Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 12:28   #121
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

prawie 2h na dworze z dzieckiem to zdecydowanie za dużo.

ale śliczne te kocyki dajecie i tylko kusicie! wredoty jedne ; p

a co do powiadamiania i odwiedzin w szpitalu, to moi rodzice się dowiedzą jeszcze zanim w szpitalu bede bo Michała do nich bedziemy zawozić. no ale nie chcę by młodego ciagneli do szpitala w odwiedziny więc chyba tym razem sobie to podarujemy. a teściów szczerze mówiąc nie mam ochoty widzieć, bo nie mam o czym z nimi rozmawiać, jakoś działają mi na nerwy. ale nie zabronię im przyjść zobaczyć wnuka

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:29   #122
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Oliath, patrz jakie fajne naklejki mają w Biedrze po 2,49 i to różne rodzaje sówek nawet fluorescencyjne były
chyba się posikam
ale niektóre fajne te sówki
Stary 2015-08-19, 12:29   #123
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
mala te wsytające kolorowe tasiemki to chyba niby do zabawy dla dziecka tak gdzieś czytałam kiedyś
metki to ulubione zabawki najmłodszych pociech!

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-19, 12:29   #124
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
eh wróciłam ze sklepu i padam.. 7min drogi a ja taka zmęczona a gdzie tu jeszcze miesiąc przeżyć , chyba na koniec nie będę z łóżka wstawać
też tak czasem mam a tu zacznie się wrzesień i zamiast leżeć to będę kursować szkoła-przedszkole

Cytat:
Oliath, patrz jakie fajne naklejki mają w Biedrze po 2,49 i to różne rodzaje sówek nawet fluorescencyjne były
ale czadowe

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
mnie nieraz tż musi dźwignąć, zwłaszcza jak leżę np bez poduszki sama też najpierw na bok, potem wspieram się na łokciach i siłą mięśni rąk jakoś mi się udaje podnieść [COLOR="Silver"]

:
ja najgorzej mam jak się położe z Karolem u niego. Narazie śpi na takim materacu dużym wyjętym ze starego łóżka które sie rozleciało, ale materac super wygodny. Jak drugi synuś podrośnie to kupimy im jakieś łóżko do pokoju.
Ale wracając do wstawania z materaca to najpierw się sturlam na podłogę potem na czworaka się ustawiam i wspierając się o szfkę dopiero wstaję no istna kaleka
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:30   #125
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
metki to ulubione zabawki najmłodszych pociech!
a co do ochraniacza to ja mam takie na pół łóżeczka, i większych nigdy nie używałam, łóżeczko jak Michał był większy zabezpieczałam kocykiem od drugiej sttrony

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-19, 12:36   #126
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale dajecie czadu od rana, już nowa część!

Na kangurowanie też bym brała bawełniany kocyk. Ja na sali porodowej leżałam z golaskiem przykrytym flanelą jak mnie szyli a później przewieźli mnie na poporodową i w tym czasie małego zaważyli, zmierzyli, ubrali ( tż z nim był) i zaraz oboje wrócili do mnie i cycolilišmy się prawie 2 godzinki tam przykryci jakimś prześcieradłem.

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja się na razie trzymam dzielnie, poza dwoma lumpkowymi bodziakami i dwoma pieluchami tetrowymi sówek brak Minky też brak Swoją drogą szał się na te sówki zrobił taki, że na serio się dziwię, że jeszcze nikt ich nie podejrzewa o demoniczne działanie Bo że wzbudzają amok, to wiadomo, dowody mamy chociażby w naszym wątku

Kuapouszka pisała, że znika na jakiś czas:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2805

Amelia nie wiem, milczy od tygodnia, ale obie się logują, więc pewnie czytają, ale nie mają czasu pisać.
Co Wy z tymi sowami, ja już patrzeć nie mogę. Mam kocyk po synku w sowy i jedno maleńkie body. Więcej nie chce, przecież te sowy to już 2 lata na topie, teraz wchodzą inne wzory.

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
MAma pytanie co do kocyków minky: czy ten materał minky nie robi się brzydki po praniu lub paru praniach i czy on nie jest sztywny? bo tak na zdjęciach wygląda na taki sztywny i że nie opatuli ładnie dziecka te co już mają proszę o wypowiedź
Mam oryginalny z La millou i jest perfekcyjny, wiele razy już go prałam i nic się z nim nie dzieje. Teraz mam szyty przez koleżankę z minky dobrej jakości, mięciutkie ale nie jest tak cudowne jak to z La millou i te pryszcze się czasem zapadają tak jakby. Nie wiem jak po kilku praniach będzie wyglądał. Minky ma to do siebie że jest bardzo ciepłe i grzeje, na pewno bym nie kupiła dla dziecka kocyka z samego minky tylko zawsze z bawełna żeby można było przykryć tą bawełnianą stroną.

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,melduję że czekam na wypis , Tż i mogę jechać do domu .
Dostałam na odchodne receptę na luteinę i jeszcze jakieś jedne dowcipne tabletki oraz nakaz leżenia plackiem i nic nie robienia. Z tym ostatnim będzie najgorzej ale postaram się nie przejmować tym że Tż był przez tydzień sam w domu i pewnie zastanę tam brud,syf i malarię.Będę odpoczywać i zaciskać nogi tak długo jak tylko się da.
Super że wychodzisz! Olej wszystko i na prawdę leż! Nie masz dziecka w domu to możesz po odpoczywać.

Ja bym w tej części jeszcze nie chciała się rozpakować, mogę w następnej na początku

W tej już będzie na bank jakiś porodzik jeśli nie oszalejecie i nie zaczniecie pisać dwa razy szybciej

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:36   #127
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
prawie 2h na dworze z dzieckiem to zdecydowanie za dużo.

ale śliczne te kocyki dajecie i tylko kusicie! wredoty jedne ; p

a co do powiadamiania i odwiedzin w szpitalu, to moi rodzice się dowiedzą jeszcze zanim w szpitalu bede bo Michała do nich bedziemy zawozić. no ale nie chcę by młodego ciagneli do szpitala w odwiedziny więc chyba tym razem sobie to podarujemy. a teściów szczerze mówiąc nie mam ochoty widzieć, bo nie mam o czym z nimi rozmawiać, jakoś działają mi na nerwy. ale nie zabronię im przyjść zobaczyć wnuka
Mojemu dzisiaj powiedziałam, że chyba teście nie przyjadą w pierwszy dzień do szpitala, a ten się zbulwersował, bo moja siora wczoraj mówiła że przyjedzie, ale kurde to co innego jak ma mnie np teść oglądać cyckiem na wierzchu i jak ze mnie będzie krew lecieć a siostra. Teściowa jeszcze pal licho ale teść. Jeszcze on ma manię kamerowania wszystkiego i jak mi wpadnie z kamerą jak szwagierce i będzie kamerował i dziecko raził to chyba uduszę
Stary 2015-08-19, 12:37   #128
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Tez juz przemieszczasz się okrakiem? Ze mnie się wszyscy śmieją :p
Mnie od paru dni już tak spojenie sie rozlazi, że nie dość że boli jak leżę i próbuję wstać, to jak zacisnę poślady mi kości trzeszczą

Cytat:
chyba się posikam
ale niektóre fajne te sówki
Śmiej się śmiej ale dzięki tym naklejkom można mieć WSZYSTKO w sówki
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:38   #129
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Super jest ten rożek juz nawet go pralam i jest ok
U nas w sklepie "U Kubusia" jest taka pościel Fajna nawet
Stary 2015-08-19, 12:44   #130
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
BNo właśnie prać te ochraniacze JA chciałam wstawić pranie a nie mam octu:/
Może Twoje będą jakościowo lepsze, ale jakbym miała drugą szansę to bym ochraniacza nie prała, no chyba, że moja pralka tak strasznie miętoli albo spróbuj na delikatne wirowanie...
poczekaj jak Malinowa i Pasztetnik wyprasują swoje i podzielą się spostrzeżeniami
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:46   #131
vikicullen
Zadomowienie

A mi mala przed chwila tak nogę wyciągnęła ze poczułam dosłownie piętke malutką, szok

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 12:47   #132
natalitka1988

Cytat:
Mojemu dzisiaj powiedziałam, że chyba teście nie przyjadą w pierwszy dzień do szpitala, a ten się zbulwersował, bo moja siora wczoraj mówiła że przyjedzie, ale kurde to co innego jak ma mnie np teść oglądać cyckiem na wierzchu i jak ze mnie będzie krew lecieć a siostra. Teściowa jeszcze pal licho ale teść. Jeszcze on ma manię kamerowania wszystkiego i jak mi wpadnie z kamerą jak szwagierce i będzie kamerował i dziecko raził to chyba uduszę
Hahahah bo walne Już sobie wyobraziłam sobie Twojego teścia jak wchodzi do Ciebie z kamerką a ty rozbebłana, rozczochrana krótko po porodzie Pamiątka do końca życia do rodzinnej kolekcji Twojego teścia
Stary 2015-08-19, 12:50   #133
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Jadę dziś robić kolejne podejście do pościeli...dumam tylko co zrobić z tematem wózka, czy kupić pościel, czy poprzestać na kocykach - jak jest u Was?
Kocyk wystarczy w 100%

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
My dostaliśmy do wózka pościel, ale raczej nie będę jej używać. Wydaje mi się, że grubszy kocyk wystarczy.

Współczuję Wam nocnych pobudek do WC . Ja, na szczęście, jak przed snem się załatwię, to do rana mam spokój. W pierwszym trymestrze zdarzało mi się budzić, ale i tak nie więcej niż raz na noc. A ja mam pytanie - macie zamiar informować kogoś, że poród się rozpoczął czy będziecie czekać aż maleństwo już się urodzi? Bo tak ostatnio myślę nad tym i raczej nie chciałabym, żeby wiedzieli, że rodzę, bo po pierwsze pewnie by się martwili, a po drugie (znając moją rodzinę) od razu się władują do szpitala i będą czekać, a jednak uważam, że pierwsze godziny po porodzie powinny być zarezerwowane dla mnie, tżta i malutkiej. Ale nie wiem... może to ja jakaś spaczona jestem.
My poinformujemy rodziców. Ktoś będzie się też musiał synkiem zająć. Za pierwszym razem byłam kilka dni przed wywołaniem w szpitalu to wiedzieli że idę pod kroplówkę i może uda się urodzić.

Rodzice moi i męża mogą nas odwiedzić w szpitalu, nie mam nic przeciwko. Za pierwszym razem przyszła jeszcze mogą e bliska koleżanka i bardzo się cieszyłam. Wszyscy byli dzień po porodzie. Decyzja należy do Ciebie czy chcesz żeby przyszli.

Cytat:
Po już obecnych odpowiedziach obawiam się, że będzie "wiem że nic nie wiem"
Mnie w sumie najbardziej zastanawia kwestia prześcieradła w wózku.

W moim przypadku przed moimi rodzicami się ukryć nie da zresztą znajomi mojego lubego też będą wiedzieli w tempie ekspresowym jak znam życie
Ja kładłam flanelkę na materacyk w wózku

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:55   #134
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj są te naklejki???
Mój młody uwielbia wszelakie, to może bym mu jakieś upolowała

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Taki sam jak ma meggi
Ładniutkie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ja też ledwo chodzę, a z łóżka też mi się ciężko wstaje
Mnie wieczorami Tż podnosi, bo mam z tym problem już, a że boję się o plecy to dwa razy trudniej mi jest. A jak już wstanę to nie idę normalnie tylko sunę noga za nogą po kilka cm zanim się rozruszam

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Toska ja zawsze kupuje kapcie z befado na rzepy, najlepsze są.
Ciekawe czy gdzieś dziś znajdę takie kapcie. Jest nadzieja w jednym sklepie.
Problem też mam taki, że mi młody wypada już z rozmiarówki typowo dziecięcej, a do tych "młodzieżowych" butów stópka jednak za mała.

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Może Twoje będą jakościowo lepsze, ale jakbym miała drugą szansę to bym ochraniacza nie prała, no chyba, że moja pralka tak strasznie miętoli albo spróbuj na delikatne wirowanie...
poczekaj jak Malinowa i Pasztetnik wyprasują swoje i podzielą się spostrzeżeniami
A Wy macie ten ochraniacz z wypełnieniem na stałe?
Bo ten co mam po młodym mam gąbkę, a z niej powłoczkę na zamek błyskawiczny zdejmowaną więc same powłoczki wypiorę i może na razie odpuszczę sobie zakup drugiego ochraniacza.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:56   #135
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
moi na szczęście kamery nie mają, ale pamiętam jak było przy Michałku jak mi przyleźli do szpitala jak jeszcze rodziłam i pytali położnych czy już... ale mnie to wkur.... na szczęście sobie poszli. później jak przyleźli to z telefonami i od razu zdjęcia bo tej ciotce trzeba wysłać i tej i tamtej... ależ mnie wtedy ku...ica brała... a młody płakał bo nie radziliśmy sobie z cycem. mam nadzieję, że teraz nie przyjdą. ja naprawdę chciałabym ich lubić, ale oni mi takie akcje odwalają, zachowują sie sami jak nie z tego świata i jakoś tyle lat a ja z nimi rozmawiać i tak nie potrafię...

Cytat:
A mi mala przed chwila tak nogę wyciągnęła ze poczułam dosłownie piętke malutką, szok
hehe też taką szkitkę już nie raz poczułam

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-19, 12:57   #136
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahah bo walne Już sobie wyobraziłam sobie Twojego teścia jak wchodzi do Ciebie z kamerką a ty rozbebłana, rozczochrana krótko po porodzie Pamiątka do końca życia do rodzinnej kolekcji Twojego teścia
Ty się nie śmiej. JAk szwagierka urodziła przez CC i leżała taka biedna jeszcze nie mogąca się ruszać to teść wpadł z kamerą i ją kamerował i młodego. Przecież takiemu dziecku nie wolno świecić tak po oczkach jasnym światłem. No nic tylko ubić Szkoda, ze na salę operacyjną nie wlazł i jej flaków nie uwiecznił
Stary 2015-08-19, 12:59   #137
emylka86
Zakorzenienie

a co do kapci dla przedszkolaka też polecam befado

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-19, 13:00   #138
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Pogadaj z TŻ od razu, żeby wybił ojcu takie pomysły z głowy już dziś, żebyś się nie musiała stresować po. Ja pie*** niektórzy to mają nas**** w głowach, no ale w sumie są też tacy co nagrywają porody... dla mnie to jest jakaś totalna abstrakcja.

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Super jest ten rożek już nawet go pralam i jest ok
Super, dzięki za info. Wiadomo że też go wypiorę, akurat miałam plan razem z ręcznikami kąpielowymi.
W ogóle tak się spinałam żeby wszystko poprać w tym tygodniu korzystając z pogody ( i faktycznie pół domu już wyprałam ), żeby wszystko na dworze posuszyć, a spojrzałam na prognozę pogody długoterminową i w przyszłym tygodniu u mnie dalej zero deszczu i 27-28 stopni.
Komuś coś uprać, bo już mi się rzeczy kończą ?
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 13:01   #139
mala29lll
Zakorzenienie

[QUOTE=toskaKrk;52467297
A Wy macie ten ochraniacz z wypełnieniem na stałe?
Bo ten co mam po młodym mam gąbkę, a z niej powłoczkę na zamek błyskawiczny zdejmowaną więc same powłoczki wypiorę i może na razie odpuszczę sobie zakup drugiego ochraniacza.[/QUOTE]

ej ja nawet nie wiem jakie mam aż idę zobaczyć. tzn potoczę się bo mnie rwie znowu noga. Trzeba budzić męża żeby plecy na dole pomasował to trochę przechodzi. Chyba ucisk jakiś mam
Stary 2015-08-19, 13:02   #140
natalitka1988

Cytat:
Ty się nie śmiej. JAk szwagierka urodziła przez CC i leżała taka biedna jeszcze nie mogąca się ruszać to teść wpadł z kamerą i ją kamerował i młodego. Przecież takiemu dziecku nie wolno świecić tak po oczkach jasnym światłem. No nic tylko ubić Szkoda, ze na salę operacyjną nie wlazł i jej flaków nie uwiecznił
ALe pomyśla jaka za 10 lat to będzie dla niej pamiątka przypomni sobie jaka była młoda i piękna
A co ona na takie zachowanie teścia? bo domyślam się, że ty zwróciłabyś mu uwagę
Stary 2015-08-19, 13:06   #141
vikicullen
Zadomowienie

Toska a jaki rozmiar ma twój synek? Dobre są też kapcie z renbud, podobne do befado i maja chyba większą rozmiarowke

Stary 2015-08-19, 13:06   #142
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
a co do kapci dla przedszkolaka też polecam befado
Będziemy dziś szukać
Dziecko poprosiło żebyśmy pojechali do sklepu od razu po przedszkolu, więc muszę Tżta uprzedzić
Stary 2015-08-19, 13:07   #143
natalitka1988

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
28 stopni.
Komuś coś uprać, bo już mi się rzeczy kończą ?
Coś się na pewno znajdzie ale czy w pakiecie jest też prasowanie?

Cytat:
ej ja nawet nie wiem jakie mam aż idę zobaczyć. tzn potoczę się bo mnie rwie znowu noga. Trzeba budzić męża żeby plecy na dole pomasował to trochę przechodzi. Chyba ucisk jakiś mam
Ja też anwet nie wiem czy można to zdjąć ale nie chce mi się dupska ruszyć żeby sprawdzić

CO dziś gotujecie? może któraś mnie zainspiruje?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 13:08   #144
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Toska a jaki rozmiar ma twój synek? Dobre są też kapcie z renbud, podobne do befado i maja chyba większą rozmiarowke
Teraz będę szukać pewnie 30, bo z 29 mi właśnie wyrasta, ale wiadomo że to zależy od firmy.
Do tego ma wysokie podbicie i często butki go gniotą od góry mimo że rozmiar dobry.
Stary 2015-08-19, 13:08   #145
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
ALe pomyśla jaka za 10 lat to będzie dla niej pamiątka przypomni sobie jaka była młoda i piękna
A co ona na takie zachowanie teścia? bo domyślam się, że ty zwróciłabyś mu uwagę
Zwróciła uwagę? Ja bym go wyje.ała z sali. Szwagierka apewnie coś tam przybąkła bo ona się boi ojca. Ja nie

Taaa młoda i piękna zaraz po porodzie hehhe i jaka wkur.iona
Stary 2015-08-19, 13:15   #146
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Teraz będę szukać pewnie 30, bo z 29 mi właśnie wyrasta, ale wiadomo że to zależy od firmy.
Do tego ma wysokie podbicie i często butki go gniotą od góry mimo że rozmiar dobry.
O to nieźle, mój ma 28

Stary 2015-08-19, 13:15   #147
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

No ja też chciałabym uniknąć takich sytuacji, ale po pierwsze mieszkam z teściową wiec ona będzie wiedzieć kiedy co i jak, po za tym moja mama potrafi dzwonić ze 2-3 razy dziennie co porabiam więc też będzie wiedzieć ALe ten szpital..kurcze jak wszystko dobrze pojdzie 3 dni i będziemy w domu..wolalabym, żeby do domu przyjechali później i tyle..

A za kamere to bym nakopała chyba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 13:18   #148
natalitka1988

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
ja mam 35, więc jeszcze trochę i będę mogła pożyczyć mu moje
Stary 2015-08-19, 13:22   #149
emylka86
Zakorzenienie

rozpływam się. no w naszym mieszkaniu nie da się gotować ...

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-19, 13:27   #150
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

CO dziś gotujecie? może któraś mnie zainspiruje?
jak że moje dziecko woli zupy postanowiłam zrobić krupnik, ale okazało sie ze nie mam ziemniaków a teraz jeszcze te drzwi robią więc nie pójdę więc chwilowo zupa wyłączona no i leczo z cukini jeszcze mam w planach
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości