Pierścionek zaręczynowy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-07, 22:33   #121
paular409
Raczkowanie

Dot.: Pierścionek zaręczynowy

Ja napewno żartowałam ale autor chyba nie...
paular409 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-07, 22:33   #122
Basiorek88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michal123456 Pokaż wiadomość
Witajcie,
Nie chciałem zakładać nowego wątku, mam nadzieję, że tutaj pomożecie...
Planuje oświadczyć się mojej ukochanej, podobają jej się pierścionki z szafirami.
Co sądzicie o tym pierścionku:
http://www.wec.com.pl/product-pol-31...r-BP-12ZB.html

Bardzo proszę o rady i opinie, chciałbym, żeby była zadowolona...

Edycja: mam też drugi typ: http://www.wec.com.pl/product-pol-57...i-AP-34ZB.html

czekam na rady
Jeśli chodzi o połączenie szafiru z diamentami to moja siostra ma podobny do tego http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,szafiry,377 i wygląda on naprawdę ślicznie
A jeśli chodzi o te konkretne dwa to drugi typ jest moim zdecydowanym faworytem, pierwszy ma za duże oczko.
Basiorek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-07, 22:43   #123
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez paular409 Pokaż wiadomość
Och jak romantycznie :/
Cytat:
Napisane przez Ammia Pokaż wiadomość
Parking stacji benzynowej? Błagam to chyba żart...
Czemu żart? Widocznie to miejsce ma dla nich znaczenie, fajnie im się kojarzy. Dużo partnerów oświadcza się w domu, to też ma być żart, bo mało romantycznie, mało oryginalnie? Po co od razu ta złośliwość?
Stary 2015-02-07, 23:01   #124
mojchlopakniechce
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ammia Pokaż wiadomość
Parking stacji benzynowej? Błagam to chyba żart...
Też myślę że to jakiś troll.
A skoro nie to z całego serca współczuje wybrance autora.

2016:
mojchlopakniechce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-07, 23:40   #125
Ammia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Czemu żart? Widocznie to miejsce ma dla nich znaczenie, fajnie im się kojarzy. Dużo partnerów oświadcza się w domu, to też ma być żart, bo mało romantycznie, mało oryginalnie? Po co od razu ta złośliwość?
Ja przyjęłam oświadczyny w domu i nie mam z tym najmniejszego problemu i miejsca takiego jak dom nie uważam za mało oryginalne. Tutaj nikt nie jest złośliwy tylko parking stacji benzynowej chyba nie jest najszczęśliwszym miejscem na zaręczyny. Parking stacji benzynowej to zwykle kilkanaście zaparkowanych tirów i itd. i jakoś nie wyobrażam sobie tam zaręczyn. Ja rozumiem że się tam poznali ale jeśli nawet to wątpię by jakakolwiek dziewczyna chciałaby oświadczyny w takim miejscu. Ja na pewno nie.

Edytowane przez Ammia
Czas edycji: 2015-02-08 o 00:03
Ammia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 00:21   #126
pwalker
Raczkowanie

Tak...tylko, że u nas to będzie romantyczne, bo prawie 4 lata temu pierwszy raz spotkaliśmy się i poznaliśmy na parkingu stacji benzynowej, i dokładnie na tym samym (70km pojadę specjalnie) w tym samym miejscu o tej samej porze się oświadczę.
A co mam zrobić w stylu amerykańskim, oklepane, filmowe w restauracji czy gdzieś? ... wiem, że się nie spodziewa, będzie szok, jak sobie przypomni, że dokładnie w tym miejscu nie wiedziała jak otworzyć korek wlewu paliwa i poprosiła o pomoc, i tak się to wszystko zaczęło.
żart:/ ? może dla Was..
@amania..moja kobieta w domu by nie chciała, bo to takie..proste, zwykłe, brak pomysłu, pomysłu - choć głupie miejsce poznania się, lepsze niż w domu.. \Nie ma żadnych Tirów, aktualnie sypie śnieg, a tam sceneria i widoki ładne, więc tym bardziej będzie wyjątkowo..

Edytowane przez pwalker
Czas edycji: 2015-02-08 o 00:30
pwalker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 11:18   #127
paular409
Raczkowanie

Wiesz, to Twoja dziewczyna, ty znasz ją najlepiej. Nam chodzi tylko o to żeby za kilka lat Ci nie powiedziała ze na oświadczyny mogłeś sie " bardziej postarać". Czasu nie cofniesz.
paular409 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-08, 12:49   #128
mojchlopakniechce
Zadomowienie

Popieram koleżankę. A zaręczyny w jakimkolwiek innym miejscu nawet nie sa oklepane chociażby w domu, jeśli już coś takiego się planuje to trzeba zadbac o klimat żeby ta chwila była wyjątkowa...ale jak kto lubi.
Napisz nam potem jaka była reakcja Twojej wybranki. Powodzenia.

2016:
Stary 2015-02-08, 12:55   #129
Glodomorek
Zakorzenienie

Jakbyście się poznali w śmierdzącej toalecie to też byś tam się oświadczał? Stacja benzynowa-brud, smród, auta, zero romantyzmu. Porażka.
Zaręczyny w domu można też załatwić, żeby było co wspominać.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 14:02   #130
sQuaara
Zakorzenienie

a mnie rozwaliło "specjalnie pojade 70km"
a moj specjalnie rozsypał płątki róż..nigdy nie dziekowałam..
łaski nie robisz. chcesz zeby tak kobieta towarzyszyła Ci do konca życia!

co do stacji nie mam zastrzeżeń.. jesli nie bedzie przy dystrybutorze albo ladzie z hod-dogami
tylko na uboczu gdzies spokojnie
miejsce dla nich wyjatkowe i nic nam do tego.
Stary 2015-02-08, 15:02   #131
_Margaret_
Raczkowanie

pwalker, życzę powodzenia! Co do pomysłu na oświadczyny to wszystko zależy od wybranki. Jedna chce kilkuosobową orkiestrę pod balkonem, druga na zwykłym spacerze, a trzecia w restauracji przy kilkunastu osobach. Mnie pomysł z miejscem poznania bardzo się podoba
Trzymam kciuki, żeby pierścionek jej się spodobał, ale dziewczyna powtarzała Ci milion razy, że chce srebro, a Ty jej kupiłeś dwukolorowy pierścionek. Osobiście, gdybym taki dostała to zastanowiłabym się czy mój narzeczony w ogóle mnie słucha (lubię srebro, więc dostałam z białego złota, obrączki też takie planujemy)... A co do rozważań między diamentem a cyrkonią to wiadomo, że diament jest trwalszy, ale cyrkonie też są różnej jakości i te lepsze w "świeceniu się" dla przeciętnego widza raczej nie odbiegają od diamentu nawet i po kilku latach. Ale to znowu wszystko zależy od wybranki, ja akurat wolałabym większą cyrkonię niż brylant, którego prawie w ogóle nie widać (te 0,04 ct to dla mnie całkowity kosmos )

michal123456 Jeśli przyszła narzeczona lubi takie duże rzucające się w oczy kamienie to myślę, że ten pierwszy jej się spodoba, ale osobiście wybrałabym taki z białego złota, bo to żółte złoto całkowicie mi w tym pierścionku nie pasuje. Jeśli chodzi o drugi pierścionek to jestem raczej na nie.

Edytowane przez _Margaret_
Czas edycji: 2015-02-08 o 15:04
_Margaret_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-08, 15:53   #132
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Jakby mój TŻ chciał mi się oświadczyć w miejscu naszego poznania to musiałby to zrobić na dyskotece. Raczej nie byłoby to zbyt romantyczne. Jednak życzę, żeby Twojej wybrance się te zaręczyny podobały.
panna_felicjanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 16:10   #133
_Margaret_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panna_felicjanna Pokaż wiadomość
Jakby mój TŻ chciał mi się oświadczyć w miejscu naszego poznania to musiałby to zrobić na dyskotece. Raczej nie byłoby to zbyt romantyczne. Jednak życzę, żeby Twojej wybrance się te zaręczyny podobały.
Mój w pubie, więc ilość romantyzmu byłaby podobna jak podczas oświadczyn w dyskotece

Edytowane przez _Margaret_
Czas edycji: 2015-02-08 o 16:12
_Margaret_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 16:49   #134
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Napisane przez _Margaret_ Pokaż wiadomość
Mój w pubie, więc ilość romantyzmu byłaby podobna jak podczas oświadczyn w dyskotece
Moj przez portal społecznościowy...

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 17:18   #135
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Moj przez portal społecznościowy...
Pierścionek też dostaniesz... fotkę emailem
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 20:40   #136
pwalker
Raczkowanie

Temat można zamknąć. Oświadczyłem się na parkingu stacji Orlen, żadnych ludzi, prószył śnieg, sceneria idealna, była tak ucieszona, że nie wiedziała co się stało.. Nawet nie zauważyłem jak szybko go założyła..
Za to, że pamiętałem w którym dokładnie miejscu i o jakiej porze (ona oczywiście wszystko potwierdziła 17 godz, to samo miejsce aż się popłakała mówiąc "jej pamiętałeś takie drobne szczegóły, kocham Cie"

Co do pierścionka, jeśli się nie podoba możecie krytykować Ważne, że ona się w nim zakochała..
Zamieszczam zdjęcie w podzięce za pomoc w 5 stronach w sumie 3, bo reszta to krytyka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10987685_779190758796915_5813521555197139458_n.jpg (43,5 KB, 90 załadowań)
pwalker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 21:31   #137
201608212239
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pwalker Pokaż wiadomość
Temat można zamknąć. Oświadczyłem się na parkingu stacji Orlen, żadnych ludzi, prószył śnieg, sceneria idealna, była tak ucieszona, że nie wiedziała co się stało.. Nawet nie zauważyłem jak szybko go założyła..
Za to, że pamiętałem w którym dokładnie miejscu i o jakiej porze (ona oczywiście wszystko potwierdziła 17 godz, to samo miejsce aż się popłakała mówiąc "jej pamiętałeś takie drobne szczegóły, kocham Cie"

Co do pierścionka, jeśli się nie podoba możecie krytykować Ważne, że ona się w nim zakochała..
Zamieszczam zdjęcie w podzięce za pomoc w 5 stronach w sumie 3, bo reszta to krytyka.
Widzę, że jednak poszedłeś w klasykę. Bardzo ładny.
201608212239 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 21:38   #138
mojchlopakniechce
Zadomowienie

Śliczny no i gratulacje!

2016:
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości