Rozczarowana oświadczynami :( - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-01, 21:04   #121
201607040940
Konto usunięte

Dot.: Rozczarowana oświadczynami :(

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie, wcale nie chodzi o to, żeby było tak, jak chce kobieta. Chodzi o to, że jeśli jedno wie jakie są oczekiwania drugiego i wie, że są one skrajnie odmienne, to warto o tym wspomnieć, chociażby w luźniej rozmowie. Właśnie po to, żeby nie było potem rozczarowania. Autorka przekazała lubemu swoją wizję...i nic. Z jakiegoś powodu była przekonana, że on mimo swojego braku romantyzmu, w tym właśnie momencie się postara. Pytanie z jakiego powodu - czyżby z tego, że on nigdy nie powiedział, że takie rzeczy to nie z nim?
zaręczyny teoretycznie mają być niespodzianką dla kobiety, jeżeli mężczyzna je organizuje - też ma jakieś wyobrażenie tego momentu. Wstrzelił się w datę. Czyli słucha swojej dziewczyny. Jeżeli chodzi o wymarzony wyjazd w góry - mógł nie mieć urlopu/ nie mieć kasy/ chciał zrobić niespodziankę - bo jak w tę konkretną datę zaprosi ją w góry to ona będzie wiedziała że to zaręczyny.
Co do rodzaju pierścionka - może taki mu się spodobał.

Pytanie czy Autorka to zaakceptuje? Że nie zawsze będzie tak jak ona sobie wymarzy? Że jej partner w 33% wyłapie co jest dla niej ważne i na czym jej zależy? Czy właśnie w takiej frustracji chce spędzić życie?
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 21:04   #122
barbarossan
Rozeznanie

A jeśli facet nie lubi gór? Jak przeczytałam jest mało romantyczny, to sorry bardzo ale widziały gały co brały. Mój też jest mało romantyczny, ja trochę bardziej ;-)
Mój Tż w rocznicę zrobił dla nas kolację niespodziankę, były świecie, róże, i.... FIX Kurczak
gdy opowiadałam to znajomej to mówiła " O jeju ale siara, ja bym się rozczarowała" i tu jest sedno - cieszmy się z "małych" rzeczy.

Myślę że Tż autorki, uważał że PORANNE oświadczyny będą czymś romantycznym. W góry pojedźcie w podróż poślubną.

ps. któraś tu napisała że przecież widać jakie pierścionki nosi dziewczyna itd. ja na przykład nie noszę żadnych pierścionków bo mam grube palce i żaden nie pasuje te małe się gubią na paluchu a te duże wyglądają przesadnie.

zamykam kolekcję półmaratonów czas na ...

Edytowane przez barbarossan
Czas edycji: 2015-02-01 o 21:09
barbarossan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 21:04   #123
201604181004
Konto usunięte

etam, właśnie nietypowe oświadczyny. jesteś zaskoczona i ot o chodzi nie :P
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 21:05   #124
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatarzynaI Pokaż wiadomość

Koleżanko mówiłaś mu, że nie spodobały Ci się takie oświadczyny?
Nie mówiła, miała nadzieję, że jej przjedzie.

Pierwsze słyszę, żeby przestać nosić pierścionek zaręczynowy. Nosi sie albo razem z obrączką albo przekłada na drugi palec.
Przykro by mi było jakbym po śłubie nie miała nosić mojego pierścionka, ładny jest, lubię go
Nameria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 21:09   #125
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
zaręczyny teoretycznie mają być niespodzianką dla kobiety, jeżeli mężczyzna je organizuje - też ma jakieś wyobrażenie tego momentu.
Jasne, ale jeśli wie, że jego wyobrażenie się skrajnie różni od jej, to powinien wziąć to pod uwagę i zaplanować coś kompromisowego. Coś, co nie byłoby wyjazdem w góry, ale dałoby tej chwili otoczkę wyjątkowości.

Tak jak już to zostało napisane w tym wątku - jeśli kupuję komuś prezent to wybieram tak, żeby osobie obdarowanej się podobał.
Stary 2015-02-01, 21:10   #126
CarycaKatarzynaI
Zawsze łakoma.

Cytat:
Napisane przez Nameria Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę, żeby przestać nosić pierścionek zaręczynowy. Nosi sie albo razem z obrączką albo przekłada na drugi palec.
Przykro by mi było jakbym po śłubie nie miała nosić mojego pierścionka, ładny jest, lubię go
U mnie tak jest, że przeważnie się nie nosi. Co region to inne poglądy I dużo u mnie koleżanek nie nosi, a część nosi bo im się podoba.

Autorka może później nie nosić pierścionka i powiedzieć, że taki mają zwyczaj w rodzinie i po problemie
Stary 2015-02-01, 21:12   #127
KOOL SHEN
Rozeznanie

No cóż dla mnie kobiete rano taka rozbudzona rano gdzie każdy włos jest gdzieś indziej jest najpiękniejsza. Taka naturalna .
Widze że komedie romantyczne niektórym wyprały mózg , zgodze się z wypowiedzią Normalnego Faceta.
Umnie jedynie romantyczne byłoby to ;
https://www.youtube.com/watch?v=aG2z1y65Mrw
i może kolacja przy świecach

W związku chyba najważniejsza jest codziennność .
Stary 2015-02-01, 21:12   #128
oluslbn
Raczkowanie

Nie rozumiem troche zalu autorki, ale to moze dlatego ze nie mialam w glowie wizji zareczyn przy kolacji w drogiej restauracji itp. Moj Tż oswiadczyl mi sie rowniez rano- o 7 obudzil mnie, chcial zeby to byla niespodzianka i dla mnie byla! Nie wazne ze dopiero ze snu, nie pomalowana- podobam mu sie najwidoczniej rowniez w takim wydaniu :-D najwazniejsze ze oswiadczyny z milosci moim zdaniem a cala ta otoczka jest nie potrzebna, chociaz moj o kwiatach pomyslal i w gust co do pierscionka trafil, moze dlatego patrze na to troche inaczej niz autorka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem od 1.08.2011

Zaręczeni 3.01.2015

I ślubuję Ci... 13.08.2016
oluslbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 21:14   #129
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez oluslbn Pokaż wiadomość
(...) moj o kwiatach pomyslal i w gust co do pierscionka trafil, moze dlatego patrze na to troche inaczej niz autorka
Pewnie tak
Stary 2015-02-01, 21:15   #130
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
etam, właśnie nietypowe oświadczyny. jesteś zaskoczona i ot o chodzi nie :P
Zaskoczona dziewczyna może też być np. jak kupę robi, a on wbija do łazienki z pierścionkiem Iście niezapomniana chwila.

Widzę ironię w Twoim poście, ale niektórzy to po prostu nie potrafią wypośrodkować. Jakoś empatii brakuje. Z większością ludzi to wystarczy się kolegować, żeby się zorientować co lubią, co jest w ich stylu itp. Nie czaję, że najbliższa mi osoba nie ogarniałaby moich potrzeb w ząb.
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 21:16   #131
Morello
Rozeznanie

Czytam Wasze wypowiedzi i mam coraz większą ochotę zapytać TŻ dlaczego tak zrobił, ale naprawdę nie chcę zrobić mu przykrości. Tym bardziej, ze taka rozmowa i tak już nic nie zmieni, bo co się stało, to się nie odstanie.
Ten pierścionek mogę nosić i po ślubie. Dobiorę do niego obrączkę wysadzaną gęsto brylantami i będę miała strojną wersję.
Morello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 21:17   #132
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;50044776]oj facet, jakiś Ty niedomyśliwy żyjesz z kimś to wiesz, widzisz czy ona się ubiera prosto i klasycznie czy 'na bogato', czy nosi pierścionki czy nie, czy nosi pierścionki duże i widoczne czy skromne, małe, czy nosi złoto czy srebro, czy lubi publiczne wystąpienia, lubi być w centrum uwagi (co może oznaczać że spodobałyby się jej oświadczyny w publicznym miejscu, restauracji, przy ludziach itp.) czy nie lubi być w centrum uwagi (i istnieje duże prawdopodobieństwo że chciałaby oświadczyny sam na sam), jak ona jest np. stomatologiem, higienistką, pielęgniarką czy kimś kto często nosi rękawiczki to może jej przeszkadzać pierścionek z dużym brylantem i tak dalej i tak dalej, nie trzeba być Sherlockiem żeby pewne rzeczy zajarzyć, serio [/QUOTE]

Nie zawsze jest to takie oczywiste. Są kobiety, które ubierają się w jeansy i zwykłe bluzki, na stałe nie noszą żadnej biżuterii, a jednak chciałyby otrzymać duży pierścionek z widocznym oczkiem
Stary 2015-02-01, 21:17   #133
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Nie rozumiem troche zalu autorki, ale to moze dlatego ze nie mialam w glowie wizji zareczyn przy kolacji w drogiej restauracji itp. Moj Tż oswiadczyl mi sie rowniez rano- o 7 obudzil mnie, chcial zeby to byla niespodzianka i dla mnie byla! Nie wazne ze dopiero ze snu, nie pomalowana- podobam mu sie najwidoczniej rowniez w takim wydaniu :-D najwazniejsze ze oswiadczyny z milosci moim zdaniem a cala ta otoczka jest nie potrzebna, chociaz moj o kwiatach pomyslal i w gust co do pierscionka trafil, moze dlatego patrze na to troche inaczej niz autorka

Ja natomiast takimi zaręczynami byłabym strasznie rozczarowana. Pierwszą rzeczą rano którą robię jest umycie żebów i wypie kawy. Przed tym mnie nie ma, nie funkcjonuję. Jakby facet wyskoczył mi z pierścionkiem rano rozzłościłabym się, warknęła na niego i poleciała umyć zęby włączając po drodze ekspres. Może dopiero po tym dotarło by do mnie co zrobił i co ja zrobiłam.
I wracamy do punktu wyjścia. Partner powinien nas znać i wiedzieć z czego byśmy się ucieszyli.
Stary 2015-02-01, 21:18   #134
Morello
Rozeznanie

Cytat:

U mnie kwiaty też były, ale to niewiele zmienia w tym temacie.
Stary 2015-02-01, 21:21   #135
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Morello Pokaż wiadomość
Czytam Wasze wypowiedzi i mam coraz większą ochotę zapytać TŻ dlaczego tak zrobił, ale naprawdę nie chcę zrobić mu przykrości. Tym bardziej, ze taka rozmowa i tak już nic nie zmieni, bo co się stało, to się nie odstanie.
Ten pierścionek mogę nosić i po ślubie. Dobiorę do niego obrączkę wysadzaną gęsto brylantami i będę miała strojną wersję.
Mój troszkę mnie rozczarował z zaręczynami, troszkę związek przechodzony według mnie i zaręczyny nie były niespodzianką bo temat był przewałkowany. Kiedyś coś mnie napadło, dostałam chwilowego zamroczenia i mój zdrowy rozsądek gdzieś się podział i powiedziałam mu o moim lekkim rozczarowaniu. Żałuję tego do tej pory bo Tżtowi zrobiło się przykro i teraz jest przykro nam obydwojgu. Wiedziałam, że Tż chciał, żeby mi sie podobało a tą swoją głupią gadką pokazałam mu, że się nie popisał. Mi to nic nie dało a jak bym na chwilę zagryzła zęby, pomyślała i siedziała cicho, przynajmniej on by się cieszył i miał miłe wspomnienie.

Jedynie o co możesz go podpytać to na luźno, dlaczego wybrał taki moment, czym sie sugerował itd. ale nie mów mu, że jesteś rozczarowana, szczególnie, że mówisz, że nie jest osobą która coś planuje. To Ty zwykle palanujesz w waszym związku. Bałabym się, że podetniesz mu skrzydła i na przyszłość będzie się bał czymkolwiek więcej Cię zaskoczyć

Edytowane przez Nameria
Czas edycji: 2015-02-01 o 21:24
Stary 2015-02-01, 21:23   #136
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
I to jest właściwe podejście

Cytat:
To bardzo dużo zmienia Autorko - postarał się z datą, z kwiatami, jak na człowieka totalnie nieromantycznego to już dużo
Może spróbuj się skupić na tym, że on taki jest i jak na niego, to i tak zrobił SPORO Może trochę żal zelżeje, jak spojrzysz na to z tej strony.
Stary 2015-02-01, 21:25   #137
barbarossan
Rozeznanie

Cytat:
to nie do końca z niego taki buc nie romantyczny. Data - wybrana odpowiednio, kwiaty też były, element zaskoczenia - też. pierścionek, może wiedział że chcesz brylant ale nie cyrkonie dlatego wybrał taki brylant na jaki go stać. Chciałaś pierścieni za 10 koła to było trzeba szukać innego partnera.

zresztą ja nie lubię u kobiet, jak te mają mnóstwo cyrkonii, brylancików na palcu - kojarzy mi się to od razu z Rosjankami które sprzedawały kiedyś złoto na bazarze

Czas edycji: 2015-02-01 o 21:29
Stary 2015-02-01, 21:29   #138
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Kiedyś coś mnie napadło, dostałam chwilowego zamroczenia i mój zdrowy rozsądek gdzieś się podział i powiedziałam mu o moim lekkim rozczarowaniu. Żałuję tego do tej pory
ja mojemu mówię że gdyby oświadczył mi się w urodziny lub święta ( to było tylko kilka dni różnicy) byłaby w tym terminie jedna okazja mniej do świętowania.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
To bardzo dużo zmienia Autorko - postarał się z datą, z kwiatami, jak na człowieka totalnie nieromantycznego to już dużo
Może spróbuj się skupić na tym, że on taki jest i jak na niego, to i tak zrobił SPORO Może trochę żal zelżeje, jak spojrzysz na to z tej strony.
nie dostałam kwiatów
Stary 2015-02-01, 21:30   #139
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
nie dostałam kwiatów
Ja też nie
Stary 2015-02-01, 21:30   #140
CarycaKatarzynaI
Zawsze łakoma.

A taka sytuacja: dziewczyna chce osobistych oświadczyn powiedzmy w domu przy kolacji, którą sam własnoręcznie zrobił TŻ, ale oświadczył się w restauracji przy bukiecie róż z orkiestrą. Wiadomo też byłaby rozczarowana, bo nie o takich oświadczynach marzyła, ale doceniłaby gest. Takie jest moje zdanie. Ale jeśli on w ogóle się nie wysilił to już słabe jest.
Stary 2015-02-01, 21:33   #141
201607040940
Konto usunięte

Autorko, kwiaty były, data była - on nie jest tak nieromantyczny jak uważasz.
Czy czasami szklanka jest dla Ciebie do połowy pusta a nie pełna?

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Ja też nie

Stary 2015-02-01, 21:34   #142
Morello
Rozeznanie

Cytat:
Mój troszkę mnie rozczarował z zaręczynami, troszkę związek przechodzony według mnie i zaręczyny nie były niespodzianką bo temat był przewałkowany. Kiedyś coś mnie napadło, dostałam chwilowego zamroczenia i mój zdrowy rozsądek gdzieś się podział i powiedziałam mu o moim lekkim rozczarowaniu. Żałuję tego do tej pory bo Tżtowi zrobiło się przykro i teraz jest przykro nam obydwojgu. Wiedziałam, że Tż chciał, żeby mi sie podobało a tą swoją głupią gadką pokazałam mu, że się nie popisał. Mi to nic nie dało a jak bym na chwilę zagryzła zęby, pomyślała i siedziała cicho, przynajmniej on by się cieszył i miał miłe wspomnienie.

Jedynie o co możesz go podpytać to na luźno, dlaczego wybrał taki moment, czym sie sugerował itd. ale nie mów mu, że jesteś rozczarowana, szczególnie, że mówisz, że nie jest osobą która coś planuje. To Ty zwykle palanujesz w waszym związku. Bałabym się, że podetniesz mu skrzydła i na przyszłość będzie się bał czymkolwiek więcej Cię zaskoczyć
Dokładnie, niech TŻ ma miłe wspomnienia z tego dnia. Przypomniałam sobie , jak później dzwonił do rodziny taki zadowolony i opowiadał, że niespodzianka się udała. Nie chcę mu tego psuć. Szkoda, że oboje nie możemy mieć pięknych wspomnień i że u mnie ten temat pewnie jeszcze długo będzie wywoływał niesmak, ale tego już TŻ nie zmieni, nawet jakby bardzo chciał.
Stary 2015-02-01, 21:35   #143
CarycaKatarzynaI
Zawsze łakoma.

Cytat:
Autorko, kwiaty były, data była - on nie jest tak nieromantyczny jak uważasz.
Czy czasami szklanka jest dla Ciebie do połowy pusta a nie pełna?
Jak dla mnie liczy się otoczka. Bo przeważnie ja na urodziny (DATA) dostaję oprócz prezentu KWIATY od TŻ. A u nich może być podobnie. Więc argument kiepski. Jeśli na urodziny, imieniny, święta, rocznice, przeprosiny obdarowuje ją kwiatami to dużo się nie wysilił.
Stary 2015-02-01, 21:36   #144
barbarossan
Rozeznanie

Cytat:
Takie jest moje zdanie. Ale jeśli on w ogóle się nie wysilił to już słabe jest.
właśnie, że nie. patrząc na jego brak romantyzmu to sama chęć zaręczyn ( bo przecież te typy tak mają, że ślub = tylko papierek ) , kwiaty i wybranie daty ( do których faceci pamięci nie mają) świadczy na duży +
Po prostu autorka ma chyba, żal że nie może się pochwalić z jaką pompą miała oświadczyny i za ile kafli nosi pierścień - sorry ale ja to tak odczuwam.
Ja uważam te zaręczyny za absolutnie urocze, romantyczne i zaskakujące.

Czas edycji: 2015-02-01 o 21:39
Stary 2015-02-01, 21:38   #145
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie, niech TŻ ma miłe wspomnienia z tego dnia. Przypomniałam sobie , jak później dzwonił do rodziny taki zadowolony i opowiadał, że niespodzianka się udała. Nie chcę mu tego psuć. Szkoda, że oboje nie możemy mieć pięknych wspomnień i że u mnie ten temat pewnie jeszcze długo będzie wywoływał niesmak, ale tego już TŻ nie zmieni, nawet jakby bardzo chciał.
czy jesteś w stanie zaakceptować że nie zawsze będzie jak sobie wymarzysz? Że będziesz zawiedziona że on nie pomyślał, nie w pełni spełnił Twoje wyobrażenie.

Bo to może być problem.
Stary 2015-02-01, 21:39   #146
201604181004
Konto usunięte

ojesu ;p
powiedz mu ze doceniasz ale nie podobala ci sie forma zareczyn, powiedz ze z checia zostaniesz jego zona ale oczekujesz ze ci zrobi jakąś fikuśną niespodziankę i że będzie to wyglądać tak jak powinno, juz bez pierścionka ale z rozpieszczeniem ciebie ;p
nie sadze zeby sie obrazil co najwyzej uzna ze wymyslasz ale pewnie się dla ciebie postara ;p co za problem
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 21:41   #147
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Jak dla mnie liczy się otoczka. Bo przeważnie ja na urodziny (DATA) dostaję oprócz prezentu KWIATY od TŻ. A u nich może być podobnie. Więc argument kiepski. Jeśli na urodziny, imieniny, święta, rocznice, przeprosiny obdarowuje ją kwiatami to dużo się nie wysilił.
nie wiemy jak z nimi jest.

Znajdź rano, po wstaniu z łóżka kwiaty. Musiał wcześniej kupić i u sąsiadów przechować albo schować gdzieś za szafą żeby Autorka nie zorientowała się.
Stary 2015-02-01, 21:41   #148
CarycaKatarzynaI
Zawsze łakoma.

Cytat:
Napisane przez barbarossan Pokaż wiadomość
właśnie, że nie. patrząc na jego brak romantyzmu to sama chęć zaręczyn, kwiaty i wybranie daty ( do których faceci pamięci nie mają) świadczy na duży +
Po prostu autorka ma chyba, żal że nie może sie pochwalić z jaką pompą miała oświadczyny i za ile kafli nosi pierścień - sorry ale ja to tak odczuwam
Nie wiem co ma data za znaczenie. I jej jakoś nie trawie. Dla mnie jest ważna chwila, a data rocznicy jest taka oklepana i przewidywalna. Szczerze ja też bym chciała powiedzieć wszystkim, że mój TŻ się super spisał i zrobił mi ekstra zaręczyny, nawet jakby to były w domu. A nie przypominać sobie takie chwile z niesmakiem. Ona sugerowała, że góry. Nie było go stać na te góry to mógł ją wziąć na jakiś pagórek czy widok i się oświadczyć. Jak dla mnie on poszedł na łatwiznę: 'o wypada rocznica, trzeba się oświadczyć, kwiaty i pierścionek załatwią sprawę'.
Stary 2015-02-01, 21:43   #149
818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie zawsze jest to takie oczywiste. Są kobiety, które ubierają się w jeansy i zwykłe bluzki, na stałe nie noszą żadnej biżuterii, a jednak chciałyby otrzymać duży pierścionek z widocznym oczkiem
no może ale z życia, rozmów i ogólnego zachowania można wiele wyczytać, a jak nie wyczytać to podpytać..
818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 21:44   #150
CarycaKatarzynaI
Zawsze łakoma.

Cytat:
nie wiemy jak z nimi jest.

Znajdź rano, po wstaniu z łóżka kwiaty. Musiał wcześniej kupić i u sąsiadów przechować albo schować gdzieś za szafą żeby Autorka nie zorientowała się.
Szczerze bardziej byłabym zadowolona, ze razem weszliśmy na szczyt w zimę, on ukląkł i się oświadczył niż te kilka badyli, które trzeba będzie wyrzucić.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości