![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staramy się o drugie dziecko
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
misiula ja to bym chciała żeby mój wyjechał tak na kilka dni
![]() ![]()
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na spacerach na razie grzecznie siedzi w wózku, ale jak już zacznie tak sam chodzić, to pewnie zaczną się akcje.. Najgorzej jest przy przebieraniu i przewijaniu, jakaś kosmiczna energia na niego spływa i akurat jak chcę mu zmienić pieluszkę jak stoi czy leży, to on musi siedzieć albo wyrywa się na wszystkie strony, zwiewa mi ![]() A z dwoma to dopiero musi być wesoło ![]() Objedliśmy się truskawkami, bo mieliśmy 2 tygodniową przerwę, bo byliśmy na wakacjach, a Franek to truskawkowy potwór, uwielbia je ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Mój synek też byl nerwuskiem. To mija i trzeba uzbroić sie w cierpliwość. My od lipca zaczynamy porządne starania o dzidzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Witam, ale tu cisza... Widzę że nasze dzieciaczki z charakterami podobne do siebie są. Mój Filip też jak mu coś nie wyjdzie to zaraz nerwy pokazuje, oby z wiekiem przeszło
![]() ![]()
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Hej! Ja nie pisze, bo srednio mam czas, tylko w drodze z/do pracy, na szczescie jutro wolne
![]() Marylinka, rozumiem, ze szanse na bobasa sa spore? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj teściowa była więc nie bardzo mogłam pisać. Ale już jestem
![]() Marylinka, no pasowało by żeby w końcu któraś zaciążyła ![]() Ja puki co jestem parę dni po owulacji jeszcze z dwa tyg i już będę wiedzieć czy się udało czy nie, ale jakoś nie liczę na ten cykl ![]()
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Marylinka- to kciuki, żeby okres nie przyszedł 😊 ja w tym tygodniu robię badanie tsh i do gina się wybieram. Zobaczymy czy coś się ruszyło... Eh tak bym chciała juz mieć to wszystko poukładane 😊 chociaż i tak jestem dużo spokojniejsza niż jak się staraliśmy o Franka, no ale 11 cykli to trwało, mam nadzieję, że teraz pójdzie szybciej..
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Napisz coś więcej o Was no i o staraniach o dzidziusia ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Marylinka trzymam kciuki! A ewentualnie kiedy testujesz?
Anteria za ciebie tez trzymam kciuki żeby dzidziuś ulokował się i ładnie zadomowił u ciebie ![]() Inezz mam nadzieje, ze poukładasz sobie wszystko pięknie i wyniki bedą ok ![]() Sonia ![]() ![]() Dziewczyny czy spotkaliście się kiedyś z czymś takim jak błogosławieństwo rodziców na mszy ślubnej a nie w domu? Wieeem, ze odbiegam od tematów dIeciowych, ale kurna ten ślub mnie wykonczy chyba ![]()
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Czesc Soniu
![]() ![]() Marylinka, ehhh ja przed 1 ciaza co miesiac mialam wszystkie objawy ciazy ![]() Wasze dzieci sa mniejsze od mojego synka, ale ciekawa jestem, czy dopytuja, kiedy beda mieli rodzenstwo? Bo moj Kacper ma juz wszystko wymyslone ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie 😊
Hej Sonia 😊 Stefan-ja z takim błogosławieństwem w kościele się nie spotkałam, my mieliśmy u mnie w domu, ale może to zależy od kościoła albo od dogadania się? Misiula- ale fajnie, że Twój Kacper tak dopytuje 😊 mój roczniak to wiadomo, ze takich spraw jeszcze nie ogarnia, ale czasem się zastanawiam jak to będzie przy drugim, bo Franek to pupilek całej rodziny- najmłodszy😊
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Marylinka pociesze Cie tym
ze u mnie objawy ciazy zaczely się tydzien po owulacji i to byly bolące cale piersi i lekko ciemniejsze otoczki brodawek i wlasnie ciągle parcie na siusiu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Ja miałam wszystkie objawy ciąży po 2 tyg od owulacji, jak to sobie przypomnę.... pracowałam wtedy jeszcze w salonie fryzjerskim i pamiętam jak w trakcie obcinania pewnego Pana biegałam co chwile do toalety wymiotywać...oj to były czasy
![]() ![]() marylinka24 trzymam kciuki!!! ![]() Edytowane przez soniaaa987 Czas edycji: 2015-07-01 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Szanse są, całkiem spore ale boję się że nie wyjdzie. Jeszcze mnie lewy jajnik zaczął kłuć i ciągle chodzę siusiu jak bym miała niewiadomo jaki pęcherz pełny chociaż dopiero co w ubikacji byłam. Niewiem co mam myśleć o tym. Zapalenie to to raczej nie jest bo kiedyś miałam z tym problemy i wiem co to za ból[COLOR="Silver"] Mam te same objawy, plus ostatnio ból głowy ![]() A może akurat się uda, chociażby dlatego że specjalnie na niego nie liczysz ![]() ![]() No chyba się trochę nakręcam, chociaż bardzo nie chciałam mam 21 dc i puki co jestem w piątym dniu wyższych temperatur więc jeszcze czas na objawy ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha skąd ja to znam 😃 mój też w taki sposób czuwa 😊
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Moja Zośka na szczęście nie ma (jak na razie) problemów z zasypianiem, zbliża się godzina drzemki odprowadzam ja do łóżeczka, dajemy sobie buziaka i zostawiam ja sama
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety tobie nie pomogę, bo mój właściwie od szóstego miesiąca życia nie je w nocy i noce przesypia ![]()
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Moja w dzień też ładnie śpi, ma jedną 2godzinna drzemkę.. tylko te noce.. no ale mam nadzieje ze jakoś się w przyszłości zintegruje z rodzeństwem i będę wstawać do obu dzieci za jednym razem :P no chyba ze cudem zacznie przesypiać cale noce, póki co to jest to moje marzenie
![]() ![]() Dziewczyny czy wy jakoś specjalnie przygotowujecie dzieciaczki na młodsze rodzeństwo? Ja zaczęłam na razie od tego ze próbuje oduczyć noszenia na rękach, każę Zosi samej wchodzić i schodzić po schodach itp. Oczywiście pod moja asekuracja. Edytowane przez soniaaa987 Czas edycji: 2015-07-01 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | ||
Raczkowanie
|
Hej! Wreszcie mam chwilke, strasznie zabiegany dzien dzis mam. Teraz czas na kawke z wizazem
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Mój jeszcze nie rozumie, ma rok i robi chyba na przekór żeby rodzeństwa nie mieć ![]() ![]() haha moj w tym wieku tez tak dawal czadu, ze absolutnie temat drugiego dziecka byl tematem tabu ![]() Cytat:
Jak byl maly tez go oszukiwalam zmniejszajac ilosc mleka w stosunku do wody, to w koncu przestal jesc, ale wstawal dalej ![]() Ale u nas piekna pogoda ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
ja nie przygotowuje Hanię nijak. Jeszcze słabo kumata. Do cieci bardzo lgnie, na placu zabaw za wszystkimi gania, ale ostatnio jak byliśmy u znajomych, którzy maja półroczna Igę, wzięłam maleństwo na ręce, a Hanna w histerie. Ciągnie za nogawki, piszczy, szczypie, ciągnie za włosy (siebie
![]() Hania ładnie śpi w dzień, zasypia sama po odłożeniu do łóżeczka i śpi zazwyczaj 2-3h. Ale na noc to jest masakra. Muszę stać nad łóżeczkiem 1,5 h i śpiewać. A spróbuj matka wyjsć, to pisk taki, ze czasem sąsiedzi pytają czy przypadkiem ńie zmuszam swojego dziecka do siadania na nocnik ![]() Misiula zazdroszczę zoo ![]()
![]() |
#144 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() Zazdroszczę dziewczynom którym dzieciaczki same potrafią usnąć. Ja niestety syna mojego muszę ululać do spania razem z mleczkiem. Ma swój leżaczek i tak go dyndam dopóki nie zaśnie. W nocy jeszcze budzi się na mleko, raz albo dwa. Też bym chciała porządnie przespać parę nocy, ale w najbliższym czasie chyba nie będzie mi to dane. Na razie nie przygotowuję go specjalnie na rodzeństwo. Będę się martwić jak nam się uda ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Mój jeszcze nie rozumie, ma rok i robi chyba na przekór żeby rodzeństwa nie mieć ![]() ![]() Filip też późno chodzi spać bo ok 22 dopiero. Jak był mniejszy to już o 20 spał ![]()
07.12.2012 Filip ![]() Edytowane przez marylinka24 Czas edycji: 2015-07-01 o 21:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze w dodatku chyba przeciążyłam sobie nadgarstek, strasznie mnie boli, po dłuższym lulaniu Radka to było normalne ale wczoraj chciałam mu zmienić pozycję a on oczywiście zaczął się wyginać i wiercić i aż mi takie prądy od nadgarstka do końcówek palców przeszły, teraz mnie boli cały czas ![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Anteria ja do niedawna tez musiałam lulac. Ale od miesiąca przedstawiłyby się na łóżeczko, bo kurde ona nie wazy już 3 kg i tez ręce i kręgosłup wysiadają
![]() Jak była mniejsza, odkładałam do łóżeczka, wychodziłam z pokoju i jeszcze drzwi za sobą musiałam zamknąć, bo inaczej nie było spania. Już pomijając to, ze godzina 19.30 i dziecko spało. Ja sobie tłumacze, ze może teraz jest starsza, więcej rozumie i bardziej potrzebuje mojej bliskości. To w końcu małe dzieci jeszcze są ![]() ![]() ![]()
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
a ja się muszę pochwalić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Mój to, żeby zasnąć w łóżeczku musi być bardzo zmęczony albo dostać mleko. Kiedyś zasypiał noszony - lulany, śpiewałam mu itp., teraz jak go wezmę na ręce, to wyrywa się do zabawek. Także czekam na stan totalnego zmęczenia, a jak widzę, że nie zaśnie to czytamy książeczki albo bawi się po prostu, bo inaczej stoi w łóżeczku, krzyczy i domaga się wyjęcia go
![]() Sonia - gratuluję nauki tej trudnej sztuki ![]()
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Z moim synem tez tak bylo ze musiałam go lulać albo leżeć z nim aż nie zaśnie. Któregoś dnia powiedziałam ze mam dość i kladlam go spac przytulając i dając buzi po czym wychodziłam z pokoju i zostawialam dzwi otwarte. Bardzo mocno plaka. Odczekiwalam kilka minut do przychodzilam kladlam go spowrotem dawalam buzi i tak w kolko aż nie zasnął. Tak bylo przez tydzień do dwóch i potem zasypiam sam. Nieraz wymysla ze chce siku i idzie do łazienki ale potem klade go znowu spac i lezy aż nie zasne. Wystarczy byc konsekwentnym i nie odpuszczać bo dziecko to wykorzystuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Groszek ja niedałbym rady w ten sposób...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.