![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: plastry antykoncepcyjne
Droga Konfituro, dziekuje jeszcze raz za Twoje rady.
![]() Masz racje, lepiej zaczac nowy listek, a tamte zachowac na inny czas. Na innym forum powiedziano mi jednak, ze teraz, kiedy mam te przerwe nie jestem zabezpieczona. Dopiero od rozpoczecia nowego opakowania. ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrawiam Cię również ![]()
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie czy zawsze po odstawieniu tabletek pogarsza się stan cery?
I czy to samo "zjawisko" występuje po plastrach? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
gdzie można dostac plasterki evry taniej niz 60 zl w okolicach Bielska i w Warszawie??
Świętokrzyska 32-> 49zł |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
ja uzywam plastrow evry i jestem bardzo zadowolona. Polecam, chociaz przyznam, ze za pierwszym razem myslalam ze zrezygnuje, bo przez pierwszy tydzien strasznie zle sie czulam, Ale teraz jest juz wszsytko w porzadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
witam !! tak sobei czytam i cyztam przeczytalam mnostwo watkow na temat tabletek anty i tych plastrow i sama nei wiem co ejst lepsze chcialabym wkoncu nei stosowac prezerwatywy gdyz nie lubie tego zakladania strasznie ono rozprasza, a po drugie nie czuje ciala mojego miska
![]() Edytowane przez mo0oniczka Czas edycji: 2005-08-17 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
fajna sprawa! przynajmniej nie trzeba nic łykać i nie wpada się w stany depresyjne jak po pigułkach...polecam! ale oczywiście nie każda moze stosować...szkoda
![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() niedługo minie roczna przerwa i zastanawiam sie nad plastrami ale boje się tego odklejania brudzenia... a co za tym idze możliwej mniejszej skutecznosci czy to prawda że po plastrach nie występują stany depresyjne???
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Dot.: plastry antykoncepcyjne/plastry a tycie
Jutro ide do lekarza, do tej pory bralam mercilon ale chcialabym przezucic sie na plastry, prosze mi powiedzcie czy po nich sie tyje?
od tygodnia spotykam sie z nowym mezczyzna, nie chcialabym zrobic mu niespodzianki w postaci dodatkowych kg. z gory b.dziekuje za odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Witam
Kilka dni temu prosilam Was o rade, ktora oczywiscie otrzymalam. Bardzo dziekuje Konfiturze ![]() Z powodu wyjazdu na wakacje nie zrobilam siedmiodniowej przerwy. Zaczelam nowe opakowanie Mercilonu i wzielam z niego 14 tabletek, a nie 21. Miesiaczka wystapila normalnie. Pytalam, czy w czasie tej przerwy jestem nadal zabezpieczona, czy dopiero od wziecia tabletki 8 dnia. Teraz jednak dowiedzialam sie od lekarki na innym forum, ze "teoretycznie" to jestem zabezpieczona ![]() Czy ktoras z Was miala podobne doswiadczenia? Prosze o Wasze spostrzezenia. Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
hmm a czemu wzięłaś tylko 14 tabletek, a nie skończyłaś po prostu opakowania??? po co takie kombinacje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Keira24 niezbyt ściśle sie teraz wyraziła albo coś wcześniej pomyliła
![]() Napisałaś wcześniej, że wzięłaś 21+14 pomijając przerwę. I w tym przypadku jestem pewna, że jesteś zabezpieczona (samo to praktykuję i zasięgałam porady lekarza). Jeśli jednak wcześniej źle napisałaś i po przerwie wzięłaś tylko 14 tabletek to ja nie wiem jak to jest z zabezpieczeniem.
#134 |
Zadomowienie
|
Droga Konfituro
Dobrze mnie zrozumialas wtedy. Wzielam 21 tabletek i nie zrobilam przerwy. A z nowego opakowania wzielam tylko 14 tabletek i dopiero wtedy zrobilam przerwe. Dostalam miesiaczke w czwartek. A wczoraj zaczelam nowe opakowanie. Zle sie wyrazilam we wczesniejszym opisie. To chyba z tego zdenerwowania, bo ta lekarka z forum powiedziala cos zupelnie innego. Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uszy do góry, pozdrawiam ![]()
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Serdeczne dzieki Konfituro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma za co
![]()
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmmm... ja tydzień temu zaczęłam używać plastrów... I oprócz braku apetytu nic mi nie jest... Tylko niepokoi mnie jedna rzecz... Chodzi o to, że okres powinien mi sie skończyć wczoraj a dziś jeszcze zauważyłam na majtkach ciemno brązowy śluz... w dodatku czasami jeszcze leci ze mnie krew (?!) Czy to jest normalne? Prosze o szybką odpowiedz, gdyż w nocy wyjeżdżam nad morze... i nie wiem co robic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
do czarnuska
hmm,,,nie wiem, jak z innymi dziewczynami, ale ja takie plamienia miałam prawie przez 3 tygodnie ![]() ![]() ![]() życzę mimo wszytsko przyjamnego wypoczynku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Tak sobie czytam to forum i postanowilam dorzucic cos od siebie
![]() Dopiero zaczelam stosowanie plastrow (1 tydzien). Najpierw moja mama mi napomknela, ze moze powinnam sprobowac tej metody zamiast tabletek, a potem uleglam namowom lekarza i zaczelam antykoncepcje hormonalna wlasnie od plastrow Evra. Zadnych zmian poki co nie zauwazylam, mam nadzieje, ze to nie dlatego, ze nie dzialaja ![]() Ogolnie plaster nosi mi sie nienajgorzej, troche niekomfortowe jest zabrudzenie przy brzegach i ich minimalne odklejanie sie. Nastepny plaster nakleje gdzie indziej i moze bedzie lepiej ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przez te 3 czynniki zrobiłam sobie taką długą przerwe ale teraz mam znów zamiar zacząć brać tabletki co mi radzicie??? może któras już brała harmonet a potem się przestawiała na inne tableki??
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
BAN stały
|
ja bralam logest (to samo co harmonet tylko inna firma) i mialam depresje,stalam sie okropnie nerwowa,chcialo mi sie plakac a do tego moj biust ktory i tak mam spory zrobil sie jeszcze wiekszy i do tego bolal.Teraz biore yasmin - 2 tydzien juz i wogole nie czuje zebym cos brala,az sie boje ze nie dzialaja te tabletki bo nic nie czuje.Sklad maja inny od harmonetu i logestu bo maja jakis hormon ktory hamuje zatrzymywanie wody w organizmie i ponoc chudnie sie po nim.Reczywiscie troche schudlam,biust nie powieszyl sie,nie boli,a na logescie juz po 4 dniach zrobil mi sie wiekszy. Tak wi4ec jak narazie polecam yasmin.2 tygodnie go buiore i nic nie czuje.Al wiadomo ze dolegliwosci moga przyjsc z czasem.Boje sie tylko ze te tabletki nie dzialaja (bo nie czuje ze je biore
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#145 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pozdro :czarodzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a powiedz mi ile kosztują?? to chyba jakaś nowość na rynku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie leki przechodzą rygorystyczne badania zanim wejdą na rynek - tabletki antykoncepcyjne nie mają taryfy ulgowej. Nie ma czegoś takiego jak "za mało hormonów" w pigułkach ![]() ![]() Pomijając już fakt, że wadliwe tabletki nie zostałyby wypuszczone na rynek, to po co firma miałaby sprzedawać felerne tabsy? To by dopiero była reklama ![]()
![]() |
#150 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaz ja i tak narazie mam trudnosci z pokonaniem tego strachu robienia tego na tabletkach.....bo tak dziwnie jakos.... "czy na pewno zadzialaja".......chyba potrzebuje czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.