Żony i Panny Młode 2015 część 44- nasz sezon! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-02, 16:20   #121
seductivee
Zakorzenienie

Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 44- nasz sezon!

Ej, my z TŻ też lubimy Sophie
U nas w sklepie za 8,99 i zawsze kupujemy białą półwytrawną, aż dziw, bo nigdy półwytrawnych nie pijamy

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 16:20   #122
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
Magda - u mojego barmana na liście drinki sex on the beach nazywa się Zakazany owoc A kto te drinki będzie u Was robił?
O i to już ma ręce i nogi . To samo, a jednak lepiej . Robił będzie barman/ kelner z lokalu, my mamy dać składniki, listę drinków i "instrukcję", stąd ograniczona ilość do 3 alkoholowych . Nie będziemy mieli osobno zamawianych barmanów .
Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Na szczęście rodzice się poświęcili i ją spróbowali ponoć nic się jej nie stało i dobrze, że to tylko jakieś 3-4 butelki, ale i tak dziwne!

Haha, nie karton był zaklejony od nowości jeszcze

W ogóle to dzień dobry w nowym wątku i właśnie jedziemy z pierwszymi zaproszeniami. Trochę mam stresa
Kurde... to aż posprawdzam te nasze kartony... bo tylko jeden jest otwarty, a 4 wciąż zamknięte i tak leżą od 1,5 roku :P... A Ty kiedy kupowałaś wódkę?
Stary 2015-05-02, 16:21   #123
kruella_de_mon
Zakorzenienie

jak wygladac bedzie slub w stanie wojennym? http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/je...ny-stan-wojenn
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 16:21   #124
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
jak dla mnie można zmienić nazwy drinków na ślune jakieś a w nawiasie cow nim jest i kazdy mimo wszystko bedzie wiedzial co to, a nie ma problemu z nazwa :P
Świetny pomysł!
Np. 'ulubiony drink Pana Młodego' albo 'Sen nocy poślubnej'

Stary 2015-05-02, 16:23   #125
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
O i to już ma ręce i nogi . To samo, a jednak lepiej . Robił będzie barman/ kelner z lokalu, my mamy dać składniki, listę drinków i "instrukcję", stąd ograniczona ilość do 3 alkoholowych . Nie będziemy mieli osobno zamawianych barmanów .
Jak chcesz to Ci mogę podesłać listę drinków od naszego barmana, może Ci coś podpasuje.
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 16:32   #126
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcesz to Ci mogę podesłać listę drinków od naszego barmana, może Ci coś podpasuje.
Dajesz z chęcią zobaczę, co tam macie bo sama już się gubię . Skłaniam się ku drinkom z wódką i białym rumem, a z syropów to blue curacao i grenadyna .
Stary 2015-05-02, 16:36   #127
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Dajesz z chęcią zobaczę, co tam macie bo sama już się gubię . Skłaniam się ku drinkom z wódką i białym rumem, a z syropów to blue curacao i grenadyna .
Czar teściowej (Mojito)
Rum
Świeża mięta
Syrop cukrowy
Woda gazowana
Limonka

Potulny zięć
Wódka
Blue Curacao
Malibu
Sok Pomarańczowy
Sok Ananasowy

Całus panny młodej
Gin
Sok z cytryny
Sprite
Grenadine

Szwarno świadkowa (Caipirinha)
Wódka Cachaca
Syrop cukrowy
Sok z limonki

Noc poślubna (Electric lemonade)
Wódka
Blue Curacao
Sok z cytryny
Sprite

Biały miś
Wódka
Baileys
Kahlua
Mleko

Zakazany owoc (Sex on the beach)
Wódka
Malibu
Likier Brzoskwiniowy
Sok Pomarańczowy
Grenadine

Weselny pląs
Wódka
Martini Extra Dry
Sprite
Sok z cytryny

Takie tango (Tequilla Sunrise)
Tequila
Triple sec
Sok Pomarańczowy
Grenadine

Fantazja teścia
Whisky
Cola

Podróż poślubna (Pina colada)
Rum
Malibu
Sok Ananasowy
Mleko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-02, 16:38   #128
joasia-a
Zakorzenienie

Asica, fajnie ze barman właśnie ma takie tego typu nazwy

Aa musze dopytać po ile teść kupować sophie ale mamy jej niewiele
Stary 2015-05-02, 16:40   #129
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Dziewczyny kupiłam sobie tusz do rzęs z eveline taki w grubym jaskrawozielonym opakowaniu za 9 zł niecałe:P.. czytalam ze nie podraznia oczu więc wziełam, w domu spróbowałam..kurde ale mam rzęsy. jeszcze trochę i nie bede potrzebowala zadnych kępek ... nic mnie na razie nie uczuliło.. jak jutro tez przetrwa to w poniedzialek rano tupam do rossiego po jeszcze 2:P. a na 2 rossmany w jednym większym wszystkie z Wibo w zoltym opakowaniu zostaly wykupione i inne i klientki do rossmana na rynek przychodziły, telefonicznie zamawiały.. szalenstwo:P. Ale jeszcze moz ekupię sobie tusz do kresek za 3 zł xD i kredkę do oczy za 1,5? xD..

jedna babka za 4 tusze zaplacila 73 zl, podejrzewam, że to te z gornej półki^^... ciekawe kiedy znow bedzie taka promocja^^
Stary 2015-05-02, 16:44   #130
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam sobie tusz do rzęs z eveline taki w grubym jaskrawozielonym opakowaniu za 9 zł niecałe:P.. czytalam ze nie podraznia oczu więc wziełam, w domu spróbowałam..kurde ale mam rzęsy. jeszcze trochę i nie bede potrzebowala zadnych kępek ... nic mnie na razie nie uczuliło.. jak jutro tez przetrwa to w poniedzialek rano tupam do rossiego po jeszcze 2:P. a na 2 rossmany w jednym większym wszystkie z Wibo w zoltym opakowaniu zostaly wykupione i inne i klientki do rossmana na rynek przychodziły, telefonicznie zamawiały.. szalenstwo:P. Ale jeszcze moz ekupię sobie tusz do kresek za 3 zł xD i kredkę do oczy za 1,5? xD..

jedna babka za 4 tusze zaplacila 73 zl, podejrzewam, że to te z gornej półki^^... ciekawe kiedy znow bedzie taka promocja^^
taki?
Stary 2015-05-02, 16:48   #131
magda_mjt
Zakorzenienie

Na razie głównie mi się widzi mohito, cuba libre, sex on the beach (ale pod nazwą zakazany owoc :P) i blue lagoon- każdy w innym kolorze, tylko z wódką bądź rumem jeśli chodzi o alkohol. A z bezalkoholowych, to sama nie wiem, ale pewnie będę chciała zużyć składniki, więc coś z blue curacao czy z grenadyną , no i zdecydowanie banan + porzeczka, raz takie coś piłam- obłędne było .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-02, 16:49   #132
joasia-a
Zakorzenienie

Heh kruella, ja za jeden tusz dalam 31 zl ale polecany przez wszystkich i efekt tez świetny !! Z loreala pokazywałam dziewczynom bo do tego świetnie pachnie

Dzis jeszcze kupiłam sobie paletkę cieni z astora za 20zl i eyeliner za 3 zl xD
Stary 2015-05-02, 16:51   #133
seductivee
Zakorzenienie

Ja kupiłam 2 tusze z lovely i oba są zaschnięte...
Dosłownie prawie tuszu w nich nie ma

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Heh kruella, ja za jeden tusz dalam 31 zl ale polecany przez wszystkich i efekt tez świetny !! Z loreala pokazywałam dziewczynom bo do tego świetnie pachnie

Dzis jeszcze kupiłam sobie paletkę cieni z astora za 20zl i eyeliner za 3 zl xD
Też mam z loreala false lash wings - lubię

Stary 2015-05-02, 16:55   #134
Maartikrk
Zakorzenienie

TŻ poprawia swoją listę gości to zajrzałam do Was

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
Biszkopt oczywiście nie wyszedł, ale i tak się chwalę
o mniam...

Cytat:
Martik, taki nowy produkt bioliq, żel,myjący do twarzy z nasadka, teraz ciągle sa tego reklamy w tv

Czytałam same dobre opinie a ze ostatnio mam problemy ze skórą to kupiłam i używam ale dopiero od 3 dni

Pati, dlatego dodałam ze my akurat lubimy Varne wiec kupiliśmy a kupujemy co znamy hehe :P

Ale,musimy właśnie dokupić, mieliśmy dokupić polwytrawne ale po radach vivy, ze faktycznie czasami polwytrawne sa nieraz slodsze niż polslodkie, tzn nie czy tej różnicy zbytnio wiec chyba pójdziemy w wytrawne

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Aaa wgl na spotkaniu starry przeraziła mnie obawą ze wodka jej odparowala :P weszłam pod krzyslo, bo mam u siebie w pokoju jeden karton Stocka ślubnego, reszta w zimnym miejscu u Pana G i wg mnie nic nie ubylo, uff.
Muszę poczytać o ty żelu co do ubywającej wódki to opowiedziałam to TŻ i bardzo dziwnie na mnie popatrzył coś w stylu "co Wy na tym wątku wymyślacie"

Cytat:

Trochę za głęboko i bez sensu brniesz dalej w temat . Pozwolę sobie nie kontynuować tej kwestii .

Ogólnie co mi szkodzi wybrać innego drinka? jest przecież tyle różnych drinków, chyba lepiej znam swoich gości i wiem, że "normalniejsze" nazwy zostaną lepiej odebrane . Szkoda tylko, że smakowo lepiej nie znam gości, żeby wiedzieć, co wybrać .
Zgadzam się
Magda, pozamieniaj nazwy drinków a jak nie to zastąp czymś Sex on the beach i z głowy

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Hej w nowym wątku! W ramach trzeciej tygodniowki weselnej (haha, co za stwierdzenie!) poszłam na zakupy. Każdy powód jest dobry, prawda?
Pochwal się co tam kupiłaś !!!

Muszę się skontaktować z salą bo od nich mamy barmana..też muszę ustalić drinki Jak będę robić zakupy alkoholowe to raz a porządnie żeby mieć to z głowy - wódka, wina i wszystko do drinów.
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 16:55   #135
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Na razie głównie mi się widzi mohito, cuba libre, sex on the beach (ale pod nazwą zakazany owoc :P) i blue lagoon- każdy w innym kolorze, tylko z wódką bądź rumem jeśli chodzi o alkohol. A z bezalkoholowych, to sama nie wiem, ale pewnie będę chciała zużyć składniki, więc coś z blue curacao czy z grenadyną , no i zdecydowanie banan + porzeczka, raz takie coś piłam- obłędne było .
banan+porzeczka piję zawsze jak jestem kierowcą a idziemy do pubu

Cytat:
jaki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-02, 17:00   #136
joasia-a
Zakorzenienie

Martik, mój tylko skomentował ze na pewno ktos musiał być spragniony i dlatego ubyło wódki heheh :P

A żel polecam aczkolwiek zaczekam jeszcze do konca opakowania żeby komentarz ostateczny wystawić

Asica milion lashes so couture tylko ta wersja intensywna czerń sprawdzalam kwc wizażu, jak posegregowałam wg najlepszych w kategorii tuszy to znajdował sie na 3)4 miejscu chyba :P oczywiście sa tez niepochlebne opinie ale to jak z wszystkim na blogach tez recenzje poczytalam, wiec stwierdziłam ze zaszaleje i nie zaluje
Stary 2015-05-02, 17:04   #137
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Asica milion lashes so couture tylko ta wersja intensywna czerń sprawdzalam kwc wizażu, jak posegregowałam wg najlepszych w kategorii tuszy to znajdował sie na 3)4 miejscu chyba :P oczywiście sa tez niepochlebne opinie ale to jak z wszystkim na blogach tez recenzje poczytalam, wiec stwierdziłam ze zaszaleje i nie zaluje
a miałam go kiedyś, fakt - jest genialny, ale cena mogłaby być niższa
Stary 2015-05-02, 17:06   #138
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
a miałam go kiedyś, fakt - jest genialny, ale cena mogłaby być niższa

No to kolejna dobra opinia hehe jak jest ta promocja w Rossmannie to i tak cena dość ok na szczęście :P bo 60 zl w zyciu bym za niego nie dala :P
Stary 2015-05-02, 17:16   #139
magda_mjt
Zakorzenienie

W sumie chyba zdecydowałam i nawet sobie menu drinków trzasnęłam . Trochę trzeba jeszcze to poprostować i wciąż myślę czy zostawić tak to sex on the beach czy jednak zmienię na zakazany owoc, ale ogólnie takie coś chyba będzie . Kolejna tabliczka z głowy . Mam też tabliczkę na stół z księgą gości i na drugą stronę ramki instrukcję zmiany kliszy w Instaxie . Serio, nie chce mi się angażować Siostry, żeby stała i kliszę zmieniała.... I nawet już patrząc na załączniki widzę kilka błędów

Edytowane przez magda_mjt
Czas edycji: 2015-05-02 o 17:50
magda_mjt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-02, 17:22   #140
kruella_de_mon
Zakorzenienie

asica tak ten. Nigdy nie miałam z eveline tuszu, niezbyt chcialam brac, ale sobie myślę, za taką cene.. chociaż w Wibo kupilam kiedy za 10 zł w różowym opakowaniu, teraz juz go nie widzę, ale mial mega intensywną czerń, nie osypywal się itp. Teraz stosowalam z Delii i czasem w Biedronce znajduję taki tusz do rzęs polskiej firmy chyba tez Delii, zawsze go biorę.
Stary 2015-05-02, 17:28   #141
deksterowa
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku
Byłam na zakupach z mamą i kupiłam Ferrero na winietki. Muszę sprawdzić jakie wymiary karteczek się utrzymają.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 17:48   #142
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
żel zaaplikowany przez tzta pomogl, chociaz jeszcze bok pleców mnie boli..ale dam radę.
Dziś upiekę ciasto marchewkowe z bananem na mące orkiszowej. Bez tłuszczu;-) i cukru.
Moge prosic przepis???
Stary 2015-05-02, 17:48   #143
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
Byłam na zakupach z mamą i kupiłam Ferrero na winietki. Muszę sprawdzić jakie wymiary karteczek się utrzymają.
wizytowkowe 5 x 9cm lub 5,5 x 8,5
Stary 2015-05-02, 17:49   #144
Kiciakowa
Zakorzenienie

witam się w nowym wątku
Stary 2015-05-02, 17:57   #145
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Moge prosic przepis???
półtorej szklanki mąki pszennej (tak było w przepisie, ja dałam prawie całą szklankę żytnią chlebową bo innej nie miałam i pół pszennej, ale z orkiszowa tez wychodzi)
2 banany
2 szklanki startej marchewki
1,5łyżeczki proszku do pieczenia, pół łyżeczki soli, łyżeczka cynamonu/przyprawy do piernika. ja dodałam jeszcze odrobiny sody.
cukier pół szklanki (ja dalam 1/4, ale juz teraz nie dodam bo i tak banan i marchewka dają słodycz)
olej(pół szklanki) - ja dałam oliwę extra virgin 1/4, nawet mniej, zeby po prostu było płynu, chyba 3 łyżki stołówe, ale to tyle tluszczu na cale ciasto że nic.

Banany zmiksować z oliwą i cukrem (czyli wystarczy z oliwą). Do masy dodać przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem. Po wymieszaniu dodać marchewkę, wymieszać i na balchę (ja mam prodiz, wysmarowalam masełkiem i posypalam bulka tarta i na to wylałam ciacho. Ale wyszlo pyszne, lekkie. Mam jeszcze przepis taki bez żadnego tluszczu, ale to bardziej w smaku bedzie przypominac ciastka niż ciasto:/. Ale taka ilosc oliwy chyba mozesz?
Stary 2015-05-02, 18:01   #146
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
troche kijowo bo nie mam jak do niego iść, od poniedzialku zaczynam pracę, trochę nie bardzo :/.. echh...dzis i jutro poleze przy kocu wygrzewajacym i mam nadzieję, ze przejdzie.
Możesz iść na dyżur (oddzial ratunkowy, dyżur w przychodni).
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 18:04   #147
kruella_de_mon
Zakorzenienie

jak mi się pogorszy to pojdę, na chwilę obecna juz ta kolka zlagodniała, ból też. Ale na noc i tak posmaruje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-02, 18:27   #148
~Veronique
Zakorzenienie

I ja witam się w nowym wątku
W końcu zaczynamy ruszać ze sprawami ślubnymi, opracowaliśmy dokładny plan działań podzielony na tygodnie
Byłam dzisiaj u mojej fryzjerki i pokazała mi fryzurę w jakiej mnie widzi, fajne upięcie, ale ja chciałam rozpuszczone włosy pofalowane i upięte luźno na bok, ale ona mi odradza więc nie wiem Pójdę na próbną i poproszę o zrobienie obu to wtedy zdecyduję.

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 18:29   #149
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Martik, mój tylko skomentował ze na pewno ktos musiał być spragniony i dlatego ubyło wódki heheh

A żel polecam aczkolwiek zaczekam jeszcze do konca opakowania żeby komentarz ostateczny wystawić

Asica milion lashes so couture tylko ta wersja intensywna czerń sprawdzalam kwc wizażu, jak posegregowałam wg najlepszych w kategorii tuszy to znajdował sie na 3)4 miejscu chyba oczywiście sa tez niepochlebne opinie ale to jak z wszystkim na blogach tez recenzje poczytalam, wiec stwierdziłam ze zaszaleje i nie zaluje
Jeśli o ten w fioletowym opakowaniu chodzi, to również go miałam i bardzo lubię, aczkolwiek tuszu z lovely nic nie przebiło, nawet te kilka razy droższe. Ja ogólnie mam fioła na punkcie rzęs, także tusze uwielbiam.
Stary 2015-05-02, 18:45   #150
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Jeśli o ten w fioletowym opakowaniu chodzi, to również go miałam i bardzo lubię, aczkolwiek tuszu z lovely nic nie przebiło, nawet te kilka razy droższe. Ja ogólnie mam fioła na punkcie rzęs, także tusze uwielbiam.

Tak, to ten pachnie nugatem aczkolwiek czasami kwiatami

Z lovely nigdy nie,miałam

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
I ja witam się w nowym wątku
W końcu zaczynamy ruszać ze sprawami ślubnymi, opracowaliśmy dokładny plan działań podzielony na tygodnie
Byłam dzisiaj u mojej fryzjerki i pokazała mi fryzurę w jakiej mnie widzi, fajne upięcie, ale ja chciałam rozpuszczone włosy pofalowane i upięte luźno na bok, ale ona mi odradza więc nie wiem Pójdę na próbną i poproszę o zrobienie obu to wtedy zdecyduję.

Rozpuszczone qlosy po pewnym czasie wyglądać noga, w zależności od włosów, bardzo zle, wiec może zna Twoje włosy i dlatego proponuje cis co wf niej lepiej będzie sie trzymało?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości