![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
![]()
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Dokładnie, wielopaki z Tesco są najlepsze w tej materii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Wyprawki jak wyprawki- ja kupiłam pościel szaro-miętową i teraz powiedziałam Tż ,że musimy zmienić dywan w sypialni bo nie pasuje do mojej koncepcji
![]() ![]()
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jeszcze mam głupie pytanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
takie ubrania jak body, śpiochy, kaftaniki czy pajace prałam często praktycznie po jednym założeniu bo np. mały zarzygał albo przesikał bądź od samego noszenia czy karmienia były "nieświeże" a Np. bluzy które były założone tylko na spacerek nie prałam po każdym założeniu, dopiero jak się zabrudziły. Piżamki wytrzymały max 2 - 3 nocki a jak przepocone albo zalane mlekiem to prane po jednym użyciu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spotkałam ostatnio dziewczyne co mowila, ze uzywała 2-3pampersy dziennie. A chusteczki mokre 1 opakowanie starczało jej na 4dni .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Licytuję masę cudnych ciuszków, oby coś się udało. ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jeszcze co do ubrań, to ja po jednym użyciu zawsze prałam, bo jednak ciuchy nie były świeże, zresztą ja większość tych ubrań traktuję jako bieliznę. Co to za przyjemność leżeć we własnych sikutach. Mimo, że pieluchy mają chłonność zapachów, to czuć jak jest ona napompowana. Zawsze coś tam kapło z buzi. Jedyne czego nie prałam od razu to były np jeansowe sukienki, nakładane na bluzkę i np rajstopki. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Kuźwa, jak nikt nie licytował przez x czasu, to nie, a jak tylko ja zalicytowałam to moment mnie podbijają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podpisuję się pod komentarzem odnośnie Nexta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Kobietki w poprzedniej części wątku, któraś z Was podawała link do pdfa ze spisem wyprawki dla dzidziusia, czy mogła by ją podesłaś? Podam maila na PW. Ściągnełam ten plik wtedy, ale źle mi się zapisał na fonie i nie moge go przerzucic na lapa
![]() Nie wiem czy to nie Tusia podawała? Tusiu to Ty? ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- to byla tabelka ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- bianeczko tez zobaczylam tę moją sytuacje oczyma wyobraźni i rechocze cały czas ![]() a do licytacji-to mam takie samo "szczęście" ![]()
#131 | |
Zakorzenienie
|
Szlag by trafił F&F!!!
Kto wymyśla sklep internetowy i nie można płacić za zakupy przelewami bądź brak wysyłki za pobraniem! ![]() ![]() ![]() ![]() Ku... na karcie mam za mało kasy. Muszę czekać do rana aby zapłacić. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezu jaką mam zgagę ![]() ![]() Deszcz pada, wreszcie trochę orzeźwienia ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Kurde chyba grzmi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |||||
Rozeznanie
|
Ubranka z c&a są super, tylko rzeczywiście uważaj na te śpiochy, takie nierozpinane w kroku są mega niewygodne. Lepiej poszukać gdzieś indziej, bo z takimi można się umęczyć, szczególnie przy malutkim dziecku, które trzeba ciągle przewijać.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=ZlsPXpR2ORU Aha, i też popieram zamówienie u koleżanki ubranek z Nexta, naprawdę są super ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja w początkowym okresie waliła kupę przy każdym karmieniu kupę, czyli średnio 8-9 na dobę. Ale nawet jakby nie robiła tyle, to przecież dziecko tyle siusia, że i tak trzeba zmieniać więcej... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą... Nawet jakby karmila mm i miała supeeer pieluchy to odparzyny się robią na dupci. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Kissmisiu dzięki wielkie, juz wysyłam
![]()
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy jak będzie teraz, może syn będzie bardziej ugodowy jeśli chodzi o kwestie poleżenia w wilgotnej pieluszce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ej, ale czad ![]() ![]() Edit, ale nie, żeby nie było odpażeń, były, ale sporadyczne i zwalczone żarówką, zazwyczaj podczas przeziębienia.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-05-20 o 23:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://e5.pudelek.pl/3a19edb2121ae37...3f9f650d17ace9 i ja na niego mówię trzeci sut. Jak już mówiłam, nie utnę, chociaż ostatnio się zastanawiam nad zaklejaniem go jakimś plastrem na większe wyjścia, bo to jednak irytujące jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My dziś mało zakupowo jeśli chodzi o Wiki, tylko chusteczki w rosku z pudełkiem (chusteczki wykorzystam ja, ale do pudełka już wsadziłam jej chusteczki), a w Biedronce wyczaiłam jeszcze płyn do kolorów, bo do bieli już mam. Wyczaiłam ostatni, a stała obok pani też w ciąży i też chciała do kolorów. Ale stali nad tą półką oboje, ona z facetem, i się przyglądali tym płynom, a ja podeszłam z tż, kazałam mu podnieść pudełka i sobie wygrzebałam, a tamta dalej stała i jęczała do swojego, że chce do kolorów (a facet nic). Jakiś pan średnio zaradny był ![]() No i jeszcze łapki niedrapki już wspomniane. Tyle z dzieciowych zakupów na dziś ![]() Ale wyczaiłam jeszcze w Smyku z racji promocji na Dzień Matki, książkę dla ojców, o ojcostwie właśnie. Ponoć bardzo fajna i jak na książkę, niedroga, bo chyba 25zł ![]() Bianeczko, przypomnisz mi jeszcze te majtki wielorazowe, których używałaś, bo coś mi się zgubiły... ![]() I ja to chyba coś ćpam i nie wiem ![]() ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
![]() Ok próbuje dalej spać... Co do ciuszków to mąż bardzo interesuje się wszystkim. Chociaż uważa że ciągle mamy czas ze wszystkim. W tym miesiącu kupuje ciuszki i coś dla siebie. W następnym kupujemy łóżeczko potem wózek plus fotelik i baze no i ostatnie dwa miesiące wszystko co zostało do kupienia według nas.
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Nie pamietam, ktora pytala, ale ja tez ubranka pralam po kazdym uzyciu; jedyny wyjatek to bluzy czy wierzchni kombinezon. Uwazam, ze skoro codziennie kapie, to i swieze ubranie jest przyjemniejsze. I u mnie dopoki corka byla w typowych niemowlakowych ubrankach (jednoczesciowe typu body czy rampers, etc), to nie robilam podzialu na pidzame i dzienne oraz jesli nie istniala wyzsza potrzeba, to przebieralam w czyste tylko po kapieli. Bylam dzis na spotkaniu odnosnie chust i bylo super. Nauczylam sie dwoch wiazan (co prawda na lalkach i brzuch troche przeszkadzal), ale pozniej probowalam na niemowlaku kolezanki i o dziwo o wiele latwiej ;-) Juz sie doczekac wrzesnia i motania malenstwa nie moge. Ktore z Was chca nosic? Macie juz chusty? Dla ciezarowek cierpiacych na bole kregoslupa czy bioder: przy okazji wiazania zostalam nauczona jak sobie ulatwic zycie z duzym brzuchem i zadbac o kregoslup oraz miednice oraz o sama miednice po porodzie. Od siebie powiem, ze chyba bede siebie tak motac a przy okazji chusta "pracuje". Jakbyscie chcialy, to sie wiedza podziele ;-) ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- bianeczko mialam piekny wklesly pepek, w pierwszej coazy mi wyskoczyl, po porodzie schowal sie czesciowo na ukos i teraz znow wyszedl, juz dobrych pare tygodni temu. Tez mi sie to nie podoba, poza tym ta skora wokol pepka jest taka delikatna no i na zakazenia ta droga trzeba szczegolnie uwazac ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
Poci sie bardzo, podczas karmienia czy noszenia. Zdzwiona bedziesz ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale zaczynam za tydzień. Pierwsze zakupy w PL. A reszta jak przyjade po urlopie. Biore sie ostro do roboty. Przyjezdzamy. Malujemy pokój małej kupujemy szafe. I heja na zakupy. U mnie w rodzinie mamusie mówiły ze na poczatku szło im około 10 do 13 pieluch dziennie. Bo bobaski cały czas siuraja a jak zjedza to odrazu dwójeczka. ![]()
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Znowu lekko jestem niedospana przez moje dziecko ![]() ![]() ![]() Cytat:
myślałam o rzeczach typu mata edukacyjna/karuzela/leżaczek ewentualnie jakieś inne sprzęty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od czerwca ruszamy z remontem pelna para, troche mi szkoda kupowac ubranek i chowac gdzies szczelnie do worka ![]() Dzis zaczynam 6 miesiac, jeeeeju kiedy to zlecialo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na poczatku (wlasciwie do czasu az corka zaczela raczkowac) dziennie szlo ok. 20 pieluch. Sa bardzo chlonne, ale corce wyraznie przeszkadzal moment, w ktorym moczyla pieluszke i nie mogla wytrzymac tych paru chwil dopoki wklad nie wchlonal. Na szczescie, kiedy zaczela sie ruszac i odkrywac samodzielnie swiat, minelo jej bezpowrotnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chustę chciałabym nosić, w szkole rodzenia będzie o chustach i po szkole rodzenia jak już dziecko się pojawi będą warsztaty, gdzie będę mogła się nauczyć wiązania. No i zobaczymy jaki typ nam się trafi. Choć bardziej zastanawiam się nad nosidełkami dla dzieciaczków ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
I ten poniedziałkowy poranek, gdy coś mi kazało zrobić test, ja się zastanawiałam jak mam go zrobić skoro ma być z pierwszego porannego siusiania, a ja całą noc chodziłam siusiu i ten szok gdy pojawiła się blada kreska. I tż-et który myślał, że test ciążowy, to nowy licznik na kaloryfer ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego od razu wyrodna? Sa rozne szkoly, czy kapac codziennie, czy nie. Kazdy zrobi jak uwaza. Starsza uwielbiala sie kapac i kapalam codziennie, bo to byla zima, zeby sie rozgrzala. Teraz bedzie jeszcze lato, wiec pocic sie bedzie. Poza tym kapiel wydaje mi sie jednym z wazniejszych punktow odniesienia w ustalaniu rytmu dzien-noc. Jesli bedziecie kp, to obie sie bedziecie bardzo pocic i odswiezenie sie u nas wplywalo na zmiane nastroju na lepszy. Tyle, ze nosidelko dopiero dla dziecka siedzacego. Ja bardzo chcialam nosic starsza corke, wtedy uzywalam nosidelka, ale to nie to samo. Wowczas nigdzie nie moglam sie uczyc i teraz po przeprowadzce okazja sie nadarzyla a przy starszej nie wyobrazam sobie zycia bez chusty. Juz pomijam kwestie, czy bedzie trzeba nosic w domu; o spacerach zwlaszcza mysle. Dlatego ja w chuste inwestuje a z wozka calkowicie rezygnuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.