![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Differin - kto przeżył wielki wysyp?????? [!!!]
Witajcie
![]() Ja znam ten bol i wiem,że to nic przyjemnego taki wysyp ![]() Ale pocieszcie sie mysla,ze to minie i pewno szybciej niz sie wam wydaje ![]() Ja mialam wysyp i trwal on ok. 2-3 tygodni(z tego co pamietam bo to bylo daaawno ![]() ![]() ![]() ![]() Dodam tez ze jesli chcesz aby tradzik szybciej zszedl to NIE WOLNO (!!!) Ci wyciskac. Wiem,ze to nic wspanialego taka biala krosta,ale przynajmniej nie nabawisz sie blizn no i na prawde szybciej wyleczysz sie z CALEGO tradziku ![]() ![]() ![]() Zycze rychlego wyleczenia z tej paskudnej przypadlosci ![]()
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Kurde, chyba z rozpędu zrobiłam sobie krzywdę tym wyciskaniem, bo mam teraz full paskudnych strupków na twarzy. Postanowiłam przez kilka dni niczego nie wyciskać i zobaczyć, co z tego wyniknie. Wasze posty bardzo mnie podnoszą na duchu. Dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja tez mam przepisany differin. Odstawiałam go kilka razy, jak zaczynał mi sie wysyp. Dermatolog mi nie powiedziała ze maze tak byc. Mam tylko prośbe co z tym oczyszczanie u kosmetyczki. Ja chętnie bym sie wybrała jak mi te wągry i zasórniki wyłażą to juz nie moge na siebie patrzec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Lekarka kazała mi iść na oczyszczanie cery w trakcie kuracji differinem. Byle był to dobry gabinet kosmetyczny i nie spieprzył sprawy. Możęsz tez spytać swojego lekarza co o tym sądzi. Ja byłam zadowolona, bo kiedy tak wszystko wyłaziło, to ładnie zeszło po kosmetyczce, owszem potem było jeszcze trochę, ale zdecydowanie mniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no sie jednak wybiore bo nie moge juz na siebie w lusterku patrzeć ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Hej obebrałam już PW, dzieki
![]() Szykuje sie na WIELKIE WYSPSKO ![]() papatki, 3mcie sie dziewczyny w walce z pryszczandią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie zaczełam kuracje Differine stosuje go na noc , a na dzień mam Zineryt. Dermatolog też mi kazał udać się do kosmetyczki, tyle że ja narazie mam zero na koncie więc poprosiłam mame która skończyła jakąś szkołe kosmetyczną dawno temu o zrobienie oczyszczania w domu sopobami których się kiedyś uczyła, mam nadzieje że to mi nie zaszkodziło. Wysypu jeszcze nie dostałam i mam zamiar go przeczekać jeśli takowy wogóle się pojawi, jak narazie widze niewielkie rezultaty działania ale je widze co jest wielkim sukcesem. Wcześniej stosowała sam Zineryt ale rezultaty były bardzo słabe. Jestem pod wrażeniem działania Differinu, bo moja twarz i plecy są w opłakanym stanie.
"Znalazłam szczęście, mocno otuliłam i ogrzałam serduszkiem..." ![]() ![]() ![]() wymiana ciuszków : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396723 wymiana książek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379247 Poszukuję wszelkich przewodników i książki do anatomii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Mozesz sobie w domu zrobić oczyszczanie poprzez tkzw. parówke , przynajmniej ja tak zrobiłam bo szkoda mi było kasy dodatkowo jeszcze na kosmetydzke, same maści drogo mnie wyszły. Zaangażowałam do tego mame która sie troszke na tym zna.
"Znalazłam szczęście, mocno otuliłam i ogrzałam serduszkiem..." ![]() ![]() ![]() wymiana ciuszków : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396723 wymiana książek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379247 Poszukuję wszelkich przewodników i książki do anatomii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Ostrożnie z domowym oczyszczaniem! Jak ktoś nie potrafi, moze zafundować sobie brzydkie blizny i differin wtedy cudów na te blizenki nie zdziała.
Można zerknąc tutaj: http://www.luskiewnik.gower.pl/infor...rpien2005.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
a to z portalu dla lekarzy o differinie - ja tez go stosuje i wysyp na poczatku to norma - jednak co jednym słuzy drugim wcale nie musi...
Adapalen adapalene antiacneticum D10A Działanie: Pochodna kwasu naftalenokarboksylowego o działaniu podobnym do retinoidów. W wyniku wewnątrzkomórkowego łączenia się z receptorami jądrowymi kwasu retinowego zmienia ekspresję genów i syntezę mRNA. Jest silnym modulatorem rogowacenia komórek mieszków włosowych, modyfikuje metabolizm keratynocytów, nasilając ich proliferację, przez co wykazuje działanie keratolityczne. Hamuje procesy zapalne: peroksydację kwasu arachidonowego, odczyn chemotaktyczny i chemokinetyczny limfocytów wielojądrzastych. Zapobiega powstawaniu zaskórników (otwartych i zamkniętych), zmniejsza stan zapalny (grudki i krosty) i hamuje rozwój bakterii (Propionibacterium acnes). Wskazania: Łagodne i średnio nasilone postacie trądziku pospolitego, zaskórnikowego, grudkowo-krostkowego. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na składniki preparatu, wyprysk, łojotokowe zapalenie skóry. Interakcje: W czasie leczenia adapalenem nie należy stosować kosmetyków zalecanych do pielęgnacji skóry trądzikowej, środków o działaniu złuszczającym, wysuszającym i drażniącym. W przypadku równoległego stosowania innych leków przeciwtrądzikowych (np. stosowane miejscowo preparaty erytromycyny, klindamycyny lub nadtlenku benzoilu) należy aplikować rano. Działanie niepożądane: Rumień, pieczenie, podrażnienie i wysuszenie skóry, zaostrzenie zmian trądzikowych. Na skutek zmniejszenia grubości warstwy rogowej naskórka może dojść do uwrażliwienia skóry na działanie promieni ultrafioletowych, preparatów stosowanych miejscowo w celach leczniczych i kosmetycznych; w czasie leczenia należy unikać nadmiernej ekspozycji na słońce. Ciąża i laktacja: Nie stosować w okresie ciąży i karmienia piersią. Dawkowanie: Początkowo nakładać małą ilość preparatu na skórę całej twarzy, z wyjątkiem okolicy oczu i ust oraz fałdów nosowo-policzkowych, raz dziennie najlepiej wieczorem 10-15 min po umyciu i osuszeniu twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
już to czytałam, ale wściekła jestem na dermatologa, że nie poinformował mnie o niczym - szczególnie o zaostrzeniu trądziku. raz jest lepiej, raz gorzej. akurat teraz znów wysypało. to trwa już drugi czy nawet trzeci miesiąc i zaczynam wymiękać.
zastanawiam się, co oznacza sformułowanie "początkowo stosować tak i tak". czy później można częściej stosować differin? i dlaczego dermatolodzy zapisują tak drogą maść, którą stosować trzeba długo, a zatem kuracja jest kosztowna, skoro w gabinetach kosmetycznych można złuszczyć skórę twarzy jednorazowo. ostatnio była promocja w salonach kenzo - koleżanka zapłaciła 100 zł - buzia goi się szybko i efekt widoczny jest od razu (w punkcie wyjścia wyglądałyśmy podobnie). na początek postanowiłam nie wracać więcej do tego dermatologa (przepisuje b. drogie leki, najchętniej każdy rodzaj trądziku leczyłby diane, nie ostrzega o efektach ubocznych kuracji, ogólnie niesympatyczny typ, ale na wizytę nie trzeba czekać, przyjmuje bez zapisów). teraz poczekam jeszcze dwa tygodnie, ale może tym razem będę zadowolona. może nawet miła pani doktor zdoła mnie przekonać do differinu, który zresztą stosuję cały czas, licząc na nagłą poprawę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ja mam za soba juz miesiąc kuracji i zauwazyłam poprawe. Pory mi sie zmiejszyły, niektóre wągry zniknęły wogóle nie mam juz zaskórników i takich grudek.
![]()
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
w takim razie ja się poddaję!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Krzywdę? Masz na myśli wysyp? Ale przecież piszemy, że przy differinie najpierw następuje pogorszenie! To oznacza, że krem działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
od sierpnia go stosuję, bez przerwy, wszystko zgodnie z zaleceniami. i żadnej poprawy nie widzę. jestem zrozpaczona!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Efekty mogą się pojawić nawet dopiero po 6 miesiącach. Jeśli nie widzisz efektów i Cię to denerwuje spytaj lekarza o zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
posłuchajcie - wysyp krost jest zjawiskiem jak najbardziej normalnym - differin wyciaga wszystkie zgłogi które sa po skórą - na pewno jeśli wysyp jest duży należy skojarzyc to z jakims antybiotykiem - ale z tego co wiem to differin najlepiej stosowac sam bez żadnych innych leków i uzywać łagodnych kosmetyków do pielęgnacji (zreszta jest to na ulotce)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() limbo- jestem z Tobą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
I jeszcze się zastanawiam, czy można stosować (czy stosowałyście) w trakcie kuracji differinem maseczki oczyszczające pory. Przyznam się, że ostanio użyłam ze dwa razy maseczki rozgrzewającej, pory trochę się oczyściły i tych pryszczy jest jakby mniej (piszę "jakby", bo nie chcę zapeszyć). Co jakiś czas, gdy skóra zaczyna się mocno łuszczyć, nakładam w ciągu dnia maseczkę nawilżającą. Mam nadzieję, że nie zniweczę w ten sposób ewentualnych efektów kuracji...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj pierwszy raz posmarowałam buzię differinem i dzis juz jest duzo gorzej ![]() ![]() ![]() LIMBO jak u ciebie??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
![]()
Używał ktos z Was DIFFERIN ?? mam wągry na twarzy,czarne krosty
![]() ![]()
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo, kiedy skóra za mocno mi się łuszczy, nakładam maseczkę nawilżającą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
kurde ja wcoraj to kupiłam no to jak ma to tak wyglą
dac to ja dziękuje///wydałam 43 zł i po co
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Ja zamierzam iść do dermatologa i chcę żeby przepisał mi właśnie differin mam silną wolę jak już się zdecyduje to nie zrezygnuję.Oczywiście boję się że będę na początku okropnie wyglądać ale jeżeli ma to zniknąć to mogę męczyć się i 2 miesiące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Dot.: DIFFERIN-ktos używał ??
Hej
![]() Ja jestem właśnie w trakcie leczenia Differinem i dodatkowo łykam Tetralysal. Stosuje Differin od jakiś 3 tygodni. Na początku byłam załamana, bo troszkę miałam więcej pryszczy, jednak teraz wiem, że dzieki Differinowi te wszustkie świństwa co mi siedza pod skórą teraz właśnie wyłażą. Wiem, że niemiło jest tak czekać, ale ja mam nadzieję, że Diffderin mi będzie coraz bardziej pomagał. Ja go stosuję raz dziennie na noc. Nie zniechęcaj się, jeśli na początku Cię wysypie. 3maj się pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej
![]() Ja używam Differin razem z Tetralysal od jakiś 3 tygodni. Na razie jest idealnie, musiałam przejść przez ten tzw. wysyp. Jeszcze mam trochę tych paskudztw na twarzy, ale mam nadzieję, że niedługo znikną. Na ulotce Differinu jest napisane, żeby w czasie stosowania nie używać żadnych kosmetyków do pilęgnacji skóry trą dzikowej, więc ja wszelkie maseczki itp. odrzuciłam i na razie nie żałuję tej decyzji. Ktoś może uznać, że jestem nienormalna, ale od czasu używania Differinu odrzuciłam również toniki, żele itp. Używam mydełka Babmino, które jest, jak wiadomo, delikatne. Pozdrawiam wszystkie istoty pokładające nadzieje w Differinie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Dot.: DIFFERIN-ktos używał ??
diferin to bardzo dobry lek, szczegolnie jesli tradzik ma charakter zaskornikowo krostkowy adapalen powoduje ze zaczopowane rponie otwieraja sie (stad pogorszenie stanu cery w pierwszych dniach stosowania) jednak po paro tygodniowym stosowaniu skora zaczyna byc oczyszczona gladka a stany zapalne zlikwidowane!! szczegolnie dobrze jest tolerowany przez skore tlusta!!
pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.