![]() |
#121 |
PeeeMaa!
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa
Tak sądzisz? Mi więcej nie potrzeba w sumie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie. U mnie bylo nas wlasnie 6 i bylo super, same najblizsze mi przyjaciolki i kumpele
![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ja nie chciałabym więcej, niż 5-6. Zazwyczaj jest to zgrana ekipa, dużo łatwiej się w czymkolwiek ze sobą dogadać, zawsze jak jest więcej osób to ciężko wszystko zgrać.
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny moja suknia szuka nowej właścicielki
![]()
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja już po, było genialnie, tak jak sobie wymarzyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Na Kazimierzu jest jedna taka fantastyczna knajpka właśnie w takim stylu, ale za nic nie pamiętam jak się nazywa, bo wchodzę do niej po prostu odruchowo. Jest na uliczce odchodzącej od pl. Nowego w stronę ul. Bożego Ciała
![]()
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cornflower_girl - dzięki wielkie! Chodziłam tam na studiach bardzo często, a kompletnie zapomniałam o tej (a właściwie tych) miejscach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
weronika9999,
a to chodzi Ci o taki styl? Takie lata 50. amerykańskie? http://www.slubnesos.pl/artykul/retro-slub,72 Mnie z retro kojarzy się Oldsmobil na ul. sw. Tomasza, ale to chyba retro w lata 30. bardziej... A jeszcze fajny może być klub Kombinator w Nowej Hucie przy Łaźni Nowej: https://hiphuta.wordpress.com/2015/0...pszy-bar-w-nh/ Taka polska wersja lat 50., ale sesja może fajnie wypaść ![]() Możecie też iśc do jakiegoś Cupcake Corner i porobić fotki z babeczkami/muffinkami i np. butelką coli ![]() Można też przejść się do food trucków na Kazimierz, do zaułka św. Wawrzyńca, te budki na kółkach też są wdzięcznym tematem na sesje, np. Big Red Restaurant, ten wielki czerwony autobus ![]() Edytowane przez SalviaMal Czas edycji: 2015-08-05 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Amerykańskie retro generalnie
![]() ![]() ![]() Dzięki wielkie za propozycje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
megi314 super z ma-me, mi odpisali, że mają zajęty nasz termin, ale z ciekawości dopytałam o ceny i też raczej powyżej naszego budżetu. Ale właśnie oni polecili tę resztę, Fabrykę, LM Foto, Łukasza Ostrowskiego itp., bo to grupa przyjaciół. A jeśli mogę spytać - Wy bierzecie 1 czy 2 fotografów?
chudziaszek11 ojej strasznie mi przykro, ale podpisuję się pod słowami dziewczyn. Filmik też dodaje otuchy. Trzymam kciuki! Ja właśnie w sobotę byłam na panieńskim koleżanki, a wesele po 3 tygodniach, krzywdy nie było żadnej na szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() weronika9999 gratulacje ![]() ![]() W ogóle ile to jest dużo a ile normalnie za zaproszenia? Bo np. te mi się bardzo podobają: http://www.stylowo.com/zaproszenia-slubne/retro-chic/ groszki ![]() Edytowane przez Anijka Czas edycji: 2015-08-05 o 11:02 Powód: zły link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Wesele super, bardzo udane
![]() ![]() ![]() ![]() A zdjęcia nam robi ten pan: http://radziszewski.eu/ Za fotografa płacimy 3k, dla mnie cena optymalna. Ceny powyżej 5-6k są dla mnie z kosmosu, choć wiem, że za tym najczęściej idzie też jakość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
LM Foto może mieć podobne ceny, co Fabryka Kreatywna. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() Co do tych fotografów z wyższej półki cenowej - niestety nie zawsze idzie jakość, słyszałam niestety o fuszerkach tych droższych wykonawców. Czasami też zdjęcia zwyczajnie nie są tyle warte (fotograf za 3k zrobiłby lepszy reportaż). Oczywiście nie wszyscy, dlatego warto weryfikować wykonawcę i nie ufać "jakości".
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo
![]() Co do fotografów, to na pewno masz trochę racji - tak jest zresztą ze wszystkimi drogimi rzeczami: kosmetykami, ciuchami itp. Aczkolwiek wszystkie najpiękniejsze zdjęcia ślubne, jakie widziałam, wyszły z pod obiektywów właśnie ceniących się fotografów. Sami zastanawialiśmy się chwilę nad panem, który kasował ok. 5,5 tys. (bez pleneru), ale zdrowy rozsądek wygrał - poza tym oboje z mężem należymy do nieuprzywilejowanej grupy osób baaardzo niefotogenicznych, więc stwierdziłam, że wolę wyjść źle na zdjęciach za 3k niż 6 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Kochane pomóżcie. Szukam lokalu na wesele na 2017 rok.
Już nie mam siły ![]() Zielone Wzgórze sprawdziłam, ale nie ma już wolnych terminów ![]() Babie lato tak samo ![]() Kochane może polecicie jakiś lokal na 120 osób, Kraków i okolice. Chodzi nam o to żeby lokal był ładny i jedzenie smaczne. Myślałam o hotelu Junior ale mają różne opinie i już sama nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zaproszeń - to oczywiście wiem, ze te wszystkie czynniki mają wpływ ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
anijka Nie widzę zdjęcia ![]()
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-08-05 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
My co prawda koniec końców mieliśmy wesele poza Krakowem, ale wcześniej rozważaliśmy m.in. Dwór Sieraków pod Krakowem (w Dobczycach). Byłam tam raz jako gość na weselu i raz jako gość hotelowy - okolica piękna, jedzenie przepyszne. Niestety ceny też mają piękne, dlatego odrzuciliśmy to, poza tym i tak zdecydowaliśmy się na organizację wesela w mojej rodzinnej miejscowości.
Dużo pozytywnych opinii słyszałam też o Folwarku Zalesie - niestety nie byłam tam na weselu, ale dwie znajome organizowa,ły tam swoje przyjęcia i podobno wszystko było OK, a cenowo też nienajgorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Jesteście cudowne
![]() W Basinówce jeszcze są terminy ![]() ![]() Hotel Lenart - na ich stronie internetowej całkiem fajna oferta - także muszę jeszcze zadzwonić ![]() Folwark Zalesie - raczej odpada, dużo dodatkowych kosztów, opłata korkowa, zaiks, opłata za inne świece i serwetki, pokrowce na krzesła ![]() A robiła któraś swoje wesele w hotelu Junior? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Wrzuciłam linka do strony
![]() Cytat:
![]() ![]() A w ofercie Folwarku też mnie te dodatkowe opłaty trochę rozłożył, a koniec końców i tak olaliśmy, bo chcieliśmy coś bardziej w okolicach północy Krakowa ![]() Edytowane przez Anijka Czas edycji: 2015-08-05 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tutaj jest też projekt - więc może on podnosi cenę. Uderz może do kogoś, kto zajmuje się scrapbookingiem / zaproszeniami - projekt nie jest skomplikowany, a możesz mieć coś inspirowanego w niższej cenie.
![]() |
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie rozumiem fenomentu Zielonego Wzgórza, kompletnie mnie nie chwyciło to miejsce ( a byliśmy zobaczyć), a jest masakrycznie oblegane ![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Bylam na weselu w Junior 2 i wszystko bylo w porzadku, sala ladna jasna. Do hotelu Junior ide za 2 tyg na wesele wiec moge pozniej napisac jak bylo
![]() Nasze wesele mielismy w Dolinie Cedronu w Lenczach i bylismy bardzo zadowoleni, pogoda byla piekna wiec widoki super, jedzenie pyszne. ale nie jest to typowa sala weselna i nie kazdy chce wesele w takim klimacie.
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z jedzeniem - mają własne, czy wybiera się dostawcę cateringu?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W DC rekomenduja 2 cateringi - restauracji Etnika lub catering w ktorym gotuja panie z miejscowego KGW, my wybralismy ten drugi, bo potrawy bardziej pasowaly do miejsca, poza tym byly przepyszne, duzo gosci chwalilo. Mozna tez wynajac sam spichlerz i wziac sobie dowolny catering, tylko ze wtedy jest wysoka oplata za wynajem.
![]() |
![]() |
#149 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My bierzemy 2 fotografów ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Ja polecam 4 pory roku w Alwernii ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Veornique, moja firma robi tam animacje dla dzieci podczas wesel chrzcin itp i rzeczywiście miejsce bardzo fajne. Nawet żałuje trochę ze nie wiedziałam wcześniej o jego istnieniu bo bardzo w moim klimacie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak dla nas warto bylo, nie chcielismy wesela w innym miejscu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.