|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Andrzej Duda i jego ewentualna prezydentura - pytanie
Cytat:
I za każdym razem stacja była wolna od polityki, a to się niektórym nie podoba bo co to za radocha mając media, nie mając z nich pożytku propagandowego. |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51476256]A nawet jeśli to co, postkomuniści nie mogą sobie pracować w radiu? Nie mogą wyrażać swojego zdania?[/QUOTE]
Media to ich szczególna wylęgarnia. Większość tatusiów i mamuś obecnych gwiazd polskiego dziennikarstwa pracowało sobie w różnych resortach. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51476256]
To, że pieniądze na coś są nie oznacza, że są na wszystko. To, że są w ogóle nie oznacza, że jest ich nieskończona ilość. [/QUOTE] Zaznacze ze nie wierze w obietnice ani jednego ani drugiego pana. Ale trochę mnie to rozbawilo jak Wojewódzki spytał Pana Prezydenta, dlaczego tak się zabrał do pracy po pierwszej turze. "Bo przedtem nie było pieniędzy". I znalazły sie akurat po 10 maja? Cóż za zbieg okoliczności! :" D |
|
|
|
|
#125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od dawna nie biorę udziału w wyborach, a publicystykę oglądam w celach rozrywkowych. |
|
|
|
|
|
#126 |
|
BAN stały
|
Ale nie rozumiem Dominiku co oni skasowali dokładnie bo widzę że przekształcono je w czwórkę ,formułe radia zmienili?, profil muzyczny ? obsade?
|
|
|
|
|
#127 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie jestem na bieżąco z celebrytami i sławami u nas.Z lustracja chyba wszystkie postkomunistyczne kraje mają problem. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W wielkim skrócie wywalono wszystko co autorskie i poleciały głowy (Novika, Mr Lex, Duże Pe itd), zmieniono zupełnie format muzyczny przez co trudno było odróżnić Eskę/RMF/Zetkę od Bis i wprowadzono audycje w których rozmawiano tylko o polityce (czyli to czego nie było wcześniej). Potem pogoniono pana Sobalę i budowano na nowo jako Euro, bo po Sobali pozostały zgliszcza a rządził krótko, jak widać efekty tych krótkich rządów i zgliszcza sprawiły że był idealnym kandydatem do porządków w innych programach Polskiego Radia, z których też dosyć szybko wylatywał po sporych protestach pracowników i słuchaczy. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2015-05-21 o 12:42 |
|
|
|
|
|
#129 |
|
BAN stały
|
Boja wiem może masz rację, nie słucham radia, ja też znam jeden przykład okrutnego błędu popełnionego przez Pis po dojsciu do władzy, który miał wpływ na destrukcje sektora energetycznego na śląsku która teraz kontynuuję Po z jeszcze większy skutkiem, ale nie będe o tym pisał co by nie zniechecać potencjalnych wyborców Pis-u bo to Po zawaliło teraz i muszą odejsć
|
|
|
|
|
#130 | |
|
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51476907]Może należy się, nie interesowałam się tym, kto pracuje u nas w mediach. Nawet Tadlę musiałam wygooglować na potrzeby wątku
Nie jestem na bieżąco z celebrytami i sławami u nas.[/QUOTE]Tadla to jakiś kolejny niewypał. Nie wiem jakim cudem trafiła do telewizji, skoro reprezentuje ze sobą dno i wodorosty. https://www.youtube.com/watch?v=0RhpVIDwRs0 Cytat:
Na przykład taki Pan Boni w Czechach nie mógłby być posłem ze względu na skłonności do donosicielstwa. |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Tak samo Kryże i wielu mu podobnych prokuratorów którzy za PRL dzielnie walczyli z opozycją a dzisiaj sobie żyją jak pączki w maśle z godziwą emeryturą o której ci represjonowali którym tacy ludzie zniszczyli życie nie mają co marzyć.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
Marszałkini II RP
|
Komorowski z pewnością jeszcze dziś fajne rzeczy obieca podczas debaty. Dziwnym trafem wszyscy wybitni specjaliści wyliczali ile będą kosztowały zmiany, które obiecuje Duda, a jak Komorowski chce teraz, aby na emeryturę ludzie przechodzili po 40 latach pracy to już wyliczeń brak. Tylko w Republice na ten temat mówili, ale to PiSowska telewizja.
Mam nadzieję, że Dudzie pójdzie tak dobrze jak na wczorajszej konwencji i zniknie zdenerwowanie, które było u niego aż nadto widoczne w niedzielę. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Co do pogrubionego - musisz mieć bardzo otwarty umysł skoro nie jesteś w stanie pojąć tego, że ktoś może mieć inne zdanie niż Ty. Kaczyński był dobrym prezydentem, nie wybitnym, bo wybitni politycy w Polsce byli w czasie II RP, ale dobrym. Biorąc pod uwagę przemysł pogardy, którym go raczono na co dzień trzymał się nadspodziewanie dobrze. Wielki plus za prowadzoną przez niego politykę historyczną, za Muzeum Powstania Warszawskiego i wyliczenie Niemcom ile mniej więcej powinni nam zwrócić za zniszczenie Warszawy. Czy Komorowski byłby zdolny do czegoś takiego? To oczywiście pytanie retoryczne. Nieraz bywałam na miesięcznicach katastrofy smoleńskiej i nie widziałam tam nigdy żadnej pochodni. Rozumiem, że Ty byłaś i widziałaś na własne oczy? Język nienawiści jest teraz. Za rządów PiS tego nie było w takim stopniu jak teraz. A teraz kluczowe pytanie: czy ja Ciebie przekonam? Nie, tak samo jak Ty mnie. |
|
|
|
|
|
#133 |
|
BAN stały
|
Słyszałem już argument, żebyśmy głosowali na Komorowskiego, bo nasi sąsiedzi tego chcą i nie można sobie psuć relacji.
|
|
|
|
|
#134 |
|
Marszałkini II RP
|
To jest akurat najlepszy argument za Dudą. Oczywiste, że nasi sąsiedzi chcą, żebyśmy byli jak najsłabsi, a między innymi to właśnie zapewnia nam prezydentura Komorowskiego.
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Denerwuje mnie to ostatnie masowe stosowanie hiperbol. "Reżimowe media", "państwo upada", itd. Mam wrażenie, że ludzie nie znają pojęć, które stosują
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51477724]Denerwuje mnie to ostatnie masowe stosowanie hiperbol. "Reżimowe media", "państwo upada", itd. Mam wrażenie, że ludzie nie znają pojęć, które stosują
[/QUOTE]Najlepsze jest gdy określenie "Reżimowe media" używają ci którzy sami w niemal identyczne media tworzą, takie zakłamanie tych ludzi mnie załamuje. |
|
|
|
|
#137 |
|
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51477724]Nie wiem, czemu StarFighter uznał, że dzięki urodzie Tadli ludzie zagłosują na Komorowskiego, przecież ona taka średnia jest
![]() Denerwuje mnie to ostatnie masowe stosowanie hiperbol. "Reżimowe media", "państwo upada", itd. Mam wrażenie, że ludzie nie znają pojęć, które stosują [/QUOTE]Noane mnie sie tam Tadla podoba, ale zdaję sobie sprawę ze się sprzedała peowcom, ostatno zauwazylem ze jest po operacji plastycznej nosa nawet
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Nowane - albo rośnie im agresja i zaczynają pier***lić bez sensu.
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Pewnie jej fundnęli z funduszy PO za propagowanie Komorowskiego.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#139 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Subskrybuję. Lubie czytać fora internetowe przed wyborami. Potwierdzają jeden z moich ulubionych cytatów z Churchilla. |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
ctrl alt delete
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5148092 1]Och, a Ty jesteś taka ponad wszystkich.[/QUOTE]
A mam być grzeczniutka i skromniutka i udawać, że jestem przeciętnym wyborcą?
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
tak. i masz glosowac na wlasciwego kandydata.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#143 |
|
Konto usunięte
|
Ty się nie wypowiedziałaś jako nieprzeciętny wyborca.
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2015-05-21 o 18:28 |
|
|
|
|
#144 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Odpowiadam: Nie, nie bywałam na miesięcznicach. Wystarczy mi, że widziałam, do jakiego stopnia PiSowcy potrafią zmanipulować tłum (afera wokół przeniesienia krzyża). "Zostali zdradzeni o świcie"- to jeden z cytatów Mlaskacza. Co mnie drażni: dorabianie etosu bohaterstwa i męczeństwa do katastrofy lotniczej. "Rodziny smoleńskie"-ta nazwa jest jawnym nadużyciem w stosunku do rodzin katyńskich, których dziadowie/ojcowie faktycznie zginęli bohaterską śmiercią za Ojczyznę. Odcinanie kuponów od cudzego bohaterstwa było i jest, według mnie, najgorszą formą s[autocenzura]. Piszesz o polityce historycznej. Wybacz, ale dla mnie to dziwna polityka. "Naród, który nie szanuje swoich korzeni, jest skazany na zagładę" (Otto von Bismarck). Tak. Przeszłość należy szanować, bohaterów czcić, świętości nie szargać. Ale samą przeszlością nie da się zbudować przyszłości. Wyliczanie Niemcom, ile powinni zwrócić za zniszczenie Warszawy jest kolejnym curiosum. Po 70 latach to trochę tak, jakby kazać wnukowi płacić długi dziadka, choć wnuk jest niewinny. Co najmniej dziwne. Co do przekonywania: nie wiem, co masz na myśli. Nie uprawiam agitacji przedwyborczej a zatem nikogo nie mam zamiaru przekonywać. Po prostu wymieniamy tu poglądy, o czym jako "stara" Uzytkowniczka tego forum, zapewne wiesz. Natomiast to, co mnie drażni to fakt, że po raz kolejny zagłosujemy raczej "przeciw", niż "za".
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Marszałkini II RP
|
Czyli widziałaś w telewizji, a ja na własne oczy. Hmm...
A wiesz, że słynna już suflerka Komorowskiego odpowiadała właśnie za to, żeby ludzie pod krzyża wyszli na jakichś wariatów i niektórzy z nich jak Andrzej Hadacz i Joanna spod krzyża to była zwykła ustawka: http://wpolityce.pl/polityka/244449-...-komorowskiego I oczywiście przepraszam za swój brak elegancji w obejściu
|
|
|
|
|
#146 |
|
BAN stały
|
Co prawda to prawda, Niebieskooka ma rację! Całe to środowisko było przeszpiclowane przez intrygantów i politycznych zadymiaczy
|
|
|
|
|
#147 |
|
Marszałkini II RP
|
To jeszcze nic w porównaniu z tym co się działo latem 2010 roku kiedy pijane, obrzydliwe i wulgarne bydło od Palikmiota pluło lub wylewało piwo na modlących się, starszych, a często schorowanych ludzi. Większego dna nigdy w życiu nie widziałam.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
BAN stały
|
Szpokojnie, szpokojnie,może rozliczy się ich jak wladza się zmieni i ktoś o tym przypomni
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniej nienawiści i pogardy wobec inaczej myślących życzę i co najważniejsze więcej dystansu bo się tym ekscytujesz jakbyś to Ty brała udział w tych wyborach. Bo jak tak wyglądać ma wyborca Dudy to tylko potwierdzasz to co przeciwnicy Dudy tutaj piszą że nie chcą kraju w którym nienawiść będzie grała pierwsze skrzypce. |
|
|
|
|
|
#150 |
|
BAN stały
|
Ci ludzie nikogo nie atakowali ,a co robili palikociarze? wszyscy widzieli, publicznie chlali piwo na krakowskim przedmieściu i pogardzali, więc ich nie broń
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.

Nie jestem na bieżąco z celebrytami i sławami u nas.