![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kryzys intymności.
Cytat:
![]() I to szkodluwa bzdura. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
Nie no, nie przesadzajmy, nie ma co cisnąć autorce, że na pewno siedzi przed TV i zażera się chipsami, bo niektórym kilogramy po ciąży po prostu zostają, i tyle, nie trzeba się do tego nieprawidłowo odżywiać, albo nie ruszać, to jest w dużej mierze genetyka, nasz wiek, ilość przebytych ciąż, to wszystko tutaj ma znaczenie. Co nie zmienia faktu, że uważam, że warto się przyłożyć i dbać o siebie, nie tylko dla partnera, ale przede wszystkim dla siebie, dla własnego dobrego samopoczucia i zdrowia. No ale mało jest tutaj osób z podobnym poglądem, już się do tego przyzwyczaiłam.
Natomiast jak mówię, dla mnie spanie z dzieckiem (tudzież z dzieckiem w jednym pokoju, chyba że jest to noworodek), to jest morderca intymności jakiejkolwiek, jak już jedna z was pisała, ja się mężowi nie dziwię, że jest zły, bo pewnie cały dzień zapieprza nieźle na utrzymanie rodziny, a wieczorem nawet nie może przytulić się do żony, czy jej pocałować, pogadać chwilkę i spędzić chwili tylko we dwoje, bo ona się wynosi gdzieś indziej z dzieckiem spać, a Ty mężusiu spadaj na drzewo. A w dzień czasu nie ma raczej na nic, bo trójka dzieci jednak jest mocno absorbująca. Ja nie wiem, to hormony, czy po prostu indywidualne podejście? Aż się zaczynam bać zajścia w ciążę, że mi też tak odwali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Dziwia mnie te zarzuty odnosnie wyrzucenia meza z lozka. Przeciez to jej gruby dzentelmen "nie chce sie kisic w trojke". Z tego, co napisala to ona nie kazala mu spadac a takie zarzuty kilkukrotnie sie pojawily.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;52256023]Dziwia mnie te zarzuty odnosnie wyrzucenia meza z lozka. Przeciez to jej gruby dzentelmen "nie chce sie kisic w trojke". Z tego, co napisala to ona nie kazala mu spadac a takie zarzuty kilkukrotnie sie pojawily.[/QUOTE]
tak, tak, bo jak się wstaje do pracy to idealne jest wysypianie się z dzieckiem, które ''potrzebuje bliskości" ![]() i gruba zona i gruby mąż plus dziecko w środku to idealne warunki do spania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;52255995]
Natomiast jak mówię, dla mnie spanie z dzieckiem (tudzież z dzieckiem w jednym pokoju, chyba że jest to noworodek), to jest morderca intymności jakiejkolwiek, jak już jedna z was pisała, ja się mężowi nie dziwię, że jest zły, bo pewnie cały dzień zapieprza nieźle na utrzymanie rodziny, a wieczorem nawet nie może przytulić się do żony, czy jej pocałować, pogadać chwilkę i spędzić chwili tylko we dwoje, bo ona się wynosi gdzieś indziej z dzieckiem spać, a Ty mężusiu spadaj na drzewo. A w dzień czasu nie ma raczej na nic, bo trójka dzieci jednak jest mocno absorbująca. Ja nie wiem, to hormony, czy po prostu indywidualne podejście? Aż się zaczynam bać zajścia w ciążę, że mi też tak odwali ![]() Uwazasz, ze to mozna zrobic tylko w lozku w sypialni i nigdzie indziej?
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pisanie jednak, ze to ona go z lozka wyrzucila jest nieprawda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawde zadziwia mnie ten nacisk na spanie z partenrem "na lyzeczke", ja tak nawet nie lubie, ale pomijajac wszystko jest wiele par, ktore spia osobno i jakos ich zycie uczuciowe i intymne maja sie dobrze. Gdyby autorka napisala "nie smpimy z mezem razem, bo nam niewygodnie" nie byloby takiej burzy, mam wrazenie, jednak jesli pojawia sie slowo "dziecko" to juz systemy alarmowe wizazanek wyja ![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;52256096]Ja nie twierdze, ze to super swietna sytuacja i az sama zazdroszcze.
Pisanie jednak, ze to ona go z lozka wyrzucila jest nieprawda.[/QUOTE] ona zdecydowała, że śpi z dzieckiem. to jak to nazwiesz? Jak Ci facet zmieni zamki w mieszkaniu, to też wcale Cie nie wyrzuca - po prostu pokazuje, że nie ma juz miejsca dla Ciebie w środku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja czasami śpię sobie w drugim pokoju na kanapie. Bez powodu. ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-07-30 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
tak, zastanawiałyśmy się na której stronie pojawią się mamuśki obrończynie spania z didkami ![]() i tak nieżle, jak na wizaż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Co do niektórych, co bardzo jadą na autorkę (co niestety napisała tak niewiele, że tworzymy nasze własne wizje)
Tycie tyciem, ale wszyscy się starzejemy i będziemy pomarszczeni kiedyś, i co wtedy? Pan i władca powie - sorry jesteś stara i obrzydliwa. Pomijam już choroby, problemy z rzuceniem wagi - moja kumpela, choruje i np. ma problem zrzucić wagę. Czy nikt nie rozumie, że czasami ktoś naprawdę się stara, ale ma jakieś problemy z tymi kg - a nie, że siedzi przed TV z paroma paczkami chipsów i żre tylko ![]() Jak zwykle mężczyzna łysy, z małym i z brzuchem sexi, kobieta z paroma kg - oj oj nie stara się i fuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Wiesz opieka nad trójką dzieci to nie odpoczynek, serio wole prace zawodowa od opieki nad trojka dzieci przy jednoczesnym praniu prasowaniu i gotowaniu nie zapominajmy o sprzataniu. Ona też musi być wyspana i jak dziecko budzi się w nocy to najlepiej jest spac z dzieckiem właśnie po to żeby się wyspać. Jak pan mężus tego nie rozumie to już jego problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba nikt nawet po tak lakonicznym wpisie autorki nie wierzy, że jedynym problemem w jej małżeństwie jest jej nadwaga |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Oczywiście, że nie, serio pytasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie watpie, ze sie zastanawialyscie. czy dacn tez zaliczysz do "mamusiek obrończyn spania z didkami"? Cytat:
![]() [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;52256172]Oczywiście, że nie, serio pytasz? ![]() Skad w ogole pomysl, ze w gre wchodzi tylko szybki numerek na pralce czy blacie? ![]() Owszem, ja tez lubie sie przytulic, pogadac, cos tam innego i to wlasnie mialam, po prostu mam w domu wiecej lozek i pomieszczen niz moja sypialnia. I tak jak pisalam, wolalam dziecko polozyc w naszej sypialni i wtedy spokojnie spalo a my mielsimy pare godzin dla siebie, niz sytuacje, kiedy my co prawda bylismy w swoim lozku ale dziecko co pare minut wylo w swoim.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2015-07-30 o 17:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;52256215]Co Ty za sytuacje porownujesz? Chec spania z dzieckiem na rowni ze zmiana zamkow bez wiedzy malzonka?
![]() Wytłumaczę prościej - jeśli łóżko jest dwuosobowe (no chyba, że autorka i jej mąż dysponują komnatą sypialną z łożem rozmiaru xxxl) to jeśli żona (z nadwagą) zdecydowała, że będzie spać z synem bo on ''potrzebuje bliskości'' to dla męża (z nadwagą) nie zostaje miejsce. A autorka ma pretensje, że nie jest jak ''przedtem''. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie napisala, ze maz ma o to pretensje. Przeciez on z nia nie chce uprawiac seksu z calkiem innych, jak mowi, powodow.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
fascynująca historia - tylko - nawet zważywszy, że nie znamy sytuacji mieszkaniowej autorki i nie wiemy czy dysponuje wolnym pokojem na seks, to jednak umknął Ci drobny szczegół, że ma o jedno dziecko więcej niż Ty. ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- tak, tak na pewno chodzi tylko o nadwagę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
IMHO spanie z dzieckiem jest dobre dla całej rodziny, daje rodzicom szanse na wyspanie się bliskość też, również samo spanie z dzieckiem nie ogranicza zycia seksualnego ( ogranicza go samo posiadanie dziecka) oczywiacie mowa tutaj o maluszku tak do 1 roku zycia a nie o kilkulatku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Czy tylko ja mam wrażenie, że posty niektórych koleżanek mają na celu znalezienie jakiegokolwiek błędu popełnianego przez autorkę wątku, który rozgrzeszyłby jej męża? A gdzie w tym wszystkim jest on?
Jest takie powiedzenie, że ak ktoś chce, to zawsze znadzie sposób, a jak ktoś nie chce, to zawsze znadzie powód. Osobiście jestem zwolenniczką teorii kontinuum i uważam, że dziecko w początkowym okresie swojego życia powinno ak najwięcej czasu spędzać właśnie przy matce, ponieważ potrzebuje poczucia bezpieczeństwa i pewności, że ona jest blisko. Również starszemu dziecku nie powinno się odmawiać spania z rodzicami, jeżeli jedynie odczuwa taką potrzebę. Nie ma niczego gorszego, niż powiedzenie maluchowi, który boi się spać sam i potrzebuje bliskości rodzica, że jego obawy nas nie obchodzą i ma spać samo, przerażone, w ciemności. Dzieci moich znajomych często z nimi śpią (a mają już po parę lat) i małżeństwo kwitnie. Przestańcie w końcu oceniać wszystkich wokół własną miarą, bo ani to mądre, ani potrzebne, ani cokolwiek wnoszące do tematu. Edytowane przez DziewczynaWloczykija Czas edycji: 2015-07-30 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2015-07-30 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;52256579]A gdzie indziej, przepraszam bardzo? No dobrze, zawsze mogą zejść do samochodu, równie fascynująco
![]() Czy Ty w ogole czytasz co ja pisze? Albo moze nie miesci Ci sie w glowie, ze ktos moze miec wiecej pokoi i lozek w domu?
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Btw, wiesz może, że nie każdy ma multum pokojów w domu/mieszkaniu i gdzieś tą intymność jednak wypadałoby mieć? Zresztą jak mówię, gdzie ją mieć jak nie tam - w kuchni, łazience, garderobie? Może w garażu? Serio nie rozumiem o co Ci chodzi, wyjaśnij. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;52256629]Wyjaśnij, proszę, bo nieco nie ogarniam, co Ty tu konkretnie proponujesz. Bo raczej nie łóżka dzieci
![]() Jesu. Ja juz odpadam. Normalnie, inne lozko czy tapczan, ktory jest wolny, ale jak widze nie kazdy ma takie luksusy w domu. I nie miesci sie w glowach, ze ktos moze miec. Ja mialam w domu do wyboru lozko w pokoju goscinnym lub duzy tapczan w stolowym, naprawde nie wiem co w tym takiego dziwnego, nie wszyscy mieszkaja na kupie wraz z dziadkami i koza.
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Może autorka odniosłaby się do postów i odpowiedziała na pytania wizażanek? To uniknie bezsensownej burzy na tematy, w których są niedopowiedzenia i w sumie to jestem ciekawa ile autorka przytyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;52256629]Wyjaśnij, proszę, bo nieco nie ogarniam, co Ty tu konkretnie proponujesz. Bo raczej nie łóżka dzieci
![]() Btw, wiesz może, że nie każdy ma multum pokojów w domu/mieszkaniu i gdzieś tą intymność jednak wypadałoby mieć? Zresztą jak mówię, gdzie ją mieć jak nie tam - w kuchni, łazience, garderobie? Może w garażu? Serio nie rozumiem o co Ci chodzi, wyjaśnij.[/QUOTE] Problem nie w pralce czy szafie, a w braku chęci pana męża. Chętny pan mąż da sobie radę z każdym problemem logistyczno-mieszkaniowym. Póki co to żona mu obrzydła i łóżko z nią też. Czy to z dzieckiem czy bez. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym, gdzie by to nie było, wyszukiwanie co dwa dni nowego miejsca na szybki seks, brak miejsca tylko dla nas dwojga, naszego azylu i paru chwil dla siebie, stres, bo ktoś może wejść, bo czasu nie ma, bo trzeba szybko, bo coś tam, jest dla mnie niefajne, i tyle. I zabija całą przyjemność z tego wszystkiego. A można to załatwić tak łatwo, jak po prostu wspólnym spaniem w jednej sypialni, w jednym łóżku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.