![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XIII
Tak ciężka, żeby nie powiedzieć beznadziejna ![]()
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie Nadia i Nadzieja to różne imiona? ![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny gratuluje kolejnych tyg
![]() ![]() ![]()
#124 | ||
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Twoich typow Patryk, z TZ Dawid mi sie podoba ![]() Wow gratki!! ![]() Wg.mnie tez sa to inne imiona ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
nie wiem już sama
![]() ![]() ![]() Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tyg. ![]() ![]() ![]() ![]()
#127 |
BAN stały
|
Niez no normalnie masakra
![]() Maz wlasnie wpadl do sdomu, okazalo sie, ze nie dojechal do pracy, tylko znalazl sie autem w rowie. Jeeszcze tesc go nie dal rady wyciagnac to musial zaplacic ponad 200 eu za fachowca (za samo wyciagniecie, bez holowania czy odtransportowania do domu) ![]() Ale on caly i auto tez. |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
sprawdziłam przesyłkę i zaraz przyjdzie panel do łóżka, stresuje się czy trafiłam z odcieniem szarego
![]() miał być na początku marca a udało się wcześniej ![]()
#129 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratki nowych tygodni szczególnie Kordelce 36tc
![]() ![]() Ja dziś na cito umówiłam sobie wizytę u mojej ginki ponieważ stwierdziłam że czas zrobić posiew na Gbs-a i przy okazji porozmawiałam sobie o porodzie w Gamecie (prywatna placówka,poród w ramach NFZ) i w sumie jesteśmy zdeklarowani, mamy u Naszej pani dr kwalifikację do porodu 04.03. Wracając do domku na naszym osiedlowym dziedzińcu spotkałam środowiskową położną która też pracuje w tym samym szpitalu i umówiłam się z nią na oglądanie porodówki w tym tygodniu-jeszcze nie wiem dokładnie kiedy ponieważ mąż ma napięty grafik. Położna jeszcze wpadnie do Nas do domku w przyszłym tygodniu to omówimy szczegóły bo bardzo bym chciała żeby ona byla przy porodzie. Najważniejsze po wizycie-szyjka trzyma,serducho bije jak dzwon <3 Powiem Wam że dziś mam etap wewnetrznej euforii i ekscytacji chyba przez to że to już taaak blisko ![]() Pozdrawiam Malinka ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- kordelka najważniejsze że mąż cały Pozdrawiam Malinka
#130 |
Zakorzenienie
|
Hehe niezle bym sie wkurzyla teraz, bo wszystko pod parke zamowione, a nie dziewczynki...
ale nawet przez przypadek z imieniem trafilas- Mila Ci slownik przetlumaczyl zamiast miala. MAJKA jak sie czujesz? Maz przyjechal? Kamilove chyba do tego lasu, nie wiem tz mnie zabral, byly tam sciezki roweroowe, on obeznany, bo gdzies ambone budowal.. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Już znalazłam
"imię to ma nader interesujące łacińsko-greckie pochodzenie. Oznacza nadzieję. Według legendy chrześcijańskiej, w Azji Mniejszej podczas prześladowania chrześcijan w III w. zginęła śmiercią męczeńską matka (Zofia) oraz trzy jej córki: Wiara (łac.Fides), Miłość (łac.Caritas) i Nadzieja (łac. Spes). Nadzieja zginęła ostatnia, stąd powstało powiedzenie, że „nadzieja umiera ostatnia”. Nadia jest skróconą formą imienia Nadzieja. W Polsce wcześniej imię to nie występowało, ale u naszych wschodnich sąsiadów imiona trzech sióstr-męczennic są do dziś popularne (Wiera, Nadieżda (Nadia) i Lubow)" Najpierw była Nadzieje, później powstała Nadia, tak jak, np. Magdalena i Magda ![]() ![]()
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu poczytaj ![]() z tego wynika, że Nadia to zdrobnienie od Nadieżdy i funkcjonuje teraz jako odrębne imię ![]()
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#137 |
BAN stały
|
Mi się wcale do tego porodu jakoś nie spieszy.... Mimo ze upierdliwa dla mnie ta ciąża.
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Chyba znalazłam ulgę na zgage. Świetlik lekarski. Wczoraj cały dzień popijalam to plus dziurawiec i w nocy mnie tak nie meczylo, dzisiaj rano o dziwo dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
My też mamy dylemat z imieniem teraz na tapecie jest Paulinka ale znów im dłużej sie zastanawiam tym bardziej mi sie podobac przestaje....
i już sama nie wiem... Rozmawiałam teraz z mężem przywieźli teścia do domu ze szpitala ![]() w jakim stanie jest mój mąż możecie sie domyślać.... Ale nie gadamy o tym tylko pyta co robie, co słychać, więc co zagaduję co zrobiłam do tej pory jaką pogode mamy.... a on biedny że martwi się o mnie że mnie jest przykro bo on wie ze chciałabym być z nimi teraz... Jestem bezsilna ale znów zagaduję to o córci naszej no już cuda wymyślam ale wiem że to tylko na chwilę jak słyszę jego głos to mi gul w gardle staje i nie umiem słowa wypowiedzieć....
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kordelka - dobrze że mąż cały i auto też Prasowalam pieluchy i stopilam ceratke we flanelce hehe. Okazało sie ze mam pieluszke tetr.fisher price wow :P
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#144 | ||
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
To ze z Martyny robi sie Martynke to wiem ale nie ma typowych zdrobnien jak Alicja Ala Paulina Paula..
Tobiasz mi sie podoba najbardziej z tych typow, po za tym Olaf, Tymon, Mikolaj jak bym miala syna kolejnego.. KORDELKA o rany! Dobrze ze maz caly! MALINKA to ty wywolywany bedziesz miec skoro date macie ustalona? ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- GOSSIP ciezka sytuacja wspolczuje ;( Ja juz w domu.. w lozku ![]() ![]()
#146 | ||
Rozeznanie
|
Brawo
![]() ![]() Ależ to leci, masakra ![]() Cytat:
![]() Doczytalam, ze było Ci słabo, poodpoczywają sobie troche ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry Brzuchatki ![]() My dziś 33w0d !! Już!! Czekany na panów od polek, maja montować w sypialni, maz się umówił na dziś, ale godziny nie dogadał,mpretensje ma do nich ![]() ![]() ![]() Lista zakupów do rossmana zrobiona, lista zakupów w DE zrobiona, czekam na kasę tylko.Jeszcze tylko umówić wizytę u fryzjer, odwiedzić chrzesniakam ze spoznionym prezentem urodzinowym i zawieźć kota do weta na szczepienie-ale to juz weekend i przyszły tydzień.I lista spraw przed porodem będzie odhaczona ![]() ![]() Gossip trzymajcie się tam ![]() ![]()
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje!! Nasze "przodowniczki" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Madzix to widzę że i Wy znrezygnowaliście z Julii. I jeszcze się okaże że zdecydujecie się na Alicję jak my:P:P Bo u nas jak M się zgodził na Ale to już tak zostało i nie wyobrażamy sobie teraz inaczej;] |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Spoko rozumiem że dla kogoś może to być dziwne, ale u nas jest tak że zanim się pochowa to przywozi się domownika do domu w trumnie rzecz jasna i dopiero na pogrzeb się go wyprowadza po raz ostatni z domu a w tym czasie rodzina spędza ostatnie chwile z domownikiem modli się przy trumnie, znajomi najbliższa rodzina, koledzy mieszkańcy wsi przychodza na wczęsniej ustalona godzinę na różaniec i modlitwę przy trumnie otwartej na czas modlitwy. U nas to zupełnie normalne. Pokój jest odpowiednio wyziębiony wywietrzony okno otwarte tak jak na te porę roku.
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Gossip - biedny ten Twój Tż. Tak cierpi a Ty razem z nim Rina - ja i Tz mamy jeszcze zaległe prezenty świąteczne dla chrzesniakow. Z moim nie można się zgrac przez choroby a Tz jest w W-wie
#150 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsza imprezka Młodego udała się na medal. Dzieciaki przyszły więc Młody zacieszony, tort się podobał. M spisał się na medal bo zajmował się gośćmi i jak trzeba było to dzieciakami. Pomagał mi. No na prawdę fantastyczny był. Posprzątał potem a ogarnęłam rozgardiasz u Młodego. Dziś tylko podłogi odkurzyłam i mam mega porządek i kupę zarcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.