Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-20, 20:47   #121
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
i pomocy, kuzynka z Angli chce nam coś kupić, dla maluszka i pyta co chcemy, co ja mogę chcieć z Anglii??
W UK wybór rzeczy dla dzieci jest tak ogromny, że na pewno znajdzie się masa rzeczy poprzeglądaj Mothercare, albo działy dziecięce w Matalan czy innych sieciówkach, ja się napatrzeć nie mogę.
Stary 2015-05-20, 20:53   #122
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Mój dzisiaj w CH do mnie co chwile mówił "No toczymy się, toczymy"

A powiedzcie w czym spały Wasze maluszki? Normalnie body + śpiochy dzienne, pajace czy piżamki?
Najpierw pajace, a potem w samym body nawet, ale to było gorące lato. Ja w ogóle jestem fanką pajaców, wolę je zdecydowanie od śpiochów, bo nic nie trzeba pod nie, ani tym bardziej na nie zakładać.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Mój mały spał w pajacu. Jako piżamkę kupowałam te wielopaki F&F z tesco Jak dla mnie są super.
Dokładnie, wielopaki z Tesco są najlepsze w tej materii.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 21:02   #123
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Fajne ciuszki !
widzę, że wyprawki ruszyły pełną parą.
Wyprawki jak wyprawki- ja kupiłam pościel szaro-miętową i teraz powiedziałam Tż ,że musimy zmienić dywan w sypialni bo nie pasuje do mojej koncepcji powiedział ,że nie rozmawia na ten temat
Stary 2015-05-20, 21:03   #124
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Tak, body + spiochy albo pajacyk
Różne kombinacje

Ale na początku to tak jak napisałam
Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Mój mały spał w pajacu. Jako piżamkę kupowałam te wielopaki F&F z tesco Jak dla mnie są super.
A jak pajac to sam? I miałyście np. stałe pajace lub body i śpiochy jako piżamka czy ubierałyście jak wyszło?

I jeszcze mam głupie pytanie Czy prałyście wszystkie ubranka po jednorazowym założeniu, nawet jak było czyste? Ja się w ogóle na tym nie znam

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 21:17   #125
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
A jak pajac to sam? I miałyście np. stałe pajace lub body i śpiochy jako piżamka czy ubierałyście jak wyszło?

I jeszcze mam głupie pytanie Czy prałyście wszystkie ubranka po jednorazowym założeniu, nawet jak było czyste? Ja się w ogóle na tym nie znam
ja na początku robiłam bardzo głupią rzecz bo pod pajac zakładałam jeszcze body i przegrzewałam dziecko później sam pajac. Miałam kilka szt 4-5, które służyły tylko jako piżamka.
takie ubrania jak body, śpiochy, kaftaniki czy pajace prałam często praktycznie po jednym założeniu bo np. mały zarzygał albo przesikał bądź od samego noszenia czy karmienia były "nieświeże" a Np. bluzy które były założone tylko na spacerek nie prałam po każdym założeniu, dopiero jak się zabrudziły. Piżamki wytrzymały max 2 - 3 nocki a jak przepocone albo zalane mlekiem to prane po jednym użyciu.
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 21:17   #126
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:

Wydaje mi sie, ze jak nie brudne to nie trzeba prać

Spotkałam ostatnio dziewczyne co mowila, ze uzywała 2-3pampersy dziennie. A chusteczki mokre 1 opakowanie starczało jej na 4dni
..
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 21:19   #127
malena1979
Zadomowienie

Cytat:

Pajac sam, po co dziecko przegrzewać? Ja ubierałam jak leci i pewnie, że nie prałam po jednym założeniu jeśli były czyste, bo po co?
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-20, 21:36   #128
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A to moje

0,65€ za sztukę z wysyłką
Czyli przeszło 2 zł za jedną rzecz
Noo niezłe łupy

Cytat:

A powiedzcie w czym spały Wasze maluszki? Normalnie body + śpiochy dzienne, pajace czy piżamki?
Obojętne, spało zarówno w pajacu jak i bodziaku ze spodniami.

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Wychodze dzis z lazienki, wchodze do pokoju a tam TZ ze smutna mina stoi w majtkach na srodku pokoju, w reku trzyma rakiete tenisowa i mowi ze mucha wpadla do pokoju... ale sie usmialam
no wspaniałe
Cytat:
i pomocy, kuzynka z Angli chce nam coś kupić, dla maluszka i pyta co chcemy, co ja mogę chcieć z Anglii??
Jakbym miała wybierać to bym powiedziała, że chcę ubrań z przeceny z Nexta i nic więcej są boooooooooooooooooooooooo skie ale drogie dlatego warto na przecenie kupić, a jakość jedna z najlepszych

Licytuję masę cudnych ciuszków, oby coś się udało.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
to ja sie dzisiaj smieje z samej siebie
poszłam do sadu siusiu bo przez remont nie mam łazienki, kucnełam pod choinkami, od strony plotu do sąsiada. Sasiad ma akurat na tej wysokosci małą altaneczkę w ogrodku i czasami tam siedzi, ale nie bylo go. Wiec sobie kucam, zaczynam siusiac, a tu nagle sąsiad zza altanki rowerem wyjezdza i patrzy w moją strone, a ja zamiast siusiac dalej, to ja chodu za choinki. Nawet portek nie podciągnełam
hahahahahaahahah nieźle to musiało wyglądać, ale najlepsze jest to, że w pierwszym momencie myślałam, ze ty poszłaś do sądu sikać
Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Najpierw pajace, a potem w samym body nawet, ale to było gorące lato. Ja w ogóle jestem fanką pajaców, wolę je zdecydowanie od śpiochów, bo nic nie trzeba pod nie, ani tym bardziej na nie zakładać.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Dokładnie, wielopaki z Tesco są najlepsze w tej materii.
Wielopaki tesco może nie maja takiego uroku jak HM ale ta jakość!

A jeszcze co do ubrań, to ja po jednym użyciu zawsze prałam, bo jednak ciuchy nie były świeże, zresztą ja większość tych ubrań traktuję jako bieliznę. Co to za przyjemność leżeć we własnych sikutach. Mimo, że pieluchy mają chłonność zapachów, to czuć jak jest ona napompowana. Zawsze coś tam kapło z buzi. Jedyne czego nie prałam od razu to były np jeansowe sukienki, nakładane na bluzkę i np rajstopki.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Kuźwa, jak nikt nie licytował przez x czasu, to nie, a jak tylko ja zalicytowałam to moment mnie podbijają

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 21:55   #129
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Noo niezłe łupy

no wspaniałe

Jakbym miała wybierać to bym powiedziała, że chcę ubrań z przeceny z Nexta i nic więcej są boooooooooooooooooooooooo skie ale drogie dlatego warto na przecenie kupić, a jakość jedna z najlepszych

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

hahahahahaahahah nieźle to musiało wyglądać, ale najlepsze jest to, że w pierwszym momencie myślałam, ze ty poszłaś do sądu sikać

A jeszcze co do ubrań, to ja po jednym użyciu zawsze prałam, bo jednak ciuchy nie były świeże, zresztą ja większość tych ubrań traktuję jako bieliznę. Co to za przyjemność leżeć we własnych sikutach. Mimo, że pieluchy mają chłonność zapachów, to czuć jak jest ona napompowana. Zawsze coś tam kapło z buzi. Jedyne czego nie prałam od razu to były np jeansowe sukienki, nakładane na bluzkę i np rajstopki.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Kuźwa, jak nikt nie licytował przez x czasu, to nie, a jak tylko ja zalicytowałam to moment mnie podbijają
A dużo jeszcze czasu do końca licytacji ??

Podpisuję się pod komentarzem odnośnie Nexta
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 22:01   #130
mysza007
Zakorzenienie

Kobietki w poprzedniej części wątku, któraś z Was podawała link do pdfa ze spisem wyprawki dla dzidziusia, czy mogła by ją podesłaś? Podam maila na PW. Ściągnełam ten plik wtedy, ale źle mi się zapisał na fonie i nie moge go przerzucic na lapa
Nie wiem czy to nie Tusia podawała? Tusiu to Ty?

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

to byla tabelka

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

bianeczko tez zobaczylam tę moją sytuacje oczyma wyobraźni i rechocze cały czas
a do licytacji-to mam takie samo "szczęście"

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 22:03   #131
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Szlag by trafił F&F!!!

Kto wymyśla sklep internetowy i nie można płacić za zakupy przelewami bądź brak wysyłki za pobraniem!
Ku... na karcie mam za mało kasy. Muszę czekać do rana aby zapłacić.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Kobietki w poprzedniej części wątku, któraś z Was podawała link do pdfa ze spisem wyprawki dla dzidziusia, czy mogła by ją podesłaś? Podam maila na PW. Ściągnełam ten plik wtedy, ale źle mi się zapisał na fonie i nie moge go przerzucic na lapa
Nie wiem czy to nie Tusia podawała? Tusiu to Ty?

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

to byla tabelka

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

bianeczko tez zobaczylam tę moją sytuacje oczyma wyobraźni i rechocze cały czas
a do licytacji-to mam takie samo "szczęście"
Podaj maila to ci wyślę tą liste od Tusi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-20, 22:06   #132
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
A dużo jeszcze czasu do końca licytacji ??

Podpisuję się pod komentarzem odnośnie Nexta
w większości 3 dni, no zobaczymy, i tak się nie nastawiam na wszystkie, ale są takie, co bym bardziej chciała :P

Jezu jaką mam zgagę Od syropu i miodu i jeszcze mi się takim kwasem odbija. Ide po renii.

Deszcz pada, wreszcie trochę orzeźwienia

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Kurde chyba grzmi

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-20, 22:07   #133
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
To jest komplecik z C&A
Ubranka z c&a są super, tylko rzeczywiście uważaj na te śpiochy, takie nierozpinane w kroku są mega niewygodne. Lepiej poszukać gdzieś indziej, bo z takimi można się umęczyć, szczególnie przy malutkim dziecku, które trzeba ciągle przewijać.

Cytat:
Właśnie upolowałam na all kilka sztuk ubranek Głównie większe ale z 2 szt 56. Wyszło mnie 4,5 za sztukę już z przesyłką, więc taniej niż w ciuszku płacę a wszystko w stanie idealnym. Czekam jeszcze czy może czegoś nie dodadzą
Super

Cytat:
a ja naoglądałam się porodów i jestem przerażona cholipa wiem, że dam radę, że nie jestem cienias, że ten ból jest po coś. Ale mnie przeraża. Boję się, ale mam nadzieję, że do września uda mi się oswoić z tym lękiem

a ze wzruszeniem, to mam podobnie, potrafi mnie wzruszyć piosenka o śniegu

Gratuluję synka.

I ja to chyba powinnam być wdzięczna, że chodzę na NFZ i nie mogę narzekać, wszystkie badania, wszystko mam robione. Ba czasem narzekam po co tyle tego, czasem narzekam, że moja lekarka tak szybko wszystko, ale co ma być zrobione, zbadane, to jest. Cytologię miałam na pierwszej wizycie. Szyjkę też mam badaną, a po ostatnich atrakcjach z szyjką w piątek na usg mam mieć dokładnie sprawdzoną.
Końcówka ciąży bywa mega upierdliwa i wtedy już się marzy o porodzie Szczególnie jeśli przypadnie nam na czas upałów, myślę że będziemy się licytować która pierwsza

Cytat:
nie dziwię się, że cię wkurzył dobrze, że teściowa tez mu przygadała.
Kurcze niech facet sam sobie nosi ciąże. Ciekawe czy w ogóle by dożył do 6 miesiąca.
Jak mnie takie zachowania facetów wkurzają i jeszcze jak stwierdzą, że ciąża nie choroba. Ta nie choroba a jednak macica rozrasta ci się na cały brzuch, uciska na przeponę, zwiększone krążenie krwi, obciążone stawy....
Mnie bawił filmik, gdzie 2 mężczyzn przeżywało poród. Mieli podłączone jakieś stymulatory, które powodowały skurcze mięśni brzucha przypominające te porodowe. Wymiękli obaj

https://www.youtube.com/watch?v=ZlsPXpR2ORU

Aha, i też popieram zamówienie u koleżanki ubranek z Nexta, naprawdę są super

Cytat:
A to moje

0,65€ za sztukę z wysyłką
Czyli przeszło 2 zł za jedną rzecz
Super ubranka! I to za takie śmieszne pieniądze

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość

Spotkałam ostatnio dziewczyne co mowila, ze uzywała 2-3pampersy dziennie. A chusteczki mokre 1 opakowanie starczało jej na 4dni
..
Jejku, aż niemożliwe, że tak mało.. Przy malutkim dziecku tylko 2-3 pieluchy dziennie?
Moja w początkowym okresie waliła kupę przy każdym karmieniu kupę, czyli średnio 8-9 na dobę. Ale nawet jakby nie robiła tyle, to przecież dziecko tyle siusia, że i tak trzeba zmieniać więcej...
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 22:17   #134
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ubranka z c&a są super, tylko rzeczywiście uważaj na te śpiochy, takie nierozpinane w kroku są mega niewygodne. Lepiej poszukać gdzieś indziej, bo z takimi można się umęczyć, szczególnie przy malutkim dziecku, które trzeba ciągle przewijać.

Super

Końcówka ciąży bywa mega upierdliwa i wtedy już się marzy o porodzie Szczególnie jeśli przypadnie nam na czas upałów, myślę że będziemy się licytować która pierwsza

Mnie bawił filmik, gdzie 2 mężczyzn przeżywało poród. Mieli podłączone jakieś stymulatory, które powodowały skurcze mięśni brzucha przypominające te porodowe. Wymiękli obaj

Jejku, aż niemożliwe, że tak mało.. Przy malutkim dziecku tylko 2-3 pieluchy dziennie?
Moja w początkowym okresie waliła kupę przy każdym karmieniu kupę, czyli średnio 8-9 na dobę. Ale nawet jakby nie robiła tyle, to przecież dziecko tyle siusia, że i tak trzeba zmieniać więcej...
A mnie ta ilość pieluch nie dziwi. W końcu pieluchy są po to, aby kumulować większą ilość siuśków. Najnowsze podobno dają suchość do 12 h. Tyle, że ta dziewczyna pewnie karmiła mm

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-20, 22:21   #135
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:

Super

Własnie też mnie to zdziwiło...

Cytat:
A mnie ta ilość pieluch nie dziwi. W końcu pieluchy są po to, aby kumulować większą ilość siuśków. Najnowsze podobno dają suchość do 12 h. Tyle, że ta dziewczyna pewnie karmiła mm
Nie, ona karmiła piersią...
Zresztą... Nawet jakby karmila mm i miała supeeer pieluchy to odparzyny się robią na dupci.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-20, 22:23   #136
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Podaj maila to ci wyślę tą liste od Tusi
Kissmisiu dzięki wielkie, juz wysyłam

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 22:26   #137
grita
Rozeznanie

Cytat:
No może i tak, wtedy kupy są zazwyczaj rzadziej. Nie wiem, jakoś tak patrzę po sobie i wiem, że mój wrzaskun mały nigdy by nie uleżał tyle w pieluszce, wystarczyło że siknęła 2-3 razy i zaraz kwęczała, bo jej to przeszkadzało. Ale może te nowsze pieluchy są lepsze, chociaż na początku używaliśmy tylko pampersów, inne pieluchy nam jakoś nie podeszły w użytkowaniu.
Zobaczymy jak będzie teraz, może syn będzie bardziej ugodowy jeśli chodzi o kwestie poleżenia w wilgotnej pieluszce
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 23:18   #138
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie też mnie to zdziwiło...

Nie, ona karmiła piersią...
Zresztą... Nawet jakby karmila mm i miała supeeer pieluchy to odparzyny się robią na dupci.
Cytat:
No może i tak, wtedy kupy są zazwyczaj rzadziej. Nie wiem, jakoś tak patrzę po sobie i wiem, że mój wrzaskun mały nigdy by nie uleżał tyle w pieluszce, wystarczyło że siknęła 2-3 razy i zaraz kwęczała, bo jej to przeszkadzało. Ale może te nowsze pieluchy są lepsze, chociaż na początku używaliśmy tylko pampersów, inne pieluchy nam jakoś nie podeszły w użytkowaniu.
Zobaczymy jak będzie teraz, może syn będzie bardziej ugodowy jeśli chodzi o kwestie poleżenia w wilgotnej pieluszce
U nas nie było takiego problemu, całą noc przespała i nie trzeba było zmieniać. Używaliśmy Dady, próbowaliśmy Pampersa, ale dla mnie Pampers to jest tragedia. Jedne z najgorszych pieluch. Z żadnych się tak nie wylewało jak z tych i do tego szybko przesiąkały. No i są w porównaniu do innych mniejsze. Najlepsze to chyba były Happy, ale bardzo drogie i trudno dostępne. A później przeszliśmy na produkt marki Tesco i nie zamieniłabym ich na inne. Teraz kupiłam paczkę Dady, ale kupie też te z Tesco, zobaczymy, czy się sprawdzą w tym najmniejszym rozmiarze, bo my korzystaliśmy z nich od 3. A paczka najmniejszych kosztuje chyba 12 zł A jeśli chodzi o napełnienie, to nasza potrafiła tk nasikać w nocy, że pampers robił się gruby jak pięść, ale młoda chyba tego nie czuła, bo nie płakała, gdzie przy kopie od razu było kwękanie.

Ej, ale czad Leżę sobie i przyłożyłam rękę do brzucha i nagle czuję, jak mi coś jeździ po dłoni w tą i z powrotem Nie wiem, łokieć, pięta, ale uczucie super i tak przez chwilę.

Edit, ale nie, żeby nie było odpażeń, były, ale sporadyczne i zwalczone żarówką, zazwyczaj podczas przeziębienia.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-20 o 23:22
Stary 2015-05-21, 00:29   #139
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
haha ale mowiąc TO miejsce miałam na myśli ten cholernie bolący punkt na łokciu, który boliiiiii jak się w niego uderzysz, że aż prąd idzie po mały palec u nogi haha
a ja myślałam, że TO miejsce to... TO miejsce i że w TO miejsce przywaliłaś łokciem

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Mój się ze mnie śmieje jak zaczynam człapać. Mnie też to bawi, bo zawsze bardzo szybko chodziłam.

Mój mąż sprawę ciuszków pozostawia tylko i wyłącznie mi...
A mój to nawet łapki niedrapki ogląda dzisiaj zakupiliśmy jedną parę w Pepco za niecałe 3 zł ogląda dosłownie wszystko, no ale moje ciuchy czy kosmetyki też ogląda, bo my w sumie każdy zakup sobie pokazujemy przed

Cytat:

Ja co prawda nie dzieciata jeszcze, ale mój brat spał w nocy w pajacach (nic pod spodem nie miał prócz pieluchy); wiele pajaców zresztą wygląda typowo piżamowo

Cytat:
Coś, co jest lepsze/tańsze/bardziej dostępne w Anglii

Cytat:
No mój się na szczęście nie wtrąca, chociaż wybieram takie, że nie wiem, czy by zauważył, że to używane

Te męskie to chyba jak się płodzi dziecko na podkręcenie atmosfery A co do obrzydliwoście to wiesz, nie będę kryła, że strasznie mi się to nie podoba, bo po co. Dla mnie to okropne i bym nie chciała, ale to nie jest rzecz, przez którą moje życie straciłoby sens Ważne, że odwracalne A jak na razie to chyba na niczyich fotach nie widziałam takiego o który mniechodzi. A dokładnie o taki wywinięty od nadmiernie rozciągniętej skóry, jak wulkan, jak na focie.
Ja to mam coś w ten deseń:
http://e5.pudelek.pl/3a19edb2121ae37...3f9f650d17ace9 i ja na niego mówię trzeci sut. Jak już mówiłam, nie utnę, chociaż ostatnio się zastanawiam nad zaklejaniem go jakimś plastrem na większe wyjścia, bo to jednak irytujące jest

Cytat:

..
Tylko mi trochę 2-3 pampersy nie pasują do opakowania chusteczek na 4 dni chyba że miała w opakowaniu ok 20 chusteczek

Cytat:
Ej, ale czad Leżę sobie i przyłożyłam rękę do brzucha i nagle czuję, jak mi coś jeździ po dłoni w tą i z powrotem Nie wiem, łokieć, pięta, ale uczucie super i tak przez chwilę.

Edit, ale nie, żeby nie było odpażeń, były, ale sporadyczne i zwalczone żarówką, zazwyczaj podczas przeziębienia.
żarówką???

My dziś mało zakupowo jeśli chodzi o Wiki, tylko chusteczki w rosku z pudełkiem (chusteczki wykorzystam ja, ale do pudełka już wsadziłam jej chusteczki), a w Biedronce wyczaiłam jeszcze płyn do kolorów, bo do bieli już mam. Wyczaiłam ostatni, a stała obok pani też w ciąży i też chciała do kolorów. Ale stali nad tą półką oboje, ona z facetem, i się przyglądali tym płynom, a ja podeszłam z tż, kazałam mu podnieść pudełka i sobie wygrzebałam, a tamta dalej stała i jęczała do swojego, że chce do kolorów (a facet nic). Jakiś pan średnio zaradny był i wzięłam wkładki laktacyjne, 30 sztuk to jakby były nie teges, to będę używać w domu, a taniej wychodzą niż w hurtowni, w której miałam kupić.
No i jeszcze łapki niedrapki już wspomniane. Tyle z dzieciowych zakupów na dziś
Ale wyczaiłam jeszcze w Smyku z racji promocji na Dzień Matki, książkę dla ojców, o ojcostwie właśnie. Ponoć bardzo fajna i jak na książkę, niedroga, bo chyba 25zł

Bianeczko, przypomnisz mi jeszcze te majtki wielorazowe, których używałaś, bo coś mi się zgubiły...

I ja to chyba coś ćpam i nie wiem 2godz spałam w nocy, a nijak mnie do spania nie ciągnie teraz (żeby nie było, nie spałam w dzień)

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 04:01   #140
Kissmisiaa
Zakorzenienie

obudziło mnie siku,teraz leżę na w znak a młody szaleje jak gdyby nic.
Ok próbuje dalej spać...

Co do ciuszków to mąż bardzo interesuje się wszystkim. Chociaż uważa że ciągle mamy czas ze wszystkim. W tym miesiącu kupuje ciuszki i coś dla siebie. W następnym kupujemy łóżeczko potem wózek plus fotelik i baze no i ostatnie dwa miesiące wszystko co zostało do kupienia według nas.
Stary 2015-05-21, 04:32   #141
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się wydaje, że jak coś nie jest obrzygane czy zasikane to nie trzeba, przecież ile taki dzidziuś się spoci?

Cytat:

Co do ciuszków to mąż bardzo interesuje się wszystkim. Chociaż uważa że ciągle mamy czas ze wszystkim. W tym miesiącu kupuje ciuszki i coś dla siebie. W następnym kupujemy łóżeczko potem wózek plus fotelik i baze no i ostatnie dwa miesiące wszystko co zostało do kupienia według nas.
My może jeszcze w tym miesiącu zamówimy wózek i fotelik, jak coś w końcu wybierzemy. Ciuszki stopniowo, ale większość będę miała w czerwcu. A później reszta, powoli.
Stary 2015-05-21, 04:47   #142
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że jak coś nie jest obrzygane czy zasikane to nie trzeba, przecież ile taki dzidziuś się spoci?

My może jeszcze w tym miesiącu zamówimy wózek i fotelik, jak coś w końcu wybierzemy. Ciuszki stopniowo, ale większość będę miała w czerwcu. A później reszta, powoli.
Hehe myślę że czas w naszym przypadku gra duża rolę. Bo za chwilę 3 trymestr i większe ryzyko porodu. Co ma być to będzie.
Stary 2015-05-21, 05:39   #143
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Nie pamietam, ktora pytala, ale ja tez ubranka pralam po kazdym uzyciu; jedyny wyjatek to bluzy czy wierzchni kombinezon. Uwazam, ze skoro codziennie kapie, to i swieze ubranie jest przyjemniejsze. I u mnie dopoki corka byla w typowych niemowlakowych ubrankach (jednoczesciowe typu body czy rampers, etc), to nie robilam podzialu na pidzame i dzienne oraz jesli nie istniala wyzsza potrzeba, to przebieralam w czyste tylko po kapieli.
Bylam dzis na spotkaniu odnosnie chust i bylo super. Nauczylam sie dwoch wiazan (co prawda na lalkach i brzuch troche przeszkadzal), ale pozniej probowalam na niemowlaku kolezanki i o dziwo o wiele latwiej ;-) Juz sie doczekac wrzesnia i motania malenstwa nie moge.
Ktore z Was chca nosic? Macie juz chusty? Dla ciezarowek cierpiacych na bole kregoslupa czy bioder: przy okazji wiazania zostalam nauczona jak sobie ulatwic zycie z duzym brzuchem i zadbac o kregoslup oraz miednice oraz o sama miednice po porodzie. Od siebie powiem, ze chyba bede siebie tak motac a przy okazji chusta "pracuje". Jakbyscie chcialy, to sie wiedza podziele ;-)

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

bianeczko mialam piekny wklesly pepek, w pierwszej coazy mi wyskoczyl, po porodzie schowal sie czesciowo na ukos i teraz znow wyszedl, juz dobrych pare tygodni temu. Tez mi sie to nie podoba, poza tym ta skora wokol pepka jest taka delikatna no i na zakazenia ta droga trzeba szczegolnie uwazac

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Poci sie bardzo, podczas karmienia czy noszenia. Zdzwiona bedziesz ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 06:28   #144
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Hehe myślę że czas w naszym przypadku gra duża rolę. Bo za chwilę 3 trymestr i większe ryzyko porodu. Co ma być to będzie.
No już myśle o porodzie, a ja w czarnej d@pie. Niec nie mam
Ale zaczynam za tydzień. Pierwsze zakupy w PL. A reszta jak przyjade po urlopie. Biore sie ostro do roboty. Przyjezdzamy. Malujemy pokój małej kupujemy szafe. I heja na zakupy.
U mnie w rodzinie mamusie mówiły ze na poczatku szło im około 10 do 13 pieluch dziennie. Bo bobaski cały czas siuraja a jak zjedza to odrazu dwójeczka.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 06:40   #145
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry
Znowu lekko jestem niedospana przez moje dziecko i moje dziecię przestało mieć już nogi motyla. Mam wrażenie, że ono gra tam w koszykówkę wczoraj jak leżałam już w łóżeczku, to było widać, że brzuszek podskakuje, że ktoś tam się przemieszcza, widzę, że teraz do tż-ete dociera, że tak ktoś jest naprawdę

Cytat:
Noo niezłe łupy

no wspaniałe

tylko ubranek, to ja dostanę i od tej kuzynki i jeszcze jednej i jeszcze rodzina tż-ete też z Anglii przywiezie, więc tych ubranek będzie dużo. Już teraz proszę by kupowali raczej uniwersalne i takie po 3 miesiącu, a nawet po 6.
myślałam o rzeczach typu mata edukacyjna/karuzela/leżaczek ewentualnie jakieś inne sprzęty?
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 06:49   #146
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ale zaczynam za tydzień. Pierwsze zakupy w PL. A reszta jak przyjade po urlopie. Biore sie ostro do roboty. Przyjezdzamy. Malujemy pokój małej kupujemy szafe. I heja na zakupy.
U mnie w rodzinie mamusie mówiły ze na poczatku szło im około 10 do 13 pieluch dziennie. Bo bobaski cały czas siuraja a jak zjedza to odrazu dwójeczka.
Ja tez jeszcze nic nie mam i nie wiem kiedy zaczne to wszystko kupowac...
Od czerwca ruszamy z remontem pelna para, troche mi szkoda kupowac ubranek i chowac gdzies szczelnie do worka Ja pewnie bede w 7-8 miesiacu ciazy szalec i pokupuje wszystko co potrzebne.

Dzis zaczynam 6 miesiac, jeeeeju kiedy to zlecialo Przeciez jeszcze przed chwila robilam test ciazowy

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 06:59   #147
Mten
Rozeznanie

Cytat:
obudziło mnie siku,teraz leżę na w znak a młody szaleje jak gdyby nic.
Ok próbuje dalej spać...
Ja ie mogłam spać do 1:00...W nocy kręciłam się z boku na bok i budziłam z 5 razy Dzisiaj zamawiam poduszkę do spania!
Stary 2015-05-21, 07:00   #148
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość

U mnie na poczatku (wlasciwie do czasu az corka zaczela raczkowac) dziennie szlo ok. 20 pieluch. Sa bardzo chlonne, ale corce wyraznie przeszkadzal moment, w ktorym moczyla pieluszke i nie mogla wytrzymac tych paru chwil dopoki wklad nie wchlonal. Na szczescie, kiedy zaczela sie ruszac i odkrywac samodzielnie swiat, minelo jej bezpowrotnie
Stary 2015-05-21, 07:19   #149
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Nie pamietam, ktora pytala, ale ja tez ubranka pralam po kazdym uzyciu; jedyny wyjatek to bluzy czy wierzchni kombinezon. Uwazam, ze skoro codziennie kapie, to i swieze ubranie jest przyjemniejsze. I u mnie dopoki corka byla w typowych niemowlakowych ubrankach (jednoczesciowe typu body czy rampers, etc), to nie robilam podzialu na pidzame i dzienne oraz jesli nie istniala wyzsza potrzeba, to przebieralam w czyste tylko po kapieli.
Bylam dzis na spotkaniu odnosnie chust i bylo super. Nauczylam sie dwoch wiazan (co prawda na lalkach i brzuch troche przeszkadzal), ale pozniej probowalam na niemowlaku kolezanki i o dziwo o wiele latwiej ;-) Juz sie doczekac wrzesnia i motania malenstwa nie moge.
Ktore z Was chca nosic? Macie juz chusty? Dla ciezarowek cierpiacych na bole kregoslupa czy bioder: przy okazji wiazania zostalam nauczona jak sobie ulatwic zycie z duzym brzuchem i zadbac o kregoslup oraz miednice oraz o sama miednice po porodzie. Od siebie powiem, ze chyba bede siebie tak motac a przy okazji chusta "pracuje". Jakbyscie chcialy, to sie wiedza podziele ;-)

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

bianeczko mialam piekny wklesly pepek, w pierwszej coazy mi wyskoczyl, po porodzie schowal sie czesciowo na ukos i teraz znow wyszedl, juz dobrych pare tygodni temu. Tez mi sie to nie podoba, poza tym ta skora wokol pepka jest taka delikatna no i na zakazenia ta droga trzeba szczegolnie uwazac

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Poci sie bardzo, podczas karmienia czy noszenia. Zdzwiona bedziesz ;-)
to ja chyba będę wyrodną matką, nie zamierzam kąpać codziennie, a ni prać ubranek co chwilą, wiadomo te co zostaną obsikane, obzygane itp.

a chustę chciałabym nosić, w szkole rodzenia będzie o chustach i po szkole rodzenia jak już dziecko się pojawi będą warsztaty, gdzie będę mogła się nauczyć wiązania. No i zobaczymy jaki typ nam się trafi.
Choć bardziej zastanawiam się nad nosidełkami dla dzieciaczków

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Ja tez jeszcze nic nie mam i nie wiem kiedy zaczne to wszystko kupowac...
Od czerwca ruszamy z remontem pelna para, troche mi szkoda kupowac ubranek i chowac gdzies szczelnie do worka Ja pewnie bede w 7-8 miesiacu ciazy szalec i pokupuje wszystko co potrzebne.

Dzis zaczynam 6 miesiac, jeeeeju kiedy to zlecialo Przeciez jeszcze przed chwila robilam test ciazowy
ten czas w ciąży leci jak oszalały, ja dopiero co z tż-etem szaleliśmy w sylwestra, jeszcze pamiętam dziwne mrowienie w piersiach w święto trzech króli i na kilka dni przed testowaniem jak myślałam, że mnie grypa chyba złapała.
I ten poniedziałkowy poranek, gdy coś mi kazało zrobić test, ja się zastanawiałam jak mam go zrobić skoro ma być z pierwszego porannego siusiania, a ja całą noc chodziłam siusiu i ten szok gdy pojawiła się blada kreska.
I tż-et który myślał, że test ciążowy, to nowy licznik na kaloryfer
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 07:24   #150
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
to ja chyba będę wyrodną matką, nie zamierzam kąpać codziennie, a ni prać ubranek co chwilą, wiadomo te co zostaną obsikane, obzygane itp.

a chustę chciałabym nosić, w szkole rodzenia będzie o chustach i po szkole rodzenia jak już dziecko się pojawi będą warsztaty, gdzie będę mogła się nauczyć wiązania. No i zobaczymy jaki typ nam się trafi.

Choć bardziej zastanawiam się nad nosidełkami dla dzieciaczków

Dlaczego od razu wyrodna? Sa rozne szkoly, czy kapac codziennie, czy nie. Kazdy zrobi jak uwaza. Starsza uwielbiala sie kapac i kapalam codziennie, bo to byla zima, zeby sie rozgrzala. Teraz bedzie jeszcze lato, wiec pocic sie bedzie. Poza tym kapiel wydaje mi sie jednym z wazniejszych punktow odniesienia w ustalaniu rytmu dzien-noc. Jesli bedziecie kp, to obie sie bedziecie bardzo pocic i odswiezenie sie u nas wplywalo na zmiane nastroju na lepszy.
Tyle, ze nosidelko dopiero dla dziecka siedzacego. Ja bardzo chcialam nosic starsza corke, wtedy uzywalam nosidelka, ale to nie to samo. Wowczas nigdzie nie moglam sie uczyc i teraz po przeprowadzce okazja sie nadarzyla a przy starszej nie wyobrazam sobie zycia bez chusty. Juz pomijam kwestie, czy bedzie trzeba nosic w domu; o spacerach zwlaszcza mysle. Dlatego ja w chuste inwestuje a z wozka calkowicie rezygnuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości