![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Cz. III, Już się teraz nie staramy, bo maleństwo w brzuchu mamy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Moja przy kolkach piszczala krzyczala .nie bylo opcji wlozenia smoka nawet.sab pomogl i pomagajak go nie dswalam to dalej jazzy byly
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na pdwno na wzdecia czy tez dzieci bardziej rozplakane smoczek to wybawienie. U nas D.byl taki ale i tak nir mial smoczka bo wypluwal wiec radzilam sobie bez. B.to w sumie spokojny wiec chyba nie potrzsbuje jednak mu dawac. Sonius na szczescie bole brzuszka powinny Wam przejsc wkrotce bo juz niedlugo dobijecie do 4 mirs. Tylko pozniej pewnie zacznie sie zobkowanje...i w sumie ciezko wychwycic ten moment. Widze ze duzo mam ( w tym ja) ma problem by to wylapax. Ja sie polapalam tylko dlatrgo ze zrobilam test i przeztalam podawac bobotic a takze po uzyciu rurki windi nie szly gazy. To sie polapalam ze to juz nie brzuszek go budzi i jeczy a zeby. Wiec odstawilam medykamenty i coz...czekaz az zeby wyjda ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
U nas testem bylo czekaie poltora tygodnia na dab simplex z nieiec.mala tak sie zanosila paczem ze byly chwile bezdechu nawet.jak ja sie wtedy balam.a dwa dni podawania sabu dziecko zaczelo spac spokojnie w dzien.a teraz jak juz 4 dzien podajemy to w ogole lajcik.baczki ida tylko.mojej kolezanki syn robi sie.siny i tez ma bezdech az z kolek..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
No tylko wydaje mi się że jednak była to kolka bo uspokoił się na rękach na minutę i znów ryk. Średnio 3 razy w tyg i zawsze od ok. 19 do polnocy arie odstawial. Smok pomagal też na chwilke ale cóż jak spokoju było łącznie 15 minut a tak 5 h placzu
A smok bardziej wybawieniem na dzień marudy czyli poplacxe dla zasady Edytowane przez 201606011622 Czas edycji: 2015-07-18 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec sie wtedy polapalam ze mjmo ze sie wierci w nocy i jeczy to jednak juz nie wzddcia. Cytat:
U nas smok w ogole nie pomagal bo on possal dosliwnie max minute i wypluwal. No nie lubi i tyle. A ja akurat jestem taka ze jak narudzi ti w sumie z nim sie bawie i siedze i gadam i inne takie a smoka chcialam dawac tylko jak bedzie jakos plakal i nie da sie uspokoic. No ale nie wyszlo bo go nir chce. A teraz to juz bez sensu mu wciskax. Mam w domku no ale po co mam mu dawac. I tak pluje wiec na sile nie chce przyzwyczajac. Z D.porwdzilam sobie bez to z B.tez powinnam dac rade
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Na poczatku moja mama mowila nie nie kolki.moze po tygodniu zmienila zdanie jak juz powzly w ruch gorace przeprasowane pieluchy ciepla kapiel i na chwile doslownie pomagalo a pozniej dalsze wrzwski.ale i tak tego wrzaskulca kocham najmocniej na swiecie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Ale odpukac kolki się skonczyly nawet trochę mi zostało tego sab simplex
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
![]() u nas tez były kolki, ale to już na szczęście dawno za nami między innymi dlatego właśnie te pierwsze 4-5 miesięcy było dla mnie ciężkie teraz jest już łatwiej chociaż smoka nadal używamy, jednak nie przeraza mnie wizja wyeliminowania go pamiętam, że córka starsza sama porzuciła smoczek jak miała 1 rok i 5 miesięcy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
U nas smoczek bardzo niechetnie uzytkowany myslicie ze to moze sie zmienic?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
U nas tez to kolki na pewno a teraz dodatkowo skok.. ledwo zyjemy. Czekamy tez na kupke po zmianie mm. Podajemy debridat juz 3 dzien i czekamy na efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
U nas z kolei kolka ustąpiła na rzecz zębów. Teraz idą na raz górne jedynki i dwójki, i niestety biedaczek ciężko to przechodzi. Dodatkowo chorobsko go złapało i oprócz zębów bolało gardło i męczyła gorączka. Dziś już na szczęście gorączki brak, apetyt tez juz lepszy, wiec i gardło chyba lepiej. Tyle, ze zęby dalej idą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie wydaje ze jak sie uparcie podaje to dziecko w koncu zalapie...ale nie dam sobie reki uciac Cytat:
![]() No chyba ze nie beda to kolki to nie zadziala My na weselu bylismy dzis ale nie za dlugo
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas i u kolezanki dwbridat bardzo pomagal ale tylko pare dni.dwa podejscia robilysmy obydwie i kicha.sab simplex najlepszy.chociaz kolezanka mowila ze jej slabiej dziala.u nas jeszcze dziala. Sonia nam na kupki bardzo rumianek pomaga z hippa teraz w rosie go wyprzedaja nawet za 5zl z groszami.wiec pomimo ze jeszcze mialam opakowanie to wzielam jeszcze jedno Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
My byliśmy na weselu tydzień temu, ale u nas to było na wyjeździe i dzieciaki odpadły ok 21/22, a my bawiliśmy się do 3 chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do debiraru to nie wiem w sumie jK na dluzszA Mete ale to jest dosc mocny lek wiec na kolki powinjen dzialac i w sumie lekarze mowia ze jak nic nie pomaga to wlasnie debirat pomoze...ale wiecie kolki w sensie mocne i bolesne gazy w brzuszku. A nie kupki. Bo na kupki chyba niekonjecznie.
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Nie no ja mowie o kolkach.kupki swoja drog.a.u nas na trzeci dzien brania debridatu piski jak i bez niego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak kochana bo debridat ma za zadanie przywrocic/usprawnic funkcjonowanie ukl pokarmowego. Dziala po okolo tygodniu a boerze sie miesiac-do konca butli. Cytat:
Pokaz foto tej herbatki to kupie. Ale czekam az sam sie po nowym mleku zalatwi^^jak wyzej.. Bo jedlidmy zwykly bebilon i bylo ok ale zaczelo byc z kolkami gorzej,w dodatku ulewal mega .. jjak nigdy... a po comforcie przestal ulewac - to geste mleko ze skrobia ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Magi 😗 ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Aaa nie. Agnes nie kupie bo pewnie ma laktoze w skladzie a my unikamy bo maly ciezko trawi poki co. Zreszta jak duzo dzieci do 3 mca zycia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do hernatki nie.jestem pewna z laktoza.ale jest w saszetkach wydaje mi siebze nie ma cukru pod zadna postacia. .jak mi sie przypmnisz wysle.pozniej w mmsie.bo na forum cos nie moge.wstawiac zdjec Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ze chyba jest lepiej ogolem.. budzi sie o 4 ale na jedzenie.. Zobaczymy pozniej. Odstawilam po wieczornym karmieniu krople espumisan i zobacze czy sam pryka..bez bolu. Wazedzie na forum czytlam ze pomoglo po okolo tygodniu. Ny tez skok mamy twraz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Moja tez tydzien temu sie dziwnie zachowywala ale ja nie patrxe kiefy te soki powinny byc, sonia a espumisan ktory mialas 40 czy 100 i ile raxy dawalas.ja jak mialam setke i jej dalam mialam wrazenie ze po tym to w ogole gorzej niz bezniczego.z 1/3 butelki zuzylam i nie chcialam jej meczyc.
Kolki to chyba do max 4 mca dziewczyny? Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- Aleu nas nawet n8e dzwienie bo krzyczy bez powodu. Rzeczy i czymnosci ktore lubil to bee. tylko raczki i raczki inaczej wyje. Albo lezy lexy i wzdrygnie sie dam z siebie i placz taki ze sie zanosi. To skok. Naeet pampersa nie daje przebrac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Nam debridat pomogl na dwa tygodnie pozniej bylo tylko gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Ja widze ze nam lepiej rcxej po nowym mm i debridacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
No i u nas i u kol z tym debridatem kicha byla
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze najwiecej jest przecietnych sytuacji. Na pewno za chwilke u Was tez koniec. Generalnie ja jestem zdania ze jak piski i stekania beda tylko w nocy to spore prawdopod.ze juz na zeby przeszlo a poki w dzien, pod wieczor to moga byc kolki jeszczw..ale to taka moja spekulacja
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
No u nas zawsE piski od 19 sa.jak sa .na szczescie wczoraj jakos szybko przeszlo.juz jak bede wyxhodzic z donu nie zapomne kropelek bo jak daje regularnie to jest ok
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.