![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: problem z parowkami i z matka
Moją ulubioną wędliną jest wszystko, co półsurowe i dojrzewające (łososiowa, chorizo, salami, szwarcwaldzka, prosciutto, bla bla blaaa - i takim podobne).
W tym miejscu przyznam, (tak już bez trollingu), że mimo tego, co przed chwilą napisałam wyżej, mam słabość do pasztetów (ale tylko krojonych, które konsystencją nie przypominają kauczuku) - no i tych nieszczęsnych PARÓWEK. Tak, lubię je sobie czasem przekąsić. I wolę, powiem Wam, zjeść coś, co ma w składzie MOM i białko sojowe (nie zapominajmy też o sandale faraona i późnogierkowskiej kanapie) niż czekoladę Wedla (jej smak zmienił się diametralnie, odkąd była dobra), która składem bardziej przypomina preparat do usuwania powłok malarskich, niż produkt spożywczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a facet z parówką nie wygląda gejowsko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Aż mi się przypomniało to cudowne dzieło polskiej muzyki https://www.youtube.com/watch?v=-m6NClrG8BE
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Inez
|
E=Comtesse;52361617]Moją ulubioną wędliną jest wszystko, co półsurowe i dojrzewające (łososiowa, chorizo, salami, szwarcwaldzka, prosciutto, bla bla blaaa - i takim podobne).
W tym miejscu przyznam, (tak już bez trollingu), że mimo tego, co przed chwilą napisałam wyżej, mam słabość do pasztetów (ale tylko krojonych, które konsystencją nie przypominają kauczuku) - no i tych nieszczęsnych PARÓWEK. Tak, lubię je sobie czasem przekąsić. I wolę, powiem Wam, zjeść coś, co ma w składzie MOM i białko sojowe (nie zapominajmy też o sandale faraona i późnogierkowskiej kanapie) niż czekoladę Wedla (jej smak zmienił się diametralnie, odkąd była dobra), która składem bardziej przypomina preparat do usuwania powłok malarskich, niż produkt spożywczy.[/QUOTE] Cicho! Kocham czekoladę wedla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
parowka zwłaszcza w hot dogu jest mniej gejowska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
No to nie jedz bananów, jest dużo innych owoców
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
możesz jeść banany w domu, gdy nikt ni patrzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj facet tak mało męski, wczoraj jadl jogurt z platkami i wkrojonym bananem, 3 babskie rzeczy w jednym posilku, moze jest kobietą a ja o tym nie wiem ![]() Edytowane przez stesia Czas edycji: 2015-08-10 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie w tym problem- ktoś to kupuje. Polska jest krajem, gdzie w zastraszającym tempie rośnie liczba ludzi otyłych. Zaczyna się od takich cudownych nawyków żywieniowych jak parówki na śniadanie oraz brak warzyw i owoców w diecie. Jasne, że raz na jakiś czas można sobie pozwolić na jakiś kulinarny grzech, ale jeśli czyjaś stała dieta polega na żarciu wysoko przetworzonego jedzenia, no to sorry ![]() Nie jem serka śmietankowego. Nie jem w ogóle produktów pochodzenia zwierzęcego. Tak, wyniki w normie, żelaza nie brakuje, wszystkich aminokwasów dostarczam (uprzedzając zarzuty ![]() Edytowane przez Jakkolwiek Czas edycji: 2015-08-10 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
tez nie pojmuje tej roznicy w gejostwie miedzy parowka a bananem - jakbym miala wybrac to bym nawet powiedziala,ze parowka bardziej gejowska bo tak sie czasem okresla to I owo... ![]() Cytat:
moj to zjadl wczoraj nawet kilka banaow :x I jalko, tez sie chyba musze zastanowic kogo mam w domu :P Cytat:
no wlasnie w PL jest mega problem z brakiem podstawowej wiedzy o zywieniu u ludzi (wide autor watku), ja - wege od 13 lat, bez zadnych problemow z anemia itp jak u Ciebie ciagle dostaje rady od otylych lasek, ktore tylko sie wymieniaja suplementami, ze jeszcze pozaluje, dorobie sie anemii i ,ze najzdrowsze jest miesko a bez niego to zaraz mi zaczna wlosy wypadac ![]() slyszalam tez ,ze batoniki, cola itp wcale nie tucza bo trzeba by ich jesc naprawde tony i te 3 dziennie to malutko, nikt od tego nie utyje (a osoba ktora to mowila troche faldek miala ale to pewnie od bananow ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
z drugiej strony mamy posty "jak przytyć" - skoro to tylko cola, batony i chipsy, to w czym problem?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powinienem udać się do psychologa bo jem owiankę na śniadanie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
prawdziwy facet żywi się wyłącznie stekami i tatarem.
Surówka to tylko taka warzywna ozdoba ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
lokalna gwiazda
|
W Biedronce, coś mi się majaczy, jakaś promocja na parówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Wiem. Ja też.
Mój facet nienawidzi surowizny nawet w kiełbasie polskiej. Jest kobietą. Dlatego jesteśmy zgodnym heteroseksualnym małżeństwem dwojga transseksualistów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
lokalna gwiazda
|
Tatar. Jedna z nielicznych, lubianych przeze mnie potraw.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ostatnia paróweczka hrabiego Barry Kenta!
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
lokalna gwiazda
|
Informacja dla parówkożercy!
Morlinki w Biedronce po niższej cenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
Jadę do cioci pilnować psa, moim warunkiem jest opakowanie parowek sojowych w lodówce ;o
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
...że też musiała mnie akurat teraz najść chcica (a właśnie że nie powiem chcica na parówki, świńtuchy) na kiełbasę wieprzową parzoną uformowaną w apetyczne brązoworóżowe walce, aromatyzowaną dymem wędzarniczym z dodatkiem musztardy.
Kurde. Północ dochodzi. Parówcy mie straszo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | ||
.
|
Cytat:
takie przyzwyczajenia to wina rodziców i nic tego nie zmieni. tak samo nienauczenie jedzenia owoców czy warzyw. nie jest to niestety odosobniony przypadek. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
A może kiełbaski frankfurterki czasami zamiast tych parówek? Wydaje mi się że to chociaż ociupinkę zdrowsza wersja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Brejkin njus!!
Wszystkie parówki w Biedrące 20% taniej! Rety, stałam w kolejce za czterema osobami, z których każda - KAŻDA - miała wśród zakupowych szpargałków, minimum jedną, dowolną formę parówstwa. Jednak wszystkich położył na łopatki mężczyzna - bóg, król, prezydent i obie izby parlamentu parówek, w jednym. W jego wózku znajdowało się, tak na oko, jakieś dwadzieścia opakowań parówek-z-kurcząt Świat Drobiu (Świat... ... ... Drobiu). Autorze - to byłeś Ty? Edytowane przez 201609140906 Czas edycji: 2015-09-03 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
O fuj, to te duże parówki pakowane w kilogramowe wory?
Uznaje tylko i wyłacznie parówki z zawartością 96% mięsa, można je dostać w biedrze, nie pamiętam nazwy.
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
elo
nie wiem czy mnie tu pamietacie ae znowu ten problem wrocil...juz bylo lepiej naprawde a teraz od tygodnia moja matka poszla do pracy i juz nie gotuje obiadow i znowu jem parowki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.