![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Ja na święta założę taką tunikę/sukienkę oversize w różyczki, przymierzyłam ją teraz i okazało się że świetnie nadaje się na ciążę
Ni i mam fajny płaszczyk wiosenny- czerwony i fason ma taki że również na ciążę się super sprawdzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
w płaszcz zimowy już się nie zapnę
![]() ![]() ale faktycznie pogoda ma być kiepska, szkoda |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie w 29 tyg.
Widze, ze z tym chodzeniem to roznie u Was. Postanowilam, ze zaczne cwiczyc przynajmniej kilka razy w tyg. Moze to pomoze no i ponoc potem przy porodzie latwiej. Znalazlam na youtube fajne cwiczenia - joga dla 3 trymestru. Co do Swiat Wielkanocnych to tutaj w Angli nikt nie swietuje. Dla nich to po prostu 4 dni wolne( piatek tez jest wolny) kiedy mozna pomalowac plot, skosic trawe, zrobic jakis maly remont w domu i inne rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
Ja się jeszcze we wszystkie płaszcze zapinam na szczęście, chociaż jak już 3 dni pochodziłam sobie w ramonesce to rzygać mi się chce na samą myśl o zimowych ciuchach.
A tak w ogóle to brzuch mi się wypłaszczył trochę, już nie ma takiej kulki na dole, rozłożył się też na górę i wyglądam szczuplej niż 2 tygodnie temu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
holoł, wstałam dopiero
![]() Aika, śliczne imie ![]() kaja, a można kozieradke w ciąży? ja kiedyś wcierałam i coś tam pomogło, teraz też sie chciałam wspomóc ale gdzieś kiedyś czytałam że nie można.....tylko nie pamietam gdzie to było i czy to były wiarygodne informacje ![]() wczoraj sie tak nalatałam przez cały dzień że dziś nigdzie nie wychodze, bede zajmować sie domem....popiore, poogarniam, może nawet ugotuje obiad... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||||
Zadomowienie
|
uffff.... nadrobilam...
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ooo bardzo ladny! ja tez chcialam, a tz mowi "ze przeciez mamy kanape"... jakby co kupimy pozniej.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ooo a ja moge chodzic ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Kaja co się kotce stało,? Biedna. Juz ok?
Country ja też nie mam firanek. Tylko zazdrostki w kuchni. Cos to fajnie. I po stresie ![]() Mehja uwielbiam czerwone płaszczyki ![]() ![]() ![]() Aika w de też są cztery wolne dni, ale piątek i nd-pon to wielkie święta i oni je tu świętują, nikt nie odważyłby się kosić trawt. Tylko że to region bardzo religijny. Kupiłam w zeszłym tyg manduce, matę edukacyjną, paczkę ubranek z bujaczkiem i... znowu w pracy źle wypłatę policzyli i dostałam mniej kasy. A miało przyjść wyrównanie za ostatnie pół roku, kiedy źle liczyli... więc dla zasady chyba to wyrównanie też jest źle policzone... masakra z tymi ludźmi :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Mała wczoraj waliła mi chyba pięściami po pośladach od środką. Strasznie głupie uczucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie.
Mała waży ponad 1700 ![]() Widziałam jak się uśmiecha ![]() Dupkę ma na dole, gin powiedział, że ma czas do 35 tyg. jak nie to cc..:/ Zbadał szyjkę, coś mówił, że w miarę zamknięta ale skrócona:/ I idę po świętach na sterydy ![]() Gin mówił, że nie chce siać strachu ale... żebym się też nastawiła na to, że może wcześniej wyjść. No i termin porodu bym prosiła zmienić na 31.05. bo tak mi kazał liczyć, według usg.
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ej, laski, szukam sukienki takiej wiosenno-letniej, nie widze nic żadnego...albo namioty, albo jak na urodziny do ciotki :P nie widziałyście czegoś ładnego? Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-04-01 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() termin z usg bierzemy pod uwagę tylko ten z 12tc, tych terminów które teraz wychodzą nam na usg nie powinno sie brać pod uwagę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
mehja u mnie od początku mała miała jednak termin na 31.05.
Ogólnie zawsze o tydzień wcześniej. Teraz mam według OM 30 tydzień. Według usg 31. Marei ![]() ![]() industria wylicytowałam ostatnio taką http://www.bonprix.pl/style/sukienka...721&return=ref za chyba 19 zł. Jest naprawdę fajna. Lekka, elastyczna, teraz jest ok ale później też na pewno pomieści brzuszek. Mam kolor granatowy. Już się nie mogę doczekać aż będę w niej śmigała ![]()
#137 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja na szynke duzego parcia nie mam, wiec nie jem... losos to co innego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za obrót malutkiej. A czulas ze jest nadal główką w górze? Mi się wydaje ze mój maluszek się obrócił ale pewności nie mam... Też mam dziś wizytę, w zasadzie zaraz się szykuje i jadę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. czułam, że jest ułożona tak pionowo właśnie. Bo po bokach w ogóle mnie już nie kopie. Kopie tylko albo u góry między żebrami albo w bożenę. Ale nie wiedziałam gdzie główka gdzie dupka ![]() Gin jak mnie zbadał to mówił, że czuł główkę (gdzie po usg okazało się, że czuł dupkę ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Tż ma wolne jutro i w piątek! ![]() Zaraz go na zakupy wielkie jutro wezmę ![]()
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
woow imponująca waga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Masija to mnie kopie u góry i po bokach najbardziej intensywnie więc mam nadzieje ze się obrócił. TZ nie zdążył na pierwszy poród, mam nadzieje ze jednak teraz też będzie sn i zdąży...
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Chociaż wczoraj wieczorem mocno się w biodro wbijal więc nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lewy bok tak niżej a prawy wyżej. ostatnio leżała poprzecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeju ja wizytę mam za 6dni, nie mogę się doczekać. Tzn nie samej wizyty- badania na samolocie i ewentualnych wieści o szyjce tylko usg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mała czasami główkę tak ustawi na prawo, że nie mogę się zgiąć bo czuję taki ból, jakby pod żebrami siedziała i jej się wbijały gdzieś w ciałko ![]()
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
moj niby jest glowa w dol, ja czuje kopniaki po bokach i twarda kulke na srodku brzucha raz z lewej, raz z prawej - moze to pupka? nie mam pojecia
![]() a, dziewczyny, nie wiem czy w polsce (i w niemczech?) jest taka mozliwosc, ale ja chodze do osteopaty (chodzilam tez przed ciaza) i bardzo sobie chwale. bylam ostatnio, "odblokowal" mi przepone i zoladek i zgaga zniknela! mowil mi tez, ze jakby dziecko nie chcialo sie obrocic i w zwiazku z tym byloby wskazanie do cc a ja bym chciala cc uniknac to on moze pomoc mu sie obrocic! (mowil, ze on nie obraca fizycznie dziecka w brzuchu tylko dokonuje manewrow ktore mu pomagaja i "zachecaja" do obrotu). swietna sprawa. a mnie wczoraj jakos tak kopnal pod zebrem, ze mnie bardzo polaskotal, az sie smiac zaczelam ![]() Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-04-01 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Masija - klaski za wizyte. A czemu bedziesz brac sterydy?
Moja poprzecznie ulozona i chyba glowa do gory, przynajmniej tak polozna wymacala. Ma jeszcze czas zeby sie obrocic. Marei - tutaj w UK to chyba wiekszosc ludzi niewierzaca. Do mnie jutro przychodzi wielka paka, waniennka, lezaczek, koszyk Mojzesza, ubranka, jakies tam zabawki i co tam jeszcze bratowa spakowala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupujecie jakiś szlafroczek/narzutkę do szpitala? przy piżamkach mi niepotrzebny był ale w koszuli się zawsze tak goło czuję.
Co myslicie o czymś takim? najtańsza na All. http://allegro.pl/szlafrok-s-m-ciaza...201577599.html |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
masija
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.