Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.31 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-17, 08:15   #121
kuki9
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.31

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Mówiąc podróbki, miałam na myśli po prostu nieoryginalne jajeczka. Wiem, że moja siostra takie kupiła właśnie w Hebe takie "wzorowane" na EOSach.
A no właśnie tak myślałam

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 08:21   #122
beatiska
Zakorzenienie

Plama na sukience :

Mam czerwona sukienkę z metalowymi guzikami na przodzie . Na zimę odwróciłam ja na lewą stronę złożyłam i spakowala do worka próżniowego. Parę dni temu wypakowalam a na plecach były odbite guziki wraz z wyraźnym napisem, który jest na guzikach. Zapralam sukienkę, napisy się zmyly, ale pozostały kółka po guzikach. Dodatkowo podczas zapierania te guziki mi zaczęły farbowac i teraz z przodu tez są plamy, których mydłem zwykłym i szarym i proszkiem nie potrafię zmyć. Guzki juz wyprulam. Macie pomysł jak można to doprac?

Teraz pomyślałam, że jeszcze spróbuję płynem do mycia naczyń.

Są jakieś środki "wybielające", które nie zmyja mi koloru sukienki?

To moja ulubiona sukienka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 09:01   #123
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość

I ostatnie pytanie. Poproszę o Waszym zdaniem absolutne hity (wszelakie, od zabytków po parki, restauracje itp), które powinnam zaliczyć odwiedzając na kilka dni Wrocław
wymienię takie co w tej chwili mi przyszły do głowy.
jeden dzień? czy dłuższy pobyt?

rynek plus okoliczne uliczki, z jatkami, wieża widokowa w kościele garnizonowym, wieża na mostku czarownic, szukanie krasnali
ostrów tumski plus katedra z wieżą widokową, obok jest ogród botaniczny, ruchoma szopka (jeśli masz jakieś małe dzieci), mostek z kłódkami
zoo z afrykanarium plus hala stulecia z fontanną multimedialną i wystawą marlyn moonroe (do połowy sierpnia jeszcze za darmo)
humaniatrium (taki nasz mały, warszawski kopernik )
dzielnica czterech kultur
sky tower - wieża widokowa
panorama racławicka (chyba wcześniej warto zarezerwować bilety bo na miejscu może już nie byc)
labirynt w parku brochowskim
można się przejachać zabytkowym tramwajem; jaś, małgosia i baba jaga, ale tylko w weekend
muzeum kolejkowo - największa makieta kolejkowa w polsce
teatr lalek i park staromiejski z klatka ptaków w środku i karuzelą.
lody na więziennej tralalala lub lody roma na rydgiera na lub polish lody z poczty pantoflowej, które mają ogromne kolejki
mamy targ śniadaniowy w piątki i soboty na placu nowy targ.

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
Jakie kluby we Wrocławiu polecacie na imprezę. Robimy wieczór panieński i chcemy potancowac
ja lubie czarnego kota.
ale to zależy jaką muzyke preferujecie.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Tak, chyba lepsze stężenie.
Mi krwiak (nie siniak, tylko kilkucentymetrowy krwiak) po zastosowaniu nalewki zszedł z uda dosłownie w parę dni, gdzie wcześniej nic go nie ruszało, a było tylko gorzej.
dzięki

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Ja używałam tego http://www.floslek.pl/11,pokaz_produ...brzmienia.html i bardzo szybko siniak zszedł.
dzięki

(;

Edytowane przez plywok
Czas edycji: 2015-07-17 o 11:17
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:14   #124
Dagunia
Komplikatorka

Właśnie pytanie do Wrocławianek !
Czy kłódki z "Mostu zakochanych" zostały jakoś ostatnio ściągane ? Kojarzę że było coś głośno na ten temat ale nie pamiętam czy tylko "miały być" czy "zostały" ściągnięte. ?
Dagunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:15   #125
agateq
goniąca własny ogon..

Czy na foodgawker da się posegregować ulubione zdjęcia/przepisy w kategorie?

Chodzi mi o coś podobnego do weheartit, gdzie samodzielnie można pogrupować zdjęcia. Czy na foodgawker wszystko jest wrzucane automatycznie do jednego wora pt. ulubione?

Wiem, że mogę sama dodać tagi do określonego zdjęcia, ale jak później te tagi powybierać... nie ogarniam, będę wdzięczna za pomoc, jakby co

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:23   #126
pleaseclick
Raczkowanie

Co to są za robaczki takie czarne dwumilimetrowe? Mam ich setki na firankach, teraz siedzę w łóżku widzę że chodzi po mnie chyba z 10, na łóżku po nocy widzę ich dziesiątki, po komputerze chodzą, psu do wody wchodzą, no są wszędzie...
pleaseclick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:24   #127
panterarozyczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pleaseclick Pokaż wiadomość
Co to są za robaczki takie czarne dwumilimetrowe? Mam ich setki na firankach, teraz siedzę w łóżku widzę że chodzi po mnie chyba z 10, na łóżku po nocy widzę ich dziesiątki, po komputerze chodzą, psu do wody wchodzą, no są wszędzie...

Przecinki chyba o ile dobrze to opisałaś

Edytowane przez panterarozyczka
Czas edycji: 2015-07-17 o 11:25
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:30   #128
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Mając w pamięci historie o "zasiłkowiczach", którzy świetnie na owych przędą, myślę, ze nie, ale jednak spytam:

Czy jest jakiś przepis regulujący to ile osób pobierających różne świadczenia może mieszkać razem w jednym gospodarstwie domowym?

Chodzi mi o sytuację, w której jedna kobieta nie pracuje, bo zajmuje się swoją chorą matką i z tego tytułu dostaje zasiłek, nie pamiętam jak się on nazywa, ale wynosi 520 zł; i ma z nimi zamieszkać córka tej kobiety, która być może otrzyma świadczenie pielęgnacyjne na swoje niepełnosprawne dziecko (to dziecko też się wprowadza). Wydaje się, że to "czysta" sytuacja, ale czy mogą być w związku z tym jakieś urzędowe "nieprzyjemności"?
I czy w tej samej sytuacji może się okazać, że tej kobiecie może byc zabrany ten zasiłek (520zł), bo w domu bedzie druga osoba, która nie pracuje? i w domysle może się zająć chorą osobą, a tamta która pobierała zasiłek isc do pracy (bo coś takiego kiedys slyszałam)
Zadzwoniłabym gdzieś do innego mopsu i dopytała. W sumie stopień pokrewieństwa pewnie też ma znaczenie, ale wg mnie chyba istotniejsze jest to, w jakim stopniu chora jest mama (babcia) i jaki jest stopień niepełnosprawności dziecka - w skrócie - czy któreś z nich potrzebuje stałej opieki - w domyśle przez cały czas. Można zadzwonić i zapytać, czy np. taka mama może pobierać zasiłek na niepełnosprawne dziecko w ramach opieki nad nim, skoro babcia dziecka nie radzi sobie z jednoczesną opieką nad swoją mamą i wnukiem (o ile rozumiesz, co chciałam napisać :P).

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak radzić sobie ze smutkiem?
Już od dłuższego czasu czuje się nie najlepiej, od poniedziałku mam jeszcze spadek formy a dzisiaj siedzę, niby coś pracuję, ale rycze przy każdej piosence

wysłane z telefonu

Wyjść do ludzi, iść do kina, na spacer, rower, fajnie jest nie być samemu w takich chwilach. Niestety chyba każdy ma jednak sprawy, które musi sam ogarnąć - pytanie, ile czasu mu to zajmie.

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
i jeśli lubisz to aquapark w gołębiewskim.
30 złotych za 1,5 godziny. dają swoje ręczniki, więc nie trzeba tachać swojego.
fajny relaks bo jest pełno grot, saun, czy jazacuzzi lecznicznych.
Fajna opcja, muszę sobie zapisać, może na jakiś weekend da się wyrwać w te okolice U mnie w rodzinnych stronach też jest hotel, który jeszcze w lepszej cenie udostępnia basen, jacuzzi, saunę, no i nie ma tłoku jak na basenach miejskich.

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
odkręciły mi się i zgubiły 2 śrubki od obudowy w laptopie, czy mogę gdzieś znaleźć informację, jaki to dokładnie rodzaj, żeby sobie dokupić i wkręcić?
Idź do jakiegoś ziomeczka, co naprawia, wydaje mi się, że te śrubki zależą od producenta i od części, z której wypadły. Generalnie brak 2 śrubek na 100% jest nieodczuwalny, bo w moim też zawsze brakowało.

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Tak, w niedziele jedziemy. Dzięki, weźmiemy więcej w takim razie. Kompletnie się nie orientuje w tej kwestii, dobrze że napisałaś
Ja uważam, że jeśli nie jedzie się na jakoś bardzo długo, to wystarczy karta debetowa. Chociaż nie wiem, jak tam jest z biletomatami, czy można np. zapłacić kartą. Gotówka jednak też się przydaje, ale kartę zawsze warto mieć przy sobie
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:50   #129
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pleaseclick Pokaż wiadomość
Może to tzw. "przecinki"? zobacz w internecie czy to o te chodzi

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:52   #130
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Czy kłódki z "Mostu zakochanych" zostały jakoś ostatnio ściągane ? Kojarzę że było coś głośno na ten temat ale nie pamiętam czy tylko "miały być" czy "zostały" ściągnięte. ?
Co do kłódek to w Międzyzdrojach dziady pościągali wszystkie kłódki
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 12:06   #131
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Nie pamiętam w jakim mieście, ale raz w teleekspresie pokazywali ściąganie całego przęsła (czy tam barierki) jakiegoś zabytkowego mostu, bo było za bardzo obciążone kłódkami, które musieli usunąć. No więc możliwe, że to było we Wrocławiu, a jeśli nie, to zapewne podobny los czeka wszystkie kłódkowe mosty.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-17, 12:16   #132
NinaSimone
Zakorzenienie

Chce zmienić ikony w tel. Polecacie jakiś program z Google co ma wiele opcji wyboru? Miałam buzzu, ale mylił mi tel
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 12:17   #133
panterarozyczka
Zadomowienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52114503]Nie pamiętam w jakim mieście, ale raz w teleekspresie pokazywali ściąganie całego przęsła (czy tam barierki) jakiegoś zabytkowego mostu, bo było za bardzo obciążone kłódkami, które musieli usunąć. No więc możliwe, że to było we Wrocławiu, a jeśli nie, to zapewne podobny los czeka wszystkie kłódkowe mosty.[/QUOTE]

Niestety. W Poznaniu też coś jęczeli, że będą usuwać.
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 12:23   #134
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
Co do kłódek to w Międzyzdrojach dziady pościągali wszystkie kłódki
Akurat w Między wyglądało to brzydko, bo po całym molo wieszali.
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52114503]Nie pamiętam w jakim mieście, ale raz w teleekspresie pokazywali ściąganie całego przęsła (czy tam barierki) jakiegoś zabytkowego mostu, bo było za bardzo obciążone kłódkami, które musieli usunąć. No więc możliwe, że to było we Wrocławiu, a jeśli nie, to zapewne podobny los czeka wszystkie kłódkowe mosty.[/QUOTE]
Właśnie mam nadzieję, że to Wrocław. Nie musiałabym jechać tam specjalnie ściągać kłódkę
Stary 2015-07-17, 12:55   #135
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

A skąd miałabyś kluczyk? Przecież je się chyba wrzuca do rzeki, żeby już miłość była na wieki, co nie?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-17, 13:01   #136
Dotka90
Zakorzenienie

Nie wiecie, gdzie kupię medaliony z indyka?
Typu Auchan/Carrefour itp. tylko nie 'powinno być', tylko czy gdzieś NA PEWNO jest
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 13:04   #137
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiecie, gdzie kupię medaliony z indyka?
Typu Auchan/Carrefour itp. tylko nie 'powinno być', tylko czy gdzieś NA PEWNO jest
Przy każdej wizycie w Makro widziałam, możesz masz dostęp.
Stary 2015-07-17, 13:18   #138
Dotka90
Zakorzenienie

Kurczę, nie mam karty do Makro, ale może w Selgrosie by były w takim razie, jakoś o nim nie pomyślałam!
Stary 2015-07-17, 13:26   #139
CherrryCat
Zakorzenienie

A moze polecacie jakas niedroga lecz dobra lustrzanke ? Max do 1000 zl ? Bylam teraz na wakacjach i jestem zalamana moja stara cyfrowka :/. Powoli sie za lustrzanka bede rozgladac lecz ten tysiac to i tak dla mnie duzo ;P

Wysłane z mojego GT-I8190

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 13:33   #140
Dagunia
Komplikatorka

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52115131]A skąd miałabyś kluczyk? Przecież je się chyba wrzuca do rzeki, żeby już miłość była na wieki, co nie? [/QUOTE]

Eee po co kluczyk jak jest młotek (jak od góry walniesz to odskoczy), piłka do metali albo jakiś inny flex. Uwierz że zrobiłabym wszystko, żeby ją ściągnąć - iść do najbliższej poczty i mu ją odesłać
Stary 2015-07-17, 13:41   #141
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
wymienię takie co w tej chwili mi przyszły do głowy.
jeden dzień? czy dłuższy pobyt?

rynek plus okoliczne uliczki, z jatkami, wieża widokowa w kościele garnizonowym, wieża na mostku czarownic, szukanie krasnali
ostrów tumski plus katedra z wieżą widokową, obok jest ogród botaniczny, ruchoma szopka (jeśli masz jakieś małe dzieci), mostek z kłódkami
zoo z afrykanarium plus hala stulecia z fontanną multimedialną i wystawą marlyn moonroe (do połowy sierpnia jeszcze za darmo)
humaniatrium (taki nasz mały, warszawski kopernik )
dzielnica czterech kultur
sky tower - wieża widokowa
panorama racławicka (chyba wcześniej warto zarezerwować bilety bo na miejscu może już nie byc)
labirynt w parku brochowskim
można się przejachać zabytkowym tramwajem; jaś, małgosia i baba jaga, ale tylko w weekend
muzeum kolejkowo - największa makieta kolejkowa w polsce
teatr lalek i park staromiejski z klatka ptaków w środku i karuzelą.
lody na więziennej tralalala lub lody roma na rydgiera na lub polish lody z poczty pantoflowej, które mają ogromne kolejki
mamy targ śniadaniowy w piątki i soboty na placu nowy targ.

Wow, dziękuję Wybieramy się na kilka dni, tak więc jest szansa zajrzenia do wszystkich tych miejsc
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 13:47   #142
Dotka90
Zakorzenienie

Laisla, my byliśmy 4 dni, a zdążyliśmy zobaczyć może 1/100 tego co można

na samo ZOO zarezerwujcie sobie cały dzień My po ZOO byliśmy już tak zmęczeni (upał był wtedy), że w ten dzień nic więcej nie zobaczyliśmy.

Polecam FC naleśniki przy Rynku i pizzę z Amore Mio na Partynickiej (najlepsza, jaką jedliśmy!)

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Aha i nie idźcie do ZOO w weekend! Kolejki takie, że szok. My byliśmy bodajże w czwartek, i było okej, a w sobotę kolejka do afrykarium była na ponad godzinę stania (na samo wejście).
Stary 2015-07-17, 13:53   #143
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
pytałam specjalnie mamy bo wczoraj była w tamtych okolicach na spacerze, ale własnie do mostu nie doszła.

mi też coś się kojarzy ten telekspres ale wydaje mi się, że to nie była polska. a coś z włoch (wenecja, rzym?) albo paryż.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 13:53   #144
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

na samo ZOO zarezerwujcie sobie cały dzień My po ZOO byliśmy już tak zmęczeni (upał był wtedy), że w ten dzień nic więcej nie zobaczyliśmy.

Polecam FC naleśniki przy Rynku i pizzę z Amore Mio na Partynickiej (najlepsza, jaką jedliśmy!)

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Aha i nie idźcie do ZOO w weekend! Kolejki takie, że szok. My byliśmy bodajże w czwartek, i było okej, a w sobotę kolejka do afrykarium była na ponad godzinę stania (na samo wejście).
Dziękuję za praktyczne podpowiedzi To zoo jest większe niż to w Oliwie w Gdańsku?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 13:56   #145
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52115131]A skąd miałabyś kluczyk? Przecież je się chyba wrzuca do rzeki, żeby już miłość była na wieki, co nie? [/QUOTE]

Tak wrzuca się

Cytat:

Zoo i Afrykarium jest świetne tylko szkoda że już nie ma tej promocji na bilety

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Akurat w Między wyglądało to brzydko, bo po całym molo wieszali.

Właśnie mam nadzieję, że to Wrocław. Nie musiałabym jechać tam specjalnie ściągać kłódkę
A mi się nawet podobało na tym molo :P
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 16:01   #146
beatiska
Zakorzenienie

Może mi ktoś powiedzieć, co mówią dziewczyny w teledysku Supergirl - Anna feat... Od momentu 1:54? Tyle razy słuchałam i nie mogę się wsłuchać
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2015-07-17, 16:02   #147
Liiii
Zakorzenienie

Hej. Szukam firmy ktora zajmuje się pomoca w domowych obowiązkach dla osób starszych. Ktos cos wie lub korzystał z takich usług?

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-17, 16:05   #148
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Może mi ktoś powiedzieć, co mówią dziewczyny w teledysku Supergirl - Anna feat... Od momentu 1:54? Tyle razy słuchałam i nie mogę się wsłuchać
chcesz tłumaczenie czy wersje angielska?
Stary 2015-07-17, 16:09   #149
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
chcesz tłumaczenie czy wersje angielska?
Angielska. Początek słyszę, że była młoda i głupia, a dalej już nie.

Najwyżej poproszę o tłumaczenie

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2015-07-17, 16:11   #150
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Angielska. Początek słyszę, że była młoda i głupia, a dalej już nie.

Najwyżej poproszę o tłumaczenie
So do you have any superpowers.
I guess. I can make myself invisible.
And you? Can you fly?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości