Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-22, 19:13   #121
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Mowisz o tym pierwszym lub drugim?

Załącznik 5921890
Załącznik 5921891
O pierwszym

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 19:14   #122
roxana_lu
Zakorzenienie

Yhym. W jakimś sklepie internetowym wyskoczyła mi cena za jeden 210zl...
Musze poczytać o nim co nie co

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 19:14   #123
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja osobiście polecam Ci Elancyl, drogi ale skuteczny.
*
Nie słyszałam o czymś takim. A drogi ?
Stary 2015-02-22, 19:14   #124
kasperka
Zakorzenienie

Znowu wizaż mi się zawiesza��

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-22 o 19:18 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 19:17   #125
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę jak drogo, nie dla mnie
Stary 2015-02-22, 19:18   #126
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Tak, tak...właśnie będę trzymać za to, żeby jutro udało Wam sie dostać na pobranie krwi do badania

Dziekuje

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
O kurczę jak drogo, nie dla mnie

No ja chce poczytać opinie na jego temat a po drugie posprawdzać czy nie ma gdzies taniej. zobaczymy

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-22, 19:19   #127
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

No ja chce poczytać opinie na jego temat a po drugie posprawdzać czy nie ma gdzies taniej. zobaczymy

Moze poprosimy nasza Gosie zeby nam sklad sprawdzila???
Bo ja sie na tym wogole nie znam ��

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-22 o 19:22 Powód: Blad
Stary 2015-02-22, 19:22   #128
Papusia28
Raczkowanie

hejka
ja kolejny wieczór samotnie maż już w pracy brzuch mnie na boki rwie ;/
ja smaruje oliwka baby dream z rossmana i jak narazie jestem zadowolona
też bym zjadła jakieś lody ale moja mała by zaraz chciała a trochę chora wieć wole jej nie dawać i nie kusić
roxana 3mam kciuki żeby jutro się udało zrobić to badanie
też bym zjadła taka domową pizze mmm albo pierogi kebabowe z sosem czosnkowym
Stary 2015-02-22, 19:24   #129
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
To rzeczywiście drogo, ale jakieś większe te tubki ?

Oleńka zapomniałam pogratulować syneczka

Roxana teściowa ładnie się zachowała
Dziękuję: *

Cytat:
Nie słyszałam o czymś takim. A drogi ?
Elancyl do najtańszych nie należy, krem kosztuje na allegro około 80 zł ale jest bardzo wydajny

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Jest jeszcze olejek przeciw rozstepom Elancyl, on kosztuje ok. 50 zl, ale tego akurat nie używałam więc nic nie moge powiedzieć

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 19:26   #130
SugarbabyLove
Zakorzenienie

210 zł o matko ale cena
Ja chciałam weleda kupić bp dobry jest ale 10 e za 50 ml uu tez mi za drogi
Stary 2015-02-22, 19:31   #131
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupowałam w UK i w zestawie były 3 za 50£ w Polsce może drożej

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-22, 19:33   #132
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
210 zł o matko ale cena
Ja chciałam weleda kupić bp dobry jest ale 10 e za 50 ml uu tez mi za drogi

Kazdy kupuje takie na jakie go stać, ja tez raczej za taka cenę bym nie kupiła teraz gdy sa inne wydatki ale poczytam opinie, moze faktycznie gdzies da sie kupic o wiele taniej

O, znalazłam na Allegro za 130zl/118ml. Zaciekawil mnie ten krem, musze poszperać i sie dowiedzieć cos więcej...

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-02-22 o 19:36
Stary 2015-02-22, 19:37   #133
dinusia08
Raczkowanie

Wrzucam skład kremu Revitol
SKŁAD:
10% Squalene Oil (Olea europeae isolates), Vitamin E, Vitamin A Palmitate, Vitamin D3, DL-Penthenol, Aloe Vera Extract, Grapefruit Seed Extract, Purified Water, Glyceryl Stearate, Vegetable Emulsifier, Glycerin, Caprylic Triglyceride, Dimethicone, Stearic Acid, Triethanolamine, Allantoin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Carbomer.

Jest dosyć ciekawy ale na pewno nie wart tej wysokiej ceny.

Moim zdaniem lepiej kupić np.masło kakaowe lub shea ze stron z półproduktami kosmetycznymi wyjdzie podobnie i taniej. Można też jakiś olej np. arganowy, z róży lub inny dodać do balsamu który mamy też będzie wartościowo i taniej.

Edytowane przez dinusia08
Czas edycji: 2015-02-22 o 19:48
dinusia08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 20:13   #134
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dinusia08 Pokaż wiadomość
Wrzucam skład kremu Revitol
SKŁAD:
10% Squalene Oil (Olea europeae isolates), Vitamin E, Vitamin A Palmitate, Vitamin D3, DL-Penthenol, Aloe Vera Extract, Grapefruit Seed Extract, Purified Water, Glyceryl Stearate, Vegetable Emulsifier, Glycerin, Caprylic Triglyceride, Dimethicone, Stearic Acid, Triethanolamine, Allantoin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Carbomer.

Jest dosyć ciekawy ale na pewno nie wart tej wysokiej ceny.

Moim zdaniem lepiej kupić np.masło kakaowe lub shea ze stron z półproduktami kosmetycznymi wyjdzie podobnie i taniej. Można też jakiś olej np. arganowy, z róży lub inny dodać do balsamu który mamy też będzie wartościowo i taniej.
To jest ten krem za 210 zł?! Absolutnie nie wart swojej ceny, składniki popularne i bardzo podstawowe, dostępne w wielu innych kosmetykach. Można nawet go sobie od biedy samemu zrobić.

Z rozstępami to jest tak, że NIC NIE SPRAWI ŻE ICH NIE BĘDZIE JEŻELI MAJĄ SIĘ POJAWIĆ. To smutny fakt, ale prawdziwy. Kremy jedynie mogą poprawić szybkość ich przechodzenia z fazy zapalnej do fazy utrwalonej, poprawić ich wygląd lub minimalnie spowodować że nie będą tak rozległe lub głębokie.

Rozstępy powstają dlatego, że kortyzol, hormon wytwarzany przez korę nadnerczy (w nadmiarze w okresie dojrzewania, ciąży, dużej utraty wagi czy wręcz przeciwnie) upośledza strukturę kolagenu który znajduje się w skórze i odpowiada za jej zdolności rozciągania. Przez to, istniejący kolagen jak i ten nowo wytworzony są mniej podatne na rozciąganie, są bardziej kruche i łatwiej dochodzi do ich zrywania. W momencie dojrzewania i ciąży skóra się rozciąga, uszkodzony kolagen nie wytrzymuje i się zrywa. Krem nie sprawi że proces ten nie wystąpi, może jedynie nawilżyć skórę. Teoretycznie może delikatnie wzmocnić włókna, ale raczej nic ze składników aktywnych do skóry właściwej gdzie włókna kolagenowe się znajdują nie wyniknie.

Dlatego ja natłuszczam skórę tylko oliwka z rossmana, bo wiem że droższy kosmetyk i tak nic nie da i jeżeli ktoś stosował droższe kremy i nie miał rozstępów to nie dlatego że to świetny kosmetyk, a dlatego że nie miał ku temu skłonności

Mam nadzieję że w miarę zrozumiale napisałam, w razie czego zostaję do dyspozycji

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki

Edytowane przez goooosienka
Czas edycji: 2015-02-22 o 20:15
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 20:14   #135
Isabelle_26
Raczkowanie

Witam się z wieczora
Padam dosłownie, 1 z 5 zjazdów zaliczony.. W piątek wróciliśmy z wypadu w Sudety, szalu nie było aby się umęczyłam.. W końcu doczytałam drugą część do końca, wow ile stron było

Cytat:
moniska139 to jakbym mogła prosić o linka bo znalezc nie moge...

Isabelle współczuje, mi tez sie w przyszły weekend rozpoczynają zajecia ale chyba odpuszczam, nie mam jakos chęci, nie mówiąc juz o pisaniu pracy magisterskiej

BOŻENA - padłam
Doczytałam o twoich wynikach, trzymam mocno kciukasy za Ciebie i maluszka zobaczysz będzie wszystko dobrze najgorsze czekanie na wynik, ale grunt to pozytywne nastawienie i masz super męża..
No z tymi chęciami to coraz gorzej Ci powiem, im bliżej końca studiów tym się bardziej nie chce moja praca stoi w miejscu, może mam dopiero 10stron muszę się zmobilizować bo czas ucieka

Olenka gratuluje synka ja mam w czwartek wizytę i mam nadzieję że gin potwierdzi że siurek nadal jest

Zmykam pod prysznic i spać do jutra dziewczynki, spokojnej nocki nie piszcie za dużo heh
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 20:18   #136
dd1dd
Zakorzenienie

Gosia otworzyłaś mi oczy,żeby nie wydawać majątku na te wszystkie kremy itp
Stary 2015-02-22, 20:29   #137
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
To jest ten krem za 210 zł?! Absolutnie nie wart swojej ceny, składniki popularne i bardzo podstawowe, dostępne w wielu innych kosmetykach. Można nawet go sobie od biedy samemu zrobić.

Z rozstępami to jest tak, że NIC NIE SPRAWI ŻE ICH NIE BĘDZIE JEŻELI MAJĄ SIĘ POJAWIĆ. To smutny fakt, ale prawdziwy. Kremy jedynie mogą poprawić szybkość ich przechodzenia z fazy zapalnej do fazy utrwalonej, poprawić ich wygląd lub minimalnie spowodować że nie będą tak rozległe lub głębokie.

Rozstępy powstają dlatego, że kortyzol, hormon wytwarzany przez korę nadnerczy (w nadmiarze w okresie dojrzewania, ciąży, dużej utraty wagi czy wręcz przeciwnie) upośledza strukturę kolagenu który znajduje się w skórze i odpowiada za jej zdolności rozciągania. Przez to, istniejący kolagen jak i ten nowo wytworzony są mniej podatne na rozciąganie, są bardziej kruche i łatwiej dochodzi do ich zrywania. W momencie dojrzewania i ciąży skóra się rozciąga, uszkodzony kolagen nie wytrzymuje i się zrywa. Krem nie sprawi że proces ten nie wystąpi, może jedynie nawilżyć skórę. Teoretycznie może delikatnie wzmocnić włókna, ale raczej nic ze składników aktywnych do skóry właściwej gdzie włókna kolagenowe się znajdują nie wyniknie.

Dlatego ja natłuszczam skórę tylko oliwka z rossmana, bo wiem że droższy kosmetyk i tak nic nie da i jeżeli ktoś stosował droższe kremy i nie miał rozstępów to nie dlatego że to świetny kosmetyk, a dlatego że nie miał ku temu skłonności

Mam nadzieję że w miarę zrozumiale napisałam, w razie czego zostaję do dyspozycji

Dziękujemy Gosia za pomoc
Stary 2015-02-22, 20:35   #138
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Dziękujemy Gosia za pomoc

Prawda jest taka, ze większość preparatów to tzw pic na wodę (nie tylko na rozstępy) natomiast i tak i tak je kupujemy dla własnego lepszego samopoczucia.

Z tymi produktami na rozstępy to tak niby prawda a nie prawda bo ja po porodzie stosowałam dwa preparaty (oby dwa powyzej 100zl) na przejście w ta fazę wyblaknięcia i jednym smarowalam jedna czesc brzucha a drugim kremem druga czesc brzucha i co sie okazało - ze jeden fajnie wspomagał a drugi nie... Dlatego o ile z tym ze jak maja sie pojawić rozstępy to i tak sie pojawia masz racje o tyle z tymi kremami to tak nie do konca sie zgodzę bo niektóre szybciej wspomogą regeneracje skóry a drugie wcale nie zadziałają... A gdybym używała tego skutecznego juz w czasie ciazy to sadze, ze o wiele lepiej by to wyglądało... Taka o, moja obserwacja

Kasperka miałas z TŻ czas spędzać

Moj TŻ ma dzis mecz a ja i tak słaba jak nie wiem wiec dałam mu swiety spokoj a ja sobie leze w sypialni i ksiazki czytam

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-02-22 o 20:37
Stary 2015-02-22, 20:43   #139
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda jest taka, ze większość preparatów to tzw pic na wodę (nie tylko na rozstępy) natomiast i tak i tak je kupujemy dla własnego lepszego samopoczucia.

Z tymi produktami na rozstępy to tak niby prawda a nie prawda bo ja po porodzie stosowałam dwa preparaty (oby dwa powyzej 100zl) na przejście w ta fazę wyblaknięcia i jednym smarowalam jedna czesc brzucha a drugim kremem druga czesc brzucha i co sie okazało - ze jeden fajnie wspomagał a drugi nie... Dlatego o ile z tym ze jak maja sie pojawić rozstępy to i tak sie pojawia masz racje o tyle z tymi kremami to tak nie do konca sie zgodzę bo niektóre szybciej wspomogą regeneracje skóry a drugie wcale nie zadziałają... A gdybym używała tego skutecznego juz w czasie ciazy to sadze, ze o wiele lepiej by to wyglądało... Taka o, moja obserwacja

Kasperka miałas z TŻ czas spędzać

Moj TŻ ma dzis mecz a ja i tak słaba jak nie wiem wiec dałam mu swiety spokoj a ja sobie leze w sypialni i ksiazki czytam
Tylko że zapobiegnięcie powstawania rozstępów to jedno, a wspomaganie ustąpienia stanu zapalnego to drugie, i napisałam wyżej że to te kosmetyki w pewnym stopniu są w stanie to zrobić jeżeli ma się pojawić 10 cm roztęp to on się i tak pojawi, bo tego nic nie powstrzyma. Po powstaniu jedyne co mogą zrobić kremy to spowodować szybsze przebudowanie blizny (jaką jest roztęp) oraz sprawić że stan zapalny ustąpi szybciej i roztęp przejdzie w fazę zanikową z zapalnej.

Trzeba tylko pamiętać że cała akcja z rozstępami dzieje się na poziomie skóry właściwej, gdzie śladowa ilość składników aktywnych dociera. Wszystko co dzieje się w naskórku ma realną szansę ustąpić po zastosowaniu kremu, jednak zmiany bliznowe przy zastosowaniu zwykłego kremu cudownie wyglądać nie będą.

Przy stosowaniu drogiego kosmetyku bardzo dużo robi nasze podejście. Jak ktoś kupi sobie krem z Ziai to pamięta żeby go użyć tyle o ile, a jak wyda i kupi Diora to celebruje każdą aplikację, wciera go, nie zapomina i to też ma istotny wpływ na kondycję skóry po zastosowaniu kremu no i oczywiście działanie efektu placebo, bo jak drogie to musi być dobre

Ale ja nikogo nie namawiam, każdy kosmetyk znajdzie swojego klienta, każdemu pasuje co innego Ja tylko wyraziłam swoje zdanie, podałam kilka faktów, a co każdy z tym zrobi to jego sprawa

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-22, 21:22   #140
dinusia08
Raczkowanie

Gosia zupełnie się z Tobą zgadzam i też używam oliwki z rossmana albo jakiegoś naturalnego masła do ciała.
dinusia08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 22:07   #141
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

hej dziewczyny!

ale piszecie! nowa część więc się witam

w poprzedniej jeszcze na koniec pisałyście o ochocie na seks - ja też mam ogromną, gorzej z mężem, bo zmęczony nie raz po pracy, nie wyspany, bo go budzę rano więc nie raz obchodzę się smakiem ale przynajmniej co drugi dzień go pomęczę

pisałyście o krwi, mi z nosa też często z katarem wyleci

z chińskiego kalendarza wychodzi mi dziewczynka

roxana_lu jestem z Tobą myślami, zobaczysz dzieciątko urodzi się zdrowe

też widziałam we wiadomościach o tym dzieciątku bez kończyn, jakaś porażka z tym lekarzem, że nie widział tego na usg

asienka_182 iTusiaeM ale macie fajnie, że Wam cycki nie urosły, ile ja bym dała żeby moje były takie jak przed ciążą, teraz są duże i ciężkie, i zastanawiam się czy znowu nie iść kupować większego stanika, bo wyrastają z powiększonego o dwa rozmiary

Olenka_24
fajnie, że poznałaś płeć, kolejny chłopczyk

ja się smaruję oliwką z rossmanna z Babydream chociaż dość nieregularnie ale piję dużo wody, chciałabym jednak uniknąć rozstępów

Papusia28
mój Tż też w pracy, też mam loda (bolero śmietankowego) w lodówce i chyba zaraz pójdę go zjeść
goooosienka ale fajnie napisałaś o tych rozstępach, jestem ciekawa czy ja mam skłonności też już wcześniej czytałam, że nawilżanie może uelastycznić skórę, dlatego używam tej oliwki i piję wodę ale czy to pomoże

idę po tego loda i poczytam jeszcze książkę a potem spać
dobrej nocy

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 04:27   #142
moniska139
Zadomowienie

Witam się z rana
Tak mi.się wstać dzisiaj nie chciało, a jeszcze cały tydzień przedemną.
Też uważam, że z tymi rozstępami to jak mają być to będą. Moja mama niczym się nie smarowała, brzuch miała taki duży jak ja i ani jednej blizny. A moja babcia jak zobaczyła co mi się stało, to nawet nie wiedziała, że to są rozstępy.
Miłego dnia i proszę nie pisać za dużo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez moniska139
Czas edycji: 2015-02-23 o 04:31
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 05:32   #143
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Tylko że zapobiegnięcie powstawania rozstępów to jedno, a wspomaganie ustąpienia stanu zapalnego to drugie, i napisałam wyżej że to te kosmetyki w pewnym stopniu są w stanie to zrobić jeżeli ma się pojawić 10 cm roztęp to on się i tak pojawi, bo tego nic nie powstrzyma. Po powstaniu jedyne co mogą zrobić kremy to spowodować szybsze przebudowanie blizny (jaką jest roztęp) oraz sprawić że stan zapalny ustąpi szybciej i roztęp przejdzie w fazę zanikową z zapalnej.

Trzeba tylko pamiętać że cała akcja z rozstępami dzieje się na poziomie skóry właściwej, gdzie śladowa ilość składników aktywnych dociera. Wszystko co dzieje się w naskórku ma realną szansę ustąpić po zastosowaniu kremu, jednak zmiany bliznowe przy zastosowaniu zwykłego kremu cudownie wyglądać nie będą.

Przy stosowaniu drogiego kosmetyku bardzo dużo robi nasze podejście. Jak ktoś kupi sobie krem z Ziai to pamięta żeby go użyć tyle o ile, a jak wyda i kupi Diora to celebruje każdą aplikację, wciera go, nie zapomina i to też ma istotny wpływ na kondycję skóry po zastosowaniu kremu no i oczywiście działanie efektu placebo, bo jak drogie to musi być dobre

Ale ja nikogo nie namawiam, każdy kosmetyk znajdzie swojego klienta, każdemu pasuje co innego Ja tylko wyraziłam swoje zdanie, podałam kilka faktów, a co każdy z tym zrobi to jego sprawa

Ja wiem kochana o co Ci chodziło tylko napisałaś, ze Ty i tak używasz najtańszej oliwki z rossmana bo droższe i tak nic nie da a ja Ci mowie, ze moze dac. Smarujesz oliwka, nie daj Boże wyskoczą Ci rozstępy (czego ani Tobie ani nikomu nie życzę!!) to nie bedziesz miała poczucia, ze zamiast oliwki mogłas siegnąć po cos bardziej specjalistycznego, zeby te rozstępy lepiej od samego początku wyglądały? Ja tam nie mowie o kremach za 250zl bo one faktycznie często nie maja nic więcej w składzie niż te za 30zl i płaci sie tylko za markę ale wiadomo, ze zwykła oliwka natłuści skore ale nie spowoduje, ze blizny beda szybko bledsze.
Wiec mi chodzi o ta kwestie i dlatego ja osobiście jesli wiem, ze mam skłonność do powstawania rozstępów a sa preparaty, ktore mogą mi w szybszym czasie je ogarnac to na pewno po nie sięgnę

Faceci jeszcze spia, ja sie ide ogarnac, zeby na 8.00 byc gotowa, zadzwonić do kliniki i jesli moge przyjechac na to badanie to szybko z TŻ wsiadamy w auto i jedziemy... Mam jakies 40 minut jazdy do kliniki a TŻ ma byc na 10.00 w pracy wiec nie lada wyczyn :P ale chce to spróbować dzis ogarnac, podobno na wyniki sie czeka do 3 tygodni jednak wiec kazdy dzien sie liczy

Synuś i Córcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-23, 06:19   #144
dd1dd
Zakorzenienie

Cześć

Kiedy ja się wyśpię?
U Was też taka nieładna pogoda?
Stary 2015-02-23, 06:38   #145
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Cześć

Kiedy ja się wyśpię?

U Was też taka nieładna pogoda?

Moja babcia zawsze mowi, ze wysypiać to sie bedziemy w niebie, teraz szkoda na to czasu

U nas pogoda pod psem, pogoda skłania mnie do tego, ze dzis albo ogarniam te badania albo nie (w zależności od tego czy bede mogła) i resztę dnia spędzam pod kocem !

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-23, 06:47   #146
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Moja babcia zawsze mowi, ze wysypiać to sie bedziemy w niebie, teraz szkoda na to czasu

U nas pogoda pod psem, pogoda skłania mnie do tego, ze dzis albo ogarniam te badania albo nie (w zależności od tego czy bede mogła) i resztę dnia spędzam pod kocem !
ja raczej też! podjadę tylko po świeży chlebek, pączka z toffi (no może 2) i pod koc
Stary 2015-02-23, 06:53   #147
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja raczej też! podjadę tylko po świeży chlebek, pączka z toffi (no może 2) i pod koc

Hehe a ja o ile pojade to stanę gdzies po ogórki na mizerie
Trzeba sobie humor poprawiać :P

Co dzis gotujecie na obiad ??

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-23, 06:56   #148
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem kochana o co Ci chodziło tylko napisałaś, ze Ty i tak używasz najtańszej oliwki z rossmana bo droższe i tak nic nie da a ja Ci mowie, ze moze dac. Smarujesz oliwka, nie daj Boże wyskoczą Ci rozstępy (czego ani Tobie ani nikomu nie życzę!!) to nie bedziesz miała poczucia, ze zamiast oliwki mogłas siegnąć po cos bardziej specjalistycznego, zeby te rozstępy lepiej od samego początku wyglądały? Ja tam nie mowie o kremach za 250zl bo one faktycznie często nie maja nic więcej w składzie niż te za 30zl i płaci sie tylko za markę ale wiadomo, ze zwykła oliwka natłuści skore ale nie spowoduje, ze blizny beda szybko bledsze.
Wiec mi chodzi o ta kwestie i dlatego ja osobiście jesli wiem, ze mam skłonność do powstawania rozstępów a sa preparaty, ktore mogą mi w szybszym czasie je ogarnac to na pewno po nie sięgnę

Faceci jeszcze spia, ja sie ide ogarnac, zeby na 8.00 byc gotowa, zadzwonić do kliniki i jesli moge przyjechac na to badanie to szybko z TŻ wsiadamy w auto i jedziemy... Mam jakies 40 minut jazdy do kliniki a TŻ ma byc na 10.00 w pracy wiec nie lada wyczyn ale chce to spróbować dzis ogarnac, podobno na wyniki sie czeka do 3 tygodni jednak wiec kazdy dzien sie liczy

Tak tak, ja wiem o co chodzi I ja w 100 % szanuję Twoje zdanie

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-02-23, 06:59   #149
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe a ja o ile pojade to stanę gdzies po ogórki na mizerie
Trzeba sobie humor poprawiać :P

Co dzis gotujecie na obiad ??
ja jeszcze wczoraj miałam ochotę zrobić dzisiaj bigosu cały gar ale dzisiaj już mi się smaki zmieniły zresztą wczoraj zjadłam już pół kapusty co kupiłam na ten bigos
i nie wiem, męża nie ma to nie mam weny na obiad...
Stary 2015-02-23, 07:25   #150
belleza_ines
Wtajemniczenie

Witam w szary, bury poniedziałek:/

Wczoraj nic się nie odzywałam, bo miałam dzień depresyjny...
mąż mnie tak w sobotę wkurzył, że wczoraj cały dzień miałam do d...

Jeszcze do tego byłam u babci w szpitalu, jest on jakieś 3km ode mnie, stwierdziłam, że pojadę, bo mam blisko, dobrze ze akurat spała i nie podchodziłam blisko, bo po 20min odwiedzin dowiedziałam się, że osoby o zmniejszonej odporności, biorące antybiotyk, lub kobiety w ciąży, nie powinny teraz tam przebywać, bo bardzo możliwe, że ma jakąś bakterie, która jest skutkiem choroby i braniem leków, więc może być zaraźliwa... dopiero dzisiaj będą wyniki, czy to rzeczywiście zakażenie bakteryjne.

W ogóle wiem, że nie powinno się chodzić po szpitalach, ale babcia mnie wychowywała i teraz jak jest chora to szkoda mi każdego dnia...

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez dinusia08 Pokaż wiadomość
Gosia zupełnie się z Tobą zgadzam i też używam oliwki z rossmana albo jakiegoś naturalnego masła do ciała.

W sprawie rozstępów ja używam ziaja mama mia, nie wiem, czy jest sens używania, ale kupiłam krem na samym początku ciąży jak byłam w sklepie ziai, więc jak już go mam to muszę wykorzystać

A oliwki, które używacie nie są bardzo tłuste? Nie zostawiają śladów na ubraniach?
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości