|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: ''Nie zdążyłam być w ciąży'' akcja fundacji mamy i taty - co sądzicie?
Cytat:
Na inną reakcję werbalną mnie nie stać. Choć....jest to możliwe ale tylko wtedy, jeśli jej partner zarabia dwa razy tyle ( poprzez wychowanie rozumiem też zaspokojenie tzw. potrzeb wyższego rzędu a nie tylko chleb ze smalcem i talerz zupy). W ogóle zastanawiam się, czy realizatorzy tego spotu mają jakieś pojęcie o realiach polskiego rynku pracy. Aktorka grająca w filmiku ma na oko trzydzieści plus. Ile osób w takim wieku zdążyło się dorobić ogromnego domu, kilku samochodów, awansów na najwyższe stanowiska i w dodatku może sobie pozwolić na długie wyjazdy do tropików z opcją all inclusive? No, Wizażanki- łapki w górę, policzymy. Cały ten spot jest bez sensu, gdyż nie ma w Polsce grupy docelowej, do której jest on kierowany lub jest ona bardzo wąska, nieliczna. Kampania kierowana w próżnię niczego nie zmieni- no ewentualnie można się pośmiać lub poczytać fajne memy.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze zapomniałyście o argumencie, kto będzie robił na emerytury!
Po co zmieniać głupi system i zarządzanie nim? Niech każde pokolenie będzie coraz liczniejsze! |
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Mogą być. Tam jest tłok prawie jak w Tokio.
|
#124 | ||||
|
Zadomowienie
|
najlepsze są te komentarze na stronach fundacji
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez charsi Czas edycji: 2015-06-11 o 09:40 |
||||
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie, a jak wymrze, to co się stanie? Czym oni się tak przejmują? Homo sapiensy sapiensy, którym się w d... poprzewracało i myślą, że są jedyni na świecie. Ziemia by odetchnęła bez ludzi, ale serio nam to nie grozi, skoro jest generalnie na wielu terenach przeludnienie. Po prostu z czasem będzie mniej "białych". Co z tego? Tak się spinają, jakby mieli żyć 1000 lat.
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#127 |
|
Konto usunięte
|
Trzeba było tą kasę przeznaczyć na wielką kampanię na temat tego, że kobiety w ciąży nie powinny pić alkoholu i KAŻDA DAWKA może być szkodliwa. O czym nadal wiele Polek nie wie.
Młynarska fajnie "zrecenzowała" spot: http://wiadomosci.onet.pl/auu-suki-o...a-potem/c32w9y No właśnie: kiedy kampania o niepłacących alimentów? Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-06-11 o 11:51 |
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powinni rozdawac te makatki wszystkim tym, ktorzy uwazaja, ze ojciec powinien byc w domu jak jakis sedzia, wyrocznia delficka i bez mala bog a matka nigdy nie bedzie mu rowna.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2015-06-11 o 12:39 |
|
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
Nie czytałam wypowiedzi na tym portalu, ale stale podczytuję na FB i wypowiadają się tam głównie dziewczyny, które urodziły będąc nastolatkami. Oczywiście jest to świetne doświadczenie, wszystkie jak jeden mąż super się realizują, spełniają marzenia, bo przecież są silne. A za zbyt późny wiek na ciążę uważają 30 lat.
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Kociara
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#134 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Ta kampania kierowana do jakiegoś małego odsetka kobiet, jest bardzo przykra dla tych pozostałych, które chciałyby mieć dzieci, ale ich sytuacja im na to nie pozwala. Mieszkam w jednym z największych miast, a dookoła mnie większość kobiet albo nie ma w ogóle partnera, a jak już ma to nie mają mieszkania i/lub zarabiają po 1500 zł netto. Naturalnie słyszą, że powinny się cieszyć, że w ogóle mają pracę
Ja już nawet nie piszę o świętym oburzeniu(!), gdy mówię, że jakbym już miała jednak to dziecko, to oddałabym je do żłobka nawet po pół roku, jakby się dało. Padają oczywiście merytoryczne argumenty w stylu: "zwyrodnialec" Ha ha, ciekawe co miałabym innego z nim zrobić, rezygnacja z pracy na trzy lata to jak samobójstwo zawodowe.Z niecierpliwością czekam na statystyki poprawy sytuacji po tej kampanii Wróżę, że liczba urodzeń może im lekko spaść, ze względu na falę emigracji i samobójstw
|
|
#136 |
|
Konto usunięte
|
w ogóle mam wrażenie, że oni na tym fejsie sie jakoś dziwnie upajają tą krytyką w ich stronę.
Bo Skłodowska złą matką była! |
|
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
spot - żenujący.
A p. Młynarska ładnie napisała " Kończą się czasy, kiedy usadzanie i wpędzanie kobiet w poczucie winy przynosiło realny skutek. Darujcie sobie. Wiecie kto my jesteśmy? Jesteśmy dożarte suki. Chcemy połowy świata, połowy kasy, połowy pracy i połowy zmartwień związanych z posiadaniem potomstwa. Połowy." |
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tej mądrej i gospodarnej matki za 2 tys. zł / msc…
ogólnie moim zdaniem wyżyć za tyle się da, tylko też trzeba brać pod uwagę, to, co mawia moja mama: "małe dziecko - mały problem, duże dziecko - duży problem" ![]() Im dziecko starsze, tym bardziej wydatki rosną, a jeszcze trzeba wziąć pod uwagę inflacje i fakt, że najpierw rosną ceny wszystkiego, a dopiero potem ewentualnie pensje… No i nie oszukujmy się, mieć 1 dziecko a kilkoro dzieci to też jest różnica, różnicę robi też wsparcie rodziców, dzięki któremu można formalnie żyć za te 2 tys. zł, ale niewiele kasy wydając na jedzenie, na przykład. |
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;51708804]Nie czytałam wypowiedzi na tym portalu, ale stale podczytuję na FB i wypowiadają się tam głównie dziewczyny, które urodziły będąc nastolatkami. Oczywiście jest to świetne doświadczenie, wszystkie jak jeden mąż super się realizują, spełniają marzenia, bo przecież są silne. A za zbyt późny wiek na ciążę uważają 30 lat.
[/QUOTE]Ja mam nawet takie realne "znajome". Szkoda, że niektórym tak łatwo przychodzi piętnowanie innych ludzi - i ta idiotyczna kampania to pogłębia. |
|
|
|
#140 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie dajesz sobie rady za 2 tysie - jesteś głupia i niegospodarna... |
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;51708804]Nie czytałam wypowiedzi na tym portalu, ale stale podczytuję na FB i wypowiadają się tam głównie dziewczyny, które urodziły będąc nastolatkami. Oczywiście jest to świetne doświadczenie, wszystkie jak jeden mąż super się realizują, spełniają marzenia, bo przecież są silne. A za zbyt późny wiek na ciążę uważają 30 lat.
[/QUOTE]To dosyć logiczne. Nazywa się to chyba resentymentem - nie możesz czegoś mieć, to obrzydzasz to sobie i innym… Nie miałaś późnego macierzyństwa, to próbujesz udowodnić sobie i innym, że wczesne macierzyństwo jest lepsze. Im bardziej niezadowolona byłaś/jesteś z tego, że wpadłaś tak młodo, tym zawzięciej próbujesz udowodnić innym, którzy tego nie doświadczyli, że to oni mają gorzej…
|
|
|
|
#142 |
|
damn good coffee
|
No właśnie. Mądra matka jeszcze by odłożyła z 500zł.
|
|
|
|
#143 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sama mam małe dziecko i wydatki na nie są wg mnie dość wysokie (czego my się jednak spodziewaliśmy i dlatego na dziecko świadomie zdecydowaliśmy się, jak już byliśmy na to gotowi). Pieluchy, jakieś środki higieniczne, mleko jeśli ktoś nie karmi piersią, podstawy typu wózek, ubranka - a nie każdym ma w rodzinie albo wśród znajomych darczyńców po własnych dzieciach. Oczywiście pewnie z wiekiem i te wydatki rosną, ale na niemowlaka wcale nie "idzie" tak niewiele. Dla mnie 2 tysiące (z opłatami jeszcze) to kosmos. To samo z tym mieszkaniem - nie wyobrażam sobie egzystować 24h/dobę w pokoju z dzieckiem, chociażby dlatego, że nie lubię zaburzać jego snu. A już całkiem inksza inkszość to to, że.. fajnie też sobie pozwolić na coś dla siebie, nawet będąc mamą.. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Nie wątpię, że jest jakiś procent osób, które są szczęśliwe z takiego obrotu sprawy, ale nie wydaje mi się jednak, że jest to marzenie większości, co one usilnie starają się wmówić. |
||
|
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
mądra gospodarna mamusia by tak zrobiła.... Staram się coś z pensji odłożyć. Ale nie mam dzieci. Koleżanki jak opowiadają o swoich dzieciach - to są finansowe czarne dziury. Na zmianę - szkolna wycieczka, coś tam do szkoły, dermatolog, okulista, stomatolog, antybiotyk, wymiana ciuchów bo wyrosły lub zniszczyły .... Żyją od pensji do pensji i za większą kwotę niż 2 tysie ledwo przędą. |
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sugerowałam tego, wręcz przeciwnie. U mnie np. jest tak, że formalnie jako 4-osobowa rodzina utrzymujemy się za 2 tys. zł… ale udaje się to głównie dlatego, że np. jedzenie mamy za darmo tak w 80%. Dostajemy po znajomości mięso, warzywa i owoce od rodziny albo z działki. Myślę, że większość osób, co się wymądrzają o tym, jak to można za grosze przeżyć, po prostu nie przyznaje się i nie wlicza do tych kwot niezbędnych do utrzymania, które podaje, dodatkowej kasy z dodatkowych prac czy dobra materialne uzyskane na boku, bez których ciężko byłoby im miesiąc w miesiąc utrzymywać się za podaną przez siebie kwotę…
|
|
|
|
#146 |
|
Kociara
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;51709492]Pieluchy, jakieś środki higieniczne, mleko jeśli ktoś nie karmi piersią, podstawy typu wózek, ubranka - a nie każdym ma w rodzinie albo wśród znajomych darczyńców po własnych dzieciach.[/QUOTE]No właśnie o tym próbowałam napisać
![]() Jak się ma znajomości i wsparcie rodziny, to naprawdę można imponująco obciąć swoje wydatki i formalnie utrzymywać się za niewielkie kwoty… no ale nie każdy takie wsparcie ma, więc gadanie, że "każdy może" za groszowy hajs się utrzymywać, jest zwykłym bullshitem. |
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Na najnowszej okładce Gościa Niedzielnego widnieją twarze trzech mężczyzn, którzy reprezentują środowisko Pro Life, redakcja zadaje pytanie: 'Co daje im siłę?'... No dawno tak nie śmiechłam. IM? No tak, przecież oni będą 9 miesięcy w ciąży, oni muszą zmagać się z presją społeczną dotyczącą parcia na macierzyństwo, to oni przecież są w większości narażeni na gwałt i rodzenie dzieci po takich tragediach. Jak zwykle mężczyźni będą opowiadać o rodzeniu dzieci...
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Kociara
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

.
Po co zmieniać głupi system i zarządzanie nim? Niech każde pokolenie będzie coraz liczniejsze!
a mogą być Międzyzdroje?