![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: przezroczysty aparat ortodontyczny
Cytat:
To i tak niezle. Oferta ortodonty u ktorego bylam: ok 1700 za luk metalowy + wizyty 60 zl + przygotowanie do zalozenia aparatu (wykonanie zdjecia aparatem ![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Moze poszukam gdzies poza moim miastem.
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, aparatem żeby kontrolowac przebieg leczenia ![]() No coz, szukam wiec dalej ![]()
![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
tez tak sadze... ja zakladalam aparat niedawno i zadnej umowy nie podpisywalam;p
aparatki ![]() a ponoc kiedy sie wezmie baaaardzojasnoniebieskie ,wyglada to dosc siwezo a koloru jest tylko poswiata wiec malo go widac...zaciekaiwlo mnie to ![]() a na dodatek to jeszcze sie pilnowalam zeby nie jesc nic barwiacego, curry , kawy czy cus... :p pozdrawiam wszystkie aparatki! i polecam szafirki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Mi próbowali wcisnąć te gumki ale już mialam dość tych nowości ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytanko dotyczące aparatu na górną szczękę, ale ściąganego.
No więc na aparacie jest strzałeczka w którą stronę kręcić, żeby był ciaśniejszy. U mnie pokazuje w górę, ale od niedawna jak kręcę tym kluczykiem w tą stronę co zawsze to się nie zwęża tylko rozszerza i o co tu chodzi[?] więc zaczęłam skręcać w drugą stronę (w tył) i staje się ciaśniejszy a powinien robić się szerszy. No i jak już skręciłam go do maksa w tą druga stronę (w tył) to już bardziej się nie da, więc nie wiem czy dobrze robie, czy może powinnam kręcić w tą stronę gdzie strzałka wskazuje. ..nie wiem czy to tak ma być czy się rozwalił bo mam tylko krzywe jedynki i dwójki. Ale jak skręcam w górę w ta stronę co strzałeczka wskazuje to poszerza sie tylko tył aparatu a przód jest ciągle tak samo ściśnięty, jejQ, jejQQ nie wiem czy coś z tego zrozumiecie, ale może ktoś miał podobnie??
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Hej ;* chciałabym trochę odświerzyć wątek, bo muszę się zdecydować niedługo na aparat ten zwykły czy ten przezroczysty? I jak to jest? Który lepszy? Bo dużo osób mówi o tych przebarwieniach, i czy one są aż tak widoczne? Może macie jakieś zdjęcia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
myśle, że lepiej jest mieć przezroczysty, zdjęć nie mam niestety.
przebarwienia może nie robią się tak hopsiup, mam przezroczysty kilka dni,było bardzo ok, ale zjadłam ten SER W ZIOŁACH i momentalnie zżółkły [szkoda, że wcześniej tu nie zajrzałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
myśle, że lepiej jest mieć przezroczysty, zdjęć nie mam niestety.
przebarwienia może nie robią się tak hopsiup, mam przezroczysty kilka dni,było bardzo ok, ale zjadłam ten SER W ZIOŁACH i momentalnie zżółkły [szkoda, że wcześniej tu nie zajrzałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Hej, mam pytanie, może ktoś z Wasz wie, czy podczas noszenia aparatu można usunąć kamień z zębów, bo zrobił mi się pod drutem. Jeśli tak, to kto to robi, dentystka czy ortodontka ? Bardzo mi na tym zależy, z góry dziękuję za odpowiedź
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim !!!
Bardzo długo zastanawiałam się nad założeniem aparatu. ![]() lecz w końcu postanowiłam: WSZYSTKO ŻEBY BYC PIĘKNA i chciałam sie was poradzić na temat aparatu stałego przeźroczystego !!! ![]() ![]() MAM JESZCZE JEDNO PYTANKO CZY W SZKOLE LUDZIE Z APARATAMI SĄ INACZEJ TRAKTOWANI ITP. ITD. ![]() A czy noszenie aparatu wybiela zęby ??? Edytowane przez Justyna Agnieszka Czas edycji: 2009-01-03 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim!
Ja mam aparat przezroczysty, noszę go już przeszło pół roku i jak narazie nie mam na nim żadnych przebarwień. I sprostuję, że mój jest z porcelany, a nie z plastiku jak niektóre aparaty, które przebarwiają się po jakimś czasie. Jak już ktoś się decyduje na taki aparat, to polecam porcelanowy zdecydowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
![]() ![]() Pozdrawiam ; )
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
heej dziewczyny
![]() mam pytanie bo chciałaby zacząć nosić aparacik na górnych zębach i tez z przezroczystymi zamkami i metalowym drucikiem to jest kosmetyczny, a kosmetyczne się dzielą na porcelanowe i z kryształu tak? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Ja mam aparat kryształowy juz 19 miesiecy i za dwa miechy ściagam
![]() Drogi byl,bo 3000 zł-tylko sam dół,ale warto-- nic nie widać,może trochę teraz,bo juz zęby sie naprostowały i troszke widoczny jest,ale tak to gicior ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze aparatu nie mam założonego, ale zdecydowałam się na porcelanę : ) Mój chłopak nosił taki przez około 3 lata i mówił, że jemu nie zżółkł, ale trzeba dbać bardzo o higienę jamy ustnej. No i najlepiej unikać papierosów, kawy, tych ciemnych, palonych herbat, coca-coli itd, które mogą barwić przeźroczyste gumki.
Pozdrawiam ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Kochani, mamy 2009 rok, a temat jest dość stary. Jak wyglądają dzisiaj ceny aparatów przezroczystych w porównaniu ze zwykłym blaszakiem? Cey ida w dół? Orientujecie się może? próbowałam wyszukac cenniki na stronach gabientów, ale i z tym ciężko, chyba nie chca odstraszac pacjentów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
hmm... chyba niewiele ci pomogę wiecej możesz znaleźć w medycynie estetycznej,tam jest wątek o aparatach
![]() jeśli chodzi o moją ortodontkę to zakłada aparat przezroczysty od 2000 zł.
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Heja ;d
Byłam przed feriami u ortodonty, aparat muszę nosić i to stały ;< Trochę się podłamałam, ale zaczęłam myśleć o aparacie kosmetycznym, najlepiej porcelanowym ;> Wczoraj wpadłam do dentysty, żeby zobaczyła co tam się dzieje z moją szóstką bo tak mi kazał ortodonta. ona powiedziała, że ortodonta się nie określił i wysłała mnie do innej ortodontki. Tak więc muszę zadzwonić i umówić się na wizytę. Pozostaje narazie czekać. Dzisiaj mnie wzięło i poczytałam trochę ;D I teraz mam problem. Mam drobną twarz, łagodne rysy, także aparat metalowy odpada, bo będę wyglądała jak jakiś... no nie wiem ^^ Myślę nad tym przezroczystym. Zastanawiam się właśnie, czy ładnie wyglądałby z kolorowymi gumkami;D Na przykład taki przezroczysty z różowo zielonymi gumkami, ale nie pastelowymi, takimi bardziej wyrazistymi. Nie będzie jak klaun? ;o Podobno przezroczyste gumki żółkną,tak? ;F
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam aparat porcelanowy i przyznaję - przezroczyste gumki niestety żółkną po pewnym czasie. Edytowane przez wiewioora83 Czas edycji: 2010-03-02 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
No właśnie. Teraz myślałam i może się zdecyduję na ten metalowy;D
nie wiem, no boję się, jak będę wyglądać. Jestem dość ładna xD i nie wiem, jak to będzie z tymi drutami wyglądało ;< Chciałabym kolorowo i jednocześnie chcę niewiedocznie. Nie wiem ;O
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Hej, temat jest dosyć stary i chciałabym go odświeżyć.
Nosiłam kiedyś aparat ruchomy, ale pod koniec leczenia przestałam no i teraz, po 2 latach, ząbki zaczęły się cofać ![]() Chciałabym nosić aparat ortodontyczny, najlepiej stały kryształowy, jednakże boję się, że będzie widoczny, a noszę okulary i nie chciałabym wyglądać jak Brzydula Betty. Wprawdzie okulary noszę tylko do komputera/tv i są bardzo twarzowe, no ale jednak skojarzenie z tymi dwoma rzeczami naraz mnie nieco przeraża. Czy kryształowy aparat ulega przebarwieniu? Czy jest widoczny? Warto? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Heej, nie wiem czy ktoś tu jeszcze obserwuje ten wątek, ale chciałam zadać pytanie osobom, które noszą/nosiły aparat kosmetyczny. Czy mieliście biały drut czy metalowy? Ja mam aparat z białym drutem, ale ortodontka powiedziała mi,że kolejne będzie zakładać metalowe, bo białe są badziewne i odpada z nich farba i ona ich nawet nie zamawia,tylko dla mnie zrobiła wyjątek i zamówiła ten jeden :c. Czy rzeczywiście ten biały drut jest taki nieopłacalny? A, i (pytając przyszłościowo) czy można jakoś wyczyścić przebarwione ligatury? Czy nie ma rady na to? Z góry dziękuję za odp!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Orientuje sie ktos ile taki aparat moze kosztowac?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.