|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierścionek zaręczynowy
Ja napewno żartowałam ale autor chyba nie...
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o te konkretne dwa to drugi typ jest moim zdecydowanym faworytem, pierwszy ma za duże oczko. |
|
|
|
|
|
#123 |
|
żona bez ogona
|
Czemu żart? Widocznie to miejsce ma dla nich znaczenie, fajnie im się kojarzy. Dużo partnerów oświadcza się w domu, to też ma być żart, bo mało romantycznie, mało oryginalnie?
Po co od razu ta złośliwość?
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Też myślę że to jakiś troll.
A skoro nie to z całego serca współczuje wybrance autora.
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Ja przyjęłam oświadczyny w domu i nie mam z tym najmniejszego problemu i miejsca takiego jak dom nie uważam za mało oryginalne. Tutaj nikt nie jest złośliwy tylko parking stacji benzynowej chyba nie jest najszczęśliwszym miejscem na zaręczyny. Parking stacji benzynowej to zwykle kilkanaście zaparkowanych tirów i itd. i jakoś nie wyobrażam sobie tam zaręczyn. Ja rozumiem że się tam poznali ale jeśli nawet to wątpię by jakakolwiek dziewczyna chciałaby oświadczyny w takim miejscu. Ja na pewno nie.
![]() Edytowane przez Ammia Czas edycji: 2015-02-08 o 00:03 |
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Tak...tylko, że u nas to będzie romantyczne, bo prawie 4 lata temu pierwszy raz spotkaliśmy się i poznaliśmy na parkingu stacji benzynowej, i dokładnie na tym samym (70km pojadę specjalnie) w tym samym miejscu o tej samej porze się oświadczę.
A co mam zrobić w stylu amerykańskim, oklepane, filmowe w restauracji czy gdzieś? ... wiem, że się nie spodziewa, będzie szok, jak sobie przypomni, że dokładnie w tym miejscu nie wiedziała jak otworzyć korek wlewu paliwa i poprosiła o pomoc, i tak się to wszystko zaczęło. żart:/ ? może dla Was.. @amania..moja kobieta w domu by nie chciała, bo to takie..proste, zwykłe, brak pomysłu, pomysłu - choć głupie miejsce poznania się, lepsze niż w domu.. \Nie ma żadnych Tirów, aktualnie sypie śnieg, a tam sceneria i widoki ładne, więc tym bardziej będzie wyjątkowo.. Edytowane przez pwalker Czas edycji: 2015-02-08 o 00:30 |
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, to Twoja dziewczyna, ty znasz ją najlepiej. Nam chodzi tylko o to żeby za kilka lat Ci nie powiedziała ze na oświadczyny mogłeś sie " bardziej postarać". Czasu nie cofniesz.
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Popieram koleżankę. A zaręczyny w jakimkolwiek innym miejscu nawet nie sa oklepane chociażby w domu, jeśli już coś takiego się planuje to trzeba zadbac o klimat żeby ta chwila była wyjątkowa...ale jak kto lubi.
Napisz nam potem jaka była reakcja Twojej wybranki . Powodzenia.
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbyście się poznali w śmierdzącej toalecie to też byś tam się oświadczał? Stacja benzynowa-brud, smród, auta, zero romantyzmu. Porażka.
Zaręczyny w domu można też załatwić, żeby było co wspominać. |
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie rozwaliło "specjalnie pojade 70km"
a moj specjalnie rozsypał płątki róż..nigdy nie dziekowałam.. łaski nie robisz. chcesz zeby tak kobieta towarzyszyła Ci do konca życia! co do stacji nie mam zastrzeżeń.. jesli nie bedzie przy dystrybutorze albo ladzie z hod-dogami ![]() tylko na uboczu gdzies spokojnie ![]() miejsce dla nich wyjatkowe i nic nam do tego.
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
pwalker, życzę powodzenia! Co do pomysłu na oświadczyny to wszystko zależy od wybranki. Jedna chce kilkuosobową orkiestrę pod balkonem, druga na zwykłym spacerze, a trzecia w restauracji przy kilkunastu osobach. Mnie pomysł z miejscem poznania bardzo się podoba
Trzymam kciuki, żeby pierścionek jej się spodobał, ale dziewczyna powtarzała Ci milion razy, że chce srebro, a Ty jej kupiłeś dwukolorowy pierścionek. Osobiście, gdybym taki dostała to zastanowiłabym się czy mój narzeczony w ogóle mnie słucha (lubię srebro, więc dostałam z białego złota, obrączki też takie planujemy)... A co do rozważań między diamentem a cyrkonią to wiadomo, że diament jest trwalszy, ale cyrkonie też są różnej jakości i te lepsze w "świeceniu się" dla przeciętnego widza raczej nie odbiegają od diamentu nawet i po kilku latach. Ale to znowu wszystko zależy od wybranki, ja akurat wolałabym większą cyrkonię niż brylant, którego prawie w ogóle nie widać (te 0,04 ct to dla mnie całkowity kosmos )michal123456 Jeśli przyszła narzeczona lubi takie duże rzucające się w oczy kamienie to myślę, że ten pierwszy jej się spodoba, ale osobiście wybrałabym taki z białego złota, bo to żółte złoto całkowicie mi w tym pierścionku nie pasuje. Jeśli chodzi o drugi pierścionek to jestem raczej na nie. Edytowane przez _Margaret_ Czas edycji: 2015-02-08 o 15:04 |
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby mój TŻ chciał mi się oświadczyć w miejscu naszego poznania to musiałby to zrobić na dyskotece. Raczej nie byłoby to zbyt romantyczne.
Jednak życzę, żeby Twojej wybrance się te zaręczyny podobały.
|
|
#133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez _Margaret_ Czas edycji: 2015-02-08 o 16:12 |
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zaszynszylowana
|
Cytat:
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Pierścionek też dostaniesz... fotkę emailem
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Temat można zamknąć. Oświadczyłem się na parkingu stacji Orlen, żadnych ludzi, prószył śnieg, sceneria idealna, była tak ucieszona, że nie wiedziała co się stało.. Nawet nie zauważyłem jak szybko go założyła..
Za to, że pamiętałem w którym dokładnie miejscu i o jakiej porze (ona oczywiście wszystko potwierdziła 17 godz, to samo miejsce aż się popłakała mówiąc "jej pamiętałeś takie drobne szczegóły, kocham Cie" ![]() Co do pierścionka, jeśli się nie podoba możecie krytykować Ważne, że ona się w nim zakochała..Zamieszczam zdjęcie w podzięce za pomoc w 5 stronach w sumie 3, bo reszta to krytyka.
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Śliczny no i gratulacje!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

Po co od razu ta złośliwość?

)

Jednak życzę, żeby Twojej wybrance się te zaręczyny podobały.