![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Matko, jeden dzień na łonie natury, a tyle nadrabiania i jeszcze nowy wątek.
![]() Ja mam znieczulenie na życzenie, dziś mam wizytę i będę się już umawiać na konsultację anestezjologiczną. Po doświadczeniach z pierwszego porodu, jeśli tylko nie będzie np. za późno, to nie zawaham się go użyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bede miec wszelkie luksusy poza znieczuleniem ;-) ---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
Ja tez nie kupuje ochraniacza na materac, mam taki, ze caly mozna wyprac i umyc. U mnie bylabh grozba pzalegniecia plesni, wiec wole prac i suszyc. Taki sam materac ma starsza corka, wiec mozemy na zmiane uzywac ---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 03:01 ---------- Cytat:
A u mnie prywatny szpital z samymi luksusami i prysznic jeden na wszystkie (9) pokoi. Wc bedzie w pokoju. No i tz moze nocowac dopoki sie dziecko nie urodzi, jak sie urodzi to jest zakaz, po to by mama i dziecko kogly odpoczywac ---------- Dopisano o 03:20 ---------- Poprzedni post napisano o 03:04 ---------- Cytat:
Bedzie dobrze, oszczedzaj sie ---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:20 ---------- panno Izabelo jestem calym sercem z Wami!! ---------- Dopisano o 03:30 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ---------- Corka nocowala poza domem, dala do wiwatu tesciowej - poszla spac o 2 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Czesc, jestem mistrzem! Wkurzylam się na tz poszłam do wc i zapomniałam, że mocz miałam oddać :/ czekam aż znów się zachce.. Tylko ja tak potrafie....
Panna Izabela ![]() Virves Który to już tydzień u Ciebie? Musi być dobrze. Leż i pachnij. Nic nie dźwigaj!!
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Owieczka- nic się na razie nie dzieje ponad to co było aczkolwiek jakoś nastrojowo jestem rozbita (upały?) Ehhh jest 21 stopni czy nie może tak zostać??
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od dawna taki nastroj? A moze wlasnie sie cos zaczyna dziac; ja taka rozbita chodzilam doslownie 2-3dni przed porodem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za wsparcie, przyda się!!! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
To trochę nie rozumiem brania no spy na skurcze... Przecież one są juz na tym etapie pożądane i potrzebne.
Cytat:
Trzymam kciuki żebyście dali radę mimo wszystko. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Właśnie czytam na stronie tego szpitala, że nie jest wymagana wcześniejsza konsultacja anestezjologiczna tylko wszystko jest na miejscu. Nie chcę się nastawiać bo się jeszcze okaże, że mi nie dadzą... ale jakby się dało to bardzo bym chciała.
#129 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zwykłą baby ono. Ale czy się spisze to się okaże. Tylko tam wchodzą te baterie prostokątne wiec będę musiała jeszcze kupić akumulatory i ładowarkę bo strasznie drogie te baterie.
Iza powodzenia, przytulam!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2015-08-11 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
u mnie dzisiaj z rana troszkę zachmurzone i 20° ale widzę ze zaczyna się powoli cieplej robić :/
zrobię szybko zupkę puki jeszcze nie jest tak ciepło bo naszła mnie ochota na pomidorową i będę dzisiaj leżeć :P no chyba, że dalej będzie tak chłodno to może ogarnę ostatnie prasowanie ciuszków od małego i spokój już będzie ![]()
#131 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tez Ci życzę dużo,dużo siły dzisiaj. .. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Iza trzymamy kciuki zeby się dali radę.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
#133 |
Zakorzenienie
|
Meneq- od wczoraj ale mam wrażenie, że wywołała to sytuacja zewnętrzna (zostałam skreślona z listy studentów studiów doktoranckich za nieobecność, pomimo, że byłam na L4 i jest problem żeby odwołać się od decyzji bo z ich strony nie ma ani grama dobrej woli- a ja napisałam, że jestem przed porodem i ciężko mi jeździć i stawiać się przed jakąś szanowną komisją)
#134 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To beznadziejnie. Koniecznie odwoluj sie!! Trzymam kciuki ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Juz nie znasz dnia ani godziny. U mnie tez sie nie zanosilo, nawet na pol dnia przed tym, jak corke tulilam ;-) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogliby trochę empatii i zrozumienia mieć. Ja bym męża upoważniła w takiej sytuacji i on by się za mnie tłumaczył jako pełnomocnik. A kiedy masz wizytę? Bo sytuacja jest dynamiczna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Właśnie rozmawiałam z mezem. O 1 w nocy chcialam go z łóżka zepchnąć. I krzyczalam uważaj na małe kotki. Az sie obudzil, chcial mnie przytulic i mówi ze to sen Ale ja w zaparte zeby uwazal na male kotki. Ale porycie. A ja nie pamietam co mi sie snilo.
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
No to zobaczymy może jakieś skurcze na ktg się zapiszą. A do wizyty możesz nie doczekać bo też przecież masz już zaraz termin.
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Będzie się odwoływać? To jakieś kpiny, ale niestety w naszym kraju właśnie takie jest podejście do macierzyństwa. Albo studiujesz albo rodzisz dzieci. kariera zawodowa albo dzieci.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Hej. Sorki ze sie nie odzywalam wczoraj ale po wizycie jestem taka wsciekla ze cos bym rozniosla najchetniej. Bylam przekonana ze to bedzie 25 sierpnia a on do mnie ze mam przyjsc 31 na wizyte!!!!! ☠☠☠☠a opcja kolejnego ciecia to 1 wrzesnia a pozniej to juz po terminje dopiero. Chyba go ☠☠☠☠a po☠☠☠alo jesli ja bede tyle czekac. Moze jeszcze do polowy wrzssnia poczekajmy! Wczoraj odstawilam wszystkie rozkurczowe leki i skoro on nie chce to ja go wiecej prosic nie bede i oby samo sie wczesniej zaczelo. Matko jaka ja jestem wsciekla!!!!! 😠😠😠😤
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Witam was!
Wczoraj od.rana mnie nie było, wchodzę wieczorem a tam tyle.nadrabiania i jeszcze nowy wątek. .wiec zabrałam się do czytania i w połowie zasnelam. Ale właśnie skończyłam uff.. Byłam taka zmęczona ze napewno juz o 22 spałam a ostatnio zasypiam około 1. Obudziłam się o 2 i wszystko mnie bolało czułam się okropnie ale zasnelam. Dziś jadę do gina. jakoś się stresuję. Musze ogolic bozenke chociaż przytne. Ale tak mnie nogi bolą i Bożena ze zaraz zejde. Widziałam ze pisałyście o filcu z biedry. Byłam na zakupach właśnie szkolnych dla.dla starszaka i szczerze? Ten filc taki średniej jakości. Wiem ze tani do.do szkoły akurat ale.ale.ja go kupiłam i myślałam że zrobię coś małemu jakaś ozdobę. . Ale jest naprawdę słaby. Cienki znaczy się. Nie wiem czy coś coś tego będzie. wyprawka szkolna zrobiona teraz jeszcze siebie do szpitala musze wyprawic brakuje mi klapek woda landrynki biszkopty i dziecia spakować ale nie wiem w jaka pogodę będę rodzic wiec tatuś chyba sam spakuje go na wyjscie. |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |||
Rozeznanie
|
Witam się przy porannej kawce
![]() Spało dziś się super, ale przy każdej pobudce na siusiu jestem mega zdrętwiała, nie czuję ręki albo nogi. Dopiero jak rozruszam to jest ok, ale trochę to upierdliwe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może odstawienie leków pomoże ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze po czesci to wlasnie to, ale tesciowa ogolnie nie potrafi corki polozyc spac; noze chodzic na rzesach a babci sie nie da, od zawsze tak bylo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą jakie masz wskazanie do cc bo mi wypadło z głowy? Bo może niebezpiecznie jest odstawiać leki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tego co pamiętam u bianeczki wskazaniem jest pierwsze cc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Dzięki Bogu za Wizaż i za Was dziewczyny
![]() Wczoraj zaczęłam 35 tc. Do tego też nie mam skurczów i mały jest głową w dół, ale na szyjkę nie napiera. Lekarz, który badał mnie na IP stwierdził, że spokojnie palcem ją odpycha. Dostałam dwa razy dziennie nospe i luteinę i sobie leżę więc do poniedziałku powinnam jakoś przetrwać. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
zupka prawie gotowa
![]() zaraz wezmę się chyba za to prasowanie puki jeszcze chłodno w miarę jest ![]() na później zostawiam sobie odkurzanie i ogarnięcie przedpokoju jak dam jeszcze radę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.