|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony 2014. Część II
gornek
A my się modlimy o deszcz . Na lubelskie jedź nad jezioro pogoda taka, że skwar itd. Mimi Przekraczacie dochód, że nie dostaniecie? ![]() Pysiu Super Panienski! Widać, że wszystko przemyślane było i dopiete perfekcyjnie . Coraz bliżej! Jeszcze moment jeszcze chwila i będzie Ten dzień!U nas była chwila strachu. U lekarza wyszło źle KTG i wylądowałam na patologii ciąży. Wczoraj i przedwczoraj robili badania wyszły ok więc się wypisalam. Inaczej bym wyszła dopiero w pon. Jakby coś się działo mam wracać, ale jest ok.
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie byla burza w nocy i zastanawiam sie jak bardzo mokra jest plaza
Wysłane z mojego PAP3350DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety mamy do wyboru tylko wlkp bo i tak jedziemy do mojego rodzinnego miasta i po drodze chciałam zachaczyc o jezioro. Ale może nie bedzie tragedii bo jest w sumie ciepło.
Pysiu musiał być piękny panieński, oby i ślub był jak z bajki ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Gornek
To trzymam kciuki by pogoda się poprawiła. My dziś idziemy na jarmark jak co rok. I jak co rok wracają wspomnienia...
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz niedlugo urodzisz![]() Cytat:
![]() dziendobry!!!! nie spie od 5.. maz i mala jak najbardziej, upieklam babke-zebre-bo mamy miec za chwile gosci.. pozneij zrobimy grillla wstawilam pranie jakis czas temu, zostanie mi tylko rozwiesic na ogrodku i ogarnac salonco u WAS? zajrzyjcie do Klubu
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Oby sie ciut poprawila, zreszta zaraz ruszamy. Wiec miłej niedzieli
![]() Nie zajrzę do klubu, bo w nim nie jestem ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#128 |
|
Winter is coming
|
ja też wstałam po 5, bo musiałam rodziców zawieźć na pociąg, bo lecą na wakacje
ale przez urlop tak się przyzwyczaiłam do wstawania tak wcześnie, że obudziłam się przed budzikiem ![]() zaraz jadę do ccc zobaczyć, czy mają jakieś sensowne japonki jeszcze, bo moje się już nie nadają do ludzi. A potem nei wiem, może chałupę poogarniam, bo syf straszny
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam w otoczeniu babcię zajmującą się wnukami niemal codziennie po kilka godzin i jest po prostu wykończona. Do tego czasem zakupy, gotowanie + zostawanie popołudniami w weekendy. Odmówić nie odmówi, ale no, wszyscy mamy wrażenie, że jest darmową opiekunko-pomocą domową. Ja szczerze mówiąc nie miałabym sumienia zostawiać mojej mamie np. takiego roczniaka na 9h dziennie (8h pracy + dojazdy) |
|
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Velik
Ło... To ranny ptaszek z Ciebie
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym mojej zostawila, ma dopiero 44 lata ale co za tym idzie normalnie pracuje wiec przy dzieciaczku nie posiedzi.
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Juz idę
![]() Cytat:
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam jak bo wczoraj podczas burzy spalilo nam router z neta
zostaje mi tel i net z playa.
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Net z Playa zawsze spoko
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko mi przez aplikacje nie pokazuje zaproszeń, muszę wejść na łapka :p no nic jedziemy, przed nami z 300km.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozatym są we dwóch razem z tata obydwoje na emeryturze. Brakuje im zajecia. U nas i tak nie będzie źle bo pracujemy na zmiany, TŻ ma czasem wolne w tygodniu. To będzie parę godzin dziennie. |
|
|
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym z kolei chyba prędzej padła niż mieszkała z teściową - jest mocno absorbująca
Na pewno jej pomoc byłaby nieoceniona, ale na dłuższą metę wolałabym się wystrzegać takiego rozwiązania... Z kolei moja mama normalnie pracuje... i jeszcze będzie pracowała o ho ho ile, więc z jej strony pomoc byłaby niemożliwa. No ale do czasu opieki nad dzieckiem jeszcze pewnie trochę minie, więc na razie niespecjalnie sobie tym zaprzątamy głowę |
|
|
|
#139 |
|
Winter is coming
|
Nasze mamy też młode i pracujące. Teściowa po małym wypadku siedzi od kilku miesięcy w domu i pewnie nieprędko do pracy wróci, a do tej, którą ma, to już na 100% nie. Ale nie wiadomo, jak jej się życie zawodowe dalej potoczy, pracować na pewno musi.
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Nie no nie mowie o mieszkaniu z teściową. Tego też bym nie wytrzymała, Mimi że jest spokoju to jednak nie czulabym się u siebie. Zresztą z moimi rodzicami też bym nie chciała bo czulabym się dalej jak dziecko z ta różnica że mieszka u mnie TŻ :p
Nie ma jak u siebie
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko czekam aż wprowadzimy się na swoje. Musimy się jeszcze pomęczyć maks. Do 2 lat
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Mieszkamy z moimi rodzicami i dziadkami. U tż rodziców nie ma warunków a u jego babci nie chce bo najpierw to trzeba by było zrobić generalny remont w domu co mija się z celem. Wole płacić ratę kredytu i mieszkać na swoim
|
#142 | |||
|
Zakorzenienie
|
pysia1987 widac, że panieński udany
Wesele musi być jeszcze lepsze ![]() mimi, a becikowe nie nalezy się wszystkim bez względu na zarobki? myślała, że tak.... Cytat:
A mieści się kilka kroków od naszego mieszkania ![]() Cytat:
Całe szczęscie, że tak to się skończyło, oby dzieć spokojnie do porodu czekał ![]() Cytat:
Ja mam do rodziców niedaleko, moja mama prowadzi własną działalność w domu więc niezła sytuacja do opieki nad wnukiem, ale nie miałabym serca obarczać jej dodatkowym obowiazkiem dzień po dniu
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Kiss, wiem. Zadzwonili raz po niemal 3 miesiącach...
|
|
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
Mojakaren
Na wizycie miałam ktg i mało się ruszał dzieciak. Na drugim boku za bardzo się tlukl i lekarz wolał mnie wyslac. Mnie się wydaje że dziecko nie jest o 8 rano tak aktywne. W nocy szaleje to potem śpi.
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Namisek, moja koleżanka miała podobnie. KTG niedługo przed porodem - dziecko się prawie nie rusza. No to na oddział. A ona im tłumaczyła, że jest 11:00 i jej dziecko o tej porze NIE jest aktywne, bo już zdążyła je poznać kiedy ma pory aktywności, a kiedy śpi. Ale też dla świętego spokoju ją zostawili, z drugiej strony lepiej zbadać od A do Z niż jakby miało coś umknać
|
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
My mieszkamy z moimi teściami
Wiadomo że lepiej by było mieć swój dom no ale to kosztuje a takich pieniędzy nie mamy Poza tym mamy prawie całą górę więc nie jest źle namisek1990 dobrze że wszystko ok My wczoraj byliśmy na dożynkach, potem na dyskotece ![]() A dziś Retro Moto Show |
|
|
|
#148 | ||||
|
Zakorzenienie
|
sunset Współczuję
W Twojej sytuacji bardzo ciężko o sensowne rozwiązanie, poza wysyłaniem CV. Sytuacji miedzy nimi nie naprawisz, a rozmowa z którąkolwiek z nich obraca się przeciw Tobie.Może warto, żeby Twoje Cv przeglądnął ktoś, kto zna się na rekrutacji? Zerknij na tę stronę (https://interviewme.pl/), sporo trafnych uwag. Oprawa graficzna też czasem mocno pomaga ![]() cude Na tę sytuację pogadaj z kimś obeznanym w prawie pracy. Słyszałam o takich przypadkach (dojazd do miejsca oddalonego o 2h jazdy), ale to przekłada się na odpowiedni dodatek. Cytat:
Z kolei pracowałam też w firmie, w której były same kobiety - bardzo nakręcały się w dowodach oddania zawodowego do szefa, który umiejętnie tym sterował i potrafił nastawiać dziewczyny przeciwko sobie. Cytat:
Problem jest niestety z dostępnością ładnych warzyw - to co widzę w sklepach, nie wygląda mi na I gatunek ![]() Kurczę, bardzo szybko Aż za szybko, najgorsze ze to nie do końca Twój wybór, a wymóg sytuacji. Mam nadzieję, że Antosia dobrze to zniesie i uda Ci się połączyć pracę z życiem rodzinnym.Co do kp - pogadaj z doradcą laktacyjnym, może uda się znaleźć dobry sposób na to, żeby wykarmić małą? Cytat:
Jak idą przygotowania do chrzcin? Jak ze znalezieniem chrzestnych? gornek Udanego urlopu ![]() namisek Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok - następny raz w szpitalu to tylko na porodówce ![]() Cytat:
Wiem, jak taka opieka wygląda - moi rodzice pomagali siostrze w odchowaniu jej dzieci, niby chcieli, ale byli wykończeni i bardzo narzekali, że nikt im się za to nie odwdzięcza...
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mamy 1 rocznicę ślubu
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie!
Piątek i sobotę miałam wolne, dzisiaj niestety do pracy.. Fajnie spędziłam te wolne dni, w piątek miałam wyjście "pracowe", wczoraj z mężem i znajomymi byliśmy cały dzień nad jeziorem Jeszcze troszkę i idę na urlopik ( we środę 26.08) ![]() ![]() Karolinusia- gratki rocznicy!!
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

. Na lubelskie jedź nad jezioro
pogoda taka, że skwar itd. 

zony 2014
Na pewno jej pomoc byłaby nieoceniona, ale na dłuższą metę wolałabym się wystrzegać takiego rozwiązania... Z kolei moja mama normalnie pracuje... i jeszcze będzie pracowała o ho ho ile, więc z jej strony pomoc byłaby niemożliwa. No ale do czasu opieki nad dzieckiem jeszcze pewnie trochę minie, więc na razie niespecjalnie sobie tym zaprzątamy głowę
Wiadomo że lepiej by było mieć swój dom no ale to kosztuje a takich pieniędzy nie mamy