|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
http://violianka.blogspot.de/2013/12...q-o-wielo.html
http://violianka.blogspot.de/2013/08...jest-best.html Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-21 o 12:00 |
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Mi się ogólnie podoba idea pieluszek wielorazowych, ale sama bym się na to nie zdecydowała. Jeszcze przy małym dziecku, tak do 5-6 miesięcy ok. Ale taki starszak już siedzący raczkujący... nie widzę tego. Chodzi mi o oporządzenie takiej pieluszki z kupką od razu po przebraniu. Dziecko już leci do zabawek a ja do łazienki płukać to i namaczać? Bo raczej od razu trzeba to przemyć wodą, żeby nie zaschło. Musiałabym młodego wsadzić do krzesełka do karmienia, z nim do łazienki itd. A w czasie wyjścia do sklepu to już w ogóle nie wiedziałabym gdzie taką zużytą pieluchę wsadzić. Smród by się za nami ciągnął i ciągnął...
![]() Podziwiam jeśli się ktoś na to decyduje. Trzeba być bardzo zorganizowanym. |
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A smród zużytej to chyba zamykaną reklamówkę i wystarczy |
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem pełna podziwu dla dziewczyn, które się zdecydowały
![]() Idea ogólnie też mi się podoba ale to raczej nie dla mnie. |
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
http://www.budujacamama.pl/2015/05/i...-poczatek.html
http://domowa.tv/pielegnacja-i-prani...wielorazowych/ Ja dużo czytałam u domowa.tv, ale generalnie jak czegoś szukasz to najlepiej po prostu sięgnąć po Wujaszka i jego zapytać. Coś tam było też na Rodzina w budowie. Trochę opinii jest na chusty.info, ale tam opinie są skrajnie różne - wiele dziewczyn używa tylko chinek i piszą że np. bobolidery dają radę spokojnie, a niektóre używające polskich to chinki by najchętniej wyklęły. Moim zdaniem na co kogoś stać, tego używa. Jasne, polskie pewnie są dużo lepsze i chciałabym móc zrobić wyprawkę tylko z tego typu produktów, ale myślę że chinki sprostają moim wymaganiom
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze 5 msc żeby ogarnąć temat
Powinnam zdążyć
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Harriet, aa czyli Ty OS kupiłaś. No ja chciałam boboliderowe OSy, ale mi odradzili, że dla takiego totalnego malucha odpada
TheFall, smrodu nie ma, wkładasz do worka, zawiązujesz i tyle. Są też specjalne woreczki na pieluchy
|
|
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami dziecko się wydziera, obiad się przypala i listonosz zadzwoni do drzwi... wszystko na raz. |
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na wyjścia - są specjalne woreczki i one nie śmierdzą ponoć ![]() No same OSy mam W rozmiary nie chcę się bawić póki co. No, chyba że jak pisałam, będę mieć szczęście i zasoby finansowe
|
|
#133 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Macie dzieci dziewczyny? Bo jak macie, to nie wierzę, że nie rozumiecie o co chodzi. Jak pisałam wyżej, podziwiam każdego kto chce używać wielorazowych. Między moimi dziećmi będzie różnica 17 miesięcy. Ja odpadam. Wielorazówki razy dwa to za wiele. |
||
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam dzieci, ale przy Olce różne zawirowania się zdarzały jednak w takich momentach staram się zachować zimną krew, a jak mnie jednak krewa zaleje to zostawiałam ją w łóżeczku i wszystko inne tak jak stało i wychodziłam na balkon odetchnąc chociaż minutę.. wyznaję zasadę że świat się nie zawali od spalonego garnka ![]() Zobaczymy co to będzie z tymi wielo. Mi chodzi głównie o stan mojego portfela Nie ukrywam, że każda złotówka na wagę złota w naszym przypadku..---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- A i czaicie.. Tż teraz ciągnie normalną pracę + nadgodziny i dodatkową robotę w innej firmie. I ci z tej dodatkowej robią wszystko żeby przeszedł do nich jakby dostał taką umowę to 2 lata i fruuu po kredycik na domek Jednak z tą umową niestety może być różnie W każdym razie z tym facetem to nie zginę
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które już bardziej się orientują w wielo, może zrobicie jakąś listę, które pieluchy warto od początku, a które później czy kieszonkowe czy inne jakie wkłady itd. Takich kilka najważniejszych informacji.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
O tu jest jak mi wrzucono u góry: KLIKl
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- i tu sa te info co chcesz ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Wiecie co ja to może ogarnę to i w ogóle ale Tz będę chyba musiała tydzień szkolić
|
|
|
|
#137 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak mówicie, że niedotlenie maleństwa, to muszę z lekarzem zagadać na ten temat, co zrobić w takiej sytuacji... ![]() Tak, ja a i owszem. Wolę być przygotowana w jakiś sposób, niż czekać aż nieznane nadejdzie i niech się dzieje co chce. Wiem, że na taką chwilę nie da się przygotować, ale nie chcę pójść rodzić z czarną dziurą w głowie. :PCytat:
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Mi to się wydaje, że im więcej czytam o tych wielo to tym mniej wiem
Co prawda ogarniam jakie to jakie, ale np już nie wiem jakie są najlepsze dla noworodka czy te takie uniwersalne z tymi zatrzaskami czy inne, a jaka firma to już w ogóle nie mam pojęcia. Chyba kiedyś trzeba siąść z zeszytem i notować, a później przeanalizować swoje notatki, albo pójść na łatwiznę i wybrać to co większość tutaj
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
A tak wgl, która z was ma zamiar rodzić siłami natury, a która poprzez cesarskie cięcie?
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga - ja ogarnęłam w końcu różnicę między otulaczami a kieszonkami
i z tego co rozumiem to dla małego lepiej nie uniwersalne bo przecieknie, lepiej one size, newborn no ogólnie chodzi o te najmniejsze rozmiarem a dopiero od 2-3 msc uniwersalne I dobre są chińskie podróby i polskie różnica tylko w cenie ogarnęlam że są wkłady bambusowe i polarowe i te polarowe nie moga być przy dupci bo wysusza, i że wkłady mogą być też z tetry i że do kieszonki dwa wkłady na wyjście coby nie przeciekło. do otulacza tetra wystarczy a najlepiej to polar owinąć tetrą i jeszcze mocniej trzyma
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
magda1706
I Ty to wszystko tylko dziś ? |
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Przeczytałam tylko to co mi wrzuciła u góry harriett
|
|
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak czytam co Wy piszecie ale szczerze mowiac nie ogarniam ni cholery
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez zamierzam rodzic naturalnie, ale tak naprawde jak trzeba bedzie jechac na cesarke, to sie nie bede upierac.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem to jedyne wyjście żeby uratować dzidziusia
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Wyladowalam u mojego gina w szpitalu..... Kolo 11 dostalam masakrycznego krwotoku z nosa, az mi sie druga dziurka przelewalo i nie moglam zatamowac, jeszcze ten nocny bol brzucha.... Tego juz bylo za wiele, a wizta dopiero we wtorek. Zadzwonilam, kazal natychmiast przyjechac. Po 40 min udalo mi sie krwawienie zatamowac. Z dzieciem wszystko ok, z szyjka tez
jak miala 33mm tak dalej ma, nic sie nie rozwiera i nie skraca. Dostalismy zielone swiatlo na wyjazd na urlop. Oczywiscie pytal czy plec znamy, powiedziala, ze ostatnio mowil ale ja dopiero uwierze po polowkowym, on na to"babo patrz i uwierz wreszcie" no i w ciagu moze 2 sek odnalazl ptaszka ![]() Bardzo sie ciesze, ze jest ok. Krwotok byl albo z oslabienia, bo moj TZ cos ostatnio mial stan podgoraczkowy i mozliwe, ze do mnie cos sie dobijalo albo slynne krwawienia z noa/ dziasel ciazowe Mozna mi wykreslic wizyte 25.08, bo nie kazal juz mi przychodzic. Dopiero na polowkowym mam sie pokazac ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jasne, że trudno nam zrozumieć - my póki co w ogóle mamy o wszystkim co z dziećmi związane nieco inne pojęcie niż doświadczone mamy, szczególnie ja. Nie chcę się nastawiać negatywnie, szukam możliwości, zadałaś pytanie jak w takiej sytuacji byśmy sobie chciały poradzić - bo każda taka sytuacja jest inna, mama jest inna, rozkład domu jest inny, dziecko jest inne - więc odpowiadam jak to w mojej wyobraźni wygląda.Spoko, myślę że żadna z nas nie chce tu prowadzić jakiejś krucjaty czy coś, po prostu akurat o tym rozmawiamy więc staramy się pokazywać pozytywy (i same siebie przekonywać, że to dobra decyzja ) i możliwości. Ja osobiście nie mam zamiaru oceniać nikogo przez to, jakie decyzje podjął - wiem, że każda matka chce najlepiej dla siebie i dziecka. Póki nie podejmuje szkodliwych (MOIM ZDANIEM) decyzji, np. dotyczących bezpieczeństwa (np. niech niemowlę jeździ samochodem bez fotelika i pasów, bo ja nie zamierzam mieć wypadku) czy zdrowia (zrobimy niemowlęciu terapię głodową z upuszczaniem krwi) to nie napiszę - robisz źle. Cytat:
No i znaleźć kogoś kto o tym pisze/mówi dla nas zrozumiale. Jak z wykładowcą - jednego rozumiemy w lot, drugi mówiąc teoretycznie to samo do nas nie dociera. Ja firm nie ogarniam w ogóle (tzn. niektóre łapię że są drogie/tanie), chińskie jeszcze w miarę ale polskie eee... słabo Spoko, sprawę ogarniemy po pierwszych paru użyciach, potrzymaniu tego w rękach czy po porządnym obyciu się z wiedzą. To jest właśnie jeden z minusów wielo - jest mała szansa że pójdziesz do sklepu/koleżanki, dotkniesz i powiesz TO CHCĘ! Ale się da, pomyślmy jak musiały czuć się dziewczyny które się na to decydowały bez znajomości kilka lata temu? Same angielskie strony i pogłoski o strasznej, przerażającej tetrze ![]() Ilość pieluch to chyba trzeba do siebie dobrać i dziecka. Ja np. otulaczy póki co się boję jak diabeł wody święconej, więc zbieram kieszonki, które niestety zmienia się częściej Może spróbuję z jakimś otulaczykiem i nagle zmienię zdanie o 180 stopni, ale... Nie wiem.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

Powinnam zdążyć
jednak w takich momentach staram się zachować zimną krew, a jak mnie jednak krewa zaleje to zostawiałam ją w łóżeczku i wszystko inne tak jak stało i wychodziłam na balkon odetchnąc chociaż minutę..
Jednak z tą umową niestety może być różnie 

i z tego co rozumiem to dla małego lepiej nie uniwersalne bo przecieknie, lepiej one size, newborn no ogólnie chodzi o te najmniejsze rozmiarem