|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moje pachnące zacisze-czyli wielbicielki wszystkiego stylowego-pachnącego
Cytat:
Ja osobiście stosuję Green Coffee od ActivLab,a kiedy idę na trening,lub pobiegać,to biorę BCAA i Beta Alaninę.
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Raróg
|
Już notuję, dziękuję Ci bardzo
|
|
|
|
#123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inne świeczki palę bez żalu bo mam same łatwo dostępne. Czasami skuszę się na tańszą świecę z Biedronki jeśli zapach wyjątkowo mi się spodoba. Kiedyś w Auchan kupiłam sobie za kilka zł dwie świeczki firmy Bartek Candles o zapachach Spiced Coffee i Tropical Coco i też są niczego sobie. Tzn. Spiced Coffee była bo już została wypalona a teraz właśnie siedzę przy kokosowej. Zapach jest bardzo ładny i dość dobrze wyczuwalny. Przy najbliższej wizycie w Auchan muszę ich jeszcze poszukać bo fajne mają słoiczki, które potem można wykorzystać na przyprawy albo herbaty sypane.
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Raróg
|
Auchan chyba niedaleko mnie otwarli, bo oni przejeli Reala, prawda? To ja koniecznie musze tej kokosowej poszukać
Też mam takie ozdobne które stoją już ho ho i ich nie palę, waniliowa i kawowa. Może czekają na swoją kolej ![]() Przy srebrnej wieży w segmentach poukładałam wzdłuż podgrzewacze biedronkowe ze srebrną otoczką, fajnie to razem wygląda
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj zaopatrzyłam się w olejki zapachowe magnolia,orchidea i antytabak standardowo. Do tego jeszcze kupiłam trzy herbatki rooibos. Jedna z cynamonem i pomarańczą,druga z miodem i wanilią,a trzecia moja ulubiona z karmelem.
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Raróg
|
Dobrze wiedzieć o tej Biedronce. I o Rooibos też. Musz wyciagnąć TŻta na zakupy, ale przede wszystkim musi mi kupić sneakersy, już sobie jedne upatrzyłam, boskie są
|
|
|
|
#127 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A te herbaty rooibos to jakiej firmy? Jedynego rooibosa karmelowego jakiego piłam to herbata z Biedronki. Bardzo mi odpowiadała ale ciągle poszukuję nowych doznań smakowych i chętnie spróbowałabym czegoś innego![]() Ostatnio wzięło mnie na herbaty sypane, kupiłam sobie kilka na Allegro. Siedzę właśnie przy czarnej herbacie o smaku pina colady, pachnie cudownie ale smak niestety został zepsuty przez zbyt dużą ilość hibiskusa. Mimo wszystko zapach fajnie się komponuje z kokosową świeczką. |
||
|
|
|
|
#128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze u mnie na zmianie odpalony kominek zapachowy,olejki stoją ustawione w szeregu,podgrzewacze w różnych zapachach,jeszcze te herbaty. Ale no co,fajnie uprzyjemnić sobie ten czas za biurkiem dobrą herbatką. Jeśli chodzi o rooibosa ja kupuje tylko ten z Biedronki. W poprzedniej pracy piłam Tetleya i jakoś mi nie pasował. W niektórych Biedronkach są teraz herbaty Twinings za niecałe 9zł,właśnie szukam kogoś,kto mi kupi i podwiezie do pracy,bo niestety w Biedronce koło mojej pracy nie ma,a to niby samo centrum miasta,nie wiem dlaczego tu ich nie wprowadzili.
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Raróg
|
Ja muszę iść po tą kokosową świeczkę. Mam kokosowy szampon do włosów, kokosową odżywkę, kokosowy olejek, kokosowy krem i chcem kurde kokosową świeczkę
Poza tym trzeba oblukać, co tam się pozmieniało. No i Castorama po drodze, ach kwiatuszki, lampeczki solarne
|
|
|
|
#130 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ostatnio zasugerowałam mojemu TŻ-owi,że chciałabym bluzę z kolekcji Barbie i balerinki Lacoste,bo znalazłam za 120zł na wyprzedaży,to ten mi kupił misia,który ponoć jest prawie tak wysoki jak ja. Fajny gest z jego strony,ale co ja z tym misiem zrobię? Powiedział,że zawiózł go już na nasze wspólne mieszkanie,które jest już ostatnie dni w remoncie,ale nie wiem po cholerę mi ten miś. W ciąży nie jestem,dziecka się nie spodziewam,z przedszkola już dawno wyszłam,a w naszym mieszkaniu raczej nie będzie miejsca na takie rzeczy. Jeszcze jak usłyszałam podczas jego rozmowy z kolegą,że dał za niego ponad 300zł,to myślałam,że krew mnie zaleje. Za to miałabym i buty i bluzę i jeszcze jakieś legginsy. Ale nic no,kocham go najmocniej. Przynajmniej jak będzie na nocki wychodził do pracy,to będę miała misia. ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#131 | |
|
Raróg
|
Oł jee
Kurczaczki, 300 zeta za miśka, no nieźle, hehe, mój za pierwszą porządną wypłatę wziął mnie do galerii i się ubraliśmy ![]() Ale te sneakersy muszę mieć, no zakochałam się
|
|
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
Tylko uprzedzam że ja tę świeczkę kupiłam jak była na nie promocja, kosztowała bodajże 6 zł, niestety nie pamiętam jaka była jej cena regularna.
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Raróg
|
Popatrzymy, zobaczymy, co bedziemy wciąż w domu siedzieć
![]() Chodzi za mną ostatnio koncepcja przemalowania małego pokoju na fioletowo, ale tak różnymi odcieniami, nawet szafę też specjalną matową farbą. Pokój mały, dywanik się znajdzie i jakaś kanapka, bo ta już wklęsłościami straszy. Fioletowa serwetka na stolik i fioletowe dodatki. Fioletowe rolety. Achh, zwariowałam chyba Ale kumpela tak miała, super to wyglądało. Zgrywałam do albumu moje słodkie kociaczki
|
|
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie to moja kochana koleżanka przywiozła mi herbaty Twinings z Biedronki,taaaak się cieszę. |
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Raróg
|
Z tym że w tym pokoju praktycznie nikt nie przebywa. Czasem jak goście popiją, to śpia u nas ; ) Ale to już się rzadko zdarza. Wszystko już sama wyremontowałam i kusi mnie ten pokój. No u mojej kumpeli wyglądało to super, taki jasny fiolet, zresztą sama będę mieszać farby. A u mnie herbatka już zaparzona i cappuccino też kusi z kubka
![]() A, nie mówiłam Wam, udało mi się zdobyć jedyną sztukę, jaka pojawiła się na magazynie fioletowej paproci. W porę weszłam na maila i zobaczyłam powiadomienie, że jest Czyżby ten fiolet to był znak?
|
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Raróg
|
Będę mieć
Mam nadzieję, że TŻ zdąży z wypłatą przed kurierem
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Chryste,to jest najgorsze... Mój już w tej chwili EX miał wrócić do domu o 17.00,a ja wszystko przepieprzyłam. Kurier o 15.00 dzwoni,że za 10 minut będzie z moimi butami,a ja kasy brak.
Swoją drogą,weźcie mi coś powiedzcie,bo może to ja jestem idiotką jakąś,albo mój TŻ walnął się gdzieś w łeb i mu się poprzestawiało. Mój TŻ jakoś mnie ostatnio zaniedbał. Pracujemy w jednej firmie,ale mijamy się na zmianach. Ja mam dniówki,on ma nocki. Ostatnio tak walnęłam,że miło by mi było,jakby w wolne zabrał mnie gdzieś na jakąś kawę,czy kupił kwiatka. Wykręcił mi aferkę,że on nie ma kasy i że... ZA DUŻO OD NIEGO WYMAGAM. Zrobiło mi się głupio,urwałam temat. Dzień przed naszą rocznicą mieliśmy obydwoje wolne. Ja kupiłam seksowną bieliznę,jakieś bibeloty do wyra,wszystko spoko,fajny wieczór,rano wstałam,wyszłam do pracy,nawet go nie budziłam. On przychodzi mnie zmienić,a tu ani kwiatka nie dostałam,ani buzi,ani nic. Usiadł i zaczął grać na laptopie. Ja się go pytam o co chodzi,czy coś z nami nie tak i w ogóle,a on mi mówi,że dla niego to dzień jak każdy inny i on nie widzi powodu do świętowania,czy kupowania mi kwiatów. Głupio się poczułam,nie wiem co mam robić. Nie czepiałabym się,gdyby zarabiał mało,lub miał jakieś problemy finansowe. Ale jego była dostawała od niego po 1 tys. miesięcznie na rachunki mieszkania,a co zostało,to mogła przeznaczyć na jakieś szmaty,a ja nawet głupiego kwiatka nie dostaje. Swojej byłej nienawidzi,w sumie obydwoje się nienawidzą,bo ich związek był chory (?),akurat z tą laską chodziłam do szkoły i wiem,że faktycznie jest nienormalna. Mówił,że dawał jej sos,bo była niezaradna i było mu jej szkoda. Ja nie chcę od niego pieniędzy,moje mi w zupełności wystarczają. Ale miło by było,żeby on mi czasem kupił kwiaty do domu,a nie,że ja sama sobie je wiecznie kupuje.
Edytowane przez BlondePearl Czas edycji: 2015-05-14 o 16:17 |
|
|
|
|
#139 | |
|
Raróg
|
Mogłam wybrać przelew kurde, to się pospieszyłam. Ale może będzie jutro... oby...
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, "dostałam" misia za 300zł,którego nawet nie chce mi pokazać,bo jest na mieszkaniu w którym odbywa się remont.
Zastanawiam się,czy po remoncie nie puści mi bajki,że któryś z pracowników go wyniósł.
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Raróg
|
Hehe
|
|
|
|
#142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
widac, ze babcia lubi miec dopracowane detaleCytat:
Jestem ciekawa co on moze nazywac misiem, bo cos czuje, ze cos inbego Ci kupil i Cie podpuszcza |
||||
|
|
|
|
#143 | |
|
Raróg
|
BlondePearl, zdecydowanie walnął się gdzieś w łeb i mu się poprzestawiało
No ale sama jestem ciekawa, co z tym "Misiem" Może to jakieś zadośćuczynienie
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do tego misia... Mój TŻ raczej nie podpuszczałby mnie z tym misiem. Z resztą,wysłał mi jakąś pluszową łapę z serduszkiem. Podejrzewam,że to łapa tego kudłatego zbieracza kurzu. Szkoda tylko,że przed jego zakupem nie pomyślał,że mam przeokropną alergię na kurz.
|
|
|
|
|
|
#145 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
) i niby do dna zostało z 1,5 cm ale i tak widzę że jeszcze trochę ją sobie popalę Także nie rozumiem czemu wycofują niektóre zapachy ![]() Cytat:
![]() U mnie od rana pali się wcześniej wspomniana cudownie słodka Fireside Treats i popijam sobie waniliowo-kakaową herbatkę z Big Active. Aż mi się nie chce z pracy wychodzić
|
|||
|
|
|
|
#146 | |
|
Raróg
|
Ja mam jakiś dzień do tyłu. Niby wstałam o 6:00, zjadłam śniadanie, ale z zamkniętymi oczami i zaraz poszłam spać do 12:00. Teraz ćwiczę, ale jakbym chciała a nie mogła
![]() Nie podoba mi się ta pogoda, ja chcę na zakupy w weekend : / Wendy, ta trawa jest taniutka, jak chcesz, dam Ci namiary: http://sklep.swiatkwiatow.pl/kostrze...ska-trawa.html Będą zdobić balkon ![]() TŻ oficjalnie zaakceptował mój pomysł z fioletowym pokojem, jak będzie ciutkę więcej grosza ![]() Jesu, dajcie mi trochę energii...
|
|
|
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ah widzisz,myo wiele wyjasnia super babciaCytat:
|
||
|
|
|
|
#148 | |
|
Raróg
|
Ja dziś zaszalałam:
- Air Wick Life Scents Dzika Jagoda, Woda Kokosowa, Świeża Mięta - Deszczowa Świeżość Lasów Amazonii (ten nowy trójzapachowy dorwałam, w czarnym opakowaniu, jutro go przetestuję : )) - Air Wick Colours Of Nature Black Edition Purpurowa Figa z Soczystą Jeżyną, zmieniająca kolory - Air Wick Stick Ups Odświeżacz Powietrza w Żelu Brzoskwinia - Herbatki: Green Hills Malina & Kardamon - Intensitea Truskawka i Wiśnia - Green Hills Jeżyna - Rooibos ze Skórką Pomarańczy i Słodkim Cynamonem - Intensitea Czarna Porzeczka i Aronia - Lipton Tea Brzoskwinia i Mango. Zwariowałam, wiem ![]() Wszędzie już pachnie brzoskwinią, w dodatku przytargałam sobie wielki bukiet tych białych kwiatków, co teraz rosną na krzaczkach.
|
|
|
|
#149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W Avonie była kiedyś seria Brazylijskie Lasy Deszczowe w Planet SPA, pięknie pachniała. Szkoda, że Avon tak szybko zmienia nowości, stworzą coś nowego i za chwilę wycofują.Z serii które teraz Wam polecam warto zainteresować się Discover Oriflame (w zestawie są żele, płyny do kąpieli, peelingi, mydełka, czasem mgiełki), niedawno pojawiła się właśnie kolekcja brazylijska, cytuję ze strony producenta "Linia pobudzająca zmysły egzotycznymi aromatami, przywołująca na myśl tropikalną wyprawę do lasów Amazonii. Daj się uwieść energetycznym nutom guarany, dopełnionym piżmową bazą z dodatkiem melisy." To jest seria dla pań, dla panów odpowiednikiem jest Brazilian Adventure "Orzeźwia energetyzującym aromatem owoców gravioli, bursztynu i szałwii." Ciekawie dobrane nuty i zawierają typowe dla Amazonii rośliny jak graviola czy guarana. |
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Babcia rewelacyjna. Szkoda,że teraz bardzo ciężko zachorowała. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

albo, jak wczoraj, nie mogłam się dopiąć w sukienkę w sklepie
A coś w Tym Olimpie mają na odchudzanie? Bo też uważam, że to solidna firma.

Ja osobiście stosuję Green Coffee od ActivLab,a kiedy idę na trening,lub pobiegać,to biorę BCAA i Beta Alaninę. 

Inne świeczki palę bez żalu bo mam same łatwo dostępne. Czasami skuszę się na tańszą świecę z Biedronki jeśli zapach wyjątkowo mi się spodoba. Kiedyś w Auchan kupiłam sobie za kilka zł dwie świeczki firmy Bartek Candles o zapachach Spiced Coffee i Tropical Coco i też są niczego sobie. Tzn. Spiced Coffee była bo już została wypalona a teraz właśnie siedzę przy kokosowej. Zapach jest bardzo ładny i dość dobrze wyczuwalny. Przy najbliższej wizycie w Auchan muszę ich jeszcze poszukać bo fajne mają słoiczki, które potem można wykorzystać na przyprawy albo herbaty sypane.

Zrobiło mi się głupio,urwałam temat. Dzień przed naszą rocznicą mieliśmy obydwoje wolne. Ja kupiłam seksowną bieliznę,jakieś bibeloty do wyra,wszystko spoko,fajny wieczór,rano wstałam,wyszłam do pracy,nawet go nie budziłam. On przychodzi mnie zmienić,a tu ani kwiatka nie dostałam,ani buzi,ani nic. Usiadł i zaczął grać na laptopie. Ja się go pytam o co chodzi,czy coś z nami nie tak i w ogóle,a on mi mówi,że dla niego to dzień jak każdy inny i on nie widzi powodu do świętowania,czy kupowania mi kwiatów. Głupio się poczułam,nie wiem co mam robić. Nie czepiałabym się,gdyby zarabiał mało,lub miał jakieś problemy finansowe. Ale jego była dostawała od niego po 1 tys. miesięcznie na rachunki mieszkania,a co zostało,to mogła przeznaczyć na jakieś szmaty,a ja nawet głupiego kwiatka nie dostaje.