|
|
#121 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rozczarowana oświadczynami :(
Cytat:
Co do rodzaju pierścionka - może taki mu się spodobał. Pytanie czy Autorka to zaakceptuje? Że nie zawsze będzie tak jak ona sobie wymarzy? Że jej partner w 33% wyłapie co jest dla niej ważne i na czym jej zależy? Czy właśnie w takiej frustracji chce spędzić życie? |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
A jeśli facet nie lubi gór? Jak przeczytałam jest mało romantyczny, to sorry bardzo ale widziały gały co brały. Mój też jest mało romantyczny, ja trochę bardziej ;-)
Mój Tż w rocznicę zrobił dla nas kolację niespodziankę, były świecie, róże, i.... FIX Kurczak gdy opowiadałam to znajomej to mówiła " O jeju ale siara, ja bym się rozczarowała" i tu jest sedno - cieszmy się z "małych" rzeczy. Myślę że Tż autorki, uważał że PORANNE oświadczyny będą czymś romantycznym. W góry pojedźcie w podróż poślubną. ps. któraś tu napisała że przecież widać jakie pierścionki nosi dziewczyna itd. ja na przykład nie noszę żadnych pierścionków bo mam grube palce i żaden nie pasuje te małe się gubią na paluchu a te duże wyglądają przesadnie.
Kontrola - najlepszą formą zaufania ![]() Mam swoje zdanie na dany temat ,nie zawsze musimy mieć takie same ![]() zamykam kolekcję półmaratonów czas na ... Edytowane przez barbarossan Czas edycji: 2015-02-01 o 21:09 |
|
|
|
|
#123 |
|
Konto usunięte
|
etam, właśnie nietypowe oświadczyny. jesteś zaskoczona i ot o chodzi nie :P
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsze słyszę, żeby przestać nosić pierścionek zaręczynowy. Nosi sie albo razem z obrączką albo przekłada na drugi palec. Przykro by mi było jakbym po śłubie nie miała nosić mojego pierścionka, ładny jest, lubię go
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Tak jak już to zostało napisane w tym wątku - jeśli kupuję komuś prezent to wybieram tak, żeby osobie obdarowanej się podobał.
|
|
|
|
#126 | |
|
Zawsze łakoma.
|
Cytat:
I dużo u mnie koleżanek nie nosi, a część nosi bo im się podoba.Autorka może później nie nosić pierścionka i powiedzieć, że taki mają zwyczaj w rodzinie i po problemie
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
No cóż dla mnie kobiete rano taka rozbudzona rano gdzie każdy włos jest gdzieś indziej jest najpiękniejsza
. Taka naturalna . Widze że komedie romantyczne niektórym wyprały mózg , zgodze się z wypowiedzią Normalnego Faceta. Umnie jedynie romantyczne byłoby to ; https://www.youtube.com/watch?v=aG2z1y65Mrw i może kolacja przy świecach ![]() W związku chyba najważniejsza jest codziennność .
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Nie rozumiem troche zalu autorki, ale to moze dlatego ze nie mialam w glowie wizji zareczyn przy kolacji w drogiej restauracji itp. Moj Tż oswiadczyl mi sie rowniez rano- o 7 obudzil mnie, chcial zeby to byla niespodzianka i dla mnie byla! Nie wazne ze dopiero ze snu, nie pomalowana- podobam mu sie najwidoczniej rowniez w takim wydaniu :-D najwazniejsze ze oswiadczyny z milosci moim zdaniem a cala ta otoczka jest nie potrzebna, chociaz moj o kwiatach pomyslal i w gust co do pierscionka trafil, moze dlatego patrze na to troche inaczej niz autorka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#129 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Iście niezapomniana chwila.Widzę ironię w Twoim poście, ale niektórzy to po prostu nie potrafią wypośrodkować. Jakoś empatii brakuje. Z większością ludzi to wystarczy się kolegować, żeby się zorientować co lubią, co jest w ich stylu itp. Nie czaję, że najbliższa mi osoba nie ogarniałaby moich potrzeb w ząb. |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
Czytam Wasze wypowiedzi i mam coraz większą ochotę zapytać TŻ dlaczego tak zrobił, ale naprawdę nie chcę zrobić mu przykrości. Tym bardziej, ze taka rozmowa i tak już nic nie zmieni, bo co się stało, to się nie odstanie.
Ten pierścionek mogę nosić i po ślubie. Dobiorę do niego obrączkę wysadzaną gęsto brylantami i będę miała strojną wersję.
|
|
|
|
|
#132 |
|
ma zielone pojęcie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;50044776]oj facet, jakiś Ty niedomyśliwy
żyjesz z kimś to wiesz, widzisz czy ona się ubiera prosto i klasycznie czy 'na bogato', czy nosi pierścionki czy nie, czy nosi pierścionki duże i widoczne czy skromne, małe, czy nosi złoto czy srebro, czy lubi publiczne wystąpienia, lubi być w centrum uwagi (co może oznaczać że spodobałyby się jej oświadczyny w publicznym miejscu, restauracji, przy ludziach itp.) czy nie lubi być w centrum uwagi (i istnieje duże prawdopodobieństwo że chciałaby oświadczyny sam na sam), jak ona jest np. stomatologiem, higienistką, pielęgniarką czy kimś kto często nosi rękawiczki to może jej przeszkadzać pierścionek z dużym brylantem i tak dalej i tak dalej, nie trzeba być Sherlockiem żeby pewne rzeczy zajarzyć, serio [/QUOTE]Nie zawsze jest to takie oczywiste. Są kobiety, które ubierają się w jeansy i zwykłe bluzki, na stałe nie noszą żadnej biżuterii, a jednak chciałyby otrzymać duży pierścionek z widocznym oczkiem
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wracamy do punktu wyjścia. Partner powinien nas znać i wiedzieć z czego byśmy się ucieszyli. |
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedynie o co możesz go podpytać to na luźno, dlaczego wybrał taki moment, czym sie sugerował itd. ale nie mów mu, że jesteś rozczarowana, szczególnie, że mówisz, że nie jest osobą która coś planuje. To Ty zwykle palanujesz w waszym związku. Bałabym się, że podetniesz mu skrzydła i na przyszłość będzie się bał czymkolwiek więcej Cię zaskoczyć Edytowane przez Nameria Czas edycji: 2015-02-01 o 21:24 |
|
|
|
|
|
#136 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() To bardzo dużo zmienia Autorko - postarał się z datą, z kwiatami, jak na człowieka totalnie nieromantycznego to już dużo Może spróbuj się skupić na tym, że on taki jest i jak na niego, to i tak zrobił SPORO Może trochę żal zelżeje, jak spojrzysz na to z tej strony.
|
|
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
to nie do końca z niego taki buc nie romantyczny. Data - wybrana odpowiednio, kwiaty też były, element zaskoczenia - też. pierścionek, może wiedział że chcesz brylant ale nie cyrkonie dlatego wybrał taki brylant na jaki go stać. Chciałaś pierścieni za 10 koła to było trzeba szukać innego partnera.
zresztą ja nie lubię u kobiet, jak te mają mnóstwo cyrkonii, brylancików na palcu - kojarzy mi się to od razu z Rosjankami które sprzedawały kiedyś złoto na bazarze
Kontrola - najlepszą formą zaufania ![]() Mam swoje zdanie na dany temat ,nie zawsze musimy mieć takie same ![]() zamykam kolekcję półmaratonów czas na ... Edytowane przez barbarossan Czas edycji: 2015-02-01 o 21:29 |
|
|
|
|
#138 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#139 |
|
po drugiej stronie szafy
|
|
|
|
#140 |
|
Zawsze łakoma.
|
A taka sytuacja: dziewczyna chce osobistych oświadczyn powiedzmy w domu przy kolacji, którą sam własnoręcznie zrobił TŻ, ale oświadczył się w restauracji przy bukiecie róż z orkiestrą. Wiadomo też byłaby rozczarowana, bo nie o takich oświadczynach marzyła, ale doceniłaby gest. Takie jest moje zdanie. Ale jeśli on w ogóle się nie wysilił to już słabe jest.
|
|
#141 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zawsze łakoma.
|
Jak dla mnie liczy się otoczka. Bo przeważnie ja na urodziny (DATA) dostaję oprócz prezentu KWIATY od TŻ. A u nich może być podobnie. Więc argument kiepski. Jeśli na urodziny, imieniny, święta, rocznice, przeprosiny obdarowuje ją kwiatami to dużo się nie wysilił.
|
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) , kwiaty i wybranie daty ( do których faceci pamięci nie mają) świadczy na duży +Po prostu autorka ma chyba, żal że nie może się pochwalić z jaką pompą miała oświadczyny i za ile kafli nosi pierścień - sorry ale ja to tak odczuwam. Ja uważam te zaręczyny za absolutnie urocze, romantyczne i zaskakujące.
Kontrola - najlepszą formą zaufania ![]() Mam swoje zdanie na dany temat ,nie zawsze musimy mieć takie same ![]() zamykam kolekcję półmaratonów czas na ... Edytowane przez barbarossan Czas edycji: 2015-02-01 o 21:39 |
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo to może być problem. |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Konto usunięte
|
ojesu ;p
powiedz mu ze doceniasz ale nie podobala ci sie forma zareczyn, powiedz ze z checia zostaniesz jego zona ale oczekujesz ze ci zrobi jakąś fikuśną niespodziankę i że będzie to wyglądać tak jak powinno, juz bez pierścionka ale z rozpieszczeniem ciebie ;p nie sadze zeby sie obrazil co najwyzej uzna ze wymyslasz ale pewnie się dla ciebie postara ;p co za problem |
|
|
|
|
#147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Znajdź rano, po wstaniu z łóżka kwiaty. Musiał wcześniej kupić i u sąsiadów przechować albo schować gdzieś za szafą żeby Autorka nie zorientowała się. |
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zawsze łakoma.
|
Cytat:
|
|
|
#149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale z życia, rozmów i ogólnego zachowania można wiele wyczytać, a jak nie wyczytać to podpytać..
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zawsze łakoma.
|
Szczerze bardziej byłabym zadowolona, ze razem weszliśmy na szczyt w zimę, on ukląkł i się oświadczył niż te kilka badyli, które trzeba będzie wyrzucić.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.

te małe się gubią na paluchu a te duże wyglądają przesadnie.