Palenie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: ...?
Palę 199 36,45%
Rzuciłam 126 23,08%
Popalam 150 27,47%
W trakcie rzucania 71 13,00%
Głosujący: 546. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-14, 12:37   #121
Aralia83
Raczkowanie

Dot.: Palenie

Słusznie chyba każdy Ci tu powie, że żałuje iż zaczynał. Nawet Ci (ja się tu zaliczam), którzy póki co nie chcą rzucać i czerpią z palenia dużą przyjemność.
Aralia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 12:47   #122
Janine
Rozeznanie

Palilam od 15-go roku zycia ok paczke dziennie ale w koncu rzucilam to paskudztwo i nie pale juz od 6-ciu lat

http://www.youtube.com/watch?v=9BfUZJ-0mmY
Janine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 13:34   #123
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aralia83 Pokaż wiadomość
Nie możliwe. Wydaje mi się że kilka miesięcy wystarczy. 5 lat to cała wieczność.
W kilka miesięcy to jedynie układ krążenia ulegnie wzmocnieniu, polepszy się kondycja fizyczna, poprawi się wydolność układu oddechowego, wzrośnie wydolność płuc, ustąpią kaszel, duszności, zmęczenie.
Nadal organizm będzie odczuwał dawną obecność nikotyny oraz innych trujących składników papierosa.
Dopiero po 5 latach wszystko wraca do całkowitej normy.

Cytat:
Napisane przez Rogusia_007 Pokaż wiadomość
Mi mówili o 3 miesiącach...
Np zajdziesz w ciąże przed tym jak rzuciłaś palenie to nie za bardzo jest sens RZUCANIA CAŁKOWITEGO tylko trzeba ograniczyć do np 2 dziennie.
Jeżeli rzucisz palenie będąc w ciąży to nie będzie to dobre dla dziecka, bo Twój organizm przeżywa szok.
Dokładnie. Wtedy należy ograniczać papierosy.
Stary 2008-04-14, 13:37   #124
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melinia Pokaż wiadomość
NIE paliłam,NIE palę i palić NIE będę
Też tak mawiałam przez całe moje 21 lata życia. W zeszłym roku w marcu po skończeniu 21 lat, zapaliłam pierwszego. Ostatniego zapaliłam jakieś trzy tygodnie temu i więcej już nie zapalę. Całe szczęście, nie czuję nałogu.

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.

Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.

sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 13:48   #125
Aralia83
Raczkowanie

Dziewczyny nie chce się kłócić, ale mam zupełnie inne informacje od zaufanego ginekologa. Palenie w ciąży jest zupełnie nie wskazane. Ale takie sprzeczne informacje to chyba nic dziwnego. Zależy gdzie kto usłyszał lub przeczytał.
Stary 2008-04-14, 14:28   #126
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aralia83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie chce się kłócić, ale mam zupełnie inne informacje od zaufanego ginekologa. Palenie w ciąży jest zupełnie nie wskazane. Ale takie sprzeczne informacje to chyba nic dziwnego. Zależy gdzie kto usłyszał lub przeczytał.
Też się nie chce kłócić, ale mój ginekolog podawał właśnie takie informacje, tak samo jak i inni ginekolodzy moich znajomych.

Po prostu gdy kobieta pali kilka papierosów dziennie (jest w ciąży) i nagle przestanie to jest to szok dla płodu. Może to brzmi absurdalnie, ale nie dostaje tych toksyn, które dostawał i stąd ten szok. Dlatego należy ograniczać palenie w czasie ciąży stopniowo.
Stary 2008-04-14, 14:37   #127
angel'ka
Raczkowanie

nie paliłam, nie palę i nie zamierzam palić

Walczę o siebie

49-50-51-52
angel'ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-14, 14:39   #128
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angel'ka Pokaż wiadomość
nie paliłam, nie palę i nie zamierzam palić
Ja również. Czemu nie ma takiej opcji w sondzie?
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza !"

00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 16:49   #129
Olga:P
Wtajemniczenie

Moim zdaniem palenie to największa głupota świata Raz spróbowałam i jakoś nie czuje, zeby było to dla mnie potrzebne. Nigdy już nie zapalę.

Olga:P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 16:53   #130
anecia0509
Wtajemniczenie

GG do anecia0509

Niestety palę;/ Rzucałam b. duzo razy... na marne nie mam motywacji i silnej woli... (aż mi sie palić zachciałoxD)

anecia0509 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 08:34   #131
Aralia83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olga:P Pokaż wiadomość
Moim zdaniem palenie to największa głupota świata Raz spróbowałam i jakoś nie czuje, zeby było to dla mnie potrzebne. Nigdy już nie zapalę.
Wierz mi są większe głupoty.
Ciesz się, że nie masz potrzeby palenia, ale nie oceniaj tych którzy ją mają tak źle.
Stary 2008-05-15, 13:15   #132
ricca166
Wtajemniczenie

Zaraz idę na ostatniego papierocha.Od niedawna mnie męczy bardzo uporczywy kaszel i jestem pewna że to od papierochów bo u lekarza byłam 3 razy i nic nie wyszło.Palę już dwa lata więc cos w tym może być..No to idę.Jejciu,żebym tylko dała radę.Trzymajcie kciuki co??
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 13:48   #133
yes
Zakorzenienie

pare miesięcy temu popalałam okazyjnie. (przez jakies 1-2 tygodnie). Nigdy nie paliłam nałogowo. Obecnie w ogólę nie biorę tego do ust
Stary 2008-05-15, 15:35   #134
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Rzuciłam palenie kiedy zaszłam w ciążę (od razu, bez żadnych zabaw w rzucanie stopniowo). Nie paliłam 2 lata i nie miałam takiej potrzeby- do czasu. Do palenia wróciłam ponad rok temu i nie zanosi się, żebym miała z tym skończyć. Zresztą szczerze mówiąc, póki nie ma zakazu palenia w miejscach publicznych, to nie widzę większego sensu w rzucaniu- i tak będę palić biernie, bo przebywam często w bardzo zadymionych miejscach, wszyscy moi znajomi palą itd. Natomiast w mieszkaniu palę tylko na balkonie i nigdy przy dziecku.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-23, 22:41   #135
genowefapigwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Janine Pokaż wiadomość
Palilam od 15-go roku zycia ok paczke dziennie ale w koncu rzucilam to paskudztwo i nie pale juz od 6-ciu lat
Gratulacje, mam nadzieję że kiedyś też będę mogła tak powiedzieć.

Cytat:
Napisane przez Nati02 Pokaż wiadomość
Po prostu gdy kobieta pali kilka papierosów dziennie (jest w ciąży) i nagle przestanie to jest to szok dla płodu. Może to brzmi absurdalnie, ale nie dostaje tych toksyn, które dostawał i stąd ten szok. Dlatego należy ograniczać palenie w czasie ciąży stopniowo.
Najlepiej byłoby planując dziecko rzucić kilka miesięcy wcześniej, brać witaminy i zacząć się zdrowo odżywiać a nie na ostatnią chwilę, no chyba że nie planowało się dziecka.

Cytat:
Napisane przez anecia0509 Pokaż wiadomość
Niestety palę;/ Rzucałam b. duzo razy... na marne nie mam motywacji i silnej woli... (aż mi sie palić zachciałoxD)
Ja zawsze myślałam, że mam silną wolę do czasu aż... zaczęłam rzucać palenie. Teraz wiem, że jak nie kupię jakiś tabletek to raczej nic z tego nie będzie, mam nadzieję że podziałają. Właśnie tak sobie myślę, że jak będę planować dzieco to to będzie taka motywacja, że już będę musiała rzucić, bo będę to robić z myślą o tej małej istotce, która jest zdana tylko na mnie.

Jeżeli ktoś pali, chce rzucić a nie może to to jest nałog. Każdy nałóg jest chorobą. Olga:P śmiałabyś się z chorej koleżanki?
genowefapigwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-24, 08:15   #136
jolla11
Rozeznanie

Kopciłam kiedyś i to całkiem sporo Miałam jednak takie momenty w życiu, że nie paliłam, ale nie trwały dłużej niż 8 m-cy. Od półtora roku nie palę zupełnie i jakoś się trzymam - jedynym minusem jest osiem kilogramów które przybrałam
jolla11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 20:58   #137
Beata33
Przyczajenie

Nie palę 18 dzień
Beata33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 22:13   #138
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Wypaliłam kilka fajek w życiu, ale na dzień dzisiejszy uciekam od nich jak najdalej.
Coś paskudnego. No.. może jako tako lubię sobie zapalić np. djarumy (na szczęscie mało kto je kupuje, a sama nie mam po co kupować całej paczki, wiec taka okazja zdarza się bardzo rzadko. )
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 22:30   #139
charlottenland
Raczkowanie

Hm hm...
A ja palę od 7 lat. Obecnie od 2 do 3 paczek papierosów dziennie. Nie jestem z tego dumna, ale też nie m mam z tym problemu. W przeciwieństwie do TŻta, który nigdy nie palił i od czterech lat błaga grozi nakazuje, żebym rzuciła. Ale mi z tym dobrze. I w najbliższym czasie nie mam zamiaru ani ochoty rzucać

Lew Tołstoj

charlottenland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 22:34   #140
slonko8918
Zakorzenienie

Ja paliłam prawie 5lat zaczęłam palić w II gimnazjum, żałuje ze zaczęłam, teraz popalam. Zamierzam w najbliższym czasie rzucić

Szyciolandia
slonko8918 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 22:36   #141
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

A czemu nie ma opcji 'nie palę'? Bo ja pod żadną odpowiedź się podpiąć nie mogę
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 22:40   #142
marta0055
Rozeznanie

paliłam, palę i palić będę
marta0055 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-03, 12:02   #143
Beata33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marta0055 Pokaż wiadomość
paliłam, palę i palić będę
Hm ...też byłam taka do czasu twarda...Paliłam 11 lat !!! ostatnio nawet 3 paczki dziennie pod wpływem stresu...aż 15 maja pogotowie mnie wywiozło do szpitala.Mam 32 lata nerwice i chore serce, przestałam już palić ,bo mam dla kogo żyćmąż i dwie córki
Beata33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-03, 14:08   #144
veronicas15
Zakorzenienie

Ja nie palę, nigdy nie spróbowałam i spróbować nie zamierzam. Jak dla mnie to świństwo i żal byłoby mi marnować pieniądze a przede wszystkim zdrowie...
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-02, 19:33   #145
karoleena
Rozeznanie

Odkpoie troche wątek.
Palilam od 15 roku zycia, w liceum, pod wplywem znajomych...poczatkowo niewiele,doszlam do paczki dziennie albo i ciut wiecej. Zaluje bardzo ze zaczelam, bo wczesniej bylam zacietym wrogiem papierosow. Po 9 latach...
Dzis podjelam decyzje o rzuceniu... RZUCILAM 3 godziny temu!
A tak szczerze to zaraz biegne po niquitin do ASDY, bo na samą mysl, ze nie zapale juz wiecej (bo przeciez wiekopomna chwila nadeszla) straszna mam ochote na papierosa...
Mam ogromna nadzieje ze to tylko syndrom pierwszych godzin, i ze jutro nie zaczne gryzc ludzi.
Ciezko mi bedzie nie palic do porannej kawy (zanim ruszy sie z kopyta pokonywac problemy dnia i zmagac ze swiatem),
Na przerwie w pracy( zawsze przerwa= fajka= relaks).

Z drugiej strony wierze, ze sie uda. Pierwszy raz podjęłam tą decyzje (i ostatni). Wczesniej stwierdzalam ze tak dlugo, jak palenie sprawia mi przyjemnosc- nie rzuce...
I przestalo(poniekąd):
*moj TŻ, z ktorym jestem kilka miesiecy, jest fanem zdrowego stylu zycia, nigdy nie palil, nie pije kawy itp. Widze, jak go odrzuca zapach papierosow, nie jest przyjemne, gdy po zapaleniu mnie nie przytula ani nie pocaluje poki tego zapachu nie zniweluje (a ja lubie miec go blisko siebie i czuc sie "chciana" przez TŻ)
* po drugie OGROMNE PIENIADZE jakie mozna zaoszczedzic (w UK to juz w ogole- 6 funtow paczka wiec po ok 3, 4 miesiacach odkladania pieniedzy wydanych na fajki bede miala 2 tygodniowe wakacje w cieplych krajach(i tak zamierzam zrobic- wzmacnianie pozytywne)
*ZDROWIE- to skandal zeby 24-latka, kiedys plywaczka, teraz lapala zadyszke po 20 minutach grania w kosza(dla wiekszego smiechu- gdy dwie osoby rzucaja do jednego kosza)..

Poza tym- okropny kaszel, smrod, mala wrazliwosc na zapach i smaki, zolte zeby, zolte paznokcie, wszedzie trzeba wychodzic palic w oznaczone miejsca(a jesli juz w UK, to najczesciej rowniez nalezy opanowac nielatwa sztuke odpalania i delektowania sie papierosem w strugach deszczu)

OK..wyspowiadalam sie Wam po krotce.. W ramach akcji "nowa, zdrowa ja"- ide pobiegac do parku, tyle, ile dam rade..jesli po sporcie bede miala ciagote do papierosa, to jeszcze sie szarpne na plasterki (i zapisze do lekarza po pomoc w rzucaniu, ponoc tu system pomcy maja rozbudowany, choc dokladnie sie jeszcze nie orientowalam)
Pozdrawiam i podziwiam wszystkie, ktore rozstaly sie juz z nalogiem! a pozostale tylko pozdrawiam Trzymajcie kciuki:papa:
karoleena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 16:54   #146
roxi:*
Wtajemniczenie

Wybrałam opcję rzuciłam, ale tak naprawdę to parę razy spróbowałam i na tym się skończyła moja przygoda z paleniem.
roxi:* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 17:31   #147
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roxi:* Pokaż wiadomość
Wybrałam opcję rzuciłam, ale tak naprawdę to parę razy spróbowałam i na tym się skończyła moja przygoda z paleniem.
a mnie zastanawia czym się kierują te osoby, które chcą spróbować palić... bo NIE WIERZĘ, żeby pierwszy (w życiu lub po przerwie między paroma papierosami w życiu) papieros komuś smakował.
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza !"

00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 18:40   #148
Martyna882
Raczkowanie

Hmm... nie palę, ale podpalałam sobie czasami Mam 16 lat, a podpalałam już chyba w wieku 12 lat. Nie regularnie. Np. w wakacje pare papierosów i tyle.Nie uzależniłam się. Tylko czasami lubię poprostu.

A w domu zabroniłam palić
Martyna882 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 19:08   #149
aaliyah
Zakorzenienie

Brak opcji "Nigdy nie palilam"
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 22:23   #150
SerenaVDW
Raczkowanie

GG do SerenaVDW

Pale od 6 lat prawie mniej wiecej pol paczki dziennie. Niczego w zyciu tak nie zaluje ze zaczelam palic, ale z drugiej strony jestem bardzo nerwowa i tylko papieros potrafi mnie odstresować

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości