Scend Barł czyli Scent Bar LVIII - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 17:58   #121
justynaneyman
Zakorzenienie

Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ju, no ok ucieczka, ale nie zmienia to faktu ze taka osoba potrzebowałaby jednak fachowej pomocy, a nie zaprzeczała ze jest ok jest ok, a ona tylko dazy do doskonałosci. Tfu tfu! A co to jest ta cała doskonałość w ogóle? Przeciez czegoś takiego nie ma, nie istnieje. Mozna tylko starac sie byc jak najlepszym. To równiez jestem w stanie ogarnąc ale negowanie ze nie ma problemu, jak widac gołym okiem ze jest, to bez sensu.
Żeby się gdzieś zwrócić po pomoc, trzeba samemu chcieć. SAMEMU.
Bez tej świadomości NIKT nie wytłumaczy, że coś jest nie halo.
A kiedy to dochodzi do świadomości, znaczy, że się osiągnęło dno - czyli np. jest się na granicy żyć / nie żyć
Ale jest też kokieteria - i oczywiście zdarzają się takie osoby, które potrzebują ciągłego zainteresowania i będą się droczyć. Ale sądzę, że one są w mniejszości.
Albo czasem niby wiedzą, że mają słaby punkt, ale liczą na to, że inni zaprzeczą.
Nie ma sensu się złościć - trzeba olać. Nie zauważać.

Szkoda, że tam, gdzie mogłaby być fajna i rzeczowa rozmowa, temat - jak mówiłaś - schodzi na takie manowce.

Ale, kurde, zaczynam grobowo stronę

To Wam powiem - rozmawialiśmy dziś o zawodach rodziców - z Guciem, w ramach pracy domowej.
"Mój tata jest śpiewakiem"
"A jaką muzykę śpiewa?" - podpytuję
"Nie wiem..."
"No ale poważną?" podpowiadam
"Tak, poważną, i wesołą, i smutną, i złą"
"Jak to złą?"
"Taką, jak przy walce albo po zniszczeniach" hahaha

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

Edytowane przez justynaneyman
Czas edycji: 2015-10-30 o 18:04
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:08   #122
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
A kiedy to dochodzi do świadomości, znaczy, że się osiągnęło dno - czyli np. jest się na granicy żyć / nie żyć
Ale jest też kokieteria - i oczywiście zdarzają się takie osoby, które potrzebują ciągłego zainteresowania i będą się droczyć. Ale sądzę, że one są w mniejszości.
Albo czasem niby wiedzą, że mają słaby punkt, ale liczą na to, że inni zaprzeczą.

Szkoda, że tam, gdzie mogłaby być fana i rzeczowa rozmowa, temat - jak mówiłaś - schodzi na takie manowce.
To też wiem, niestety zazwyczaj dana osoba nie chce. A pisząć takie dyrdymały non stop tylko irytuje. Mówie o osobach, które realnie maja problem.
Rozmawiajac z kimś czesto lub czytajac go, mozna wychwycić co jest kokieterią, a co problemem.
I chyba troszkę źle zostałam zrozumiania - ja się nie złoszczę, bo co mi tam, ale irytuje mnie po prostu Dla mnie forum to taka odskocznia, miłe spędzenie czasu na jakimś wątku z osobami o podobnych zainteresowaniach etc, a nie patrzenie, jak ktos sobie do gradła skaczę, czy coś podobnego

O własnie - mogłaby byc fajna rozmowa tam, bo bądź co bądź jest sporo konkretnych, rzeczowych i fajnych osób, ale nie, od jakiegoś czasu tam to wylęgarnia kompleksów, przypadków dla psychiatry, wyzywania sie, zazdrosci, wbijania szpil etc. Tragedia jak to człek człekowi wilkiem moze być Ja za głupia i za stara już jestem na to chyba

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
To Wam powiem - rozmawialiśmy dziś o zawodach rodziców - z Guciem, w ramach pracy domowej.
"Nie wiem..."
"Jak to złą?"

Wiesz, ze bardzo lubie czytać o Twoim Guciu?

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:16   #123
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Bez wyczucia chyba nie malowałabym Panienek.
No Ba!!!! Panienki to sobie może malować każdy, ale TAKIE Panienki, TAKI sposób malowania i jego historia, transformacje, pomysły i metody ich realizacji - to trzeba mieć wyczucie delikatnie mówiąc ponadprzeciętne. Znakomite! Wyjątkowe! Niespotykane!

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
ostatnio bez mejkapu wyglądam jak facet
Idealna cera, wyjątkowa, charakterystyczna - lekko baśniowa? uroda. Celtycka? Hipnotyzujące oczy, bossssssskie usta. A efekt ogólny to mina. Na każdym zdjęciu wygląsz inaczej, kwestia mimiki, widziałam Cię na żywo. Nie przypominasz faceta

Ja bez mejkapu - rzęsy + brwi, wyglądam jak człowiek w agonii po nieudanej chemioterapii. Do tego stopnia, że nie palę się tego uwieczniać

Cytat:

Szkoda, że tam, gdzie mogłaby być fajna i rzeczowa rozmowa, temat - jak mówiłaś - schodzi na takie manowce.
Masz rację.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:29   #124
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

Mhm
A co masz teraz, ze za wielki? Pytam z ciekawości, bo ja przesiadłam sie z Xperii Z3, która jest wieksza od niego, wiec mi zmalał
Ale plusa nie chciałam, bo mam iPada, wiec what's for

Odpukać, ale jeszcze nie rozwaliłam rozswietlacza w zadnym fonie, jaki miałam

Teraz musze poszukać fajnej obudowy silikonowej. W sumie chciałam Moschinowego kłólika, ale nie widze, aby w pl mozna było nabyć gdzies oryginalny
mój jest wielkości 5s
teżu go ma i sporo się bawiłam, ale jakoś nie przepadłam
aparat jedynie mi się podoba, ale do zdjęć to mam lepszy sprzęt
mój dużo lepiej wifi łapie

ja telefon w kieszeni noszę więc powyżej 4 cali przestaje być to wygodne
i czasami mi wypada na marmury

wyświetlacz drugi raz wymieniałam, na szczęście są coraz tańsze do mojego modelu
z ali mi 60zł policzyli, a wymiana to 10 min

w lumii się nie opłacało wymieniać
Stary 2015-10-30, 18:30   #125
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
a taupe z color tatoo?
ja go na powieki i brwi, a wczoraj nawet na nos
Z CT miałam czarny, rolował się i mnie wkufiał więc nigdy więcej.
Ogólnie nie mam parcia na inny cień taupe, sprawdziłam co chciałam (że smołki nie dla mnie) i co najwyżej wymienię na coś ten Satin Taupe jeśli nie nauczę się go jakoś używać.

Corii, wystalkowałam laskę od nóg - coś pitoli bo ma piękną szparę i wszystkie kości na wierzchu. Niemniej ją rozumiem, można być niezadowolonym z figury nawet w małym rozmiarze. Kwestia proporcji i osobistego ideału.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:53   #126
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Corii, wystalkowałam laskę od nóg - coś pitoli bo ma piękną szparę i wszystkie kości na wierzchu. Niemniej ją rozumiem, można być niezadowolonym z figury nawet w małym rozmiarze. Kwestia proporcji i osobistego ideału.
Redzia, niezły z Ciebie Poirot
Ale ona naprawdę ostatnimi czasy ciągle narzeka i przeczy jak sie ja komplementuje, a watpie aby to kokieteria juz była. Ech no. Ewidentnie odechciewa mi sie

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-10-30, 19:07   #127
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ja tam kokieterii w ogóle nie widzę tylko narzekanie sobie a muzom. A dziewczyny niepotrzebnie rozdmuchały, to olewać trza bo o wygadanie chodzi

Oglądał ktoś Pentameron? To dla młodzieży?

Stary 2015-10-30, 19:08   #128
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Ja tam kokieterii w ogóle nie widzę tylko narzekanie sobie a muzom. A dziewczyny niepotrzebnie rozdmuchały, to olewać trza bo o wygadanie chodzi
No własnie, narzekanie
Którejsc pusciły nerwy, bo tez zauwazyła ze cos za duzo tego narzekania
Ale własnie własnie - tam nerwowo ostatnio, ze ciagle komus nerwa popuszczaja

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-10-30, 19:11   #129
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ale własnie własnie - tam tam nerwowo ostatnio, ze ciagle komus nerwa popuszczaja
Za dużo bab w jednym miejscu?

Zapomniałam się wywnętrzyć o Lightscapade. Dobrze, że nie brałam Mary bo już L jest dostatecznie świecący. Skoro w porównaniu delikatny to Mary musi być niezłą bombką... Ale jeszcze nie wiem czy mi się podoba bo przy uśmiechaniu podkreśla mikrozmarszczki na policzkach. Kolejny powód żeby chodzić po ulicy z mroczną, posępną miną

Stary 2015-10-30, 19:23   #130
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Za dużo bab w jednym miejscu?

Zapomniałam się wywnętrzyć o Lightscapade. Dobrze, że nie brałam Mary bo już L jest dostatecznie świecący. Skoro w porównaniu delikatny to Mary musi być niezłą bombką... Ale jeszcze nie wiem czy mi się podoba bo przy uśmiechaniu podkreśla mikrozmarszczki na policzkach. Kolejny powód żeby chodzić po ulicy z mroczną, posępną miną
Eeee, teoria neizbyt, tu tez same baby i co? I nie skacze sobie nikt do okófff

Ja mówiłam ze Mary to kicz Lightscapade dla mnie jest w sam raz, ale trzeba lubieć takie rozswietlenie Perfect Topping wydaje mi sie subtelniejszy.
E tam, ja jestem stara, mam pierdyliard zmarchów, pory jak kratery a nie podkresla mi L tego pakietu starosci

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2015-10-30 o 19:25
Stary 2015-10-30, 20:50   #131
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, ze bardzo lubie czytać o Twoim Guciu?
A ja Go lubię słuchać
Wdał się w ojca

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
No Ba!!!! Panienki to sobie może malować każdy, ale TAKIE Panienki, TAKI sposób malowania i jego historia, transformacje, pomysły i metody ich realizacji - to trzeba mieć wyczucie delikatnie mówiąc ponadprzeciętne. Znakomite!

Cytat:

A nie dla panów w pewnym wieku, którym "konar nie chce zapłonąć"?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-30, 22:02   #132
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Sabuś, a czy wiesz, ze jak tej osobie ktoś własnie to zasugerował, ze nie ma radosci zycia, nie umei sie niczym juz cieszyc, to zaprzeczyła temu? No, ale wiadomo, alkoholik tez sie wyprze, ze jest alkoholikiem, anorektyk, ze anorektykiem, etc
Jako chodzący kompleks rzeknę, iż pewnie w części ma ona rację: są chwile, gdy jest szczęśliwa. Rzecz w tym, że w tyle głowy ciągle te fałdki tkwią.
Cytat:
O! Nie wiedziałam, ze mamy ten sam problem!
Nawet w zdaniu o literówkach zrobiłam literówkę.

Cytat:
No niestety na mnie w tej kwestii nie możesz liczyć Ja blogów modowych nie czytam/nie oglądam. Ja ubieram się sama. Można liczyć tylko na moją własną intuicję, jeśli ktoś chce
To chyba najpewniejsza metoda. Blogi modowe to zawsze jest moda przefiltrowana przez cudzy gust. Nie mówiąc już o tym, że "nie wierzę blogerom" - bloger zareklamuje co popadnie - za kasę, darmochę, "iwenta". Nie każdy - jasne. Ale kurde, ilość ofert publikowania ukrytych reklam, jakie dostaję jest powalająca. I widzę, jak to działa. Rzygam tym.

Cytat:
Macham znad prób wykonania smokey eye. Już jest postęp - nie wyglądam jak obita, tylko jak z deczka niewyspana ale w taki interesująco-nonszalancki sposób Kurde, na tutorialach to takie banalne...
Taaa... Też się dałam nabrać na te tutoriale. Po kilku próbach odpuściłam. Ale trzymam kciuki za Twój sukces.

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Sab! Dokładnie

Cytat:
A ja mam zawsze wrażenie, czytając takie osoby, że skoro nosząc rozmiar 34 uważają się za grube, to osoby z rozmiarem 44 uważają za słonie nadające się tylko do odstrzału
Ni. To tak nie działa. Osoba z problemami w postrzeganiu własnego ciała może dziewczynę w rozmiarze 44 uważać za piękną, a siebie w 34 za słonia. Waga, ilość tłuszczu, BMI i żadne racjonalne względy nie mają tu nic do rzeczy. to tak działa.
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
no bo jest banalne, no... w najprostszej wersji ciapam wszystko na ciemnoszary/czarny, w wersji lux rozcieram czarny ciemnoszarym i tyle sekret w dobrych cieniach, żeby się nie osypywały i nie odłaziły
A jakie to są dobre? Na przykład tak.
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
mam to samo
Trochę mi lżej w towarzystwie.
Cytat:
Jerzu jerzu... Co Ty pleciesz?!
Cytat:
Leżę!
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 22:12   #133
hellkitty
Raczkowanie

Dobry wieczór Baru

Oj chyba nie jestem zbyt dobrą barowiczką, bo nawet nie zauważyłam że zdążył się otworzyć kolejny wątek ciągle tylko praca, praca. Już mam dość, chcę się wreszcie ustatkować i mieć trochę wolnego :/

No i tak, pozdrawiam znad chusteczek, gripowity i czosnku (sexy).

Tak z ciekawości, czy na Waszych fejsbukach itd też króluje Olfaktoria i jej mądrości?

Cytat:
Wcale nie, wyglądasz bardzo dobrze i hmm dostojnie (w pozytywnym tego słowa znaczeniu)

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
To chyba najpewniejsza metoda. Blogi modowe to zawsze jest moda przefiltrowana przez cudzy gust. Nie mówiąc już o tym, że "nie wierzę blogerom" - bloger zareklamuje co popadnie - za kasę, darmochę, "iwenta". Nie każdy - jasne. Ale kurde, ilość ofert publikowania ukrytych reklam, jakie dostaję jest powalająca. I widzę, jak to działa. Rzygam tym.
O cześć Sabbath! Jestem wielką fanką Twojego bloga (haha, ironio).
Ale zgadzam się tutaj z Tobą - ja nie wierzę blogerom, bo jednak nie mogę się pozbyć wrażenia, że ich strony są tylko trochę bardziej subtelną reklamą, a zapotrzebowanie na pierdoły, które próbują generować, mnie przerasta. Gdy widzę dziewczynę, która ma 3 komody wypełnione markowymi kosmetykami, co tydzień przedstawia swoje hity pielęgnacji (skąd to się bierze? ja jeden krem zużywam pół roku ) i sugeruje, że haul to taki na minimum pół Sephory, to tak jakoś mi się smutno robi.
Oczywiście nie mówię o blogach takich jak Twój , ale przecież widać gdy ktoś pisze z przekonaniem, a kto dostał ofertę.

Edytowane przez hellkitty
Czas edycji: 2015-10-30 o 22:22
hellkitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 22:43   #134
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem, ale widząc tylko i wyłącznie jeden kadr? reklamę? sobie pomyślałam o Tobie.

Cytat:

Nawet w zdaniu o literówkach zrobiłam literówkę.

1. A ja nie zauważyłam

2. Wierzę. Tak sobie myślę, że suma sumarum, nie powinniśmy chyba olewać blogów (np. modowych) sikiem prostym, tylko dlatego, że taka to juz nieszczęśliwa formuła się ukształtowała w większości. Ktoś tam, gdzieś tam, zapewne ma wiele fajnych i odkrywczych oraz budujących rzeczy do powiedzenia i pokazania, lub robi to po prostu w dobry sposób. Nie oglądam, bo nie potrzebuję, ale to nie znaczy, że nic nie widziałam Ja lubię zaobserwować coś przypadkiem, co juz chyba oznacza, że mam swój styl, bo go nie szukam.

U mnie, zainteresowanie ubraniem, jako czymś co sprawia, że czuję się we własnej (nomen omen ) skórze dobrze, zwłaszcza publicznie, zrodziło się milion lat temu przy okazji filmomaniactwa, fotografii, domu. Stamtąd czerpałam. Mi to wystarcza do tej pory. Jest niezmienne od lat. Styl. Tylko zaopatrzenie sklepowe sśie. Dekolty w łódkę, koturny, kochałam i mieć chciałam już 20 lat temu, ale mieć nie mogłam, bo "tego jeszcze u nas nie wyprodukowali".
Stary 2015-10-30, 22:59   #135
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
No to jak wglądają, pachną i nie rozwarstwiają się na koralach ust to nic, tylko używać
W sumie 5 sztuk dostałam, 4 się podzieliłam Świetnie nawilżają
Cytat:
Aaaaa, dostałam surprise od małza ajfona
To w ramach - a raczej na pocieszenie chyba tej odysei zębowej
Gratuluję A ja wymieniłam 2 lata temu ajfona na Diabła i szukam teraz czegoś z równie dużą baterią, bo ajfon ma mikrobaterię jak na moje potrzeby
Cytat:
ja skórę pod dywanem trzymałam, żeby zmiękła
ale nie pomogło za bardzo, bo dalej można na niej paznokcie połamać przy zakładaniu
może na torebkę przerobię
Skórę ponoć cza traktować jak własną czyli paścić kremem. Swoją ramoneskę namaściłam i zmiękła
Cytat:
1. czytałam o tej pani, ale te metody nie dla mnie
Przeczytałam książkę, zrobiłam jak radziła i zmieściłam się nawet z butami. Nawet miejsca trochę jeszcze zostało w szafach
Cytat:
Jaka Tyś ładna
Cytat:
ja mam tak z kreskami - ani mi ani nikomu nie udało się zrobić na mnie sensownej
z chęcią się biorą za malowanie, a po chwili jest: dziwne masz to oko..
Kreski umniem, ale to dzięki rysowaniu kresek na papierze
Cytat:
idę robić sajgon

Cytat:

Cytat:
"Nie wiem..."
"Jak to złą?"
Gucio jest niesamowity
Cytat:
To też wiem, niestety zazwyczaj dana osoba nie chce. A pisząć takie dyrdymały non stop tylko irytuje. Mówie o osobach, które realnie maja problem.
Rozmawiajac z kimś czesto lub czytajac go, mozna wychwycić co jest kokieterią, a co problemem.
I chyba troszkę źle zostałam zrozumiania - ja się nie złoszczę, bo co mi tam, ale irytuje mnie po prostu Dla mnie forum to taka odskocznia, miłe spędzenie czasu na jakimś wątku z osobami o podobnych zainteresowaniach etc, a nie patrzenie, jak ktos sobie do gradła skaczę, czy coś podobnego

O własnie - mogłaby byc fajna rozmowa tam, bo bądź co bądź jest sporo konkretnych, rzeczowych i fajnych osób, ale nie, od jakiegoś czasu tam to wylęgarnia kompleksów, przypadków dla psychiatry, wyzywania sie, zazdrosci, wbijania szpil etc. Tragedia jak to człek człekowi wilkiem moze być Ja za głupia i za stara już jestem na to chyba
Wilki są fajniejsze
Cytat:
Dokładnie. Na dodatek człek ma wrażenie, że trafił na wojnę klonów, bo panny wzorują się na jednej blogerce i chodzą ubrane tak samo

Cytat:
Ni. To tak nie działa. Osoba z problemami w postrzeganiu własnego ciała może dziewczynę w rozmiarze 44 uważać za piękną, a siebie w 34 za słonia. Waga, ilość tłuszczu, BMI i żadne racjonalne względy nie mają tu nic do rzeczy. to tak działa.
Wiem, ale odczucia jakoś mam insze z powodu własnych kompleksów
Cytat:
Napisane przez hellkitty Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Baru

Oj chyba nie jestem zbyt dobrą barowiczką, bo nawet nie zauważyłam że zdążył się otworzyć kolejny wątek ciągle tylko praca, praca. Już mam dość, chcę się wreszcie ustatkować i mieć trochę wolnego :/

Cytat:
No i tak, pozdrawiam znad chusteczek, gripowity i czosnku (sexy).

Cytat:
Tak z ciekawości, czy na Waszych fejsbukach itd też króluje Olfaktoria i jej mądrości?
Nie bywam na fejsie, ale na Twitterze i owszem. Na szczęście tam to działa inaczej ciut i nie śledzę jej, ale co jakiś czas wyskakuje jak czegoś szukam

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 23:07   #136
Katty_p13
Piers do przodu

Betty jak Ty wyglądasz bez mejkapu jak facet to ja wyglądam jak Frankenstein a dodam, że ostatnio się nie maluję

Ju Twoje Panienki są jedyne w swoim rodzaju - nie do podrobienia. A Gucio to super mały facet
Stary 2015-10-30, 23:15   #137
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
2. Wierzę. Tak sobie myślę, że suma sumarum, nie powinniśmy chyba olewać blogów (np. modowych) sikiem prostym, tylko dlatego, że taka to juz nieszczęśliwa formuła się ukształtowała w większości. Ktoś tam, gdzieś tam, zapewne ma wiele fajnych i odkrywczych oraz budujących rzeczy do powiedzenia i pokazania, lub robi to po prostu w dobry sposób. Nie oglądam, bo nie potrzebuję, ale to nie znaczy, że nic nie widziałam Ja lubię zaobserwować coś przypadkiem, co juz chyba oznacza, że mam swój styl, bo go nie szukam.

U mnie, zainteresowanie ubraniem, jako czymś co sprawia, że czuję się we własnej (nomen omen ) skórze dobrze, zwłaszcza publicznie, zrodziło się milion lat temu przy okazji filmomaniactwa, fotografii, domu. Stamtąd czerpałam. Mi to wystarcza do tej pory. Jest niezmienne od lat. Styl. Tylko zaopatrzenie sklepowe sśie. Dekolty w łódkę, koturny, kochałam i mieć chciałam już 20 lat temu, ale mieć nie mogłam, bo "tego jeszcze u nas nie wyprodukowali".
Wcale nie czytam blogów (z wyjątkiem czasami Ju i Sab) i żyję Na modowe nawet nie wchodzę, bo jakoś zupełnie mnie nie interesuje kto w czym chodzi. Jak mam ochotę zobaczyć co jest modne, to idę do źródła czyli na strony i kanał yt Chanel, Diora, Valentino, LV czy inszej Escady. I to nie snobizm a zwykłe wygodnictwo z mojej strony, bo i tak wiem, że w sieciówkach typu Zara, kopiujących projektantów zupełnie jak Uroda w wersji Bi-es, nic na mnie nie ma Zresztą, to co modne a w czym jest mi dobrze, to zupełnie insza inszość
To się powywnętrzałam

- Terry Pratchett
Stary 2015-10-30, 23:43   #138
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Nie ma dobrych barowiczek. Wszystkie jesteśmy "bad girls, które "idą tam gdzie chcą".

Cytat:
Nie króluje, ale się pojawiła. Z grubsza ludziska myślą, że to troll. Dopiero kiedy docierają do wynurzeń typu "przestałam czytać książki, bo już niczego nowego się z nich nie nauczę" wierzą, że jednak nie troll.
Cytat:
O cześć Sabbath! Jestem wielką fanką Twojego bloga (haha, ironio).
Ale zgadzam się tutaj z Tobą - ja nie wierzę blogerom, bo jednak nie mogę się pozbyć wrażenia, że ich strony są tylko trochę bardziej subtelną reklamą, a zapotrzebowanie na pierdoły, które próbują generować, mnie przerasta. Gdy widzę dziewczynę, która ma 3 komody wypełnione markowymi kosmetykami, co tydzień przedstawia swoje hity pielęgnacji (skąd to się bierze? ja jeden krem zużywam pół roku ) i sugeruje, że haul to taki na minimum pół Sephory, to tak jakoś mi się smutno robi.
Oczywiście nie mówię o blogach takich jak Twój , ale przecież widać gdy ktoś pisze z przekonaniem, a kto dostał ofertę.
Ja bym wierzyła, bo ja totalnie naiwna jestem. Ale widzę, ile dostaję ofert zamieszczania nieoznaczonych reklam, ile ofert fizycznie kasy za pozytywne recenzje wyznaczonych produktów i... widzę potem te rzekomo uczciwe wpisy na innych blogach. Kiedyś zastanawiałam się, czy nie byłoby fajnie jednak zarabiać na blogu. Teraz wiem, że uczciwie się nie da, bo reklamodawcy są rozbestwieni i wcale nie chcą, żeby pisać, że to reklama. Nope.

Rozmawiałam ostatnio z analityczką rynku i ona mówi dwie rzeczy: primo, że łatwo kupić blogera, który profesjonalnie i budząc zaufanie czytelników napisze co tylko chcesz. Po drugie, ze to się wkrótce skończy, bo ludzie zaczynają łapać, że nie czytają blogów tylko tablice reklamowe.

No czekam.

Cytat:

1. A ja nie zauważyłam

Cytat:
No pewnie. Sama nie olewam, bo przecież jak debil ciągle piszę.
Ja myślę (przy czym myśli moje wynikają częściowo z rozmowy z analityczką rynku, o której wspominam wyżej), że kiedy ludzie pokapują się, że karmi ich się reklamą i bujdą, blogerzy przestaną mieć taki wpływ na sprzedaż i kształtowanie gustów i wtedy wszystko wróci do korzeni - zostaną pasjonaci, a sprzedajne marionetki znajdą sobie inne medium, w którym będą mogły się sprzedawać.

Cytat:
Ja mam świadomość, że w kwestii ciuchów i mody jestem typowym przykładem "nie znam się, ale się wypowiem". Co prawda nie wypowiadam się, ale za to mam gust. Gust od mód totalnie niezależny, niekoniecznie najlepszy i wcale niekoniecznie odpowiedni, ale nic na niego nie poradzę, bo nie potrafię wmówić sobie, że podoba mi się coś, co mi się nie podoba. Nawet jeśli jest najgłośniejszym, wrzaskiem mody.

Na szczęście ja dobrze wiem, ze się nie znam i nie usiłuję udawać, że jest inaczej.

Cytat:
Dokładnie. Na dodatek człek ma wrażenie, że trafił na wojnę klonów, bo panny wzorują się na jednej blogerce i chodzą ubrane tak samo
Czegóż chcesz? Moda!

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
\Zresztą, to co modne a w czym jest mi dobrze, to zupełnie insza inszość
O to to to!
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 00:01   #139
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym wierzyła, bo ja totalnie naiwna jestem. Ale widzę, ile dostaję ofert zamieszczania nieoznaczonych reklam, ile ofert fizycznie kasy za pozytywne recenzje wyznaczonych produktów i... widzę potem te rzekomo uczciwe wpisy na innych blogach. Kiedyś zastanawiałam się, czy nie byłoby fajnie jednak zarabiać na blogu. Teraz wiem, że uczciwie się nie da, bo reklamodawcy są rozbestwieni i wcale nie chcą, żeby pisać, że to reklama. Nope.

Rozmawiałam ostatnio z analityczką rynku i ona mówi dwie rzeczy: primo, że łatwo kupić blogera, który profesjonalnie i budząc zaufanie czytelników napisze co tylko chcesz. Po drugie, ze to się wkrótce skończy, bo ludzie zaczynają łapać, że nie czytają blogów tylko tablice reklamowe.

No czekam.

No pewnie. Sama nie olewam, bo przecież jak debil ciągle piszę.
Ja myślę (przy czym myśli moje wynikają częściowo z rozmowy z analityczką rynku, o której wspominam wyżej), że kiedy ludzie pokapują się, że karmi ich się reklamą i bujdą, blogerzy przestaną mieć taki wpływ na sprzedaż i kształtowanie gustów i wtedy wszystko wróci do korzeni - zostaną pasjonaci, a sprzedajne marionetki znajdą sobie inne medium, w którym będą mogły się sprzedawać.
klask i:

Już niedłuuuugo. Już bliżej niż dalej.

Trafne spostrzenie z tym "innym medium"

Amen. Enter. Hallelujah. Asbolutnie identyczne mam odczucia względem mody na wykreowane potrzeby - skończą się. Umrą śmiercią naturalną, to tzw 5 minut. Taki co rok to prorok Przetrwają jednostki.

Cytat:
Ja mam świadomość, że w kwestii ciuchów i mody jestem typowym przykładem "nie znam się, ale się wypowiem". Co prawda nie wypowiadam się, ale za to mam gust. Gust od mód totalnie niezależny, niekoniecznie najlepszy i wcale niekoniecznie odpowiedni, ale nic na niego nie poradzę, bo nie potrafię wmówić sobie, że podoba mi się coś, co mi się nie podoba. Nawet jeśli jest najgłośniejszym, wrzaskiem mody.

Na szczęście ja dobrze wiem, ze się nie znam i nie usiłuję udawać, że jest inaczej.
Pięknie to czytać.

Ad ubioru - jesteś konsekwentna, masz swój styl. Czegóż chcieć więcej w temacie?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-10-31 o 00:03

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 00:33   #140
Karkki
Zakorzenienie

Sab, ale chyba moda na modę? Bo obecna moda jest niesamowicie eklektyczna tak jak patrzę na wybiegi

Sab, Rejcz, obawiam się, że ludzie się nie pokapują, że są zwyczajnie robieni w bambuko Wystarczy popatrzeć na politykę No i Polacy wierzą reklamom, chociaż większość twierdzi, że nie. Ale wierzą i to w te jawne, więc co mówić o "kryptoreklamie"?
Przy czym ja nie jestem przeciwna reklamie. W końcu marketingowcy i graficy też muszą z czegoś żyć Mnie się tylko nie podoba tworzenie sztucznego "owczego pędu". W PRL nie było prawie nic w sklepach a Polki były najlepiej ubrane z całego bloku wschodniego. Teraz w sklepy pełne a na ulicach klony. Inwencję twórczą wykazują jednostki. I to jest najsmutniejsze, imo.

- Terry Pratchett
Stary 2015-10-31, 05:17   #141
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Dzis będę miala okropnie cięzki dzień, więc proszę o kciuki, kulki i co tylko kto może. Żeby poszlo sprawnie i dobrze

A od poniedzialku nawiedzam Was już regularnie
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 08:40   #142
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Gratuluję A ja wymieniłam 2 lata temu ajfona na Diabła i szukam teraz czegoś z równie dużą baterią, bo ajfon ma mikrobaterię jak na moje potrzeby

Zaden smartfon nie będzie miał mega baterii przy takich wyswietlaczach duzych Miałam teraz Xperie Z3 - najwieksza bateria, a i tak łądowałam srednio co 2 dni, albo i co dzien, bo czesto mam właczony w niej net.
Lepiej trzymałą pierwsza flagowa Xperia Z. Teraz wsio lipa, te nowe.
A zdazyłam zauwazyć, no nowy ajfon ma całkiem spoko baterie - wolniej mi sie wyczerpuje niz w Z3.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-10-31, 08:53   #143
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
A nie dla panów w pewnym wieku, którym "konar nie chce zapłonąć"?
Oj, aż tak?

Cytat:
Blogi modowe to zawsze jest moda przefiltrowana przez cudzy gust.
To ja pobronię "ubieraj się..." i Ju bo w tamtym blogu bynajmniej nie chodziło o wciskanie kitu "kup tę bluzkę z Zary!" tylko o rady jak ustalić swój własny, konsekwentny styl - i nieważne czy to będzie kopiowanie manekinów, czy sięganie do zdjęć z lat 50tych (chociaż nawet bardziej chodziło o te zdjęcia, coś, co nam od dawna siedzi za uszami a nie najnowsze kolekcje).

A ad tego, że Ju chce mieć teraz styl spójny i monotematyczny - to źle? Osobiście lubię kiedy ktoś zawsze ubiera się w określony sposób, a nie jak te blogerki co to jednego dnia na rockowo, drugiego boho, trzeciego glamour a czwartego w dresach i niubalansach czy co tam teraz na topie. Wybranie jednej drogi z tylu alternatyw kojarzy mi się z silną osobowością, że niby takiej osobie nie wetkniesz modnego kitu z H&M bo ona wie czego chce.
Żeby nie było, że "gardzę" osobami ubierającymi się niekonsekwentnie czy coś - nie, nie, np. Maja kojarzy mi się z konsekwencją ale rozszerzoną

Ad blogów wciskających kity - zdawało mi się, że ludzie czytają je żeby uzyskać informacje jak ciuch leży na człowieku/jak wyglądają swatche kolorówki, a nie po to żeby lecieć i kupować "bo blogerka ma".
Te kosmetyczne ostatnio często przeglądam żeby właśnie obczaić jak coś wygląda u innych na twarzy nim się pofatyguję do sklepu alb kliknę coś niedostępnego u nas.

Stary 2015-10-31, 09:05   #144
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie to są dobre? Na przykład tak.
Ja za czasów dyskotek używałam wypiekami cieni nakładanych na mokro pędzelkiem, do rana trzymały się dobrze, chyba Pierre rene i Manhattan. Nie wiem czy to jeszcze w produkcji
A na CP matowy czarny info na powiekę pomaziana róż tarka czarna kredka (żeby prześwit nie bylo) albo sypkich info lub Viper galaxy na płynną bazę fixer vipery. Jak juz się opanuje nakładanie żeby się nie upaciac (kladlam chusteczke pod oko na którą szystko spadalo) to się trzymały bardzo dobrze

Kuwa nie info tylko inglot

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2015-10-31 o 09:07
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:35   #145
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Ju Twoje Panienki są jedyne w swoim rodzaju - nie do podrobienia. A Gucio to super mały facet

Właśnie mówię do niego "Smutno mi, że wyjeżdżamy" a On na to : "Ale pomyl, jak będzie fajnie w perfumerii"

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dobry

Dzis będę miala okropnie cięzki dzień, więc proszę o kciuki, kulki i co tylko kto może. Żeby poszlo sprawnie i dobrze

Trzymam mocno,
i cieszę się, że będziesz częściej

Cytat:
To ja pobronię "ubieraj się..." i Ju bo w tamtym blogu bynajmniej nie chodziło o wciskanie kitu "kup tę bluzkę z Zary!" tylko o rady jak ustalić swój własny, konsekwentny styl - i nieważne czy to będzie kopiowanie manekinów, czy sięganie do zdjęć z lat 50tych (chociaż nawet bardziej chodziło o te zdjęcia, coś, co nam od dawna siedzi za uszami a nie najnowsze kolekcje).

A ad tego, że Ju chce mieć teraz styl spójny i monotematyczny - to źle? Osobiście lubię kiedy ktoś zawsze ubiera się w określony sposób, a nie jak te blogerki co to jednego dnia na rockowo, drugiego boho, trzeciego glamour a czwartego w dresach i niubalansach czy co tam teraz na topie. Wybranie jednej drogi z tylu alternatyw kojarzy mi się z silną osobowością, że niby takiej osobie nie wetkniesz modnego kitu z H&M bo ona wie czego chce.
UFF
Już myślałam, że nie zdołam wytłumaczyć, o co mi chodzi i dam sobie siana

Jeśli ktoś jest zadowolony z ubierania, to po co ma coś zmieniać? To jasne. I ja też bym nie zmieniała.

Czytam blog poradnikowy - nie interesują mnie panienki z zestawach, oczekujących na komentarze albo lansujące jakąś konkretną rzecz czy nawet kierunek.

Styl, o którym ja mówię, to poznanie co się lubi, swoich upodobań, trybu życia, odkrycie, czego się chce - mnie potrzeba zasady, decyzji.
Poczułam się "nie jak ja" - już dawno, a nie bardzo wiedziałam, w czym rzecz.
I powoli docieram do tego, o co mi chodzi - i ten cały proces mi się podoba.
Bez poradnikowego bloga Red i jeszcze jednego, nie wiedziałabym, od której strony "ugryźć" problem.
Rejcz, Sabb ubierają się konsekwentnie i po swojemu - a ja chcę sobie uwiadomić, co to znaczy po mojemu.

Stary 2015-10-31, 12:02   #146
hellkitty
Raczkowanie

Dzień dobry! To będzie długi post. Wszystko przez to że obudziłam się z wysypką i teraz mam obawę, że to może być odra, i przerażona czekam na lekarza, więc pragnę odwracać swoją uwagę od problemu.
Błagam, powiedzcie mi że nie mam odry

Cytat:
Nie bywam na fejsie, ale na Twitterze i owszem. Na szczęście tam to działa inaczej ciut i nie śledzę jej, ale co jakiś czas wyskakuje jak czegoś szukam
To masz szczęście, niestety ostatnio zrobiła furorę wyjątkowo debilnym nagraniem i teraz sporo osób na moim wallu je wrzuca

Cytat:
Przy czym ja nie jestem przeciwna reklamie. W końcu marketingowcy i graficy też muszą z czegoś żyć Mnie się tylko nie podoba tworzenie sztucznego "owczego pędu". W PRL nie było prawie nic w sklepach a Polki były najlepiej ubrane z całego bloku wschodniego. Teraz w sklepy pełne a na ulicach klony. Inwencję twórczą wykazują jednostki. I to jest najsmutniejsze, imo.
O toto! Sam język na wielu blogach mnie irytuje, te wszystkie "must have", "haul", "top ten" itd. No i jasne jest, że większość blogerek przecież nie założy tej samej rzeczy kilka razy, co w świecie rzeczywistym nie działa

Z drugiej strony jakiś czas temu wpadłam na zagłębie blogów o minimalizmie i slow fashion ( fajny jest np. http://www.un-fancy.com/) i strasznie mnie to natchnęło do przemyślenia mojego sposobu ubierania się i odpowiedzialnego kupowania w ogóle.

Cytat:

A ad tego, że Ju chce mieć teraz styl spójny i monotematyczny - to źle? Osobiście lubię kiedy ktoś zawsze ubiera się w określony sposób, a nie jak te blogerki co to jednego dnia na rockowo, drugiego boho, trzeciego glamour a czwartego w dresach i niubalansach czy co tam teraz na topie.

Ad blogów wciskających kity - zdawało mi się, że ludzie czytają je żeby uzyskać informacje jak ciuch leży na człowieku/jak wyglądają swatche kolorówki, a nie po to żeby lecieć i kupować "bo blogerka ma".
Te kosmetyczne ostatnio często przeglądam żeby właśnie obczaić jak coś wygląda u innych na twarzy nim się pofatyguję do sklepu alb kliknę coś niedostępnego u nas.
ad 1. Sama noszę wyłącznie proste, czarne ciuchy i jest mi z tym dobrze. Ale moi znajomi się ze mnie podśmiewają że jestem przewidywalna, czasem słyszę od mojej mamy „mogłabyś sobie kupić coś bardziej szalonego” (jakby wytatuowanie sobie całego rękawa nie było wystarczająco szalone, pff. ). Tymczasem jestem po prostu wybredna, jeśli coś ma być w mojej szafie to musi pasować do mojego trybu życia, reszty rzeczy i być dobrej jakości - mody na mnie niezbyt działają.

ad 2. Zdziwiłabyś się :P Ja lubię sobie poszukać w internecie np. w jaki sposób jeszcze można połączyć rzecz którą już mam z innymi, ale miałam znajome, które leciały kupować jakieś rzeczy, bo blogerce było ładnie, a one też chcą wyglądać super - mimo, że same miały np. inną budowę i typ urody. Jak już sama Ci pisałam - zdarzyło mi się kupić kika rzeczy, w których viola z killer colours wyglądała obłędnie, i miałam potem bolesne zderzenie z rzeczywistością.

Cytat:
Nie ma dobrych barowiczek. Wszystkie jesteśmy "bad girls, które "idą tam gdzie chcą".

Cytat:
Nie króluje, ale się pojawiła. Z grubsza ludziska myślą, że to troll. Dopiero kiedy docierają do wynurzeń typu "przestałam czytać książki, bo już niczego nowego się z nich nie nauczę" wierzą, że jednak nie troll.
Haha, no ja jednak wymiękłam przy tekście pt. „feminizm = kretynizm” i wynurzeniu, że kobiety nie powinny głosować. Widzę, że internet ma żer, co mnie z jednej strony bawi (wczoraj widziałam prześmieszną grę pt. „Który z poniższych cytatów pochodzi od Olfaktorii, a który od Hitlera?” ), z drugiej - uważam, że należy przestać robić takich ludzi znanymi.

Cytat:

No czekam.
No niestety, reklama wdziera się wszędzie, szczególnie drażnią mnie ostentencyjne product placementy w np. filmach. Ale trudno, mam świadomość że często pomaga to w sfinansowaniu jakiegoś przedsięwzięcia, w ogóle kiedyś siedziałam w reklamie i szkoda, że polscy przedsiębiorcy nie mają aż takiego polotu (np. Jack Daniels w stanach finansuje wiele koncertów, głównie zespołów metalowych i hardcorowych).

A wracając do tematu- myślę, że się nie doczekasz ja też czasami zaglądam na takie „chamszczakowe” blogi, bo po prostu lubię sobie popatrzeć na ładne zdjęcia, co zrobić… Wydaje mi się, że ludzie po prostu lubią taki rodzaj stymulacji estetycznej, nawet ze świadomością że to nie do końca szczere - blogi zachowują się pod tym względem tak samo jak czasopisma kobiece.
hellkitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:12   #147
Katty_p13
Piers do przodu

Mała historyjka na dobry dzień

Młodzież moja preparuje 2 czachy w ramach zajęć weterynaryjnych - obecnie się suszą w łazience. I mnie denerwują

Wołam więc z łazienki do niego - weź mi WYPOLLIZUJ te czachy! Mina młodego - bezcenna połączenie zdziwienia, niedowierzania i totalnego braku zrozumienia
Stary 2015-10-31, 12:13   #148
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

(...) jakby wytatuowanie sobie całego rękawa nie było wystarczająco szalone, pff. (...)
1. nieee, to nawrót trądziku młodzieńczego
2.
A tę Olfaktorię to pierwsze widzę. Rozumiem, że nie ma sensu czytać bo nie znajdę niczego ciekawego o perfumach?

Stary 2015-10-31, 12:27   #149
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

1.

2.

Cytat:
Dzień dobry! To będzie długi post. Wszystko przez to że obudziłam się z wysypką i teraz mam obawę, że to może być odra, i przerażona czekam na lekarza, więc pragnę odwracać swoją uwagę od problemu.

Haha, no ja jednak wymiękłam przy tekście pt. „feminizm = kretynizm” i wynurzeniu, że kobiety nie powinny głosować. Widzę, że internet ma żer, co mnie z jednej strony bawi (wczoraj widziałam prześmieszną grę pt. „Który z poniższych cytatów pochodzi od Olfaktorii, a który od Hitlera?” ), z drugiej - uważam, że należy przestać robić takich ludzi znanymi.
1. Myślę, że to może być jakies byleco

2. Otóż to! Cała kwintesencja.

Tylko, to jest efekt kuli śniegowej. W pewnym momencie nie da się niczego zatrzymać. Dla takich ludzi niestety jest spora pożywka.
Ja ją widziałam na YT. Pomyślałam sobie - słabizna, cienizna i nie oglądam. Widać rozkręca się w innym medium

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Mała historyjka na dobry dzień

Młodzież moja preparuje 2 czachy w ramach zajęć weterynaryjnych - obecnie się suszą w łazience. I mnie denerwują

Wołam więc z łazienki do niego - weź mi WYPOLLIZUJ te czachy! Mina młodego - bezcenna połączenie zdziwienia, niedowierzania i totalnego braku zrozumienia

Ale serio czachy z chaty won!

Cytat:
A tę Olfaktorię to pierwsze widzę. Rozumiem, że nie ma sensu czytać bo nie znajdę niczego ciekawego o perfumach?
Nie ma sensu, a jak bardzo nie ma, możesz sobie w ramach przekonania się, włączyć sobie na YT.

BTW - widzieliśmy DAR
Stary 2015-10-31, 12:43   #150
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
BTW - widzieliśmy DAR
I co?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości