Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 07:04   #121
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Ja chcę za 5 lat wcześniej nie

To może być dobra różnica 😉 u nas jest nieźle bo Leoś już dużo rozumie. I wie że jak Franek płacze to muszę się nim zająć. Wie że nie może mu przeszkadzać przy jedzeniu. Generalnie bardzo jest wyrozumiały😉 ale... Jeszcze wielu rzeczy nie potrafi sam zrobić i jest ode mnie zależny. NP wysika się sam do nocnika ale nie potrafi się sam potem ubrać. Więc jak chce do ubikacji jak ja karmie to musi czekać. Słabo też wychodzi mu jeszcze samodzielna zabawa i chce się ciągle bawić ze mną. Ale daje mu się wytłumaczyć że jak Franek nie będzie plakal to się pobawimy.
Z młodszym dzieckiem to by nie przyszło.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:04   #122
pszczoua
Zakorzenienie

Szuu niezły agent z Twojego TZ, zabilabym jakby mój taki numer mi teraz wyciął Rok różnicy to musi być masakra, jedno dziecko albo jeszcze nie chodzace albo przewracajace się, drugie wiszące na cycku a do tego to starsze nawet samo obiadku nie zje, trzeba karmic. Najgorzej jak oboje w tym samym czasie placza o jedzenie... Co to to nie Chociaż między mną a sis jest rok i miesiąc różnicy i mama nie wspomina tego źle. Ale moja mama jest hardkorem

A co do różnicy wieku może nazwiecie mnie szalona ale ja jestem zadwolona z tych niecalych dwóch lat między Julkiem a Tymkiem. Tyle ze ja mam bezobslugowe dziecko, jakbym miała takie wymagające jak Konradek Szuu to pewnie by nie było kolorowo
Stary 2015-08-20, 07:06   #123
industria
Zakorzenienie

ja sie za rok z małym hakiem staram o kolejne
serio. nie wiem ile starania potrwają a czasu nie mamy żeby zwlekać pare lat . prawie do 40-stki bede w pieluchach siedzieć

nie wiem jak dam rade, ale na pewno nie zrobie dziecku tej krzywdy i nie zostawie jej bez rodzeństwa
Stary 2015-08-20, 07:08   #124
pszczoua
Zakorzenienie

Irmusia tu masz rację, Julek w sumie sporo rozumie i sam mnie wola jak Tymek płacze, daje mu swój ulubiony kocyk którego nawet do prania nie chce oddać (jest kremowy także wyobraźcie sobie jak wygląda) i glaszcze po główce Ale generalnie jeśli coś chce to musi być już zaraz i nie bardzo rozumie ze Tymek jest malutki i muszę się nim zająć. Ale takich sytuacji jest u nas na szczescie bardzo mało. Chcielibysmy jeszcze trzecie dziecko ale już z trochę większą różnica wieku bo z trójka maluchów już by mogło być ciężko... Pewnie jeśli się zdecydujemy to tak za 4 lata...
Stary 2015-08-20, 07:19   #125
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
No wlasnie, a ten głupek wczoraj jak sie po wszystkim na niego wydzieralam do mnie "daj mi drugie takie śliczne dziecko" myślałam ze go zabije! Przecież ja z jednym nie daje sobie rady, z dwójka juz na bank bym trafiła na oddział zamknięty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Słodki ten twój tz
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
cześć

mała śpi- o dziwo a ja próbuje nas spakować na wycieczke i nie wiem co mam zabrać jeszcze.......najważniejs ze to chyba mleko i pieluchy

kurde mam nadzieje że do auta mojej przyjaciółki wejdzie gondola. nie chciałabym żeby mała cały dzień w foteliku spędziła ...

nowe motto życiowe?

jaki słodki

ehh, dzisiejsza nocka była lepsza niż wczoraj- wstałam tylko raz Gosie karmić i 1 raz uspokajać. za drugim razem wziełam do łóżka i od tej pory śpi ładnie. obudziła sie tylko o 6 na flaszeczke i dalej lulu szału nie ma, ale czuje sie lepiej niż wczoraj
zaraz se pierdykne kawe i jakoś bede życ

jak to jest że kiedy w nocy marudzi i jęczy (nawet przez sen) a jak kłade ją do naszego łóżka to śpi ciuchutko? manipulantka mała
A nasz synek nie lubi spać u nas w łóżku czasen jak tz idzie do pracy to go biorę a on w płacz chyba miał rozmowę z tatusiem na ten temat
Nasz Skarb kończy dziś dwa miesiące ten czas szybko ucieka my też będziemy się starać o drugie ale jeszcze trwają negocjacje kiedy
Stary 2015-08-20, 07:27   #126
rybkaa90
Zakorzenienie

Jasiek kończy dzisiaj dwa miesiące
Szalone jestescie! Ja o drugim potomku nawet nie myślę. Ale z drugiej strony nie chciałabym, żeby mój syn był jedynakiem. Konflikt interesów

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:40   #127
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
ja sie za rok z małym hakiem staram o kolejne
serio. nie wiem ile starania potrwają a czasu nie mamy żeby zwlekać pare lat . prawie do 40-stki bede w pieluchach siedzieć

nie wiem jak dam rade, ale na pewno nie zrobie dziecku tej krzywdy i nie zostawie jej bez rodzeństwa
No właśnie.. mi generalnie jedno by wystarczyło, ale jednak jak będzie mieć rodzeństwo to w przyszłości lepiej może jedni drugiemu pomoże? A chce w odstępie ok 5 lat bo będzie rozumieć i myślę że zajmie się na tyle sobą ze będę mogła zająć się dzieckiem, Noemi jest bardzo spokojna i życzę każdemu takiego dziecka bez kółek, zatwardzen i z tolerancją do każdej potrawy i mega śpioch, czego chcieć więcej? Ale drugie dziecko może być całkiem inne więc, biorąc to pod uwagę to 5 lat minimum, chyba że będę dalej krwawic

Dziewczyny a jak cenowo wygląda zastrzyk ten raz na 3msc??
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 07:48   #128
ultraviolwt188
Raczkowanie

A my na dzien dzisiejszy jeszcze nie wiemy czy chcemy jedno czy dwójkę dzieci mała spała od 20 do 7.30 z przerwa na flaszkę Mia zasypia sama, nie mam z tym problemu,po kąpieli zje poprzytulamy sie z 15 minut i odkładam ja do łóżeczka, pogapić sie na karuzele i odpływa

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
No właśnie.. mi generalnie jedno by wystarczyło, ale jednak jak będzie mieć rodzeństwo to w przyszłości lepiej może jedni drugiemu pomoże? A chce w odstępie ok 5 lat bo będzie rozumieć i myślę że zajmie się na tyle sobą ze będę mogła zająć się dzieckiem, Noemi jest bardzo spokojna i życzę każdemu takiego dziecka bez kółek, zatwardzen i z tolerancją do każdej potrawy i mega śpioch, czego chcieć więcej? Ale drugie dziecko może być całkiem inne więc, biorąc to pod uwagę to 5 lat minimum, chyba że będę dalej krwawic

Dziewczyny a jak cenowo wygląda zastrzyk ten raz na 3msc??
Moje dwie znajome miały po tym 15 kg na plusie
Stary 2015-08-20, 07:49   #129
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

hej mloda spala do 22 do 4 rano zjadla i od 4:30 do 7;15 spala teraz sobie guga..my o drugie bedziemy sie starac za 2,5-3 lata.. akurat mala zacznie chodzic na 15h tygodniowo do zlobka wiec bede miala chwile wytchnienia..

rybka Lilly tez 2 mce konczy dzis ale to zlecialo..wczoraj na lozku trenowala przewroty..TZ do niej mowiel z lewej strony to przewracala sie w jego strone na brzuszek lapie o co chodzi a dzis od rana sie smieje

ja tez znamm siostry jedna luty, druga grudzien....

i mala zasnela.. coraz czesciej zdzarza sie ze mala zasypia sama, albo w lozeczku albo w lozku

Edytowane przez sylwusiach
Czas edycji: 2015-08-20 o 07:52
sylwusiach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:54   #130
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
A my na dzien dzisiejszy jeszcze nie wiemy czy chcemy jedno czy dwójkę dzieci mała spała od 20 do 7.30 z przerwa na flaszkę Mia zasypia sama, nie mam z tym problemu,po kąpieli zje poprzytulamy sie z 15 minut i odkładam ja do łóżeczka, pogapić sie na karuzele i odpływa

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Moje dwie znajome miały po tym 15 kg na plusie ala:
Oooo to nie dzięki :/ no nic muszę się jeszcze przemeczyc 3 msc :/ a później dobierze mi jakies dobre tabsy :/
Stary 2015-08-20, 08:03   #131
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Fakt, nie pomyślałam o tym... Jak się nauczy w chuscie, to takie 10 kg to będzie duże obciążenie dla mnie.
Najlepiej lekarza zapytać. Plecak możesz nosić?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 08:14   #132
sylwka321
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Mała pięknie dziś spała, od 10 do 3
Szuu no niezły agent ten twój tż.

Ja to zawsze chciałam dwójkę bo sama jestem jedyneczka i chciałabym mieć rodzeństwo, ale kuźwa za cholerę nie widzę drugiego porodu.... Jak to któraś napisała, konflikt interesów :p
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 08:29   #133
kaczuszka1986
Zadomowienie

Kurde dziewczyny mam problem.. imieniny przyszłego teścia są na weekendzie, nie mam kompletnie pomysłu co bym mogła kupić :| oczywiście TZ uważa że nic Ale skoro jesteśmy zaproszeni to ni jak nie widzę iść z pustymi rękami...
Stary 2015-08-20, 08:36   #134
siacha_ck
Zakorzenienie

Szymek spał od 20 do 2, a później już co 2 godziny pobudka.

U nas te prawie 3,5 roku różnicy jest w sam raz. Wiki już większość rzeczy robi sama. A jeśli kiedyś będzie trzecie to za 5 lat, żebym mogła znowu popracować.
Jak urodziłam Wiki to Tż tez jakoś szybko zaczął mówić o drugim. Jednak wytrzymał 2 lata i 8 miesięcy do starań.

Szymek w końcu patrzył się na mnie jak do niego mówiłam i uśmiechał się

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Kurde dziewczyny mam problem.. imieniny przyszłego teścia są na weekendzie, nie mam kompletnie pomysłu co bym mogła kupić :| oczywiście TZ uważa że nic Ale skoro jesteśmy zaproszeni to ni jak nie widzę iść z pustymi rękami...
Facetom to nigdy nie wiem co kupować. Może jakiś dobry trunek jeśli lubi?

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 08:40   #135
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Mój Tż też wspomina już o drugim... ja bym się nawet mogła zgodzić, ale po cesarce i tak muszę minimum rok odczekać to raz a dwa niestety mamy za małe mieszkanie...

Docelowo planujemy trójeczkę

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 08:43   #136
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mała pięknie dziś spała, od 10 do 3
Szuu no niezły agent ten twój tż.

Ja to zawsze chciałam dwójkę bo sama jestem jedyneczka i chciałabym mieć rodzeństwo, ale kuźwa za cholerę nie widzę drugiego porodu.... Jak to któraś napisała, konflikt interesów :p
coraz dluzej spia nasze slodziaki

Cytat:
jak lubi to jakies alko, bo co innego dla faceta?

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Szymek spał od 20 do 2, a później już co 2 godziny pobudka.

U nas te prawie 3,5 roku różnicy jest w sam raz. Wiki już większość rzeczy robi sama. A jeśli kiedyś będzie trzecie to za 5 lat, żebym mogła znowu popracować.
Jak urodziłam Wiki to Tż tez jakoś szybko zaczął mówić o drugim. Jednak wytrzymał 2 lata i 8 miesięcy do starań.

Szymek w końcu patrzył się na mnie jak do niego mówiłam i uśmiechał się

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Facetom to nigdy nie wiem co kupować. Może jakiś dobry trunek jeśli lubi?

fajne uczucie, gdy dziecko sie do Ciebie usmiecha nie???
Stary 2015-08-20, 08:44   #137
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam wczoraj, że ma bystry wzrok, ogląda zabawki już.

Bo my od początku jak siostry
U mnie zawsze jest voltaren max, haha bardzo ubolewałam że w ciąży nie można było stosować.

Sylwka ja już się czuję duuuuuzo lepiej

Robię drugie podejście do odpisania. Wojtek spał aż do 3, jak zjadł to znowu zasnął i teraz drugi raz się karmimy.

Dzień dobry!

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

A ja znam braci - jeden ze stycznia a drugi z grudnia
Ja też miałam takich znajomych, każdy myślał ze są bliźniakami
Mój tz ma brata o 10mies młodszego :p

Cytat:
cześć

mała śpi- o dziwo a ja próbuje nas spakować na wycieczke i nie wiem co mam zabrać jeszcze.......najważniejs ze to chyba mleko i pieluchy

kurde mam nadzieje że do auta mojej przyjaciółki wejdzie gondola. nie chciałabym żeby mała cały dzień w foteliku spędziła ...

nowe motto życiowe?

jaki słodki

ehh, dzisiejsza nocka była lepsza niż wczoraj- wstałam tylko raz Gosie karmić i 1 raz uspokajać. za drugim razem wziełam do łóżka i od tej pory śpi ładnie. obudziła sie tylko o 6 na flaszeczke i dalej lulu szału nie ma, ale czuje sie lepiej niż wczoraj
zaraz se pierdykne kawe i jakoś bede życ

jak to jest że kiedy w nocy marudzi i jęczy (nawet przez sen) a jak kłade ją do naszego łóżka to śpi ciuchutko? manipulantka mała
Ja właśnie też tego nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Oj ja bym dzieci rok po roku nie chciała za nic😉

Z trzema latami różnicy wydaje mi się nieraz że nie wyrobię psychicznie...

U nas noc niezła. Teraz też młody znów śpi.

My mamy 5 lat różnicy i uważam ze jest idealna różnica dla mnie Blanka bardzo dużo pomaga, o rozumieniu już nie mówię bo to oczywiste.. Ale chciałaby sie już bawić z Lenka

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Jasiek kończy dzisiaj dwa miesiące
Szalone jestescie! Ja o drugim potomku nawet nie myślę. Ale z drugiej strony nie chciałabym, żeby mój syn był jedynakiem. Konflikt interesów
Przyjdzie taka chwila że będziesz chciała ja po Blance mówiłam ze chce wypieszczona jedynaczke.. Rok temu na wakacjach zmieniłam zdanie, zrobiłabym krzywde Blance.. Teraz nie wykluczam 3, ale to już zależy od naszej sytuacji finansowej za 5 lat :p
Bo za każdym razem jak Blanka np śpiewa Lenie, a ona się na nią tak patrzy to normalnie..

Cytat:

Jakiś alko może kup
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 08:51   #138
Aika213
Wtajemniczenie

My przy jednym zostaniemy, chyba ze jakaś wpadka sie przytrafi jak bym była pare lat młodsza to napewno na drugie byśmy sie zdecydowali. Wszystko to trochę za późno.

U nas nocka ok. Pobudka o 3:00, 6;00 i 8:00. Teraz znowu śpi, ja chyba tez sie jeszcze zdrzemnę.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 08:58   #139
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Witam się w drugiej części

tż ma urlop dwa tyg od poniedziałku i już mam dość.. codziennie awantury. niech on już wraca do roboty a nie mnie w kur wia
Mój ma od 7 września 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
http://m.kobieta.gazeta.pl/kobieta/1...owod-rana.html

Ten link krąży teraz po fb. Masakra z czego ci ludzie nie zrobią afery. Fotograf wstawiła anonimową fotkę, żeby zachęcić mamy do bardziej intymnych sesji a tu już internet huczy...
Szczerze? Ja jestem zdania że jak dla kogoś to jest obrzydliwe to chyba jednak nie do końca jest dojrzaly
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja też miałam takich znajomych, każdy myślał ze są bliźniakami
Mój tz ma brata o 10mies młodszego :p

Ja właśnie też tego nie ogarniam

My mamy 5 lat różnicy i uważam ze jest idealna różnica dla mnie Blanka bardzo dużo pomaga, o rozumieniu już nie mówię bo to oczywiste.. Ale chciałaby sie już bawić z Lenka

Przyjdzie taka chwila że będziesz chciała ja po Blance mówiłam ze chce wypieszczona jedynaczke.. Rok temu na wakacjach zmieniłam zdanie, zrobiłabym krzywde Blance.. Teraz nie wykluczam 3, ale to już zależy od naszej sytuacji finansowej za 5 lat :p
Bo za każdym razem jak Blanka np śpiewa Lenie, a ona się na nią tak patrzy to normalnie..

Jakiś alko może kup
10mcy...nieźle...

Moja Majka jak tylko Kuba podejdzie to od razu się uśmiecha do niego

Ja jestem bardzo zadowolona z różnicy wieku trzeciego nie planuje... Chyba że wygram w totka

Szalooone baby... 5 stron od wczoraj

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

kaczuszkaa może jakaś karafka ozdobna?

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 09:12   #140
mehja
Zakorzenienie

Dziewczyny jak się nazywał ten tańszy odpowiednik biogaia?

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Szuu zanim drugie się urodzi to Konradem będzie już grzeczny haha
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 09:13   #141
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Ja panom zawsze kupuję alkohol - wóde belvedere i zawsze wszyscy są mega zadowoleni bo to dobry trunek ponoć

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak się nazywał ten tańszy odpowiednik biogaia?
A jest tańszy odpowiednik ? też byłabym zainteresowana bo drogie te Kropelki a malutkie
Stary 2015-08-20, 09:20   #142
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość

fajne uczucie, gdy dziecko sie do Ciebie usmiecha nie???
Najpiękniejszy widok! W szpitalu jak pierwszy raz zobaczyłam jej uśmiech choć nieświadomy to się popłakałam

Adelka potowarztszyla mamusi przy śniadaniu, posmiala się i poszła spać
Stary 2015-08-20, 09:21   #143
mehja
Zakorzenienie

Kika ktoś podawał nazwę ale nie zapisała wtedy a teraz chce kupić bo niunia w nocy spać nie mogła, jeczala przez sen, budziła się co chwilę. Nieprzytomna jestem. Chyba brzuszek ją męczył ale dziwne że zawsze tylko w nocy

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-08-20 o 09:28
Stary 2015-08-20, 09:22   #144
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Najpiękniejszy widok! W szpitalu jak pierwszy raz zobaczyłam jej uśmiech choć nieświadomy to się popłakałam

Adelka potowarztszyla mamusi przy śniadaniu, posmiala się i poszła spać
A ja usypiam Lene bo chciałabym zjeść śniadanie :p a teraz jest śpiąca i jak zostawie ją samą to będzie awantura :p

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 09:22   #145
sylwka321
Wtajemniczenie

No zobaczcie jaki zaciesz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1440058943207.jpg (80,6 KB, 33 załadowań)
Stary 2015-08-20, 09:27   #146
Charlotta83
Rozeznanie

Hej Mamuśki, witam się w nowym wątku!
Widzę, ze rozmowa zeszła na rodzeństwo... ja pierwszego 1,5 miesiąca z jasiem nawet nie chcę pamiętać, taki był hardkor, mimo to chciałabym mieć drugie dziecko, Mój mąż twierdzi, że no way. No nic, pourabiam go jakoś Między mną a siostrą jest 8 lat różnicy i nie wiem, czy to tak dobrze, poza tym za 8 lat to ja będę menopauzę przechodzić

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Czy Wasze bobasy tez tak ulewają? Mój Jasiek prawie po każdym posiłku i to czasem kilka razy. ładnie przybiera na wadze, waży już prawie 7 kg Ale się martwię i mi go żal... Bierze Debridat, ale nie pomaga.
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 09:29   #147
mehja
Zakorzenienie

Nie cierpię pisać z komórki, zawsze błędy się robią i nie da się poprawić. teraz siadłam do kompa i poprawiam
Stary 2015-08-20, 09:31   #148
Charlotta83
Rozeznanie

Dziewczyny, polećcie coś na ciemieniuchę. U Jaśka zaczyna się robić...Smaruję oliwką i wyczesuję póki co...
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 09:33   #149
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
No zobaczcie jaki zaciesz
Ale radość

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki, witam się w nowym wątku!
Widzę, ze rozmowa zeszła na rodzeństwo... ja pierwszego 1,5 miesiąca z jasiem nawet nie chcę pamiętać, taki był hardkor, mimo to chciałabym mieć drugie dziecko, Mój mąż twierdzi, że no way. No nic, pourabiam go jakoś Między mną a siostrą jest 8 lat różnicy i nie wiem, czy to tak dobrze, poza tym za 8 lat to ja będę menopauzę przechodzić

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Czy Wasze bobasy tez tak ulewają? Mój Jasiek prawie po każdym posiłku i to czasem kilka razy. ładnie przybiera na wadze, waży już prawie 7 kg Ale się martwię i mi go żal... Bierze Debridat, ale nie pomaga.

Miedzy mną a siostra jest 5 minut różnicy a bratem 3 lata. Jak byliśmy mali to my z siostra nienawidzilysmy brata, zawsze robiłyśmy mu na złość. Teraz wszyscy sie trzymamy i wspieramy, fajnie mieć rodzeństwo.

Moja wogole nie ulewa.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 09:34   #150
kejtiCe
Zakorzenienie

Między moja siostra a mną jest 15 lat różnicy, a między bratem 13.

Marei, ja nawet nie wiem czy mogę plecak nosić
Bardzo dawno już nie nosiłam...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości