Zdeterminowane na maxa! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-24, 22:30   #121
sysiajaw
Rozeznanie

Dot.: Zdeterminowane na maxa!

Właśnie smakuję herbatę zieloną z ananasem właśnie z biedronki i muszę przyznać że jest smaczna

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
170cm wzrostu, 66,6kg.

mam ogromny problem z aktywnością fizyczną. parę razy próbowałam, dawałam radę na jakiś czas :/
A hula hop? Świetnie działa na brzuch i boczki ja czasem włączam film i zapominam że kręce i tak mija czasem nawet 30min
sysiajaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-24, 23:23   #122
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysiajaw Pokaż wiadomość

A hula hop? Świetnie działa na brzuch i boczki ja czasem włączam film i zapominam że kręce i tak mija czasem nawet 30min
no właśnie próbowałam i dupa! chyba moje jest za małe :/ albo ja w drodze ewolucji zapomniałam, jak się tym kręci na dobre, bo jako dziecko to szalałam moje się na mnie nie chce kręcić - nie mam pojęcia, dlaczego
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-24, 23:49   #123
AnotherHero
Raczkowanie

dzisiaj zrobione Mel B i 8 minute buns
Stary 2015-07-25, 08:04   #124
sysiajaw
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie próbowałam i dupa! chyba moje jest za małe :/ albo ja w drodze ewolucji zapomniałam, jak się tym kręci na dobre, bo jako dziecko to szalałam moje się na mnie nie chce kręcić - nie mam pojęcia, dlaczego
A masz takie ciężkie czy zabawkowe?

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ----------

Cytat:
Napisane przez AnotherHero Pokaż wiadomość
dzisiaj zrobione Mel B i 8 minute buns
Super ja mam dzisiaj odpoczynek a jutro wieczór panieński męża brata przyszłej żony, ale idziemy potańczyć więc mam nadzieję że za dużo nie zjem

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Dzisiaj znaczy się mam wieczór panieński
Stary 2015-07-25, 10:03   #125
piankai
Rozeznanie

Cytat:
Powiem tak co do hula hop ni wolno sie poddawac ,jako dziecko krecilam a kiedy zakupilam 2 lata temu takie zwykle lastikowe nie umialam,ale postanowilam ,ze naucze sie i koniec kropka ! 45 minut stalam i probowalam caly czas podnosilam wygladalo to bardziej jak sklony nie krecenie ,ale wprawilam sie tez mialam takie male nalalam tam troche wody i bylo nieco latwiej
pozniej zakupilam takie duze z wypustkami na tym sie latwiej kreci bo jest ciezsze ale pozniej mialam straszne siniaki ,dlatego polecam stopniowo dodawac minut ..
Stary 2015-07-25, 10:15   #126
sysiajaw
Rozeznanie

Dlatego ja kupiłam sportowe, bez wypustek, tylko ciężkie 0,5kg, moje początki też wyglądały tak że więcej się schylalam niż kręciłam )
Stary 2015-07-25, 15:48   #127
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
A masz takie ciężkie czy zabawkowe?
Cytat:
Napisane przez piankai Pokaż wiadomość
Powiem tak co do hula hop ni wolno sie poddawac ,jako dziecko krecilam a kiedy zakupilam 2 lata temu takie zwykle lastikowe nie umialam,ale postanowilam ,ze naucze sie i koniec kropka ! 45 minut stalam i probowalam caly czas podnosilam wygladalo to bardziej jak sklony nie krecenie ,ale wprawilam sie tez mialam takie male nalalam tam troche wody i bylo nieco latwiej
pozniej zakupilam takie duze z wypustkami na tym sie latwiej kreci bo jest ciezsze ale pozniej mialam straszne siniaki ,dlatego polecam stopniowo dodawac minut ..
Cytat:
Dlatego ja kupiłam sportowe, bez wypustek, tylko ciężkie 0,5kg, moje początki też wyglądały tak że więcej się schylalam niż kręciłam )
dziewczyny, dodajecie mi wiary w siebie wielkie dzięki

mam takie dziecięce, zabawkowe, kupione w tesco za 3 funty. i ni cholera nie chce mi się na talii kręcić na początku próbowałam, ale się poddałam, zniechęcona, że nawet tego nie umiem czyli mówicie, że jak jest cięższe, to jest łatwiej? może spróbuję je jakoś dociążyć...
Stary 2015-07-25, 18:25   #128
piankai
Rozeznanie

Jak tam Wasz jadlospis dzisiaj ? u mnie:
sniad 2 kanapki z chlebkiem zytnim
pozniej skusilam sie - Sernik !
obiad rosol
podwieczorek omlet
a na kolacje nie mam jeszcze pomyslu
Stary 2015-07-25, 19:11   #129
AnotherHero
Raczkowanie

Ja dzisiaj poszalałam konkretnie z ćwiczeniami Miałam ochotę się totalnie wymęczyć także, dziś zrobiłam:
- sobotnia Mel B, czyli 40 minut
- Mel B trening ramion
- 8 minute abs
- 8 minute legs
- 8 minute buns
- tiffany boczki
- parę minut rozciągania
Razem wyszło 1,5 godziny A nawet jakoś specjalnie nie padam na twarz Mam nadzieję, że zakwasów wielkich nie będzie, bo jutro jadę na wycieczkę w góry

Cytat:
Jak tam Wasz jadlospis dzisiaj ? u mnie:
sniad 2 kanapki z chlebkiem zytnim
pozniej skusilam sie - Sernik !
obiad rosol
podwieczorek omlet
a na kolacje nie mam jeszcze pomyslu
Wydaję mi się, że za mało jesz. Spróbuj policzyć mniej więcej kalorie chociaż z jednego dnia. Według mnie sam rosół to dość kiepski obiad Ja specem od diety nie jestem, więc tylko sugeruję A jak się je za mało, to metabolizm zwalnia, organizm zaczyna robić zapasy, i jest odwrotny efekt od zamierzonego
U mnie dzisiaj:
- owsianka (płatki owsiane, otręby żytnie, siemię lniane, len mielony, mleko, gorzkie kakao i miód)
- 2 kromki chleba żytniego z szynką, sałatą i pomidorem
- kwaśne papierówki prosto z ogródka
- kasza, kurczak i warzywa
- na kolację chyba będzie omlet z twarożkiem
Stary 2015-07-25, 21:42   #130
piankai
Rozeznanie

Cytat:
Ja dzisiaj poszalałam konkretnie z ćwiczeniami Miałam ochotę się totalnie wymęczyć także, dziś zrobiłam:
- sobotnia Mel B, czyli 40 minut
- Mel B trening ramion
- 8 minute abs
- 8 minute legs
- 8 minute buns
- tiffany boczki
- parę minut rozciągania
Razem wyszło 1,5 godziny A nawet jakoś specjalnie nie padam na twarz Mam nadzieję, że zakwasów wielkich nie będzie, bo jutro jadę na wycieczkę w góry

Wydaję mi się, że za mało jesz. Spróbuj policzyć mniej więcej kalorie chociaż z jednego dnia. Według mnie sam rosół to dość kiepski obiad Ja specem od diety nie jestem, więc tylko sugeruję A jak się je za mało, to metabolizm zwalnia, organizm zaczyna robić zapasy, i jest odwrotny efekt od zamierzonego
U mnie dzisiaj:
- owsianka (płatki owsiane, otręby żytnie, siemię lniane, len mielony, mleko, gorzkie kakao i miód)
- 2 kromki chleba żytniego z szynką, sałatą i pomidorem
- kwaśne papierówki prosto z ogródka
- kasza, kurczak i warzywa
- na kolację chyba będzie omlet z twarożkiem
Nie wydaje mi sie,ze malo jedynie dzisiaj nie mialam drugiego sniadania za to,ze skusilam sie na sernik a kawalek sernika ma 300 kcal wiec to przez to .Co do obiadu to ja nigdy 2 dan nie jadlam wiec teraz tez nie zamierzam a jem to co po prostu na obiad ,nie chce z niczego rezygnowac wiec od czasu do czasu jakas zupa nie jest zla
Na kolacje zjadlam salatke .Poza tym odkad jestem na tej diecie 5 posilkow codziennie chodze do kibelka ,a zawsze mialam z tym problem wiec mysle,ze jest dobrze
Stary 2015-07-26, 18:37   #131
AnotherHero
Raczkowanie

halo dziewczyny, jesteście tam? meldować się :P ja z powodu całodniowej wycieczki z dietą trochę dziwnie:
- owsianka z suszonymi morelami
- pół bułki z serem
- kromka chleba, 2 jajka, kiełbaska, pomidor
W domu zjem coś lepszego :P po wczorajszych ćwiczeniach i dzisiejszym łażeniu czuję całe uda i pośladki, także dzisiaj zrobię sobie wieczorem tylko ćwiczenia na brzuch i ramiona
Stary 2015-07-26, 19:51   #132
piankai
Rozeznanie

Cytat:
halo dziewczyny, jesteście tam? meldować się :P ja z powodu całodniowej wycieczki z dietą trochę dziwnie:
- owsianka z suszonymi morelami
- pół bułki z serem
- kromka chleba, 2 jajka, kiełbaska, pomidor
W domu zjem coś lepszego :P po wczorajszych ćwiczeniach i dzisiejszym łażeniu czuję całe uda i pośladki, także dzisiaj zrobię sobie wieczorem tylko ćwiczenia na brzuch i ramiona
u mnie tak
sniad kanapki z zoltym serem
2 sniad nektarynki
obiad ziemniaki ,kapusta i miesko zpieczarkami
podwieczorek jogurt naturalny ze slonecznikiem
kolacja kanapki
Bylam na grillu ale nie zjadlam nic
Stary 2015-07-26, 19:56   #133
AnotherHero
Raczkowanie

ja ostatnio jadłam grillowany filet z kurczaka i grillowane warrzywa
Stary 2015-07-27, 07:18   #134
myboyismine
Zakorzenienie

Hejj u mnie wczoraj jedzonko troche inne niz w tygodniu:
-omlet z bialek, platkow owsianych i lyzeczka dzemu porzeczkowego
-ryz z truskawkami, bananem i jagodami (owoce zmikoswane ze smietanka )
- makaron pelnoziaranisty ze szpinkiem i tofu
-placki z soczewicy
I gdzies pomiedzy polowa reddsa

Dzisiaj dalej dietka, a nacwadze -0.9kg
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-27, 10:08   #135
AnotherHero
Raczkowanie

To ja robię raport po 2 tygodniach wyzwania z Mel B:
- ok. 1,2kg w dół, nie jest to jakiś spektakularny wynik, ale jestem zadowolona
- największe efekty widać na brzuchu, zwiększyło się wcięcie w talii, zmniejszyły boczki, brzuch zrobił się mniej wystający cieszy mnie to bo brzuch (a szczególnie boczki) są u mnie największym problemem
- cellulit z przodu i boku ud zniknął całkowicie!! muszę tam bardzo ścisnąć skórę, żeby było cokolwiek widać. A jeszcze około miesiąc temu był trochę widoczny nawet jak stałam, a przy siedzeniu było wyraźnie widać. Cellulit mam nadal na pupie i tylnej stronie ud.
- pupa się nie zmniejszyła w ogóle, ale zmieniła trochę kształt, pośladki stały się jakby bardziej pełne (ale to dobry efekt)

Ogólnie to jak pomyślę, że to tylko 2 tygodnie, to efekty są bardzo zadowalające jak dla mnie
Stary 2015-07-27, 11:07   #136
myboyismine
Zakorzenienie

muszę się poprawić, jednak -1,3 kg mniej
Stary 2015-07-27, 15:39   #137
piankai
Rozeznanie

Cytat:
To ja robię raport po 2 tygodniach wyzwania z Mel B:
- ok. 1,2kg w dół, nie jest to jakiś spektakularny wynik, ale jestem zadowolona
- największe efekty widać na brzuchu, zwiększyło się wcięcie w talii, zmniejszyły boczki, brzuch zrobił się mniej wystający cieszy mnie to bo brzuch (a szczególnie boczki) są u mnie największym problemem
- cellulit z przodu i boku ud zniknął całkowicie!! muszę tam bardzo ścisnąć skórę, żeby było cokolwiek widać. A jeszcze około miesiąc temu był trochę widoczny nawet jak stałam, a przy siedzeniu było wyraźnie widać. Cellulit mam nadal na pupie i tylnej stronie ud.
- pupa się nie zmniejszyła w ogóle, ale zmieniła trochę kształt, pośladki stały się jakby bardziej pełne (ale to dobry efekt)

Ogólnie to jak pomyślę, że to tylko 2 tygodnie, to efekty są bardzo zadowalające jak dla mnie

co to za wyzwanie z mel B ? cwiczysz wszystkie jej cwiczenia czy jak ? j

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
muszę się poprawić, jednak -1,3 kg mniej
ladnie ja mam wazenie za dwa dni
Stary 2015-07-27, 15:44   #138
kahoko hino
Zakorzenienie

dobra, dziewczyny, oficjalnie macie moc

jak tak Was czytam, to mi się robi lżej na duchu, że ja też mogę i wcale nie jestem ostatnią ofermą i na pewno mi się uda

dziś mam dzień wielu nowych rzeczy, szukam obecnie nowej pracy i staram się myśleć pozytywnie. do tego zamierzam podejść do osławionych już wyzwań Mel B

podglądanie tego wątku jednak coś zdziałało

Pozdrawiam!

Aaa, i nasypałam do hula hop ryżu, żeby było cięższe. lepiej je czuję, ale nadal spada dziś jestem sama w domu, to będę się kompromitować
Stary 2015-07-27, 16:22   #139
AnotherHero
Raczkowanie

Cytat:
co to za wyzwanie z mel B ? cwiczysz wszystkie jej cwiczenia czy jak ?
Ktoś porobił gotowe zestawy z jej ćwiczeń i są na youtubie, na każdy dzień jest około 40-50 minut ćwiczeń. W każdy dzień jest nacisk na trochę inną partię ciała. Wystarczy wpisać na YT np "Mel B poniedzialek"

Cytat:

jak tak Was czytam, to mi się robi lżej na duchu, że ja też mogę i wcale nie jestem ostatnią ofermą i na pewno mi się uda

dziś mam dzień wielu nowych rzeczy, szukam obecnie nowej pracy i staram się myśleć pozytywnie. do tego zamierzam podejść do osławionych już wyzwań Mel B

Pozdrawiam!
Można, wszystko można Jeśli chcesz zacząć z mel b to się nie zniechęcaj jak nie będziesz dawać rady, ja dalej robię sobie czasem krótkie przerwy albo zamieniam niektóre ćwiczenia na łatwiejsze. Za 1 razem jak robiłam to przy niektórych ćwiczeniach leżałam na kocu, patrzyłam na monitor i myślałam "co to jest?!!??!? nigdy tego nie zrobię ". A teraz mam mega satysfakcję jak udaję mi się wytrzymać deskę przez minutę (za 1 razem chyba 5 sekund nie wytrzymałam ). Jak skończyłam za pierwszym razem, to cała mokra leżałam na podłodze chyba kilka minut zanim się podniosłam, a teraz już mi mało i dodaję sobie jeszcze inne ćwiczenia
Stary 2015-07-27, 16:34   #140
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś porobił gotowe zestawy z jej ćwiczeń i są na youtubie, na każdy dzień jest około 40-50 minut ćwiczeń. W każdy dzień jest nacisk na trochę inną partię ciała. Wystarczy wpisać na YT np "Mel B poniedzialek"

Można, wszystko można Jeśli chcesz zacząć z mel b to się nie zniechęcaj jak nie będziesz dawać rady, ja dalej robię sobie czasem krótkie przerwy albo zamieniam niektóre ćwiczenia na łatwiejsze. Za 1 razem jak robiłam to przy niektórych ćwiczeniach leżałam na kocu, patrzyłam na monitor i myślałam "co to jest?!!??!? nigdy tego nie zrobię ". A teraz mam mega satysfakcję jak udaję mi się wytrzymać deskę przez minutę (za 1 razem chyba 5 sekund nie wytrzymałam ). Jak skończyłam za pierwszym razem, to cała mokra leżałam na podłodze chyba kilka minut zanim się podniosłam, a teraz już mi mało i dodaję sobie jeszcze inne ćwiczenia
dzięki za porady!
Stary 2015-07-27, 16:53   #141
piankai
Rozeznanie

[QUOTE=AnotherHero;5221861 3]Ktoś porobił gotowe zestawy z jej ćwiczeń i są na youtubie, na każdy dzień jest około 40-50 minut ćwiczeń. W każdy dzień jest nacisk na trochę inną partię ciała. Wystarczy wpisać na YT np "Mel B poniedzialek"

W takim razie jesli tylko bede w pelni zdrów na pewno sprobuje ta Mel B
Stary 2015-07-28, 10:19   #142
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam!

Aaa, i nasypałam do hula hop ryżu, żeby było cięższe. lepiej je czuję, ale nadal spada dziś jestem sama w domu, to będę się kompromitować
ja dawniej jak nasypałam ryżu do swojego hh to już do niczego się nie nadawało

[QUOTE=piankai;52218951]
Cytat:

W takim razie jesli tylko bede w pelni zdrów na pewno sprobuje ta Mel B

tez dzisiaj poszukam tej mel b i pasuje coś poćwiczyć
Stary 2015-07-28, 10:34   #143
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

A ja skręciłam wczoraj kostkę Ech, na parę dni nici ze sportu.

Parę razy już miałam skręconą, ale dość szybko przechodziło. A dziś nadal boli tak, że kuśtykam :/ Leżę z nogą w górze, mam nadzieję, że szybko się zregeneruje.

I w ogóle mam jakiś kryzys, bo od wykrycia alergii musiałam wywalić z menu masę rzeczy, a teraz jeszcze staram się jeść dietetycznie... Dziś chyba upiekę chlebek jaglany, zapcham się nim i będzie spokój Przynajmniej zdrowa opcja

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-28, 10:36   #144
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
A ja skręciłam wczoraj kostkę Ech, na parę dni nici ze sportu.

Parę razy już miałam skręconą, ale dość szybko przechodziło. A dziś nadal boli tak, że kuśtykam :/ Leżę z nogą w górze, mam nadzieję, że szybko się zregeneruje.

I w ogóle mam jakiś kryzys, bo od wykrycia alergii musiałam wywalić z menu masę rzeczy, a teraz jeszcze staram się jeść dietetycznie... Dziś chyba upiekę chlebek jaglany, zapcham się nim i będzie spokój Przynajmniej zdrowa opcja
ojj współczuję...

ja kilka dni nie jadłam pieczywa
Stary 2015-07-28, 11:33   #145
AnotherHero
Raczkowanie

Ja się zastanawiam, czy coś w diecie nie zmieniać bo nic nie chudnę ostatnio, w tydzień zupełnie nic nie ubyło Chyba dzisiaj specjalnie policzę kalorie, węgle, białka i tłuszcze, bo tak to jem na czuja. Może wtedy coś wymyślę
Stary 2015-07-29, 07:55   #146
piankai
Rozeznanie

Dzień dobry
kolejny tydzien za mna tym razem 0,5 kg mniej ,niewiele...
Stary 2015-07-29, 09:38   #147
AnotherHero
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry
kolejny tydzien za mna tym razem 0,5 kg mniej ,niewiele...
U mnie bez zmian od tygodnia, cały czas 59 na wadze.
Wczoraj nadwyrężyłam kolano także przez 2-3 będę robić tylko ćwiczenia na brzuch i ramiona.
Stary 2015-07-29, 17:27   #148
piankai
Rozeznanie

Cytat:
U mnie bez zmian od tygodnia, cały czas 59 na wadze.
Wczoraj nadwyrężyłam kolano także przez 2-3 będę robić tylko ćwiczenia na brzuch i ramiona.
ojjj ,wiem jakie to demotywujace kiedy waga stoi w miejscu ,trzeba to przetrwac i nie poddawac sie
Ja w sumie nie mam co narzekac bo jakby niepopatrzec to jest -2,8 kg w 2 tyg bez cwiczen . Zeby w miesiac stracic 4 kg to bedzie git
Stary 2015-07-29, 17:35   #149
AnotherHero
Raczkowanie

Cytat:
ojjj ,wiem jakie to demotywujace kiedy waga stoi w miejscu ,trzeba to przetrwac i nie poddawac sie
Ja w sumie nie mam co narzekac bo jakby niepopatrzec to jest -2,8 kg w 2 tyg bez cwiczen . Zeby w miesiac stracic 4 kg to bedzie git
Nawet się tym tak bardzo nie przejmuję, bo o ile na wadze to samo, to w wyglądzie jest różnica. Jak komuś pokazywałam zdjęcia, między którymi były 2 tygodnie różnicy, to nie mógł uwierzyć, że to tylko 1 kilogram Teraz trochę żałuję, że się nie mierzyłam, no ale na zdjęciach też fajnie widać Także ja na samą wagę już raczej nie patrzę, w sumie co do wagi to chciałam osiągnąć tyle, żeby mieć to 5 z przodu

Kolano jednak nie boli już, ale robię sobie dzień przerwy od ćwiczeń, żeby nie siedzieć cały dzień byłam na prawie godzinnym spacerze, no i pogoda ładna, to żal nie korzystać

piankai, tak z ciekawości, ile masz wzrostu?

Edytowane przez AnotherHero
Czas edycji: 2015-07-29 o 17:37
AnotherHero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 20:14   #150
piankai
Rozeznanie

Cytat:
Nawet się tym tak bardzo nie przejmuję, bo o ile na wadze to samo, to w wyglądzie jest różnica. Jak komuś pokazywałam zdjęcia, między którymi były 2 tygodnie różnicy, to nie mógł uwierzyć, że to tylko 1 kilogram Teraz trochę żałuję, że się nie mierzyłam, no ale na zdjęciach też fajnie widać Także ja na samą wagę już raczej nie patrzę, w sumie co do wagi to chciałam osiągnąć tyle, żeby mieć to 5 z przodu

Kolano jednak nie boli już, ale robię sobie dzień przerwy od ćwiczeń, żeby nie siedzieć cały dzień byłam na prawie godzinnym spacerze, no i pogoda ładna, to żal nie korzystać

piankai, tak z ciekawości, ile masz wzrostu?
160 wzrostu ..moja diete dzis szlak trafil zjadlam 4 zapiekanki coprawda male bo robione z bulek ale to i tak za duzo pozniej jeszcze wafelek ok 260 kcal .. nie jest dobrze pewnie juz przytylam te 0,5 kg ktore schudlam w ciagu tygodnia ,ehhhh jutro z ciekawosci sie zwaze

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości