![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Paula ależ sceneria profesjonalna
![]() ![]()
#122 |
Zakorzenienie
|
dziekuje kochane
![]() mam duzo gadzetow do zmian itp ![]() ![]() nie wiem kiedy oni w koncu przyjada... bo juz mi sie nudzic zaczyna ![]()
#123 |
Zakorzenienie
|
Łożysko przodujące jest niebezpieczne...a na przedniej ścianie to zupełnie coś innego...Esorku nie stresuj się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam szaleje na punkcie naturalnego jasnego drewna w sypialni i dIeciecym pokoju ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
U nas tez brzydko sie zrobiło ![]() Byliśmy na basenie i ja chyba niepotrzebnie bo gardło mi siada i zaś katar.. Czosnek i cebula pójdą w ruch dzisiaj Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Przodujące łożysko to cos zupełnie innego i cos srednio dobrego wiec to co masz napisane to bardzo dobra rzecz ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na przedniej ścianie to na mój rozum jest od strony powłok brzusznych ![]() Esor ja długo nie czułam ruchów... zaczęłam w 21 tak wyraźnie a wcześniej takie bulgotki i przepływanie ![]() Dziś moi rodzice przybywają na obiad w całości ugotowany przez TŻ Rosół, karczek, kapusta duszona i ziemniaczki zapiekane. Paula fajowa scenografia ![]() A meble szkoda gadać ![]() ![]() ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja pola tez bardzo mało sie ruszała. Czasem nic nie czułam nawet przez 2 dni i to juz na etapie 30 tygodni. Oczywiście zawsze była panika ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Nadrobiłam ale po łebkach bo przeziębienie mnie bierze buuu. Wkurzające jest ze na apce w telefonie nie widac zdjec! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Wkurzyłam się...chciałam pogadać z M i ani na fb ani na skype nie damy rady się połączyc.....buuuuuu
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zbieram się na basen ![]() ![]()
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
my przez tel nie gadamy w ogóle...smsy tylko jak ma przerwę w pracy a tak to fb i skype
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Za granica maz pracuje? eh podziwiam Cie, nie wyobrazam sobie tego.. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Ale tu dzisiaj spokojnie ![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie cicho
![]() ![]() Ja już nastawiłam mięsko - mam nadzieję, że tym razem wyjdzie dobre ![]() A tak w ogóle to jakiś taki dziwny ten dzień... szaro, buro za oknem i jeszcze ta zmiana czasu. Tż się nic nie chce... gra w jakąś grę z cyklu zabijanie, krew i flaki na ścianie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- A tak poza tym - to prosiłabym, żeby mnie ktoś oświecił w temacie rożkowym ![]() ![]() http://allegro.pl/becik-rozek-niemow...609495532.html http://allegro.pl/wielofunkcyjny-roz...585092896.html Mój tż wyznaje zasadę, że to co droższe, to na pewno lepsze... ale ja się niejednokrotnie już przekonałam, że nie zawsze tak jest. Czasami płaci się za metkę i tyle. Większość np. firm odzieżowych takich jak Reserved, Cropp, House, Orsay, Mohito... to wszystko szyte w Tajwanie, albo w Chinach. A ja dzisiaj odebrałam swoją paczuchę w paczkomacie - kupiłam sobie majtochy na allegro za bodajże 5,90 zł za sztukę i pokazuję dzisiaj mojemu tż, zobacz na napis: made in italy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Esorku tak. Mój M pracuje w NL w systemie 3tyg praca/ 3 tyg dom...więc nie jest tak źle...
Co do obiadku to ja już zapomniałam że jadłam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Co do rożków: 1 to jest całkowicie zwykły...2 minky więc stąd różnica w cenie... Tego 1 nie brałabym bo po 1- jest tylko na rzepy a takie rożki lubią się rozwijać więc dla mnie konieczna jest także tasiemka, 2-no i jak dla mnie rożek to tylko z usztywnieniem... |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ale grunt, że dzieć zdrowy, będzie syn. Dziś mam równo 26t0d i mały klocek jest od ok 20 tygodnia bardzo ruchliwy. Na plusie mam 4 kg. W czwartek ważył 750 g ![]() Postaram się wrócić do Was na regularne pogaduchy. W kupie raźniej ![]() Jak mogę prosić o dopisanie: TP 1 luty, syn. Wybór imienia w toku, na 90% już jest, ale jeszcze przetrawiamy ![]()
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drugi natomiast jest połączeniem normalnego materiału z Minky, stąd ta cena, bo minky to dość drogi materiał ![]()
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze spokojnie to daje rade nadrabiac ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Moj tz tez wyznaje taka zasadę ![]() Ten drugi to minky i wszystko co minky jest drogie. Co do samych rożków to neo doradze bo ja nie miałam w pierwszej ciąży wiec nie wiem Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/rozek-becik-78x78-...913901438.html http://allegro.pl/rozek-becik-usztyw...308046410.html i tutaj też nie wiem, skąd różnica w cenie - wydają się zrobione z tych samych materiałów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przybijam piątkę z rwa kulszowa. W poprzedniej ciąży miałam to samo i niestety do porodu niewiele pomaga.. Regularny basen troche pomaga.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie droższy bo z falbanką ![]() a tak serio to nieraz na all ta sama rzecz, ten sam producent a cena się sporo różni u poszczególnych sprzedających... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję z powodu samopoczucia. Ja miałam tragiczny 1 trymestr - nie wymiotowałam, ale mdłości trzymały mnie przez cały dzień, więc czasem myślałam sobie, że lepiej byłoby już jakbym zwymiotowała, bo może wtedy mdłości by przeszły. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() Ale te już są lepsze, bo wiązane i usztywniane? Kupić 1 rożek, czy 2? ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- A co myślicie o czymś takim do spania do łóżeczka? Śpiworek - rosnący wraz z dzieckiem, albo kocyko-śpiworek ? http://allegro.pl/spiworek-motherhoo...311780071.html http://allegro.pl/kocyk-spiworek-do-...735996912.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam 1. I tym razem też kupię 1. Ale raczej nie kupię usztywnianego kokosem...Bo jak się pierze rożek, tą wkładkę kokosową się wyjmuje...a jak się potem ją wkłada to się przekłuwa przez materiał i ja sobie tym ręce podrapałam...chyba że kupię z kokosem a ciocia mi ten wkład kokosowy jeszcze obszyje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie pierwszy lepszy. Najlepsze sa proste śpiworki przyległe u góry luźne w nóżkach. Żadnych poduszek kołderkę etc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
No to jak infekcje to rzeczywiscie kiepsko z basenem. Mozesz jeszcze spróbować jogi dla kobiet w ciąży, ja chodzę i pomaga na plecy. Jak nie masz w okolicy zajęć to na youtubie jest sporo pokazanych setów. Tylko szukaj tych dla kobiet w ciąży ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Rozłożyło mnie na amen ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja wreszcie w 3 części
![]() Wczoraj od południa do końca dnia nie miałam internetu, a wy już gonicie jak szalone. Zaraz postaram się Was nadrobić. Dzisiaj do kościoła założyłam płaszczyk i zapięłam pasek na ostatnie dziurki, no masakra, wyglądam jak prawdziwy kaszalot ![]() ![]() Marcia, witaj świeża mężatko! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do śpiworków, ja postanowiłam spróbować ![]() ![]() Cytat:
![]()
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-10-25 o 15:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj no właśnie ten basen, boję się że u mnie tak by to wyglądało. Kuruj się.
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, jak was, ale mnie zmiana czasu cieszy niezmiernie, dziś wyspaliśmy się całą trójką porządnie, bo nie trzeba wstawać do szkoły( córka ) i pracy (mąż)- a ja wstaję z nimi o 6:15.Buuuu....
Mamy, które są chronicznie niewyspane z powodu dzieci, pocieszam, ze wszystko minie, choć na początku trudno w to uwierzyć, bo sama nie wierzyłam. Moja wprawdzie od urodzenia dobrze spała w nocy, o ile nie gubiła smoczka, wtedy wstawaliśmy, żeby go jej znaleźć. Zapasowe też gubiła. Potem jak była starsza, miała miedzy 2-4 lata, budziły ją jakieś koszmary nawet 2 razy w nocy a nas razem z nią ![]() Mąż narzekał, ale uświadomiłam go, że są rodzice, którzy przez parę lat od urodzenia dziecka nie przespali całej nocy. Jedyne, co wyszło nam super, ale nie wiem, jak to zrobiliśmy i czy to takie dziecko, czy nasza zasługa- że z zasypianiem nigdy nie było problemów, po prostu odkładam ją do łóżeczka i wychodziłam, a ona zasypiała. Żadnego wożenia w wózku, kołysania, noszenia na rękach celem uśpienia. Jak zasypiała o 18-ej wieczorem, tak spała do rana, i żadne drzemki w ciągu dnia nie wybijały jej z rytmu. Jak poszła do przedszkola stwierdziliśmy, ze to troche nie bardzo, żeby tak wcześnie chodziła spać i przestawiliśmy ją stopniowo na godz. 19-stą. Teraz ma 6 lat i chodzi o 19:30 max, je kolację, myje sie i do łóżka, naszym wieczornym obowiązkiem jest tylko czytanie na noc. Dopóki pracowałam, jak wracałam o 20:00 dziecko już dawno spało, teraz też zresztą. A my mamy cały wieczór wolny, tylko dla siebie, o tj porze juz nic nie robimy, tylko relaks. Z tym nie mamy problemu i mam nadzieję, ze z synkiem będzie tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |||||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Ale dzieki temu pewnie zarabia duzo lepiej niz w PL i moze utrzymać rodzinkę... Och cos za cos kochana, naprawde niezłe dajecie sobie rade ![]() ![]() O kurczę szkoda, ze nie wiedziałam i kupiłam taki najtańszy za 17 zł na rzep ![]() ![]() A to usztywnienie po co? Bo myslalam, ze rożek to po to, ze maluch po narodzinach w nim leży i spi zeby mu było przytulniej, ale jak sie karmi, nosi itp to bez rożka???? ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Dopisze jak bede na kompie - teraz pisze z tel ![]() Witaj ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
A to Minku oprócz tego, ze ładne i mięciutkie to tyle? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
Wow, macie naprawde cudowna córeczkę! Oby moja tez taka grzeczna była ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Ola, zdrowie najważniejsze jest! To "tylko" praca. Zawsze tak sobie powtarzałam jak miałam wyrzuty sumienia bo szlam znowu na L4 chora. A teraz u Ciebie potrójnie to sie liczy, bo nie jestes sama, a z maluszkiem w brzuchu! Także marsz do łóżka odpoczywać i jak bedzie złe rano to nawet sie pol sekundy nie zastanawiaj!!! ![]()
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Mamusia Luty 2016
|
A ja do wózeczka na początek kupiłam na Allegro uzywany śpiworek za 5 zł
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.