![]() |
#121 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ambitne wizażanki część 6
Cytat:
![]() ![]() a w jakiej katedrze chcesz się bronić? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
ScarlettO bronię się w Katedrze Postępowania Cywilnego a temat mam "Układ w postępowaniu upadłościowym"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Temat na topie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Kawaii strona mocy
|
Całuski z Berlina znad ciasra z aramantusem :-D ... Więcej na razie niestety nie wymodzę, bo roaming mnie zeżre :brzydal :
PS też w tym roku będą zdawała ważny egzamin zawodowy, możemy się wszystkie motywować :-* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Ojjj, przydałaby mi się jakaś motywacja z zewnątrz, bo w sobie nie mogę jej odnaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | ||||
Imperatorowa Undi I
|
bardzo dobry pomysł, chętnie skorzystam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mój pies zaczął kaszleć. Poszłam z nim do weterynarza, który był najbliżej, palant długo mnie zwodził, że to tylko kaszel i tabletki pomogą, wszystko jest w porządku itd. Maxime jednak coraz mniej jadł, nie chciał się załatwiać, palant nadal uważał, że to skutek uboczny leków i nic, w końcu wpakowałam psa do samochodu i pojechałam do innego weterynarza i niestety, było już za późno, jedyne wyjście to było ulżenie w cierpieniu ![]() ![]() hej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Buziaczki, baw się dobrze ![]() Z doświadczenia wiem, że najlepiej odnaleźć motywację w sobie, a nie na zewnątrz. Bo z upływem czasu, a nawet na samym początku, mogą się pojawić "na zewnątrz" osoby, które będą sabotować Twoje plany / marzenia i wmawiać Ci, że nie dasz rady itd. Jeśli nie będziesz miała siły i motywacji w sobie to łatwo polegniesz.
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Undi, ja niestety nie w banku, a w pomarańczowej sieci, ale kto wie
![]() No i że mój obecny ból gardła to nie angina bo tak trochę kiepsko by było... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę to sobie porównać do ... umycia naczyń. Nie cierpię myć garów. Ale irytuje mnie, że nie mam rano łyżeczki czystej, że na blacie stoją brudne talerze i nie mam gdzie jedzenia zrobić. Tak samo z mgr iirytuje mnie przedłużanie tych samych ksiązek, to, że zajmują mi miejsce w pokoju. W głowie mam takie uczucie stresu, zmartwienia, niepokoju.. I właśnie to mnie teraz mobilizuje. Fakt, że w końcu będe mogła zasnąć spokojnie, bez wyrzutów sumienia poczytać ksiazkę/ obejrzeć film. Może się nasunąć wniosek, że chcę napisać po łebkach byle mieć z głowy to już. Ale czy myjąc naczynia nie myję ich dokładnie? Wprost przeciwnie staram się to zrobić dobrze. U Ciebie też tak będzie. Możesz sobie podzielić materiał na egzamin ( nie znam się na medycynie, ale pewnie w ciul tego masz). Albo sobie po prostu porządnie odpocznij i za jakiś czas ruszaj. Ale i tak musisz, czy to przydatne czy nie.. Bez tego egzaminu stoisz w martwym punkcie. Naczyń za nas nikt nie umyje, a czysty kubeczek się rano chce mieć ![]()
![]() |
![]() |
#132 | |||
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, świetnie to napisałyście, bardzo mnie to zmotywowało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Undi i taką mam nadzieję
![]() Super przenośnia z tym kubkiem ![]() Ambitne dziewczęta, pomóżcie, co lepsze: 1. Dwie mgr (ekonomia i IiE) + próba ogarnięcia języków (poprawić angielski, zacząć mówić po francusku, może kiedyś wgłębić się we włoski) 2. Jedna mgr (dalej ekonomia jak na licencjacie lub IiE - co lepiej? ekonomię już znam, ale może dwa zawody lepsze?) + bezpłatne staże/praktyki albo jakakolwiek praca + języki wtedy mi łatwiej będzie ogarnąć myślę. Stoję na rozdrożu dróg i w sumie wolałabym na siebie zarabiać już bo nie wiem czy mi się poważniejsze decyzje za jakiś rok nie szykują a usamodzielnić się trzeba już wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Z perspektywy czasu postawiłabym na jeden kierunek studiów i praktyki/staż i języki. Przez 5 lat studiów nie zrobiłam nic z tych rzeczy. Rok temu szukałam pracy i jedna wielka załamka. Nie było nic biurowego czy czegoś niefizycznego. Słyszałam, że nie mam doświadczenia.. Nie wiem co ja przez studia robiłam, że żadnego darmowego stażu ani nic nie zrobiłam ![]() Po studiach obudziłam się z ręką w nocniku i nawet do Biedronki mnie nie chcieli ![]() ![]() Teraz zamierzam sobie po obronie załatwić wolontariat związany z moimi studiami zaocznymi, nad językami już pracuję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurde tak myślę i myślę to faktycznie kiepsko jest. Rzeczywiście lepiej drugi kierunek olać i wziąć się za pracę w międzyczasie... Idę dziś na szkolenie do pracy, jeżeli mnie stamtąd nie wywalą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
A masz juz prace na oku? Sa szanse na jej podjęcie? Żebyś sie potem nie frustrowala ze plan sie nie powiódł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obejrzałam sobie "Zaginioną dziewczynę" bo tak się wszyscy podniecają ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Praca na oku żadna praktycznie - zaczęłam właśnie szkolenie w call center i idę na rozmowę do agencji pocztowej. Jak będę jeden kierunek studiować to zawsze mogę czegoś szukać a z dwoma to już nie ma szans. Teraz to sama nie wiem, ale skłaniam się ku studiowaniu jednej bo chyba jednak czas się usamodzielnić. Pytanie tylko czy lepiej ciągnąć ekonomię czy robić mgr z czego innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() may9313 ja bym chyba ciągnęła ekonomię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Tez tak mi się wydaje. Dlatego wolę studiować i pracować, zawsze łatwiej po studiach będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ja jak przeglądam te ogłoszenia to śmiać mi się chce czego oni wymagają.
Jak młody człowiek ma znaleźć normalnie płatną pracę. Wczoraj właśnie spotkałam się z koleżanką i ona ręce załamuje bo nie umie znaleźć pracy w zawodzie.
![]() |
![]() |
#146 | ||
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Oj tak, motywacja zdecydowanie się przyda. Z tego co czytałam mój egz jest miesiąc po Twojej czy Scarlett, więc jeszcze mam czas, na razie chomikuję potrzebne książki i się ogólnie wszystkim przerażam :-D Cytat:
![]() Wróciłam wczoraj z Berlina a dzisiaj już rano znowu pojechałam w Polskę :p Martwię się o mój portfel - mam malowanie w domu i chcę powymieniać niektóre rzeczy, dokupić ramki itd... Poznajdowałam fajne, ale nie kupię wszystkiego na raz, bo i potrzebne książki nie są tanie, życie :p ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Undziaku, czemu nie widziałam, że masz psa? ![]() Parolciu, piękna metafora z tym kubeczkiem, like it, like it :-D ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Wzięłam gazetkę z Biedronki, ale tam są pyszności, które lubię, będę gryzła tynki w tym miesiącu :-D |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć ![]() ![]() Z nowości, dzisiaj złożyłam wypowiedzenie w pracy, komentarz pani dyrektor działu personalnego - "a mogę się nie zgodzić?" ![]() Poza tym nic ciekawego - ciągle gorąco jak diabli, pomimo wszystkich minusów, polska zima będzie miłą odmianą ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#150 |
Kawaii strona mocy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.