Ateiści idą święta - chowacie się już po piwnicach? ;) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-25, 22:00   #121
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Ateiści idą święta - chowacie się już po piwnicach? ;)

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Brawo

A ja przeżyłam najgorszą wigilię ever. Pierwszy raz w rodzinie TŻta, gdzie kolacja przeradza się w nocną popijawę ze śpiewaniem kolęd (głośno po północy ). Na koniec jeden kuzyn TŻta złapał mojego psa za głowę i podtykał mu kieliszek z wódką pod nos, zareagowałam, a ten dostał totalnego agresora, zwyzywał mnie od najgorszych, oznajmił że on wychodzi. W reakcji na to brat TŻta - też pijany - wrzeszczał że nienawidzi całej rodziny i p...li wszystkich, a potem się popłakał Jakieś ciotki się rzuciły dyskutować z kuzynem, pijana dziewczyna brata TŻta bredziła mi coś, że muszę następnego dnia iść pogadać z tym kuzynem. TŻ wyprowadził psy i na kuzyna się natknął pod klatką, też został zwyzywany, zarzucono mu bycie pewnym żeńskim organem i pantoflarzem , na co kuzynowi czymś tam pojechał, kuzyn się do bicia rzucił, a koledzy go trzymali. No po prostu jakaś katastrofa. Wybaczcie, musiałam się wyżalić i może upewnić, że słusznie reagowałam i słusznie się wkurzyłam na tego buca, bo teraz mam wrażenie, że przeze mnie ta wigilia się zawaliła z hukiem, a mamie TŻta było przykro, bardzo mnie przepraszała.
Co ja przeczytałam w ogóle

Ludzie łapiący agresora po alkoholu są najgorsi
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-25, 22:11   #122
zakonna
Naczelna Nastolatka

Lexie. Ty miałaś prawo i OBOWIAZEK zareagować. Cała reszta tych dziwacznych zachowań i agresji to nie twoja wina
Stary 2014-12-25, 22:17   #123
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Brawo

A ja przeżyłam najgorszą wigilię ever. Pierwszy raz w rodzinie TŻta, gdzie kolacja przeradza się w nocną popijawę ze śpiewaniem kolęd (głośno po północy ). Na koniec jeden kuzyn TŻta złapał mojego psa za głowę i podtykał mu kieliszek z wódką pod nos, zareagowałam, a ten dostał totalnego agresora, zwyzywał mnie od najgorszych, oznajmił że on wychodzi. W reakcji na to brat TŻta - też pijany - wrzeszczał że nienawidzi całej rodziny i p...li wszystkich, a potem się popłakał Jakieś ciotki się rzuciły dyskutować z kuzynem, pijana dziewczyna brata TŻta bredziła mi coś, że muszę następnego dnia iść pogadać z tym kuzynem. TŻ wyprowadził psy i na kuzyna się natknął pod klatką, też został zwyzywany, zarzucono mu bycie pewnym żeńskim organem i pantoflarzem , na co kuzynowi czymś tam pojechał, kuzyn się do bicia rzucił, a koledzy go trzymali. No po prostu jakaś katastrofa. Wybaczcie, musiałam się wyżalić i może upewnić, że słusznie reagowałam i słusznie się wkurzyłam na tego buca, bo teraz mam wrażenie, że przeze mnie ta wigilia się zawaliła z hukiem, a mamie TŻta było przykro, bardzo mnie przepraszała.
O rany Współczuję
A Wigilia nie zawaliła się przez Ciebie tylko przez gościa, który podtykał alkohol psom, a potem zwyzywał wszystkich dookoła
Stary 2014-12-25, 22:18   #124
201604250941
Konto usunięte

Lexie - ja bym mu sama przylozyla, nie ważne co by mi zrobił, mojego psa sie nie dotyka. I zamknęłabym drzwi za nim a nie jeszcze biegła za ni, kiedy ludzie sie w końcu tego nauczą, zeby nie karmić attention whores...
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-25, 22:20   #125
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

lexie, nad czym tu sie zastanawiac? Oczywiscie, ze mialas racje. Szkoda, ze tak wyszlo, ale to swiadczy tylko o awanturujacych sie.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-25, 22:33   #126
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Lexie, wybacz, ale ten kuzyn od wódki to jakiś prymityw, nie warto tracić nerwów na takich ludzi.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-25, 22:36   #127
201604191001
Konto usunięte

Lexie, nie wygłupiaj się, oczywiście, że dobrze zareagowałaś! Mi się wydaje, że to nie ważne czy ty byś coś powiedziała czy ktoś go potrącił ramieniem - efekt byłby taki sam.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-25, 23:18   #128
chwast
Zakorzenienie

Lexie zrobilabym to samo

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 01:36   #129
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Oczywiście, że prymityw, nawet zaryzykuję stwierdzenie, że większość tej strony rodziny to takie prymitywy. Bo rodzina mamy TŻ jest normalna i nawet ich lubię.
Tam w rodzinie krążyła plota o tym jaka to jego (może już była) żona jest zła, bo taka była w małżeństwie okropna, a na koniec go wywaliła z domu do jego matki z powrotem, dziecko z nią zostało. Po tej akcji stwierdziłam, że nic tylko jej gratulować tej decyzji i że raczej miała powody.

Przed całą aferą jeszcze opowiadał jak to on się zachowuje jak go zirytuje inny kierowca, też niby się do bitki rwie, taki macho No i co jakiś czas widziałam, że się gość na mnie gapi. Nie wiem, może już wtedy jakiś problem miał ze mną i tylko pretekst musiał się pojawić.
Miał wielkie pretensje do mnie, że zrobiłam jakąś minę i że parsknęłam śmiechem jak mi w pijackim bełkocie (już po ochrzanieniu go za tę wódkę) coś tam zaczął bredzić lekko od rzeczy. No cóż...

Ale przyznam, że traumę miałam straszną, bo cała afera się tylko nakręcała coraz bardziej, a ja nawet nie wstałam ani nic nie odpowiedziałam, bo byłam w szoku TŻ go opieprzył tylko. W pierwszej chwili chciałam od razu wracać do Warszawy i chyba tylko matka TŻta była argumentem, żeby zostać
A wyrzuty trochę mam, bo parę złośliwych słów mu tam powiedziałam, po tym jak nie odpuścił tematu od razu, może to go sprowokowało.
(Ale staram się trzymać myśli, że to jest nienormalny człowiek ze skłonnością do agresji, a jeśli TŻ ma rację, to go na oczy nie zobaczę przez kolejne lata, bo się obraził oczywiście )
No ogólna masakra, nigdy w życiu nie przeżyłam takiej "wigilii". Nie ma to jak spotkanie katolickiej rodzinki podczas świąt

A tak w temacie wątku, mimo że tam wszyscy wiedzą, że nie jestem katoliczką - nie mogli przełknąć, że nie śpiewam kolęd, że do kościoła nie idę. No ale przynajmniej nie życzyli mi nawrócenia
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 02:45   #130
201604191001
Konto usunięte

Lexie, mowie ci, kto by to nie byl, co by nie powiedzial - gosciu szukal powodu. Tym bardziej tak uwazam jak napisalas o tych kierowcach. Taki agresor, taki typ.
Stary 2014-12-26, 07:17   #131
201604250941
Konto usunięte

Biedaku, szukał pola do popisu po prostu, wiedział, ze osobiste zaczepki to za malo wiec zajął sie psem. A ja psa bym nie wybaczyla. Przyszedl już z planem kogo sprowokuje, takie osoby tak robia. Moj wujek taki jest, spędził właśnie swieta sam mimo zony, dwoch synów i trzech wnukow.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-26, 08:14   #132
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Wybaczcie, musiałam się wyżalić i może upewnić, że słusznie reagowałam i słusznie się wkurzyłam na tego buca, bo teraz mam wrażenie, że przeze mnie ta wigilia się zawaliła z hukiem, a mamie TŻta było przykro, bardzo mnie przepraszała.
wygląda na to, że ten baran i tak by się o coś doczepił wyrzutów nie miej, dobrze zrobiłaś

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 10:31   #133
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Biedaku, szukał pola do popisu po prostu, wiedział, ze osobiste zaczepki to za malo wiec zajął sie psem. A ja psa bym nie wybaczyla.
No właśnie, jego różne głupie odzywki itp olewałam, ale na zwierzęta jestem bardzo wrażliwa i reaguję ostro.

Na szczęście już jestem w Warszawie i idziemy dziś do moich rodziców na obiad, więc powinno być lepiej
Stary 2014-12-26, 13:26   #134
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie, jego różne głupie odzywki itp olewałam, ale na zwierzęta jestem bardzo wrażliwa i reaguję ostro.

Na szczęście już jestem w Warszawie i idziemy dziś do moich rodziców na obiad, więc powinno być lepiej
To super, uspokoj sie, tak jak widzę w tym roku pol wizażu musi sie uspokoić. Ja zawsze pragnelam dużych swiat z cala rodzina ale wszyscy mnie tu wyprowadzaja bledu, ze lepiej jednak z rodzicami tylko XD
Stary 2014-12-26, 13:37   #135
Luska Lamborgini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ondatrazibethicus Pokaż wiadomość
Dla mnie Święta to tradycja, czas spędzony z rodziną, a nie z Jezusem. Lubię
a u mnie nawet z Jezusem bo o ile w Boga mozna wirzyc lub nie to Jezus istniał naprawde i był bardzo bardzo w porzadku
Luska Lamborgini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 18:57   #136
cleopadra
Wtajemniczenie

Mi nie przeszkadza jak musulmani,zydzi czy ateisci robia sobie choinki czy kolacje wigilijne, ich dom i ich sprawa.Ja na pewno nei zaprosze na wigilie ateisty, zeby spiewac razem kolendy i u.czestniczyc w pasterce
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 19:09   #137
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
Mi nie przeszkadza jak musulmani,zydzi czy ateisci robia sobie choinki czy kolacje wigilijne, ich dom i ich sprawa.Ja na pewno nei zaprosze na wigilie ateisty, zeby spiewac razem kolendy i u.czestniczyc w pasterce
Raczej nie można wymagać od ateisty śpiewania kolęd i pójścia do kościoła. Ale tak poza tym wszystkim też byś nie zaprosiła?
Stary 2014-12-26, 20:21   #138
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Raczej nie można wymagać od ateisty śpiewania kolęd i pójścia do kościoła. Ale tak poza tym wszystkim też byś nie zaprosiła?
Katolikow bym zaprosila,i do katolikow tez bym poszla nawigilie czy swieta,alé nie poszlabym na wigilie do ateistow,zydow czy muzulmanow
Stary 2014-12-26, 20:31   #139
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Katolikow bym zaprosila,i do katolikow tez bym poszla nawigilie czy swieta,alé nie poszlabym na wigilie do ateistow,zydow czy muzulmanow
Wow. Prawdziwa chrześcijańska miłość. Zastanawiałaś się co by zrobił Jezus?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-26, 20:46   #140
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Dlaczego nie? Tak z czystej ciekawości.
Poza tym Jezus był Żydem.
cicci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 21:01   #141
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Ja jeżdżę od zawsze na wigilię do babci. Cała rodzina to osoby mniej lub bardziej wierzące. Do kościoła nie idę, kolęd nie śpiewamy, Biblii nie czytamy. Ot kolejne rodzinne spotkanie, tylko przy innych daniach We własnym domu nie mam choinki. Prezentów nie kupuję i nie rozdaję. Życzeń nie wysyłam :P Miło mieć trochę wolnego, ale zdecydowanie nie przepadam za świętami. Żadnymi.
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 21:13   #142
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cicci Pokaż wiadomość
Dlaczego nie? Tak z czystej ciekawości.
Poza tym Jezus był Żydem.
Nie znam religi zydowskiej czy muzulmanskiej, spotkanie rodzinne zawsze mozna zorganizowac w inny dzien

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Wow. Prawdziwa chrześcijańska miłość. Zastanawiałaś się co by zrobił Jezus?
A co ma wspolnego chrzescijanska milosc z obchodzeniem swiat? Z modlitwa?
Stary 2014-12-26, 21:15   #143
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Nie znam religi zydowskiej czy muzulmanskiej, spotkanie rodzinne zawsze mozna zorganizowac w inny dzien

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

A co ma wspolnego chrzescijanska milosc z obchodzeniem swiat? Z modlitwa?
No nic, zupełnie nic wspólnego Lol.
Stary 2014-12-26, 22:28   #144
LoveMessages
Zakorzenienie

To dosyć ciężka sprawa bo z jednej strony Święta Bożego Narodzenia powinny być przeżyciem duchowym, świętowanie narodzin Jezuza. Choinka i wszystko co na niej wisi ma jakiś symbol więc po co ją mieć w domu skoro nie ma ona jakiegoś duchowego znaczenia?
Gdy cała rodzina jest wierząca i tylko jedna owieczka nie wierzy no to nikt jej przecież w pokoju nie zamknie. Wiadomo, że będzie przy stole i spędzi czas z rodziną i jest to jak najbardziej okay. Czasami nawet jak by się nie chciało to i tak trzeba przy tym stole być by nie zrobić przykrości ukochanym osobom.

Jednak w sytuacji gdy cała rodzina nie wierzy to po co tą całą szopkę robić? Nie lepiej w tym czasie na jakieś wakacje pojechać?
Prezenty można sobie każdego dnia dawać.
LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 22:37   #145
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
To dosyć ciężka sprawa bo z jednej strony Święta Bożego Narodzenia powinny być przeżyciem duchowym, świętowanie narodzin Jezuza. Choinka i wszystko co na niej wisi ma jakiś symbol więc po co ją mieć w domu skoro nie ma ona jakiegoś duchowego znaczenia?
Gdy cała rodzina jest wierząca i tylko jedna owieczka nie wierzy no to nikt jej przecież w pokoju nie zamknie. Wiadomo, że będzie przy stole i spędzi czas z rodziną i jest to jak najbardziej okay. Czasami nawet jak by się nie chciało to i tak trzeba przy tym stole być by nie zrobić przykrości ukochanym osobom.

Jednak w sytuacji gdy cała rodzina nie wierzy to po co tą całą szopkę robić? Nie lepiej w tym czasie na jakieś wakacje pojechać?
Prezenty można sobie każdego dnia dawać.
A kto zabroni mi mieć choinkę? Lubię ją stroić, zapach jak się do domu wchodzi... Nie rozumiem dlaczego niby mam jej nie mieć skoro ją lubię? Szopki nie robię. Jedzenie - wiadomo że więcej sie robi i kupuje, bo sklepy zamknięte, porządki? Generalne robię co miesiąc. A jak ktoś ma dzieci to dla nich ubieranie choinki, pieczenie ciasteczek i to sama frajda. Więc czemu tego nie robić? Dla innowierców lub ateistów to czas wolny, który mogą spędzić w gronie rodzinnym. I tyle.

Nie rozumiem co przeszkadza katolikom "obchodzenie" święta, które wcale nie ma chrześcijańskich korzeni?

Ciekawe dla ile katolików przeżywa duchowo święta? Ile zagląda do biblii, śpiewa kolędy? A ile spędza po prostu czas z rodziną na żarełku i piciu?

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.

Edytowane przez pannaatopowa
Czas edycji: 2014-12-26 o 22:39
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 22:42   #146
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
To super, uspokoj sie, tak jak widzę w tym roku pol wizażu musi sie uspokoić. Ja zawsze pragnelam dużych swiat z cala rodzina ale wszyscy mnie tu wyprowadzaja bledu, ze lepiej jednak z rodzicami tylko XD
Z całą rodziną też może być fajnie, w mojej rodzinie takie sytuacje jak ta którą opisałam nigdy się nie pojawiły. Wręcz przeciwnie, zawsze jest przyjemnie. A spotyka się na Wigilii w porywach do 14 osób. Tak, że to nie zasada, że jak jest dużo ludzi, to musi być afera
Stary 2014-12-26, 22:46   #147
LoveMessages
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
A kto zabroni mi mieć choinkę? Lubię ją stroić, zapach jak się do domu wchodzi... Nie rozumiem dlaczego niby mam jej nie mieć skoro ją lubię? Szopki nie robię. Jedzenie - wiadomo że więcej sie robi i kupuje, bo sklepy zamknięte, porządki? Generalne robię co miesiąc. A jak ktoś ma dzieci to dla nich ubieranie choinki, pieczenie ciasteczek i to sama frajda. Więc czemu tego nie robić? Dla innowierców lub ateistów to czas wolny, który mogą spędzić w gronie rodzinnym. I tyle.

Nie rozumiem co przeszkadza katolikom "obchodzenie" święta, które wcale nie ma chrześcijańskich korzeni?

Ciekawe dla ile katolików przeżywa duchowo święta? Ile zagląda do biblii, śpiewa kolędy? A ile spędza po prostu czas z rodziną na żarełku i piciu?
Możesz mieć choinkę i cały rok jak lubisz jej zapach. Co mi przeszkadza to to, że ludzie zapominają, że nie o tą choinkę w święta chodzi, ale o coś głębszego.
Jak już mówiłam to ciężko jednoznacznie określić czy ateista powinien święta obchodzić czy też nie.
Jednak ja tak sobie myślę, że będąc ateistą to by mnie to wszystko tak denerwowało, że bym spakowała walizki i pojechała na wakacje z własnym dzieckiem (jak bym miała) i mężem zamiast siedzieć w domu.

Masz rację, że chyba nie wiele już osób czyta biblię itd...
Stary 2014-12-26, 22:56   #148
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Możesz mieć choinkę i cały rok jak lubisz jej zapach. Co mi przeszkadza to to, że ludzie zapominają, że nie o tą choinkę w święta chodzi, ale o coś głębszego.
Jak już mówiłam to ciężko jednoznacznie określić czy ateista powinien święta obchodzić czy też nie.
Jednak ja tak sobie myślę, że będąc ateistą to by mnie to wszystko tak denerwowało, że bym spakowała walizki i pojechała na wakacje z własnym dzieckiem (jak bym miała) i mężem zamiast siedzieć w domu.

Masz rację, że chyba nie wiele już osób czyta biblię itd...
Ja czytałam.. No może tylko nowy testament. Większość katolików nigdy tego nie robiło. Ja nie lubie wakacji. Poza tym kogo stać? No i wyjazdy w zimę do ciepłych krajów są niezdrowe :P

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 23:02   #149
LoveMessages
Zakorzenienie

W góry jedź, albo jakieś inne miejsce (w górach pewnie ceny w święta dwa razy takie) :P Zresztą jak się tak przeliczy kasę wydaną na jedzenie, prezenty itd to by na wakacje spokojnie starczyło
Stary 2014-12-26, 23:12   #150
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość

Bo niektórzy (słowo-klucz, więc proszę się nie obrażać na zapas) katolicy bardzo lubią zaglądać innym do mieszkań, a szczególnie pod kołderkę. Zwłaszcza dotyczy to tych żarliwych z pierwszych ławek, tych najgłośniejszych.

Jeśli chodzi o moje podejście, jest mi ganz egal, co kto sobie w domu przystroi i co będzie śpiewać.
U mnie w domu święta zawsze były tradycyjne, choć nie aż tak, nie obchodziliśmy wielu tradycji, które u innych są normą. Nie było 12 potraw, nie wyczekiwaliśmy gwiazdki itp.
Teraz sama robię święta i.. no cóż. Chyba najwięcej przyjemności sprawia mi radosny okrzyk dziecka na widok migających lampek. Bo podejście mam chyba najbardziej zbliżone do tego, jakie opisała Zamyślona. Jakoś mi coraz dalej. Właśnie przez tych żarliwych oraz przez większość księży, których było mi dane poznać.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości