![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
To gorsza sprawa. Zaraz do niej napiszę
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego pytałam w tym labie, bo gdzieś czytałam że powinno się mieć skierowanie, bo to ryzykowne badanie.
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Wgl to mały mi się jakoś źle ułożył.. Tak jak by w poprzek.. i siedzieć nie moge, leżec nie moge.. coś mi wpycha pod żebra po prawej stronie.. jakos tak.. źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Mi poleciało 2kg w dwa tyg.. i właśnie tak z kopyta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jadę sobie do pepco humor sobie poprawić, może te marynarskie body będą ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no z tą wagą to teraz będzie leciała... ![]() ![]() Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-02-24 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ja mam na razie +5kg moja "ulubiona" położna pozwoliła mi na 11kg a gin na 15. Mam nadzieję, że nie przekroczę
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do HM może pojadę jakąś koszulkę dla siebie kupić.
![]() |
#132 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mó mąż ma 37 lat, tak ze tez młodym tatusiem nie bedzie, a jak sie pojawi na świecie nasz drugi potomek to już na pewno bedzie 40-latek ![]() ja też szukam termometru, jak przetestujesz to daj znać ![]() noo, to bedziemy podobne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jade zaraz do fryzjera ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój dziś dalej jakoś nieciekawie leży.. Ee tam własnie, odrosną Ci kudełki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pokazywała też, że noworodki dobrze jest układac w takim gniazdku np z cebuszki - szczerze to pierwszy raz słyszałam, zawsze myślałam, że tylko i wyłącznie na płasko ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie aczyna sie chmurzyć ![]() a ja podjade po zamówienie ze smyka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- teraz to chyba na jakąś dostawę trzeba czekac bo jak ostatnio patrzyłam to prawie nic nie było juz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
trzeba będzie porozglądac sie za tą poduchą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Też bym gdzieś pojechała na jakieś zakupy, tym bardziej, że jutro musimy oddać auto do mechanika na co najmniej tydzień
![]() wrrr.. kolejne wydatki a tż sobie podchodzi do tego na luzie i jeszcze gdzieś na jakiś weekend chce jechać, żebyśmy sobie odpoczęli ![]() Wiem, że przydałoby nam się ale kurde, no. Mała w drodze, jeszcze trochę musimy wydać a tutaj kolejne wydatki, samochód, etc. ... Z niego nie jest jakiś rozrzutny osioł ale ostatnio jego tekst, to że przecież po coś te pieniądze są.. ![]()
#143 |
Zadomowienie
|
No ja myślałam, że dziecko powinno leżeć na płaskim podłożu... Położna pokazywała takie ułożenie dla noworodka, gdzie z cebuszki robi się koło, w środek wkłada się np miekki kocyk i dziecko ma pupę niżej niż resztę ciała.
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pytałam sie jej czy to nie wpływa żle na kręgosłup to mówi, że nie bo dziecko w brzuchu przez 9 mc też ma podkurczone nóżki ![]() ![]() ![]() ![]() http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/u...a1nE9wjHHB.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To biust na pewno ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te obok nie są z pepco, ale od razu mamie wysyłałam, to za jednym zdjęciem robiłam ![]() Byłam dziś rano w Tesco, jeszcze jakieś resztki z wyprzedaży były to 5 ciuszków kupiliśmy ![]() ![]() W ogóle to czego dowiedziałam się o jednym z naszych gdańskich szpitali PONOWNIE... Wiecie co, cieszę się, że chcę rodzić w chyba najmniej popularnym szpitalu w Gd... Bo dzięki temu nie ma dużo opinii i się nie denerwuję... Zaraz wam napiszę, tylko muszę do wc ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle witam Was wszystkie po mojej długiej przerwie. ![]() Trochę opuściłam się w pisaniu, miałam trochę problemów z TŻem i chwilowe załamania więc w ogóle nie wchodziłam i nie czytałam. Stęskniłam się za Wami, więc musiałam nadrobić. Chodzicie już do szkół rodzenia?
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Szuu mów od razu o jaki konkretnie szpital chodzi bo ja nadal niezdecydowana gdzie rodzić
![]() ![]()
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
Moja kuzynka trafiła do najpopularniejszego szpitala jeśli chodzi o porody. Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam wam, ze w tym szpitalu pracuje moja ciocia i ta ciocia nigdy nie pozwoliła nikomu ze swojej rodziny tam rodzić, ani córce, ani synowej, mimo, że tam pracuje i miałyby znajomości. To też ten sam szpital w którym w zeszłe lato połamali synka mojej sąsiadki przez wyciskanie (chwyt Kristellera, który jest zabroniony!). No ale rodzi tam mnóstwo osób, szpital należy do Uniwersytetu Medycznego, chwali się nowoczesnością itp.
I do tego szpitala w maju zeszłego roku trafiła moja kuzynka. Nie mogła urodzić naturalnie, ale na stół wzięli ją dopiero jak zaczęło zanikać tętno jej synka. Tak się śpieszyli, że przy przecinaniu powłok brzusznych coś tam jeszcze jej przecięli, leżała strasznie długo potem z powikłaniami, a teraz po 9 miesiącach (!!!) rana dalej się jej babrze,a ona zwyczajnie odczuwa CAŁY CZAS ból. Jak mnie to w☠☠☠☠ia, szpital który wręcz szczyci się swoją porodówką, praktycznie każda babka od nas chce tam rodzić, a na tyle moich znajomych ile tam rodzi to prawie zawsze coś się wydarzy (nie zawsze, bo mam koleżankę, która w zeszłym roku rodziła tam i sobie chwali), że nawet pracownicy nie chcą żeby ich rodziny tam rodziły. I powiedzcie, czy to nie jest po☠☠☠ane? Mamy 3 szpitale a tak naprawdę żadnego który miałby super opinie. Ja będę rodzić w najmniej popularnym jeśli chodzi o porody - ze względu na to, że tam kategorycznie nie dają znieczuleń i ordynator to straszna świnia, która doprowadza swoimi uwagami pacjentki do płaczu, ale wolę to niż szpital, który niby jest taki super, a ciągle coś się wydarzy ... EDIT: Fartuch, chodzi mi o Kl....ną. Jeśli masz możliwość to w Kartuzach jest super porodówka. Ja wybrałam Wojewódzki w Gdańsku, opinie też ma mocno średnie, ale... ma ich mało, bo przez ordynatora buca i braku znieczulenia nikt tam nie chce rodzić ![]() Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-02-24 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Ja chciałbym nie przekroczyć 60 kg, ci oznacza, że musiałabym przytyć max.12 kg. Mam nadzieję że uda mi się ta sztuka ;-)
Alkamor faktycznie niezły żarłok z Twojego syna. To już lepiej go ubierać niż żywić ;-) Mi zawsze gin wypisuje skierowanie, pokazuję je w recepcji w szpitalu (w którym on pracuje) żeby wiedzieli dokładnie co i jak, po czym płacę a skierowanie mi oddają, bo im nie jest do niczego potrzebne, w końcu wszystko i tak prywatnie robię. A co do mojego maleństwa to teraz bardzo się martwię o jego zdrówko i samopoczucie, gdy przyjmuję leki i mam taką wysoką gorączkę. Ale dzięki Bogu całe noce szaleje, rano odsypia i koło 10 znów się budzi na krótko. A potem ok. 15 do wieczora z przerwami znów zaczyna maraton. Teraz się cieszę, bo (jakkolwiek to zabrzmi) wiem, że żyje. Ale mam nadzieję, że taki tryb życia nie pozostanie mu po porodzie ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.