![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Martuś, też mam taką nadzieję, bo jak nie to chyba padnę na cycki.
![]() Ja się nie mogę doczekać czwartkowej wizyty i tego'co mi powie. Dobra, i ja spróbuję zasnąć bo rano na badania muszę jechać do labu. Także pa dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
A ja dziś pierwszy raz bezradna...niezaradna...t a pachwina mnie wykończy...przed kąpielą tż musiał pomóc mi się rozebrać, wejść do wanny, a później z niej wyjść i powycierać...bu..ja chcę sama; ( do łóżka ledwie się wczołgałam...zdecydowanie lepiej będę wspominać pierwszą ciążę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też się żegnam idę w kimono dziś się wyśpię bo mąż na nocce więc będzie spoko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Humor mi poprawia wspomnienie tej dziewczyny z autobusu...bo ja rozumiem jakbym stała przy kasowniku...nie no po prostu jak o niej myślę to już tylko śmiech ogarnia. ..Dobranoc bo tż się już przyplątał; )
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Alunia i lubcia dobranoc
![]() wegielek biednaś Ty, kurcze, ze tak nagle Cie zlapalo. A nie da rady z kims pojechac po te wyniki? ej no wlasnie, jakas nie ogarnieta ta laska... serio, nie rozumiem takich ludzi. teraz to wamtym momencie to sumie mozna sie smiac, ale w tamtym momencie to bym chyba ja wzrokiem zabila. Ja tez ide w kime, wietrze pokoj coby mi za gorąco nie było i mam nadzieje, ze uda mi sie ladnie zasnac, dobranoc mamuśki ![]()
Sarunia 8.02.2015 ![]() Edytowane przez martu_la Czas edycji: 2015-01-26 o 23:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
dlatego też tak nie do końca ufam usg tej babki . bo wczesniej szła równo środkiem, a teraz nagle wybiła do tego 95 centylu ??
No ale położne oglądając mój brzuch mówiły, że wygląda na duże dziecko. A i babka z porodówki mówiła, że dziecko rodzi się w terminie to znaczy od daty planowanego porodu trzeba odjąć 2 tyg i dodać 2 tygodnie... i ten okres 4 tygodnie to dziecko urodzone w terminie. Czyli w piątek wchodzę w okres tych 4 tygodni ![]()
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Dotarłam
![]() Już mam serdecznie dość... Mały się rozpycha, wszystko boli, jak się rusza. Spojenie łonowe mi chce rozerwać. Boli lewa pachwina. Swędzi brzuch tak, że zwariuje, do tego zespół cieśni nadgarstka, ręce spuchnięte, brak czucia w opuszkach (mąż masuje hehh), zespół niespokojnych nóg. Ciągle mi się chce jeść i do tego ryczę hahaha. Na piątek mam zaplanowaną cesarkę. Żeby tylko wszystko poszło zgodnie z planem. Bosh... zaczynam sie bać :P |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
No i
![]() Już się wyspałam! Nic mnie nie boli. Brzuch miękki. Po prostu nie chce mi się już spać ![]() Iskra współczuję bólu. Moje ostatnie noce to koszmar! ---------- Dopisano o 03:30 ---------- Poprzedni post napisano o 03:18 ---------- Jest jeden plus mojej bezsenności, nie orzegapię zimy, zaczął sypać śnieg ![]() A w tv taka kicha, że chyba zjem Danio i możliwe, że zasnę przed tym tv :P Ale bez kitu czuję się dziwnie dobrze, bardzo dobrze.... Oj, oj, żeby to nie była cisza przed burzą!! ---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:30 ---------- Dobra, cisza tu jak nigdy ![]() Idę do męża, może jeszcze zasnę... |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
witam się w nowym wątków
iskra to już tylko 4 dni ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Asia witaj w klubie ja juz tez z gofzinke nie spie i zaczynam byc glodna
Alunia pytalas ile moze trwac akcja - u mnie od srakunki zwiastunki do porodu trwalo 7 godz wiec calkiem szybko
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Za godzine bede miala test na oksy i zobaczymy czy z tego rozwinie sie porod i jak malego tetno na to reaguje. Mam stracha ;/
Co godzine mialam mierzone cisnienie, caly czas leze pod ktg. Przed chwila dziewczyna strasznie krzyczala- pytalam pielegniarki czy juz urodzila bo taka cisza. Okazalo sie, ze tylko jej cewnik zakladali. Szok, znaczy ja pewnie umre z bolu. Ogolnie jesli chodzi o szpital to warunki baaardzo kiepskie, za to personel rewelacja, wszystko tlumacza, na spokojnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#133 | |
Zakorzenienie
|
Jakie ja dziś miałam piękne sny... Aż wstyd mi trochę, ale oj naprawdę, coś pięknego .. Zapomniałam na chwilę o ciąży, porodach, dzieciach... ah!
---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
Ale ty się nie stresuj. Tobie dadzą kroplówke.. Może coś ruszy kochana
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
ilona kciuki
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Dobrze ze personel ok.. Z fajnymi ludźmi co rozmawiają, informują to nawet średnie warunki można przeżyć.
Ja zakładam dresik, M się kapie i skoczymy do biedronki przed jego praca.. Ale jestem zaspana. Zaraz sprawdzę czy i u nas spadł śnieg ❄ Woow ale śniegu... Wszędzie biało po kolana
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-27 o 06:06 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
ja wstałam rano i patrzę że jest minus 8
ucieszyłam się że wystawie materac na mróz i co ... drzwi od balkonu przymarzły i nie mogę nic wystawić na zewnątrz ![]() o 10 mam ktg Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- na śniadanie zjadłam pól kawałka makowca który zamroziłam na święta i cukier dobry:p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
i bardzo dobrze
![]() ![]() drzwi przymarzly ? ![]() ja nawet nie sprawdzam temperatury co by sie nie przerazic przed wyjsciem z domu na szczescie tylko do auta- z auta do biedronki- z biedronki do garazu Ilonka Ty nam tu wszystko pisz, ja za 40 min jestem i bede Cie tu dopingowac jak cos :P porozmawialas z Szymciem, ze dzis ma wyjsc ? ![]() kurde brzuch mi ciagnie kurde kurde lepiej by bylo jakby M. to sam zalatwil,ale on nawet z lista robi złe zakupy ![]()
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-27 o 06:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Wpadjam na moment zobaczyć czy jakiś dzieć nowy się pojawił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam dziewczyny, ze sie nie odnosze, tylko tak caly czas o sobie. Leze teraz pod kroplowka na wzmocnienie, czeka mnie jeszcze badanie- boje sie ze bedzie bolalo jak wczoraj.
Tej dziewczynie zakladano cewnik do cewki :/ Pod prysznicem spotkalam dziewczyne w skurczach, ma je od wczoraj od 12stej, jestem przerazona Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#140 |
Zadomowienie
|
Najważniejsze że personel ok a warunki no trudno, byle sie wami dobrze zajęli. Napęd będzie wszystko dobrze i będziesz niedługo tuli Szymcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nawet się wyspalam jedno siku o 3.30 i do prawie 7 spalam. Maz właśnie córkę wywiózł do szkoły a ja się zabiorę zaraz za śniadanko. Dziś jajka na twardo chyba. Chyba trzeba sobie trochę dzis dom sprzątnąć a po 16wywiadowke zaliczymy.musze męża wdrożyć trochę w wychowanie i system szkolny córki bo zielony jak ogórek w tych sprawach. Iskra to juz tylko 4dni
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Jej jak sie zmeczylam na tych zakupach
M pojechal szybko do pracy, wyladowalam chyba 5 wielkich siat :/ masakra teraz zrobilam sniadanie sobie i psu :/ pies makaron z miesem mam kawe i koniec....za godzine wezme sie za sprzatanie bo rodzice chca wpasc Ilonka okropne wlasnie jest to,ze sie napatrzysz i nasluchasz, mozna oszalec to jak przed gabinetem dentystycznym jak sie slyszy stęki innych ludzi ale ciebie moze to wcale tak nie bolec !!!! ![]() Trzymam kciuki i pisz nam tu i nie przejmuj sie, ze sie nie odnosisz ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Jest news: Madzia napisała mi smsa, że chyba dziś się u niej zacznie.... Nie wiem nic więcej na razie, bo już mi nie odpisała, ale jak tylko coś będę wiedziała, to wam piszę....
#143 |
Rozeznanie
|
Ilonka trzymam kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() Ja w nocy pierwszy raz tak z bezsilności się popłakałam, tą pie...oną nogą nie mogłam ruszyć...w nocy trochę zelżało, ale po spacerze do przedszkola czuję, że z godziny na godzinę będzie gorzej...a ja mam dziś trochę łażenia:/ I głowa mnie boli 4 dzień z rzędu...i sama jestem już zrzęda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja sie bawie z Młodą łapie ja za noge a ona mnie kopie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Ilonla, Madzia kciuki za Was
![]() ![]() Wszystkim obolalym tez wspolczuje i łącze się w bólach, bo u mnie tez momentami wesoło nie. A co do cewnika, to ja nie wiem. Miałam zakładany, przyjemne to nie jest, ale do krzyczenia to byłoby mi baaaaaardzo daleko.. A może jeszcze zależy jaka kto ma budowę, albo kto zakłada tak samo jak z badaniami u gina. Ja slyszalam jak koleżanka się darla jak rodziła, później mówiła ze jej wstyd ale nie dalo się inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Hej Babusie moje!
Cytat:
![]() Za Madzię kciukasy. Ilonka... jakim cudem ty już jesteś w szpitalu, przecież masz termin jak ja na 16stego??? Nic się nie martw u Ciebie będzie wszystko dobrze. Wierzę w to ![]() Mala... kolejka ci widzę znów ucieka:P Aga - moja psowata mnie dziś rzygańskiem obudziła, więc małam dwie piękne plamy do ogarnięcia z podłogi... jeszcze na półśpiąco... Ogólnie, rozbawiłyście mnie wąchaniem śluzu ![]() ![]() ![]() Moje zdrętwiały i zgrabiałe ręce uszyły wczoraj nawet kota, a przedwczoraj zasłonki. Dziś szyję jeżyki. Maciejka postanowiłam przejść na tę Twoją szpitalną dietę. Dziś już jabłuszko poszło na śniadanie i inka. Na obiad będzie zupa ( może być) a potem będę podjadała jakieś marchewki i inne, jeśli ma mi zejść opuchlizna w ten sposób, biorę się za to. A i jeszcze do tego wszystkiego wzrok mi się rypie... wyciągnęłam okulary, bo już się nie da,... cały świat mazu mazu:/ Mlebi..... jak to -8????? Zimno jest??? O nie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
madzia i Ilona trzymam kciuki!!
![]() Węgielek współczuje bólu, oby szybko przeszło. U mnie nocka średnio przespana bo coś mojego męża zaczęły plecy bolec i jęczał przewracając sie z boku na bok. Stwierdziłam ze faceci to jednak by nie dali rady urodzić. I jeszcze mój kot w nocy wylał wodę ze szklanki, dobrze ze telefonów nie zalał ale hałas był. Agapodziwiam ze juz po zakupach mi sie nie chce iść robić nawet śniadania wiec na razie banana zjadłam.
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Nooo udało mi się pospać do teraz
![]() Idę na śniadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
madzia kciuki
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.