![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Radość z szycia 😉
Jak placze nic z drugiej strony to można spr bębenek, śrubki maja być dokrecone przy nim..
nici mogą być nieodpowiednie.. A jakie macie rozmiary igiel? Bo ja pierwszy raz szyłam na 110 a to do mega grubych rzeczy, zmieniłam na 80tke i poszlo a łucznik dzianiny cienkie najlepiej na 75 szyje ![]() dusiolka a jak zaladujesz bębenek i pociągniesz reka nic to idzie luźno czy cos 'trzyma'? ewka555 na razie tak na szybko szulalam czegos jak uszyć podkoszulek, ja mala pójdzie spać to poszukam więcej albo jutro bo mąż ma mala wziac do T. na pare godzin ![]() ![]() ![]()
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-09-28 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Wiem namarel ze tez moze byc bębenek bo przeszukałam rożne fora . Spr go i lata skubaniec ;/
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Ewka fajnie wyszło! Ile materiału poswieciłaś ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Kurde nie wiem bo we wzorek miałam metr a czarnego półtora chyba wiec nie patrzyłam ile dokladnie zeszlo 😁
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Namarele bluze chcesz szyc na zamek czy bez? ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Jak znajdIesz na koszulke to podrzuc link. Ta bluzke to sama robilam I kombinowalam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
A ja w ogóle spotkałam sie z taka info ze jak maszynę używa się kilka razy w tyg powyżej godziny to raz w tyg trzeba naoliwic...
Ewka a umiesz szyć juz overlockiem? Mi cos nie szlo ost.. :/ super bluzka! Teraz dopiero zauwazylam ![]() zamknęłam sobie kompa i nie dalam do ulubionych str co znalazłam z wykrojem na bluzke ![]() bluzę przez głowę chce szyć, nie mam nawet zamków.. :/
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Namarele jak overlockiem? Maszyny owerloka nie mam :p a jesli chodzi Ci o ścieg owerlokowo-podobny to tak, szyje takim 😉
Bo ścieg owerlokowy w zwyklej maszynie to nie to samo co owerlok.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
W Lidlu ma być overlock niedługo, ale już nie kupię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Noo o ścieg mi chodzi..
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Namarele to narazie probuk szyć prostym a potem nadmiar materialu zygzakiem oblec..
Mi sie nawet owerlok lepiej szyje 😉 Obok musze oblukac tego owerloka z lidla 😁 kiedy ma byc? Czekam dzis na zamowionko 😁 tylko kurde zamiast wpisać moja miejscowość to wpisali gminna wiochę 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
08.10 mają być overlocki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Tz mi jakos naprawił i maszyna szyje juz ładnie
![]() Ps skad wiecie co Koedy jest w lidlu ? Bo sprawdzalam gazetki i nie ma tego o czym piszecie w nadchodzących dniach.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Dusiolka i co zrobil? Co bylo przyczyna tego plątania??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Najpierw powyjmowal cały dol,oczyścił i nir wiem cos tam kombinował ale nie zagłębialam sie, założył jeszcE raz górna nic i zagrało
![]() ![]() Okazje popatrzeć jak "szyje" hahahah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
To mówiłam żeby najpierw na nowo nawlec 😁
Dobrze ze juz gra 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Tylko ze ja zle nawlekalam (chodoz o górna nic)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Aaa:p pokazał Ci jak nawlekac,? 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
No
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Spoko, ja miałam instrukcje a byli tak po chińsku napisane ze godzinę mi zajelo żeby dobrze nawlec 😁
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Hmm może zrobię zuzce taka sama bluzke co sobie zrobiłam tylko dodam jakieś kolorowe ściągacze 😊 Tylko nie wiem kiedy, mam dwa komplety komin z czapa do zrobienia a jeszcze do dentysty dzis idę wr 😖 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Dusiolka mi mąż przyniósł gazetkę z Lidla i był overlock singera za 599 zł. Mam też apkę na telefonie.
Znalazłam dilera na materiały ![]() Ewka super będzie wyglądała taka sama bluzka dla Małej. Nawet bez kolorowych ściągaczy. Nie wiem kiedy ja ogarnę tą maszynę i zrobie coś dla nas. Edytowane przez jelonekhihi Czas edycji: 2015-09-29 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Jelonek wrzuć linka do materiałów 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Ewka dilera mam stacjonarnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Jelonek no właśnie sie zastanawiam czy dorzuci jalies ściągacze czy taka sama zrobic.
Hm ale nie wiesz co i jak z maszyna czy czasu brak 😉? ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Zazdroszczę. U mnie dresowek nie maja. W rodzinnym mieście jest sklep ale wybór slaby... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ewka ja bym tez nie dawała kolorowych ściągaczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Fuksja do mnie właśnie jedzie 😁
Cos pokombinuje 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Ewka Ty niedługo sklep z materiałami otworzysz hehehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Eee nie przesadzaj :p
Zaluje tylko ze nie wzięłam czarnego bo mi sie konczy i kulek na taśmie bo myślałam o nich ostatnio 😐 Bardziej to mi sie marzy pracownia. Kiedys kiedys. I porzadny kurs, których nie ma w moim miescie 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Ewka to masz kolejny powod do zamówienia
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Mi te kulki tez sie podobaja np by zrobic taka chustę na wiosnę ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Ewka ej domowa tv jest chyba z Gdańska? Ona ostatnio była na kursie "bieliźniarskim" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Bluzki zakończone tymi kulkami tez calkiem fajnie wyglądają 😉
Z gdańska? Mi sie wydawalo ze bardziej poznan czy łódź. Nawet jakbym znalazła w 3miescie to póki co nie mogę sobie na to pozwolić bo taki kurs drogi.. I często jest np dla początkujących gdzie jest teoria, nawlekanie itd za co nie chciałabym płacić bo podstawowe podstawy znam 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
No ona z Gdańska
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Kiedys organizowała "wymieńmy sie wózkami" ze szłaś z nia na spacer no i jej dziecko jechaliby w Twoim wozku a Twoje w jej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Olśniło mnie dziś, że szwagier pracuje w hurtowni materiałów, więc zadzwoniłam i ma mi na weekend przywieźć po pół metra różnych kolorów dresówek. Zobaczymy czy fajne są, jak tak to będę brać od niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Jelonek ale super !
Dusiolka akcje kojarzę ale nie wiedziałam ze z gda jest 😊 ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Jelonek wrzucaj fotę jak dostaniesz materialy 😃 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.