Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-09, 11:09   #121
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej. Ja juz po wizycie, niby cos tam sie dzieje. Waga 2900 +/- 400 g. Mam nadzieje ze bedzie wiecej. Do terminu powinnam urodzic a jak nie, to 16 do szpitala, bo mi sie wtedy zwolnienie konczy. Beda musieli przyjac. Wogole to znow.mnie pytala o fajki, palilam na poczatku, potem juz nie, tz jara, ponoc stad ta waga. Wygarne mu dzis. Bo mi sie za niego obrywa,
Chociaz jak pomyske, to szwagierka urodzila dwie.corki, waga 2600 i 2900, to moze to rodzinne u nich. Ale wkurzaja mnie teksty ze dziecko male, bo palilam, jak to nieprawda. :/
a on przy Tobie pali?
a waga nie taka mała, nie ma co się martwić

czemu Wy wszystkie mówicie, że waga ok 3kg to mało? dla mnie to normalna waga, nie każde dziecko musi być wielkie musi być równowaga

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 11:10   #122
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Siedzę na ip od 10 i jeszcze z 3 babki przede mną dziękuję kochane za kciuki i w ogóle kochane jesteście dziś prawie nie spalam, mała ruszała się cała noc, tylko jak kladlam się na plecach to cisza, nie wiem czym to spowodowane czy próbowała się obkrecic czy wbić w kanał, mam nadzieję że lekarz mi wyjaśni.

Kciuki za wszystkie wizytujace dziś i ktg

Madzixx wszystkiego co najlepsze dla Ciebie, szybkiego i gładkiego porodu przede wszystkim

Gossip jesteś najlepsza mi też humor pootawilas

Madelinem na kiedy termin masz? Moja wczoraj ważyła 2950 a dziś mamy termin, spokojnie

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Madelinem doczytałam że na 16, Jeszcze podrosnie na pewno

Mam nadzieje, na blad pomiaru glowki tez licze,bo ciezko bylo zmierzyc bo ona juz na samym dole. Dlatego tak boli i w.dol ciagnie.

Ide sprzatac, bo ten stres mi.nie.sluzy,

Pieknie swieci, Milka na.podworku, pozniej chyba spacer o ile.dam rade.

Madzix, sto lat
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 11:13   #123
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Dzien dobry, Dzien dobry
za oknem piekne sloneczko, ahhh bedziemy spacerowac
wcinam sniadanie i lece nadrobic jeszcze stary watek
Tez planuje spacer, ale dopiero jak maz wróci z pracy. Bo młodego nie wezne
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 11:16   #124
Koperco
Zakorzenienie

Melduje się w nowym wątku i ja.
Majka-tez mam nadzieje ze nie będzie juz spadała waga
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 11:16   #125
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Przy pierwszym to placz mnie przerażal a teraz jak mały zakwili tylko to nie lecę jak szalona i wszystkobna spokojnie. Bywają takie dni że mało co można zrobić a nawet zjeść w biegu ale ważne by na luzie podchodzić a wczesniej tak nie umiałam
Mi się trochę wydaje ze to kwestia organizacji i tego czy ktoś się potrafi szybko przestawić do nowych warunków... poza tym tez dzieci są różne.. się zawsze można znaleźć wyjście i zorganizować sine tak dzień żeby jednak ogarnąć co nieco... wszystko i tak wychodzi w praniu... ale skreslanie na dzień dobry ze naiwni nie będziesz mieć czasu jeść spać sikac itd... to chyba jest trochę nad wyraz bo przecież jakby tak było to nikt by się na dziecko nie decydował.... przecież to nie jest kara tylko największe szczęście jakie może być. ..
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 11:17   #126
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
a on przy Tobie pali?

czemu Wy wszystkie mówicie, że waga ok 3kg to mało? dla mnie to normalna waga, nie każde dziecko musi być wielkie musi być równowaga
Moze nie.bezposrednio przy mnie, ale w domu tak. Dym czuc. W pierwszej ciazy tez mnie podejrzewali o palenie, bo niby na lozysku widac czy cos.
Stary 2015-04-09, 11:18   #127
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Oki kochane jest gdzieś jakieś coś gdzie jest napisane coś o kp i mm?
w sensie chce sie dowiedzieć jakbym nie karmiła cycem ile mm wsypać do wody, jak sie zwiększa ilośc mleka z dnia na dzien czy jak? albo czy dopajać wodą lub herbatką od kiedy można itd? dotarlo do mnie że jestem blada w tym....
Na opakowaniu mleka masz proporcje. I orientacyjne porcje mleka dla dziecka w danym wieku. Tylko zdarza się ze dzieci jedzą mniej albo więcej niż tam pisze i nie ma co się tym przejmowac, widocznie tyle potrzebuja. Moje obydwoje jedzą więcej.
Co do picia to synek pil wodę i herbatke z kopru. Ale mała nie chce. Należy na pewno proponować, ale niektóre dzieci piją inne nie.
Stary 2015-04-09, 11:21   #128
madelinem
Zadomowienie

Flightles, dla.mnie trzy kg to nie malo, ale gorzej z tym ze usg moze sie tez mylic w dol.

Dobra, nie.mysle o tym juz, co bedzie to bedzie. Gin powiedziala, ze tak na.jej.oko to z 2800 powinna miec.
Stary 2015-04-09, 11:22   #129
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
a on przy Tobie pali?

3kg to nieduzo ale też niemalo

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Melduje się w nowym wątku i ja.
Majka-tez mam nadzieje ze nie będzie juz spadała waga

Jak Ty się czujesz?

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Mi się trochę wydaje ze to kwestia organizacji i tego czy ktoś się potrafi szybko przestawić do nowych warunków... poza tym tez dzieci są różne.. się zawsze można znaleźć wyjście i zorganizować sine tak dzień żeby jednak ogarnąć co nieco... wszystko i tak wychodzi w praniu... ale skreslanie na dzień dobry ze naiwni nie będziesz mieć czasu jeść spać sikac itd... to chyba jest trochę nad wyraz bo przecież jakby tak było to nikt by się na dziecko nie decydował.... przecież to nie jest kara tylko największe szczęście jakie może być. ..
Mi nikt nie mówił ze sobie nie poradzę itp.
Teraz moja mama jakies hasło walnela jeszcze w klinice typu teraz to spokojnie śpi ale potem już tak nie będzie. Strasznie mnie tym wnerwila
Stary 2015-04-09, 11:23   #130
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
3kg to nieduzo ale też niemalo

Jak Ty się czujesz?

Mi nikt nie mówił ze sobie nie poradzę itp.
Teraz moja mama jakies hasło walnela jeszcze w klinice typu teraz to spokojnie śpi ale potem już tak nie będzie. Strasznie mnie tym wnerwila
Wrrrr. .. niecierpie tego hasła naprawdę...
Stary 2015-04-09, 11:24   #131
kordelka85
BAN stały

Cytat:
No wlasnie taki obraz pokazałas jaki się nam przedstawia. Moja teściowa twierdzi ze jej córka z małym dzieckiem nie miała kiedy iść sikac.... wiec wiesz... pampersy to chyba wtedy trzeba kupować dla dziecka i dla dorosłego ☺ha ha pewien szczerze ze masz w tym dużo racji choć właśnie ona nie przejmuje się za bardzo synusiem olala go całkowicie dlatego tym bardziej mnie wnerwia ze się wpierdzielala z buciorami w nasze życie i jeszcze tak pieprzy... ale pomysl nag jakaś nauczka -będę Ci bardzo wdzięczna 😊
Bo niektóre matki sobie zwyczajnie na to pozwalają. Nawet jak dziecko płacze to wg mnie nic się mu nie stanie jak polezy samo minute. Ale są takie dla których to okrutne i sadystyczny zostawić placzace dziecko i pójść sikac.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
mimo porodu zalapalam sie na top 5, moge byc z siebie dumna
Gratki. Ja juz wypadlam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-09, 11:25   #132
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Bo niektóre matki sobie zwyczajnie na to pozwalają. Nawet jak dziecko płacze to wg mnie nic się mu nie stanie jak polezy samo minute. Ale są takie dla których to okrutne i sadystyczny zostawić placzace dziecko i pójść sikac.
No czyli też dane z siebie robią takie umartwiaczki nad którymi trzeba się uzalac.... oj jakie one biedne bo nie mają kiedy się wysikac... a prawda jest taka ze przecież dziecko oprócz płakania jeszcze czasem przecież śpi prawda?
Stary 2015-04-09, 11:25   #133
kordelka85
BAN stały

Cytat:
beb jaj jak bd na dwójce i nagle zacznie płakać bo sie obudziła to trudno chwilę poczeka zanim przyjdę.... ja bede tu sama więc jak nie dam rady podejśc od razu to co mam zrobić... popłacze i przy okazji sie nauczy może że nie jestem na każde zawolanie nie wiem no tak mi sie wydaje....
Oj ty wyrodna. Stanie jest dla ciebie ważniejsze od dziecka :sly:
Stary 2015-04-09, 11:25   #134
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Madzixx WSZYSTKIEGO MAJ NAJ NAJ😊

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Depilator i okolice bikini - w jednym zdaniu toż to szok ☺
Tez tak uwazam.br.m

Cytat:
Racja jedna miała 3560 a druga 3650 ale nie takie same ja sie wczoraj śmiałam że takie same cyferki
Mój Ala miała 3650 a Kacperek Malinki 3560
Stary 2015-04-09, 11:26   #135
soniuska
Zakorzenienie

Black,Kamilove kciuki;*

Tak spacerowalam intensywnie ze wracajac poczulam ze mi cos leci...ale uff to wydzielina tylko,bo biala. Poza tym od tego czasu cisza a wody by byly przezroczyste i by lecialy co chwila
Wyprasuje koszule i spodnie
Naprawilam pokrowiec na deske do prasowAnia,bp ciagle spadal i zalacze ugptowanych bo caly tydzien nie widzialam.
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-09, 11:29   #136
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Ja myślę że dobijemy do pełnoletności i będzie watek nr 18

ja nie mogę moich seriali obejrzeć po 20
Przy pierwszym dziecku byłam obesr..na i nie potrafiłan się zorganizować

Teściowa - ZMORA

U nas ciągnie tylko mam baby ten 0-2 m-ce nawet tego cienszego z mam nie chce, avent i lovi też nie

Ja pranie robie, włosy umyłam. Karmię synka i jestem już mega głodna
Ja ogladalam przy nim, karmiąc albo zsbawiajac jedna ręką.
Stary 2015-04-09, 11:31   #137
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A ja jednak nigdzie nie poszłam Będę się malować ( o szok! W końcu ;P) bo dzis do koleżanki i jej malutkiej córeczki idę po południu, nie chcę pójść z czerwonymi oczami i zasmarkana. Chociaż już powoli wyglądam jak królik. Ze spuchniętym nosem i podwójnym podbródkiem Zamówiłam sobie balerinki z h&m w końcu, chcę coś kupić Małej, a nie wiem co, bo nie wiem jaki rozmiar wybrać Chyba kupię sobie jeszcze spódnicę na później, dopóki dostawa gratis
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 11:35   #138
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hej dopiero sie na salę dostałam. Na ktg skurcze były ale rozwarcie na opuszek i długa szyja. Tz poleciał i bedzie o 16.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Lipa troche bo jutro po cesarce na inna salę ide i te torby nosic... A tak to poki co wszyscy mili tfu tfu
Oo to zazdro

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Jem lody pistacjowe j pije cappucino haha na spacer nie mogę wyjść to się lodami i cappucino zadowole D

Osz Ty okrutnico!!

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej. Ja juz po wizycie, niby cos tam sie dzieje. Waga 2900 +/- 400 g. Mam nadzieje ze bedzie wiecej. Do terminu powinnam urodzic a jak nie, to 16 do szpitala, bo mi sie wtedy zwolnienie konczy. Beda musieli przyjac. Wogole to znow.mnie pytala o fajki, palilam na poczatku, potem juz nie, tz jara, ponoc stad ta waga. Wygarne mu dzis. Bo mi sie za niego obrywa,
Chociaz jak pomyske, to szwagierka urodzila dwie.corki, waga 2600 i 2900, to moze to rodzinne u nich. Ale wkurzaja mnie teksty ze dziecko male, bo palilam, jak to nieprawda. :/
Ale to chyba nie ma nic do rzeczy..
Stary 2015-04-09, 11:35   #139
soniuska
Zakorzenienie

Pavlinecka szalej

A ja robie pranko.prasuje i chyba nasmaze pancakesow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-09, 11:51   #140
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczynki Filip zasnął więc mogę się tu udzielić w końcu przyjściu do domu musiałam się trochę zorganizować więc nie było czasu na komputer
Wszystko by było super gdyby nie moja wysoka anemia przez którą jest mi ciężko i brak sił :/ wychodzenie po schodach sprawia mi trudności:/

A tak po za tym to karmimy piersią a przynajmniej się staramy , bo brodawki mam już tak popękane że wczoraj się popłakałam z bólu jak karmiłam małego, po za tym nie wiem co jest ale mały się chyba nie najada moim mlekiem bo ciągle głodny dlatego nie obyło się bez dokarmiania mm...
Mamy które karmią piersią, jak sobie poradziłyście z tymi brodawkami?

Jestem taka szczęśliwa że go mam jest prze słodki, trzymam kciuki za Mamusie które jeszcze czekają na swoje maleństwa, gratuluje tym które się już rozpakowały. Jak będe miała więcej czasu to wrzuce opis porodu
Stary 2015-04-09, 11:54   #141
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Pavlinecka szalej

A ja robie pranko.prasuje i chyba nasmaze pancakesow
nasmaż więcej

znów mam brzydką czcionkę, taka grubą na wizażu znów coś grzebią

idę wcinać warzywa z patelni z maślanką
Musimy zahaczyć jeden dzień o Pepco kupić parę rzeczy do kuchni, bo trzeba powymieniać drewniane łyżki, deski do krojenia i młynek do pieprzu kupić

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki Filip zasnął więc mogę się tu udzielić w końcu przyjściu do domu musiałam się trochę zorganizować więc nie było czasu na komputer
Wszystko by było super gdyby nie moja wysoka anemia przez którą jest mi ciężko i brak sił :/ wychodzenie po schodach sprawia mi trudności:/

A tak po za tym to karmimy piersią a przynajmniej się staramy , bo brodawki mam już tak popękane że wczoraj się popłakałam z bólu jak karmiłam małego, po za tym nie wiem co jest ale mały się chyba nie najada moim mlekiem bo ciągle głodny dlatego nie obyło się bez dokarmiania mm...

Jestem taka szczęśliwa że go mam jest prze słodki, trzymam kciuki za Mamusie które jeszcze czekają na swoje maleństwa, gratuluje tym które się już rozpakowały. Jak będe miała więcej czasu to wrzuce opis porodu
a smarujesz je czymś?

Stary 2015-04-09, 11:59   #142
blackberry89
Zakorzenienie

A no i moja polozna juz uruchomiła wtyki bo tutejsza polozna sie pytała czy to ja
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 12:00   #143
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

Ale Ci zazdroszcze

Cytat:
nasmaż więcej

znów mam brzydką czcionkę, taka grubą na wizażu znów coś grzebią

idę wcinać warzywa z patelni z maślanką
Musimy zahaczyć jeden dzień o Pepco kupić parę rzeczy do kuchni, bo trzeba powymieniać drewniane łyżki, deski do krojenia i młynek do pieprzu kupić

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

a smarujesz je czymś?
dobrze,nasmaze wiecej i dla Ciebie
Wlasnie ide robic ciasto na pancakesy
Juz poprasowalam.
Hehe maslanka;D
Stary 2015-04-09, 12:01   #144
blackberry89
Zakorzenienie

I nie wierzę ze jutro bede miała synka. Jakos to do mnie nie dociera.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 12:03   #145
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Do jutra to już zleci bardzo szybko☺zazdroszczę😊
Stary 2015-04-09, 12:04   #146
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Popalic to niech ona mu nie daje..
No tak źle to napisałam
Cytat:
Moi synkowie urodzili sie nieduzi a nigdy nie paliłam i Tż też nie
U mnie też nikt nie pali a synek drobny...
Cytat:

No hej a nic jie uzywasz? Nie smarujesz linomagien np. Albo może stosuj oslonki na brodawki do czasu aż się nie zagoja...
Cytat:
Wierze ci że nie wierzysz bo ja też nie wierze że mogę mieć synka w każdej chwili

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 12:07   #147
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
mimo porodu zalapalam sie na top 5, moge byc z siebie dumna
dla tej Pani!!

Cytat:
E no to tak to przecież nie wyczuje co to... przecież teraz też jest coraz więcej wydzieliny z pochwy... wiec nie powinno być z tym jakiegoś problemu. Gorzej jakby brała do badania na zasadzie wymaz czy coś. .. a tak to nie... chyba ze będzie wachac palce 😊he he
Haha juz to widzę jak gin wyciąga łapę z pochwy i sobie wacha

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!
U nas taka piekna pogoda dzis, w koncu idziemy z Szymkiem na porzadny spacer!
W piecu dochodzi to ciasto co MAJKA tez robila. Zrobilam wersje z jablkami. Noc jednak byla dobra, maly ladnie spal
Mam dzis duzo energii

MADZIX WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Bezbolesnego i szybkiego porodu, a potem wiele radosci z corci
Kusisz tym ciastem może tez coś zrobię dziś z jabłkami ?
Ale Wam fajnie ze na spacerki juz śmigacie z maluszkami i macie poród za sobą...

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 12:10   #148
FlightlessBird
Zakorzenienie

coś mi się zdaje, że nie ma co liczyć na kupony z allegro chyba poszli w konkursy...

http://pelnepomyslow.allegro.pl/konkurs/

Stary 2015-04-09, 12:11   #149
DomimaZet
Zakorzenienie

Wczoraj właśnie mój mąż to wymyślił jak byliśmy w szpitalu i pyta się mnie czy wyobrażam sobie ginekologa który ma odruch wachania palców.... I sobie to wyobrazilam jak akurat szedł mój ginekolog.... Ciężko mi było zdlawic śmiech....
Stary 2015-04-09, 12:11   #150
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
coś mi się zdaje, że nie ma co liczyć na kupony z allegro chyba poszli w konkursy...

http://pelnepomyslow.allegro.pl/konkurs/
No to

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości