Styczniowe mamusie 2015 cz.II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-22, 20:07   #121
Kinqaa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz.II

Zaglądam z tego powodu,ze jestem ciekawa co u niektórych sie dzieje dziewczyn . Które niestety nie maja fb.

Z reszta ja tłumaczyć sie nie zamierzam. Publiczne forum publiczne. Każdy może wejść i czytać

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Pepa nie ma zazdrości miedzy rodzeństwem . Aczkolwiek czasem młoda chce aby na nią skierować uwagę . Ale to naturalne dzięki,ze pytasz

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 20:07   #122
BabaZWysp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pepa_ Pokaż wiadomość
Katerina moja u góry to fale jak Wodecki a z tylu albo powycierane albo dredy się ukreca, albo już po dredach... najwyżej będzie miała fryzure na szoguna
u mnie już od 2 mcy czekaja w szufladzie spineczki to upięcia i się doczekać nie mogę, ale na razie boje się tej jeszcze chyba delikanej glowki
Standartowa fryzura widzę a ja głupia już się stresowałam

Kurcze, wszystko z tą moją panną jest inaczej niż z synem... Zero porównania! Syn był łysy a potem mu wyrosły loki blond do ramion a córa urodziła się z irokezem. Syn nie miał śladu ciemnienuchy a teraz nie mogę się tego cholerstwa pozbyć! W desperacji chyba krem na ciemieniuchę kupię
BabaZWysp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 20:10   #123
justynalyp
Zadomowienie

wróciłam do świata internetów.

Moje skromne zdanie jest takie, że jesteśmy na odchowalni zupełnie inną ekipą niż na poczekalni i powinny być umieszczone te dziewczyny, które są tu z nami faktycznie a nie które kiedyś były i uciekły na fb. a co do fb ja nie uznaje takich rzeczy, uzewnętrznianie siebie wrzucanie zdjęć co chwilę i chwalenie się światu swoją za☠☠☠istością. ale ile ludzi tyle opinii. a później na internetach można znaleźć wszystko o sobie łącznie z filmem na youtubie który ukazuje sesję zdjęciową po kuracji odchudzającej. czym większa anonimowość tym lepiej.

moje dziecko jest łyse po ojcu i pewnie będzie łysa tak jak ja do drugiego roku życia tzn posiada tylko mały meszek, więc zazdroszczę tych kiteczek.

właśnie tak siedziałam i kminiłam, że muszę testament spisać. pytanie dlaczego? bo mój cały majątek ma dostać moja córka a dopóki nie ukończy 18 roku życia ktoś musi nim rozporządzać mądrze. o zbyt duże pieniądze chodzi by wpadły w niepowołane ręce.

a co do wakacji to ja chyba w tym roku będę częstym gościem w wielkopolsce nawet myślę czy nie wynając sobie tam mieszkania. oh ma podłość.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 20:12   #124
pepa_
Rozeznanie

Baba u nas tez problem z ciemieniucha- pozbyć się cholerstwa nie możemy- ciagle jakiś strupek na glowie się pojawia ani linomag ani oliwka całkowicie nie rozwiazaly tematu- chyba poszukam jakiś innych specyfikow- niby to wielkie nie jest, ale do końca nie znika ;/
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 20:17   #125
naamarelle
Zakorzenienie

Katerina my chcieliśmy z mężem jakby była możliwość właśnie po 20 września lecieć do gr, ale mogłoby być tak jak piszesz że wszystko zamknięte.. bo właśnie do 20 maja i od 20 września jest połowę taniej :/
A wielki kryzys też widziałam :d chciałabym taki u mnie :P

Moje maleństwo też łyse mąż już chce żeby miała kręcone włoski a ja kucyki i spineczki właśnie

I zaplanowaliśmy małej że tatuś nauczy ją grać w szachy od maleńkości
naamarelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 20:20   #126
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość

Pisałam tylko i wyłacznie o sobie, że tutaj (na forum) nie chce pisać rzeczy, które w jakiś sposób pozwolą mnie rozpoznać ot cała filozofia

A jak ktoś chce pisać szczegółowo to ja nie widzę żadnego problemu

A przypomniało mi sie ze sama kiedyś zdj Franka wklejalas :d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 20:20   #127
justynalyp
Zadomowienie

a mojej córce jak zaczęła się robić ciemieniucha to kupiłam emolium na suchą skórę głowy i od razu wszystko zeszło, a teraz smaruje jej tym główkę, bo dobrze nawilża i robię to zapobiegawczo.

naamarelle to górnicy chyba dobrze zarabiają skoro co roku możecie pozwolić sobie na takie wczasy?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-22, 20:23   #128
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
raczej nie byłabyś zaproszona

justyna właśnie też tak pomyslałam

kinga bratowa urodziła drugie dziecko roznica 3 lata
i jak mała pojechała do siostry do szpitala poszła do kąta wszyscy sie interesowali mała a ona siedzi w kacie i mowi K..ulwa k..ulwa k...ulwa
zeby zwrocic uwage
Stary 2015-05-22, 20:24   #129
fashionaddicted
Zakorzenienie

Hej.
Szczerze mowiac nie wiem co napisac po takim czasie kiedy atmosfera tutaj jest... Ciezka

Ewka555 bardzo przykre sa Twoje slowa odnosnie lizania d i wysylania serduszek.
Jestem na fb i na tyle na ile czas mi pozwala jest mi tam dobrze. To ze panuje tam mila atmosfera to jedno( nie nie tylko sobie lizemy d i ciumkamy, sa tez wymiany zdan na powazne tematy ale wszystko w kulturalny sposob), ale fb jest dla mnie o wiele wygodniejsze w uzytkowaniu niz wizaz.
Nie mam czasu ani sil uzwac ciagle wieszajacej sie aplikacji, dziwacznie jej odswiezac. A komputera od porodu praktycznie nie uzywam.
Nawet nie jest tak ze podczytuje i sie nie odzywam sama. Niestety ale nie mam pojecia co u dziewczyn ktore znam z okresu ciazy bo nie podczytuje. Nie mam czasu, a jak mam czas to poswiecam go na cos innego, niestetety.

Poza tym nie chce tu na publicznym forum pisac o corce zbyt wiele. Rowniez myslalam ze bedzie inaczej.

Dla dziewczyn, ktore jeszcze mnie pamietaja i podejda do moich info z sympatia:
Ja i Krysia mamy sie dobrze. Rosnie doslownie jak na drozdzach, wazy prawie 8kg i ma ponad 70cm dlugosci. Zrobila sie niebieskookim, blondwlosym lachonem jak to mowi moj maz
Caly czas karmimy sie tylko piersia, a jak skonczy 5 miesiecy zaczne rozszerzac diete. Czyli juz niedlugo.
Daje mi popalic w nocy wiec chodze zwykle jak zombie,(spi ale budzi sie co chwile na cyca) ostatnie tygodnie spalam po 1,5-2 godziny na dobe.
Co najwazniejsze- ardzo malo placze, musi miec konkretny powod jak np ociagam sie z cycem.
I ciagle sie smieje. Od dawna. Jest malym smieszkiem i ktokolwiek ja widzi mowi ze nugdy nie widzial tak wesolego dziecka

Przepraszam dziewczyny, z ktorymi przechodzilam okres ciazy i jeszcze pozostaly tutaj, mam nadzieje ze wybaczycie. Moze jeszcze kiedys bedzie z czasem lepiej ale narazie jest ciezko. Pozdrawiam i zycze Wam jak najlepiej i przesylam caluski dla dzieciaczkow.
Stary 2015-05-22, 20:31   #130
naamarelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość

naamarelle to górnicy chyba dobrze zarabiają skoro co roku możecie pozwolić sobie na takie wczasy?
no niestety nie jest tak jak mówią w tv, zwłaszcza że mąż pracuje pod firmą.
Na chorwacje jak jeździmy to 3 tyg nasz kosztuje 700-800 zł za nocleg, w grecji mamy znajomych więc za nocleg nie płacimy a w tamtym roku szaleliśmy wyjątkowo w hotelu bo podróż poślubna

Edytowane przez naamarelle
Czas edycji: 2015-05-22 o 20:35
Stary 2015-05-22, 20:35   #131
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Dokladnie. Z reszta na forum swoim imieniem i nazwiskiem nie sypiemy wiec w jakimś stopniu jestesmy anonimowe. A jakies poufne rzeczy w klubie.

Karoloo przeciez nikt nie placze. Widac tylko ze dziewczyny z fb za nami tesknis, tak często nas tu podglądają
Chyba forum publiczne pomyliło Ci sie z grupa zamknięta.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-22, 20:37   #132
justynalyp
Zadomowienie

ale że kopie dół pod firmą? dlatego chodzi ciągle na nocki? zaraz będzie słychać w telewizjach i internetach o jakimś brawurowym napadzie na skarbiec
Stary 2015-05-22, 20:40   #133
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
ale że kopie dół pod firmą? dlatego chodzi ciągle na nocki? zaraz będzie słychać w telewizjach i internetach o jakimś brawurowym napadzie na skarbiec
Stary 2015-05-22, 20:42   #134
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
A przypomniało mi sie ze sama kiedyś zdj Franka wklejalas :d
tak jedno (chyba) zdjęcie jak się maluszek urodził

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 20:44   #135
pepa_
Rozeznanie

a ja wam powiem, ze lubie jak pojawiają się nawet nie za często os z poczekalni, nawet jak tylko podczytują- czasem wracam wtedy myślami do okresu ciąży i robi się milo wspominając tamtem czas- ta jedna wielka niewiadoma i emocje, których nie da się opisac... ehh jak ten czas szybko leci
fashion- milo widzieć ze u was wszystko ok

to z mojej strony tak słodko-pierdzaco haha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-22, 20:45   #136
BabaZWysp
Rozeznanie

Aaaa! Dziewczyny, córa mi obiad oczami z gardła wydzierała jak jadłam więc coś mnie podkusiło i zrobiłam jej wodnisty kleik ryżowy. O ja GŁUPIA!!!
Dziecko je pięknie, ma odruch połykania, głowę trzyma dobrze (nawet z paszczą do łyżki leci) ale niestety żołądek jeszcze nie gotowy Zjadła 15 ml kleiku na moim mleku + cyckiem popiła i zaraz dostała takich pierdów, bekania, że strach. No, niestety jeszcze 2 tygodnie musimy czekać.
BabaZWysp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 20:46   #137
naamarelle
Zakorzenienie

Cytat:
już było! ze dwa dni temu! ktoś okradł sejf w banku i nawet policja była na miejscu i niczego nie widzieli

kopalnia ma swoich górników 'kopalnianych' i wynajmuje oprócz tego różne firmy, które wykonują część robót.. i tam jest już inaczej, nie ma socjali, 13, węgla, premie mniejsze itp. no i jak firma nie wygra przetarg to wylot, zwolnienia.
Jakby pracował jako górnik 'kopalniany' to bym się już chyba o nic nie musiała martwić i pewnie byśmy dom remontowali
Stary 2015-05-22, 20:47   #138
pepa_
Rozeznanie

Cytat:
kto pod kim dolki kopie, temu kasa wpada - tez tak chce !

Edytowane przez pepa_
Czas edycji: 2015-05-22 o 20:48
Stary 2015-05-22, 20:47   #139
Maritxell
Zadomowienie

Dziewczyny wyluzujcie chyba nie bedziemy sie teraz przescigac w ocenianuu gdzie jest fajniej, tu czy na fb. Kazda z nas pisze tam, gdzie ma ochote.

Fashion, fajnie ze sie odezwalas. Mialysmy takie same tp(kiedy to bylo :p ) i bardzo mi utkwilas w pamieci
Stary 2015-05-22, 20:56   #140
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez BabaZWysp Pokaż wiadomość
Standartowa fryzura widzę a ja głupia już się stresowałam

Kurcze, wszystko z tą moją panną jest inaczej niż z synem... Zero porównania! Syn był łysy a potem mu wyrosły loki blond do ramion a córa urodziła się z irokezem. Syn nie miał śladu ciemnienuchy a teraz nie mogę się tego cholerstwa pozbyć! W desperacji chyba krem na ciemieniuchę kupię
To chodzby u nas, mam dzieci jak ogień i woda, tylko czasami jak oglądam zdjęcia, to mam wrażenie, że jako niemowlęta wygladaja identycznie
Cytat:
raczej nie byłabyś zaproszona
raczej to zależało od Smerfetki, nie od ciebie

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Mój były pracował pod firmą, ale na kopalni.Najgorsze bylo to, ze jak nie było co robic, to wysyłali ich na nieplatne wolne, czasami mieli przestoje po 2 tygodnie.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 21:03   #141
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Ja tu zachodze bo ze "starymi" sie zzylam i zagladam co słychać

Katerina spokojnie odrosna.pewnie sie wycieraja.

Justyna na fb sa grupy tajne . I to co sie pisze nigdzie nie jest pokazywane.a zeby pokazać zdjęcia swoje, rodziny to uwazam ze trzeba mieć do siebie za☠☠☠iste zaufanie.

Ewka nie wysylamy sobie serduszek , ani nie lizemy dupy. Wiec nie wiem po co taka złośliwość ?
Tak jak pisze fashion. Fb w telefonie jest do ogarnięcia ma.szybko , a same wiecie jakie czesto sa jazdy z wejściem na wizaz na apce... nie mówiąc o klubie do ktorego przez apke nie ma.dostepu

Swoja drogą zachodze tutaj zawsze kiedy czas mi pozwala

Dusiolka napisze Ci jutro zupke z kuraka z fasolka szparagowa ! Jest mega i mogla bym ja jeść dniami i nocami. I jeszcze nawet zdradze Ci sekret jak zrobić ryz pierwsza klasa

Moje dziecko dzisiaj zjadlo pol sloiczka kalafiorka serowego oooo

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Dziecko spi ! Matka idzie sie zrekaksowac do wanny z książką 😍

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 21:04   #142
ellyunia
Wtajemniczenie

Ale sie dzieje.

Pepa dobrze prawisz.. Odchowalnia to był super czas troche czasu tu sie spędziło
Pamietam jak wczoraj, jak nie mogłyśmy doczekać sie brzucholi.

Ja byłam w miare na bieżąco dopóki nie trafilysmy z młoda do szpitala z zapaleniem płuc jak miala 2,5 mies.
Pózniej tyle zaległości sie narobiło i przepadłam.
Cały czas wracam wspomnieniami do naszej starej dobrej odchowalni

Teraz młoda ma 5 miesięcy. Boniu nie wiem kiedy to zleciało.

Askaa spacerujecie z młoda?
Bo my ostatnio całe dnie
KP? Moze juz kiedyś gdzies cię widziałam na ławeczce w parku

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 21:07   #143
justynalyp
Zadomowienie

wiecie śmiać mi się chcę bo chyba poszło coś na fb, że tu jakaś afera się kręci, bo wracają stare twarze z poczekalni i coraz więcej też jest 'starych' osób na pasku odwiedzających.
Stary 2015-05-22, 21:08   #144
dusiolka
Zakorzenienie

Brawurka wlasnie słyszałam cos na temat tajników gotowania ryżu;d ze pod szmatka jakas czy cos?;p czekam z niecierpliwością na przepis
Stary 2015-05-22, 21:11   #145
Brawurka_29
Zakorzenienie

Ale juz jutro . Bo teraz ide sie kąpać , a potem zaraz pewne padne jak kloda

04.05.14 - II kreseczki

Stary 2015-05-22, 21:11   #146
dusiolka
Zakorzenienie

Ok ok
Stary 2015-05-22, 21:12   #147
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie śmiać mi się chcę bo chyba poszło coś na fb, że tu jakaś afera się kręci, bo wracają stare twarze z poczekalni i coraz więcej też jest 'starych' osób na pasku odwiedzających.
łoł faktycznie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-22, 21:12   #148
pepa_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Brawurka wlasnie słyszałam cos na temat tajników gotowania ryżu;d ze pod szmatka jakas czy cos?;p czekam z niecierpliwością na przepis
ja slyszalam ze można najpierw podprazyc na patelni ryz a potem go ugotować, hmmm no chyba ze cos mi się popierdzielilo, bo resztki kalafiora jeszcze gdzies gleboko zalegaja
Stary 2015-05-22, 21:13   #149
ellyunia
Wtajemniczenie

Styczniowe mamusie 2015 cz.II

Pepa dopatrzyłam ze starego Majka dobrze (tfu,tfu)
Chuda, długa i przekochana.
Ostatnio byłam odwiedzić swoja położna i mowię jej ze nie ulewala nigdy, kolek nie było, cyca doi bez problemu a ta do mnie: ee to nuda jednym słowem
A jak twoje maleństwo sie chowa?

Katerina no nie wydalam czasowo
Rano wychodzę, wieczorem wracam spacerujemy z młoda ile wlezie. Ja to taka powsinoga, nie lubię w chacie na dupce siedzieć
Jak sobie radzisz z dwójka maluchów?

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2015-05-22 o 21:15
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 21:17   #150
Brawurka_29
Zakorzenienie

Pepa nie nie moj całkowicie inaczej robi, ale moze i praza gdzies tam.ale jest sypki taki mniaaaam - perfekcyjny

No ja porozsylalam meile do dziewczyn ze afera na wizazu i zeby przyszly poczytać 😂😂😂😂

04.05.14 - II kreseczki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości