![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
Bez tej świadomości NIKT nie wytłumaczy, że coś jest nie halo. A kiedy to dochodzi do świadomości, znaczy, że się osiągnęło dno - czyli np. jest się na granicy żyć / nie żyć Ale jest też kokieteria - i oczywiście zdarzają się takie osoby, które potrzebują ciągłego zainteresowania i będą się droczyć. Ale sądzę, że one są w mniejszości. Albo czasem niby wiedzą, że mają słaby punkt, ale liczą na to, że inni zaprzeczą. Nie ma sensu się złościć - trzeba olać. Nie zauważać. Szkoda, że tam, gdzie mogłaby być fajna i rzeczowa rozmowa, temat - jak mówiłaś - schodzi na takie manowce. Ale, kurde, zaczynam grobowo stronę To Wam powiem - rozmawialiśmy dziś o zawodach rodziców - z Guciem, w ramach pracy domowej. "Mój tata jest śpiewakiem" "A jaką muzykę śpiewa?" - podpytuję "Nie wiem..." "No ale poważną?" podpowiadam "Tak, poważną, i wesołą, i smutną, i złą" "Jak to złą?" "Taką, jak przy walce albo po zniszczeniach" hahaha
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2015-10-30 o 18:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Rozmawiajac z kimś czesto lub czytajac go, mozna wychwycić co jest kokieterią, a co problemem. I chyba troszkę źle zostałam zrozumiania - ja się nie złoszczę, bo co mi tam, ale irytuje mnie po prostu ![]() ![]() O własnie - mogłaby byc fajna rozmowa tam, bo bądź co bądź jest sporo konkretnych, rzeczowych i fajnych osób, ale nie, od jakiegoś czasu tam to wylęgarnia kompleksów, przypadków dla psychiatry, wyzywania sie, zazdrosci, wbijania szpil etc. Tragedia jak to człek człekowi wilkiem moze być ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wiesz, ze bardzo lubie czytać o Twoim Guciu? ![]()
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
No Ba!!!! Panienki to sobie może malować każdy, ale TAKIE Panienki, TAKI sposób malowania i jego historia, transformacje, pomysły i metody ich realizacji - to trzeba mieć wyczucie delikatnie mówiąc ponadprzeciętne. Znakomite! Wyjątkowe! Niespotykane!
Cytat:
![]() Ja bez mejkapu - rzęsy + brwi, wyglądam jak człowiek w agonii po nieudanej chemioterapii. Do tego stopnia, że nie palę się tego uwieczniać ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teżu go ma i sporo się bawiłam, ale jakoś nie przepadłam aparat jedynie mi się podoba, ale do zdjęć to mam lepszy sprzęt mój dużo lepiej wifi łapie ![]() ja telefon w kieszeni noszę więc powyżej 4 cali przestaje być to wygodne i czasami mi wypada na marmury ![]() wyświetlacz drugi raz wymieniałam, na szczęście są coraz tańsze do mojego modelu ![]() z ali mi 60zł policzyli, a wymiana to 10 min ![]() w lumii się nie opłacało wymieniać ![]()
![]() |
#125 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ogólnie nie mam parcia na inny cień taupe, sprawdziłam co chciałam (że smołki nie dla mnie) i co najwyżej wymienię na coś ten Satin Taupe jeśli nie nauczę się go jakoś używać. Corii, wystalkowałam laskę od nóg - coś pitoli bo ma piękną szparę i wszystkie kości na wierzchu. Niemniej ją rozumiem, można być niezadowolonym z figury nawet w małym rozmiarze. Kwestia proporcji i osobistego ideału. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ale ona naprawdę ostatnimi czasy ciągle narzeka i przeczy jak sie ja komplementuje, a watpie aby to kokieteria juz była. Ech no. Ewidentnie odechciewa mi sie ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Nindżopesz
|
Ja tam kokieterii w ogóle nie widzę tylko narzekanie sobie a muzom. A dziewczyny niepotrzebnie rozdmuchały, to olewać trza bo o wygadanie chodzi
![]() Oglądał ktoś Pentameron? To dla młodzieży? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Którejsc pusciły nerwy, bo tez zauwazyła ze cos za duzo tego narzekania ![]() ![]() Ale własnie własnie - tam nerwowo ostatnio, ze ciagle komus nerwa popuszczaja ![]()
![]() |
#129 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Zapomniałam się wywnętrzyć o Lightscapade. Dobrze, że nie brałam Mary bo już L jest dostatecznie świecący. Skoro w porównaniu delikatny to Mary musi być niezłą bombką... Ale jeszcze nie wiem czy mi się podoba bo przy uśmiechaniu podkreśla mikrozmarszczki na policzkach. Kolejny powód żeby chodzić po ulicy z mroczną, posępną miną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ja mówiłam ze Mary to kicz ![]() ![]() E tam, ja jestem stara, mam pierdyliard zmarchów, pory jak kratery a nie podkresla mi L tego pakietu starosci ![]() ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2015-10-30 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
A ja Go lubię słuchać
![]() Wdał się w ojca ![]() Cytat:
![]() A nie dla panów w pewnym wieku, którym "konar nie chce zapłonąć"? ![]()
![]() |
#132 | |||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Nawet w zdaniu o literówkach zrobiłam literówkę. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trochę mi lżej w towarzystwie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#133 | ||
Raczkowanie
|
Dobry wieczór Baru
![]() Oj chyba nie jestem zbyt dobrą barowiczką, bo nawet nie zauważyłam że zdążył się otworzyć kolejny wątek ![]() No i tak, pozdrawiam znad chusteczek, gripowity i czosnku (sexy). Tak z ciekawości, czy na Waszych fejsbukach itd też króluje Olfaktoria i jej mądrości? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale zgadzam się tutaj z Tobą - ja nie wierzę blogerom, bo jednak nie mogę się pozbyć wrażenia, że ich strony są tylko trochę bardziej subtelną reklamą, a zapotrzebowanie na pierdoły, które próbują generować, mnie przerasta. Gdy widzę dziewczynę, która ma 3 komody wypełnione markowymi kosmetykami, co tydzień przedstawia swoje hity pielęgnacji (skąd to się bierze? ja jeden krem zużywam pół roku ![]() Oczywiście nie mówię o blogach takich jak Twój ![]() Edytowane przez hellkitty Czas edycji: 2015-10-30 o 22:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ale widząc tylko i wyłącznie jeden kadr? reklamę? sobie pomyślałam o Tobie.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() 2. Wierzę. ![]() ![]() U mnie, zainteresowanie ubraniem, jako czymś co sprawia, że czuję się we własnej (nomen omen ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przeczytałam książkę, zrobiłam jak radziła i zmieściłam się nawet z butami. Nawet miejsca trochę jeszcze zostało w szafach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Piers do przodu
|
Betty jak Ty wyglądasz bez mejkapu jak facet to ja wyglądam jak Frankenstein
![]() ![]() Ju Twoje Panienki są jedyne w swoim rodzaju - nie do podrobienia. A Gucio to super mały facet ![]()
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To się powywnętrzałam ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozmawiałam ostatnio z analityczką rynku i ona mówi dwie rzeczy: primo, że łatwo kupić blogera, który profesjonalnie i budząc zaufanie czytelników napisze co tylko chcesz. Po drugie, ze to się wkrótce skończy, bo ludzie zaczynają łapać, że nie czytają blogów tylko tablice reklamowe. No czekam. ![]() ![]() Cytat:
Ja myślę (przy czym myśli moje wynikają częściowo z rozmowy z analityczką rynku, o której wspominam wyżej), że kiedy ludzie pokapują się, że karmi ich się reklamą i bujdą, blogerzy przestaną mieć taki wpływ na sprzedaż i kształtowanie gustów i wtedy wszystko wróci do korzeni - zostaną pasjonaci, a sprzedajne marionetki znajdą sobie inne medium, w którym będą mogły się sprzedawać. Cytat:
Na szczęście ja dobrze wiem, ze się nie znam i nie usiłuję udawać, że jest inaczej. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Już niedłuuuugo. Już bliżej niż dalej. Trafne spostrzenie z tym "innym medium" ![]() Amen. Enter. Hallelujah. Asbolutnie identyczne mam odczucia względem mody na wykreowane potrzeby - skończą się. Umrą śmiercią naturalną, to tzw 5 minut. Taki co rok to prorok ![]() Cytat:
![]() ![]() Ad ubioru - jesteś konsekwentna, masz swój styl. Czegóż chcieć więcej w temacie? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-10-31 o 00:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Sab, ale chyba moda na modę?
![]() ![]() Sab, Rejcz, obawiam się, że ludzie się nie pokapują, że są zwyczajnie robieni w bambuko ![]() ![]() ![]() Przy czym ja nie jestem przeciwna reklamie. W końcu marketingowcy i graficy też muszą z czegoś żyć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Dzis będę miala okropnie cięzki dzień, więc proszę o kciuki, kulki i co tylko kto może. Żeby poszlo sprawnie i dobrze ![]() A od poniedzialku nawiedzam Was już regularnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Zaden smartfon nie będzie miał mega baterii przy takich wyswietlaczach duzych ![]() Lepiej trzymałą pierwsza flagowa Xperia Z. Teraz wsio lipa, te nowe. A zdazyłam zauwazyć, no nowy ajfon ma całkiem spoko baterie - wolniej mi sie wyczerpuje niz w Z3.
![]() |
#143 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() To ja pobronię "ubieraj się..." i Ju bo w tamtym blogu bynajmniej nie chodziło o wciskanie kitu "kup tę bluzkę z Zary!" tylko o rady jak ustalić swój własny, konsekwentny styl - i nieważne czy to będzie kopiowanie manekinów, czy sięganie do zdjęć z lat 50tych (chociaż nawet bardziej chodziło o te zdjęcia, coś, co nam od dawna siedzi za uszami a nie najnowsze kolekcje). A ad tego, że Ju chce mieć teraz styl spójny i monotematyczny - to źle? Osobiście lubię kiedy ktoś zawsze ubiera się w określony sposób, a nie jak te blogerki co to jednego dnia na rockowo, drugiego boho, trzeciego glamour a czwartego w dresach i niubalansach czy co tam teraz na topie. Wybranie jednej drogi z tylu alternatyw kojarzy mi się z silną osobowością, że niby takiej osobie nie wetkniesz modnego kitu z H&M bo ona wie czego chce. Żeby nie było, że "gardzę" osobami ubierającymi się niekonsekwentnie czy coś - nie, nie, np. Maja kojarzy mi się z konsekwencją ale rozszerzoną ![]() Ad blogów wciskających kity - zdawało mi się, że ludzie czytają je żeby uzyskać informacje jak ciuch leży na człowieku/jak wyglądają swatche kolorówki, a nie po to żeby lecieć i kupować "bo blogerka ma". Te kosmetyczne ostatnio często przeglądam żeby właśnie obczaić jak coś wygląda u innych na twarzy nim się pofatyguję do sklepu alb kliknę coś niedostępnego u nas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Ja za czasów dyskotek używałam wypiekami cieni nakładanych na mokro pędzelkiem, do rana trzymały się dobrze, chyba Pierre rene i Manhattan. Nie wiem czy to jeszcze w produkcji
A na CP matowy czarny info na powiekę pomaziana róż tarka czarna kredka (żeby prześwit nie bylo) albo sypkich info lub Viper galaxy na płynną bazę fixer vipery. Jak juz się opanuje nakładanie żeby się nie upaciac (kladlam chusteczke pod oko na którą szystko spadalo) to się trzymały bardzo dobrze Kuwa nie info tylko inglot
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-31 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie mówię do niego "Smutno mi, że wyjeżdżamy" a On na to : "Ale pomyl, jak będzie fajnie w perfumerii" ![]() Cytat:
![]() ![]() i cieszę się, że będziesz częściej ![]() Cytat:
![]() Już myślałam, że nie zdołam wytłumaczyć, o co mi chodzi i dam sobie siana Jeśli ktoś jest zadowolony z ubierania, to po co ma coś zmieniać? To jasne. I ja też bym nie zmieniała. Czytam blog poradnikowy - nie interesują mnie panienki z zestawach, oczekujących na komentarze albo lansujące jakąś konkretną rzecz czy nawet kierunek. Styl, o którym ja mówię, to poznanie co się lubi, swoich upodobań, trybu życia, odkrycie, czego się chce - mnie potrzeba zasady, decyzji. Poczułam się "nie jak ja" - już dawno, a nie bardzo wiedziałam, w czym rzecz. I powoli docieram do tego, o co mi chodzi - i ten cały proces mi się podoba. Bez poradnikowego bloga Red i jeszcze jednego, nie wiedziałabym, od której strony "ugryźć" problem. Rejcz, Sabb ubierają się konsekwentnie i po swojemu - a ja chcę sobie uwiadomić, co to znaczy po mojemu.
![]() |
#146 | ||||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry! To będzie długi post. Wszystko przez to że obudziłam się z wysypką i teraz mam obawę, że to może być odra, i przerażona czekam na lekarza, więc pragnę odwracać swoją uwagę od problemu.
Błagam, powiedzcie mi że nie mam odry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z drugiej strony jakiś czas temu wpadłam na zagłębie blogów o minimalizmie i slow fashion ( fajny jest np. http://www.un-fancy.com/) i strasznie mnie to natchnęło do przemyślenia mojego sposobu ubierania się i odpowiedzialnego kupowania w ogóle. Cytat:
![]() ad 2. Zdziwiłabyś się :P Ja lubię sobie poszukać w internecie np. w jaki sposób jeszcze można połączyć rzecz którą już mam z innymi, ale miałam znajome, które leciały kupować jakieś rzeczy, bo blogerce było ładnie, a one też chcą wyglądać super - mimo, że same miały np. inną budowę i typ urody. Jak już sama Ci pisałam - zdarzyło mi się kupić kika rzeczy, w których viola z killer colours wyglądała obłędnie, i miałam potem bolesne zderzenie z rzeczywistością. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wracając do tematu- myślę, że się nie doczekasz ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Piers do przodu
|
Mała historyjka na dobry dzień
![]() Młodzież moja preparuje 2 czachy w ramach zajęć weterynaryjnych - obecnie się suszą w łazience. I mnie denerwują ![]() Wołam więc z łazienki do niego - weź mi WYPOLLIZUJ te czachy! Mina młodego - bezcenna ![]() ![]()
#148 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() A tę Olfaktorię to pierwsze widzę. Rozumiem, że nie ma sensu czytać bo nie znajdę niczego ciekawego o perfumach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. ![]() ![]() Tylko, to jest efekt kuli śniegowej. W pewnym momencie nie da się niczego zatrzymać. Dla takich ludzi niestety jest spora pożywka. ![]() Ja ją widziałam na YT. Pomyślałam sobie - słabizna, cienizna i nie oglądam. Widać rozkręca się w innym medium ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() Ale serio czachy z chaty won! ![]() Cytat:
BTW - widzieliśmy DAR ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.