![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: AKWARIUM - początki !!
A ile krewetek potrzeba na 45 l. akwarium?
Czytalam, że kosiarki są w tym najlepsze, ale, to prawda, do większych zbiorników i najlpiej hodować więcej nić jedną - bo to rybka stadna i towarzyska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Mirynka piękne akwarium.
Nie myślałaś może żeby między akwarium a szafkę położyć jeszcze na całej powierzchni styropian? Przy tak dużych akwariach istnieje niebezpieczeństwo, żę pęknie, przy np. okazji przesuwania, czy nieznacznego skrzywiena szafki. To rada mojego męża. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ktoś napisał: '' Mogą zyc w kuli, ale to nie znaczy ze czują sie w niej dobrze '' -nieprawda! Taka rybka najczęściej czdycha,każdy sprzedawca ci to powie.Ja nie mam kuli,co prawda miałam ale zamieniłam na akwarium 50l
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-------------------------------------------------------------------------------- Cytat: Napisane przez fajna laseczka Grzałki i filtru nie potrzebuję bojownik i welon(rodzaj złotej rybki,piękny)to ryby zimnowodne i jako jedyne moga żyć w ''kuli'' Napisane przez kasiulka Mogą zyc w kuli, ale to nie znaczy ze czują sie w niej dobrze -------------------------------------------------------------------------------- Fajna laseczka, no przeciez to Ty pierwsza napisałas ze te rybki mogą zyc w kuli, a ja po prostu napisałam sprostowanie do Twojego postu, przeczytaj jeszcze raz uważnie własny post i moją pod nim odpowiedź ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Mirynka, Kasiulka sliczne sa wasze akwaria!
w ogole jak tak czytam to wszystko to az mi sie zal robi ze ja juz nie mam ![]() u mnie zlikwidowalismy wszystkie akwaria (a w pewnym momencie bylo ich 5) bo w mieszkaniu zaczelismy miec problemy z wilgocia... ![]() a teraz jak to wszystko ogladam to az chce mi sie od razu biec wykopac caly sprzet spowrotem (wszystko lezy dalej wsrod innych "gratow") |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Jakie wy macie cudne te akwaria
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Strasznie się cieszę, że piszecie w tym wątku. Ja zbzikowałam na punkcie akwarium
![]() ![]() I zanim się za to zabrałam, też myślałam, że nie będzie mi się chciało. A teraz nie chce mi się nic innego. Tylko rybki, rybki, rybki .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Za 6 dni kupuję rybki!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Napisałam że w kuli mogą żyć bojowniki i welony a inne ryby absolutnie nie mogą!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Anetkas jestes z Wroclawia a we Wroclawiu jest gielda zoologiczna na ktorej mozna kupic o polowe tansze roslinki, rybki i wogole caly osprzet. Sklepy nazucaja sobie 100 % marży jak nie wiecej, lepiej zagladnij na nią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bylam na tej gieldzie w piątek - faktycznie jest mnóstwo rzeczy akwarystycznych i dużo tańszych. Kupilam sobie oczywiście roślnkę, testy... Szkoda tylko, że ta gielda jest do 15-tej (ewentualnie do 16-tej),a ja do 16-tej prację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrowienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem o czym piszesz... ja mam w tej chwili 2 akwaria w jednym pokoju (kiedys byly 3) i tez myslimy zeby przeniesc jedno bo faktycznie wilgoc w pomieszczeniu wzrasta i przy oknie zaczął pojawiac sie grzyb ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Trochę zmieniłam wystrój mojego akwa.
Oprócz Killerka mieszkają w nim jeszcze dwa otoski (gdzieś się schowały). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mogę cos doradzic ? ![]() ![]() No i przesliczny ten Twoj bojek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Roślinki mam nadziję, rozrosną się, a i co jakiś czas dosadzam coś nowego. Na razie przez kilka dni chyba muszę dac im odpocząć, bo po ostatnich zmianach chyba są w nie najlepszej kondycji. Szczegolnie żabienica i ta jasniejsza trawka - gniją im listki. Z korzeniem to byla poważniejsza sprawa - to są dwa korzenie, a i nie mialam zbyt dużego wyboru jesli chodzi o ich ustawienie, ponieważ wcześniej grzalka byla zamontowana w pokrywie, czyli w akwarium byla mniej więcej w tym samym miejscu co rurka od filtra, tylko po przeciwnej stronie. To bardzo ograniczalo możliwości. Teraz grzalka przyklejona jest do szyby i faktycznie można coś pokombinować ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Hello akwarystki
![]() No więc decyzja zapadła, jutro jadę po 200 litrów ![]() Potem filtr, korzeń, rośliny i myślę że za miesiąc ruszy (no góra dwa). Zastanawiam się nad oświetleniem, czy tradycyjnie świetlówki czy lampa wisząca nad akarium (ryby mogą wyskoczyć).(generator mgły mi się też marzy ![]() Chciałabym coś w stylu japończyka ale zrobię coś po swojemu ![]() Na razie zakupiłam gurami marmurkowe i dokupiłam neony. Pozdrowionka, nie mam czasu czytać wszystkich postów, ale jutro nadrobię zaległości. P.s. W pewnej "fachowej książce" przeczytałam że bojowniki można trzymać nawet w szklance wody, co jest wielką BZDURĄ. Dziewczyny nie maltretujcie zwierząt!! Kiedyś miałam parkę bojoników -samiczka i samiec- i wiem z jaką lubością mój bojownik pływał po całym akwarium, poprostu maratończyk!! UWOLNIĆ BOJOWNIKI ![]() No jak ten wątek tak się będzie dalej rozwijał, to może zażądamy własnej, akwarystycznej emotikonki ![]()
Mój podwodny świat Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-06-17 o 20:02 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I cieszę się ogromnie z Twojego nowego akwarium ![]() Ja jeszcze jednego dobrze nie urządzilam, a już marzy mi się nowe. Zakochalam się w paletkach i pielęgnicach papuzich. Ale na razie mogę o tym tylko marzyć, nie mam jeszcze porządnie umeblowanego pokoju, a co dopiero takie akwarium! W takim to faktycznie można pokombinować, np. z oświetelniem. A co to jest generator mgly? Jaki to daje efekt? Jesli chodzi o bojownika, to podpisuję się pod tymi wszystkimi opiniami! Chyba będę musiala blagać mojego o wybaczenie za to, że trzymalam go w kuli. Jak widzę, jak on sie teraz zachowuje, jak baraszkuje w wodzie wyplywającej z filtra, przeciska się pod roślinkami, nawet pod taką malą trawką. Chyba teraz jest szczęśliwą rybką. Masz rację UWOLNIĆ BOJOWNIKI !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Anetkas znajdę zdjęcia i wkleję z tym generatorem
![]() Jak założę nowe akwarium i dorwę jakiś aparat to wkleję zdjęcia, chyba że nie będę zdowolona z efektów ![]() ![]() Nowe hasło propagandowe: UWOLNIĆ BOJOWNIKI ![]() Ktoś się jeszcze podpisuje ![]()
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam, wklejam link do innego forum, bo boję się zamieszczać zdjęć
![]()
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
no dziewczyny przekonakyscie mnie, uwolnie mojego bojownika z kuli, w sumie wczesniej sie nad tym nie zastanawialam ale jesli faktycznie on zle sie tam czuje to przeniose go do innego akwarium.
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() UWOLNIĆ BOJOWNIKI !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jesteś cudowna ![]() Jak tam wasze rybki ?? Moja molinka ma się kocić ![]() a po za tym gut Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-06-17 o 20:04 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
To gratulacje
![]() ![]() Mój bojownik zaczyna zachowywć się jak otoski - plywa za nimi (jest bardzo ciekawski) przy dnie, grzebie w kamykach, jest taki śmieszny ![]() Aa, i zmienilam zwyklą świetlówkę na FLORA-GLO. pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez kiedys przez chwile sie podobały (ten niby-usmiechniety pyszczek) ale jak poczytałam to dałam sobie z nimi spokój. Za to paletki - cudo, moje marzenie, ale ciagle nie czuje sie gotowa do ich posiadania, za mało jeszcze wiem, nie mowiac juz o kwestiach finansowych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.