![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
http://violianka.blogspot.de/2013/12...q-o-wielo.html
http://violianka.blogspot.de/2013/08...jest-best.html Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-21 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Mi się ogólnie podoba idea pieluszek wielorazowych, ale sama bym się na to nie zdecydowała. Jeszcze przy małym dziecku, tak do 5-6 miesięcy ok. Ale taki starszak już siedzący raczkujący... nie widzę tego. Chodzi mi o oporządzenie takiej pieluszki z kupką od razu po przebraniu. Dziecko już leci do zabawek a ja do łazienki płukać to i namaczać? Bo raczej od razu trzeba to przemyć wodą, żeby nie zaschło. Musiałabym młodego wsadzić do krzesełka do karmienia, z nim do łazienki itd. A w czasie wyjścia do sklepu to już w ogóle nie wiedziałabym gdzie taką zużytą pieluchę wsadzić. Smród by się za nami ciągnął i ciągnął...
![]() Podziwiam jeśli się ktoś na to decyduje. Trzeba być bardzo zorganizowanym. |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A smród zużytej to chyba zamykaną reklamówkę i wystarczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem pełna podziwu dla dziewczyn, które się zdecydowały
![]() Idea ogólnie też mi się podoba ale to raczej nie dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
http://www.budujacamama.pl/2015/05/i...-poczatek.html
http://domowa.tv/pielegnacja-i-prani...wielorazowych/ Ja dużo czytałam u domowa.tv, ale generalnie jak czegoś szukasz to najlepiej po prostu sięgnąć po Wujaszka i jego zapytać. Coś tam było też na Rodzina w budowie. Trochę opinii jest na chusty.info, ale tam opinie są skrajnie różne - wiele dziewczyn używa tylko chinek i piszą że np. bobolidery dają radę spokojnie, a niektóre używające polskich to chinki by najchętniej wyklęły. Moim zdaniem na co kogoś stać, tego używa. Jasne, polskie pewnie są dużo lepsze i chciałabym móc zrobić wyprawkę tylko z tego typu produktów, ale myślę że chinki sprostają moim wymaganiom ![]()
#128 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze 5 msc żeby ogarnąć temat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Harriet, aa czyli Ty OS kupiłaś. No ja chciałam boboliderowe OSy, ale mi odradzili, że dla takiego totalnego malucha odpada
![]() TheFall, smrodu nie ma, wkładasz do worka, zawiązujesz i tyle. Są też specjalne woreczki na pieluchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czasami dziecko się wydziera, obiad się przypala i listonosz zadzwoni do drzwi... wszystko na raz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na wyjścia - są specjalne woreczki i one nie śmierdzą ponoć ![]() No same OSy mam ![]() ![]()
![]() |
#133 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Macie dzieci dziewczyny? Bo jak macie, to nie wierzę, że nie rozumiecie o co chodzi. Jak pisałam wyżej, podziwiam każdego kto chce używać wielorazowych. Między moimi dziećmi będzie różnica 17 miesięcy. Ja odpadam. Wielorazówki razy dwa to za wiele. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wyznaję zasadę że świat się nie zawali od spalonego garnka ![]() Zobaczymy co to będzie z tymi wielo. Mi chodzi głównie o stan mojego portfela ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- A i czaicie.. Tż teraz ciągnie normalną pracę + nadgodziny i dodatkową robotę w innej firmie. I ci z tej dodatkowej robią wszystko żeby przeszedł do nich ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie z tym facetem to nie zginę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które już bardziej się orientują w wielo, może zrobicie jakąś listę, które pieluchy warto od początku, a które później czy kieszonkowe czy inne jakie wkłady itd. Takich kilka najważniejszych informacji.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
O tu jest jak mi wrzucono u góry: KLIKl
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- i tu sa te info co chcesz ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Wiecie co ja to może ogarnę to i w ogóle ale Tz będę chyba musiała tydzień szkolić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, ja a i owszem. Wolę być przygotowana w jakiś sposób, niż czekać aż nieznane nadejdzie i niech się dzieje co chce. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Mi to się wydaje, że im więcej czytam o tych wielo to tym mniej wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
A tak wgl, która z was ma zamiar rodzić siłami natury, a która poprzez cesarskie cięcie?
![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Kinga - ja ogarnęłam w końcu różnicę między otulaczami a kieszonkami
![]() ![]() ![]() I dobre są chińskie podróby i polskie różnica tylko w cenie ![]() ogarnęlam że są wkłady bambusowe i polarowe i te polarowe nie moga być przy dupci bo wysusza, i że wkłady mogą być też z tetry ![]() i że do kieszonki dwa wkłady na wyjście coby nie przeciekło. do otulacza tetra wystarczy a najlepiej to polar owinąć tetrą i jeszcze mocniej trzyma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
magda1706
I Ty to wszystko tylko dziś ? |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Przeczytałam tylko to co mi wrzuciła u góry harriett ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Tak czytam co Wy piszecie ale szczerze mowiac nie ogarniam ni cholery
![]()
#144 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zamierzam rodzic naturalnie, ale tak naprawde jak trzeba bedzie jechac na cesarke, to sie nie bede upierac.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Wyladowalam u mojego gina w szpitalu..... Kolo 11 dostalam masakrycznego krwotoku z nosa, az mi sie druga dziurka przelewalo i nie moglam zatamowac, jeszcze ten nocny bol brzucha.... Tego juz bylo za wiele, a wizta dopiero we wtorek. Zadzwonilam, kazal natychmiast przyjechac. Po 40 min udalo mi sie krwawienie zatamowac. Z dzieciem wszystko ok, z szyjka tez
![]() ![]() Bardzo sie ciesze, ze jest ok. Krwotok byl albo z oslabienia, bo moj TZ cos ostatnio mial stan podgoraczkowy i mozliwe, ze do mnie cos sie dobijalo albo slynne krwawienia z noa/ dziasel ciazowe Mozna mi wykreslic wizyte 25.08, bo nie kazal juz mi przychodzic. Dopiero na polowkowym mam sie pokazac ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spoko, myślę że żadna z nas nie chce tu prowadzić jakiejś krucjaty czy coś, po prostu akurat o tym rozmawiamy więc staramy się pokazywać pozytywy (i same siebie przekonywać, że to dobra decyzja ![]() Póki nie podejmuje szkodliwych (MOIM ZDANIEM) decyzji, np. dotyczących bezpieczeństwa (np. niech niemowlę jeździ samochodem bez fotelika i pasów, bo ja nie zamierzam mieć wypadku) czy zdrowia (zrobimy niemowlęciu terapię głodową z upuszczaniem krwi) to nie napiszę - robisz źle. Cytat:
![]() ![]() Spoko, sprawę ogarniemy po pierwszych paru użyciach, potrzymaniu tego w rękach czy po porządnym obyciu się z wiedzą. To jest właśnie jeden z minusów wielo - jest mała szansa że pójdziesz do sklepu/koleżanki, dotkniesz i powiesz TO CHCĘ! Ale się da, pomyślmy jak musiały czuć się dziewczyny które się na to decydowały bez znajomości kilka lata temu? Same angielskie strony i pogłoski o strasznej, przerażającej tetrze ![]() Ilość pieluch to chyba trzeba do siebie dobrać i dziecka. Ja np. otulaczy póki co się boję jak diabeł wody święconej, więc zbieram kieszonki, które niestety zmienia się częściej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.