliśmy wielu tradycji, które u innych są normą. Nie było 12 potraw, nie wyczekiwaliśmy gwiazdki itp. Teraz sama robię święta i.. no cóż. Chyba najwięcej przyjemności sprawia mi radosny okrzyk dziecka na widok migających lampek. Bo podejście mam chyba najbardziej zbliżone do tego, jakie opisała Zamyślona. Jakoś mi coraz dalej. Właśnie przez tych żarliwych oraz przez większość księży, których było mi dane poznać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.