![]() |
#121 |
Nawiedzona PeMa
|
Dot.: Wspaniałe stulecie, TVP1
Cześć dziewczyny,jak fajnie że powstał wątek o tym serialu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Witam Drogie Fanki
![]() Możecie mi napisać, bo strasznie jestem ciekawa dalszych losów a z tego co tutaj wyczytałam to będzie się działo ![]() ![]() 1. Jak dojdzie do ślubu Hurrem i |Sulejmana, jak przecież za kilka odcinków ma ją wywalić z pałacu 2. O co chodzi z tym lordem 3. Kto to jest ta Valide 4. Czy te pierwsze żony sułtana to też jakieś księżniczki czy coś, że je tak dobrze traktują, a Hurrem cały czas przypominają że tylko jest niewolnicą To chyba na razie tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Hurrem poprosi by Sulejman uczynił ją wolną kobietą, on ją uwolni, a wtedy ona jako muzułmanka odmówi mu seksu, bo skoro nie jest jego żoną to jest to grzech. Sulejman odeśle ją z pałacu na jakiś czas. Kiedy Hurrem wróci sułtan podejmie decyzję o poślubieniu jej. Podczas uroczystości obrzezania Mustafy i Mehmeta wezmą cichy ślub. Sama nie wiem o co chodzi z tym master lordem. Niestety jeszcze nie pokazano kto nim jest. Valide to określenie dla matki sułtana. Obecnie valide jest matka Sulejmana. Żony sułtana nie były niewolnicami, ich status zapewniał im dobre życie. Sułtan miał obowiązek zapewnić każdej żonie dostatnie życie. Hurrem przestaną przypominać, że jest niewolnicą kiedy Sulejman ją poślubi ![]() ![]() Edytowane przez 201610170910 Czas edycji: 2015-02-17 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Kiedy odbędzie się ślub Hurrem i Sulejmana? I kiedy Sułtanka Matka umrze (lubię jej postać, jest niesamowita i pięknie wygląda)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Umrze w 61/62 odcinku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Super bardzo Wam dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
uparta chmura
|
A może ktoś wie, o co chodzi z tym pamiętnikiem Hurren, tzn konkretnie chodzi mi o to czy miała ona z kimś romans? bo ponoć były tam takie zapiski.
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
To jest pamiętnik Leona, ukochanego Hurrem z czasów kiedy mieszkała na Rusi. Odkąd trafiła do pałacu Sulejmana nie miała z nikim romansu, była wierna sułtanowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
uparta chmura
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Świetna scena z dzisiejszego odcinka w końcówce, gdy Hurrem zamyka drzwi przed nosem Sulejmana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
uparta chmura
|
Cytat:
Taak sprytnie to obmyśliła lisica Hurrem ![]() Właśnie oglądałam całą obsade z serialu i jak śmieszne, widzieć tych aktorów zdjęcia w czasie terażniejszym ![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Instagram Hurrem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Jestem wielką fanką tego serialu niestety jestem w domu o 16.20 i często łapię się na końcówkę strasznie lubię takie intrygi w serialach
![]() ![]() Trochę już przeczytałam na temat serialu i wiem jak się co niektóre wątki skończą muszę się kiedyś porządnie wziąć i zacząć go sobie nagrywać bo serial jest nieziemski mimo iż na początku sceptycznie do niego podchodziłam Mam do Was pytanie w którym odc Ibrahim i Nigar spędzili razem pierwszą noc? Btw Sulejman z każdym odc wygląda z tą brodą coraz gorzej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Też zastanawiam się, co ta broda ma symbolizować. Zerknęłam ostatnio na jeden z dalszych odcinków na yt i Sulejman powoli zacznie przypominać dziadka mroza, jak się okazało
![]() Hurrem się doigrała - wiem oczywiście, że na pewno jest to sytuacja tymczasowa, ale jako antyfanka tej postaci mam satysfakcję ![]() Smutna scena, kiedy Mahidevran leży samotna w łóżku, a sułtan rozmyśla nad sygnetem Hurrem. Sulejman jest trochę hipokrytą - sprzeciwia się ślubowi z Hurrem, bo tradycja, bo sułtan musi mieć harem itd., a tak naprawdę swoją własną decyzją pozostaje w faktycznie monogamicznym związku z Hurrem i nie dopuszcza do siebie żadnych innych kobiet. Cieszę się, że Mahidevran w końcu cokolwiek powiedziała na ten temat, bo rzeczywiście jest zbyt potulna i jeśli będzie wyłącznie czekać, to w życiu sułtan już nie zwróci na nią uwagi. A może mi ktoś powiedzieć, czy to sułtan osobiście wybrał Hurrem na swoją nałożnicę, czy zrobił to Ibrahim? (w którymś odcinku padło takie stwierdzenie z ust Paszy, a ja jeszcze nie oglądałam wtedy serialu)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A później to już chyba wiesz jak się rozkreciło? ![]() Edytowane przez Chloe_7 Czas edycji: 2015-02-22 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Wiem ale mimo wszystko w każdej chwili osoba która je wstawia może je usunąć.
Żałuję że przeczytałam kilka streszczeń mimo wszystko szkoda mi Paszy i Nigar myślałam, że ktoś wreszcie utrze nosa Hurrem nie mogę uwierzyć, że Sulejman wyda wyrok na swego sługę ale to przez tą głupią jędzę Hurrem, no i jeszcze biedny oberwie strzałą zatrutą . Ibrahima lubię dlatego, że jest w nim coś z diabła i anioła nie znoszę przelukrowanych facetów a tak ma w sobie to coś i dzięki temu nie jest nudno ![]() Dobrze, że serial leci teraz w piątki wtedy wracam wcześniej z pracy a teraz to już w ogóle będą leciały bardzo ciekawe odcinki ![]() Gdybym mogła oglądałabym do przodu na yt ale wolę poczekać na odc po polsku Edytowane przez lexi221 Czas edycji: 2015-02-22 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Podobno razem z Nigar wyrządzą dużo złego ale Hatice też nie będzie bez winy skoro powie Nigar, że jej dziecko umarło. Dobrze jednak, że Ibrahim w to nie uwierzy.
Przyznaj jednak, że bez takiej postaci byłoby nudno tak jak poprzednio napisałam nie lubię gdy wszystkie postaci w serialach są zbyt przesłodzone a po takim Ibrahimie nie wiadomo czego się spodziewać w jednej chwili porywczy a za chwilę łagodnieje człowiek zagadka. Jak on może z tą Hatice wytrzymać dziwię się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kojarzę właśnie taką scenę, jak dziewczyny stoją w rzędzie i je oglądają, dokładnie tak, jak było z tymi dwiema rusinkami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
uparta chmura
|
To Nigar bedzie miała dziecko z Ibrahimem?o nie. Jak ona mnie drażni, za to Hatice lubie bardzo.
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi, jak zginela Izabela?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że Nigar i Gul aga na polecenie Hurrem utopili ją w morzu. Nie było to do końca jasno wskazane, tylko słowa Hurrem na ten temat się pojawiły. Co podejrzane, Sulejman jakby odruchowo zaczął Hurrem bronić, mówiąc, że Izabela odpłynęła statkiem do domu/do narzeczonego (odpłynęła, ale karmić ryby, nie wiem, skąd te słowa sułtana
![]() Nie dość, że Hurrem nie doznała żadnej kary, to jeszcze ją Sulek nagrodził, wyzwalając ![]()
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Chloe_7 Czas edycji: 2015-02-23 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.