![]() |
#121 | |
BAN stały
|
Dot.: Gdy ona nie wie, czy chce mieć dziecko...
Cytat:
Coś strasznego może zdarzyć w każdej chwili,może cię potrącić auto i już masz pozamiatane i boli i pęka i trzeba się leczyć. No i co w związku z tym. Nie wyjdziesz z domu, czy o co chodzi. Nie chcesz nie ródź ale nie podpieraj się tymi ''faktami'' bo w kontekście tego, że człowiek nie jest z żelaza, tylko kruchy, to 1 z wielu rzeczy. Też mi odkrycie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tam kiedyś tak właśnie to przegadaliśmy, a dziecię nr 1 i tak urodziło się 5 lat po ślubie. Edytowane przez madana Czas edycji: 2015-05-10 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jakoś kobiety gorsety wyparły (poza wąską grupą fanek i fanów) i ani im się śni do nich wracać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
zuy mod
|
Wniosek jest taki - jak nosisz szpilki to nie masz prawa bać się porodu.
Dobrze, ze nie noszę, nie depiluje sie woskiem itp to jestem usprawiedliwiona.
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Autorze, ja też marzę o dużej rodzinie (trójka dzieci byłaby idealna) i jeśli mój partner mimo 10 lat związku miałby niesprecyzowane oczekiwania co do swojej przyszłej rodziny to bym była bardzo zmartwiona. Raczej na ślub bym się nie zdecydowała w takiej sytuacji. Co zrobisz jeśli ona po ślubie stwierdzi, że nie chce mieć dzieci albo chce mieć tylko jedno? Zaakceptujesz to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Szpilki które wyśmiałaś tez ''raczej nie'' zapobiegają żylakom czy chorobom kręgosłupa. Tatuaże też bolą a jest masa osób, które sobie jakiś robi, choćby malutki. A trafić na dyletanta można w każdej dziedzinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#128 |
zuy mod
|
Elve - jak Cie nogi zaczną bolec to szpilki możesz zdjąć, w połowie porodu nie powiesz "ja nie chce, do widzenia panstwu
![]() Jest to smutne. Dlatego muszą poważnie porozmawiać, bez zbywania pt "a bo pies nie zaakceptuje" (po to się psa wychowuje zeby akceptowal).
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
A powinna się zmuszać żeby facet był nią zainteresowany ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
BAN stały
|
Cytat:
Po 2 wybacz, ale napisałam powyżej, że nikomu prawa do lęku przed bólem prodowym nie odmawiam. Natomiast. Bardzo chętnie wysłucham wyjaśnień, tak przy okazji, bo jak żyję i jako kobieta wciąż to pozostaje dla mnie zagadką, dlaczego - kobiety sprawiają sobie ból depilacji czy to wąsa czy bikini. - chodzą w szpilkach, choć po rzadko której widzę, żeby umiała w tym chodzić, i co więcej, nie znam żadnej, która by twierdziła, że to wygodniejsze od ulubionych butów sportowych - głodzą się czy minimalizują jedzenie by potem cały czas o tym myśleć i mieć poczucie winy, że zjadlo się pączka, i nie mówię tu o jakimś tyciu na potęgę tylko o zachowaniu jakiejś ubździonej wagi typu 52 kilo a nie 54. - smarują twarz jakimiś tłustymi substancjami nazywając to makijazem, oraz pielęgnacją. - wyższa półka czyli idą do chirurga by powiększyć biust albo zredukować tkankę tłuszczową. No naprawdę czekam co mądrego wymyślicie, może ja czegoś nie wiem, może takie noszenie szpilek sprawia że raz na dzien pobudza się jakiś punkt i dostaje się orgazmu? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2 razy przeżyłam parę godzin porodu i to już za mną, dawno; a np. jako koszmar wyobrażam sobie chodzenie w szpilkach. Tak na co dzień, bo "tylko wtedy się jest kobietą", bo "muszę tak chodzić do pracy", bo "tylko wtedy kobieta jest seksowna" (a o takich argumentach czy wymaganiach też czytałam). Elvie - moja rada: proszę nie czytaj , szczególnie jak będziesz się tak normalnie czuła, żadnych straszliwych opowieści o ciąży czy porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
BAN stały
|
Cytat:
Z 2 strony patrząc czy mężczyzna musi się zgadzać na tkwienie szereg lat w związku, który wpędza go we frustrację? Wniosek jest prosty, może przyjdzie pora się rozstać? Ale to byłby temat na jeszcze inną dyskusję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
zuy mod
|
Cytat:
Nie robię nic z Twojej listy, ale zrobilam sobie tatuaz - bylam blada jak sciana jak stanęłam przed studiem i chcialam uciekac. Okazalo się, że nie taki diabeł straszny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc do widzenia nie będzie, ale szybka reakcja- jak najbardziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Staram się nie czytać, ale czasem oko samo leci ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja się dziewczynie nie dziwię - łatwo jest mówić "a chciałabym to, chciałabym tamto KIEDYŚ". A gdy się okazuje że to kiedyś jest już to można się przestraszyć. Jest zwyczajnie niegotowa i nie wiem dlaczego niektórzy się burzą z tego powodu. Niektóre są gotowe na macierzyństwo w wieku 20 lat a inne 35. Ludzie dzisiaj później dojrzewają. I fajnie że autor chce mieć gromadkę brzdąców, ale to nie on będzie miał zaparcia, hemoroidy i spuchnięte stopy i to nie on będzie wypychał z siebie arbuza. Fajnie jakby o tym pomyślał i postarał się zrozumieć dlaczego dziewczyna nie chce mieć jeszcze dziecka. Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
zuy mod
|
Elve - jak czekalam na egzamin ustny w szpilach to po godzinie je zdjelam, najlepsza byla kumpela ktora weszla poza kolejnoscia (profesor wyskoczyl KTO ZNA ODPOWIEDZ NA PYTANIE i ona się podniosla), mina profesora jak zaczela zakladac buty bezcenna
![]()
![]() |
![]() |
#139 | |
BAN stały
|
Cytat:
I, nie nie zakładam, że 1 = 2 tylko że to jest właśnie ciekawe, że pewne rzeczy ludzie znoszą a na inne wymyślają wymówki. I nie nie jest ciekawe, znoszą, bo chcą być piękniejsi, bardziej atrakcyjni i to jest powód, dla którego na pewne rzeczy się zgadzają. Kiedyś kobieta była w o tyle gorszej sytuacji, że jeśli chciała uprawiać seks to musiała zachodzić w ciążę, bo formy antykoncepcji były słabe, teraz nie musi, moze to spokojnie kontrolować. Ale i tak problemem w tym wątku jest to, że dziewczyna autora pogrywa w jakieś gierki i tyle bo nie wymyśla się takich problemów gdy przychodzi co do czego po 10 latach związku, no niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | ||
Zakorzenienie
|
No muszę,, muszę
![]() Cytat:
Fakt- niefajne było przez 3 pierwsze miesiące zaczynać dzień od wymiotów (ale tylko rano), ale potem było normalnie. Za to do dziś pamiętam co innego- byłam już po porodzie, po paru godzinach wysiłku, mój pokój był niedaleko porodówki- i tam pani urodziła w niecałą godzinę, hops i dziecko było- to takie niesprawiedliwe mi się wydawało ![]() A z tym znowu się zgodzę: Cytat:
Edytowane przez madana Czas edycji: 2015-05-10 o 10:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyna może nie za bardzo wie czego chce, najpierw się jara bobasami a potem odkłada decyzję o ciąży, ale JEST CZLOWIEKIEM, ma prawo do zmiany zdania, do strachu przed odpowiedzialnością. Oni powinni ze sobą porozmawiać, zrozumieć się. Jakby mi facet powiedział "No, lala, jesteśmy ze sobą tyle lat, wyrzucaj tabletki" to chyba bym go wyśmiała. Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#143 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie, ma zakomunikować partnerowi wprost jakie jest jej stanowisko w tej sprawie. Nawet jeśli nie wie, to on powinien to wiedzieć. A nie jakieś dziwne wymówki są tu stosowane. Przecież ona go zwyczajnie takimi tekstami obraża. Jego i to co ich łączy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Troszkę dziwacznym byłoby zamieszkanie w ośrodku kosmicznym i przygotowywac się przez 5 lat, robić różne głupie abstrakcyjne cwiczenia, a na koniec jak już szykują rakietę obudzić się i nie jednak nie chcę leciec, mam lęk wysokości i tam nie ma grawitacji. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ jak dziewczyna nie chce dziecko- ma do tego prawo, jak jej narzeczony - chce mieć i też ma prawo- ale dziewczyna stosuje zamiast rozmowy uniki, brak szczerości, argumenty z pieskiem w tle itd.. Ale takie rzeczy trzeba przegadać PRZED ślubem, by potem nie było problemu- który tutaj pojawił się PRZED ślubem, bo są takie rzeczy w związku, gdzie trzeba mieć podobne podejście i takie, w których można się różnić (nie znoszę jady na nartach, co uwielbia mój mąż i co? Ma nie jeździć? Jeździ). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() To w ogóle nie jest dziwaczne, laska jest człowiekiem a nie maszyną. Dzieci są fajne ale cudze i na parę godzin ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jego pech, że zakochał sie w kobiecie, i jest stały w uczuciach, która go robi w trąbę. Gdyby kierował się rozsądkiem a nie uczuciami to by odwołał ślub i znalazł sobie miłą ładną 20parolatkę która chce mieć dzieci i która odstawiłaby tabletki z dnia na dzień. Także ja mu się nie dziwię, że ma cholerny problem. I jej się nie dziwię, że nie chce. Nie musi, jest dorosła i mogła zmienić zdanie. ![]() Nie 1szy to związek opisywany na forum który jest prawie doskonały i taki cudowny, a w sekretnym pokoju śmierdzi niestety z uporem maniaka przykrywany szmatami zbuk. Niby go nie widać, bo się starają, by tak właśnie było, ale aromat czy im się podoba czy nie ciągle się roznosi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.