Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-31, 10:00   #121
madarka
Przyczajenie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Jak u Was z witaminkami? Ja ostatnio co wezme femibion to wymiotuje wiec odpuscilam, nic nie lykam
Ja też rzygam po witaminach, też sobie odpuściłam ale wyniki z krwi mam dobre to nie będę się katować.

Laski, ja nie wiem co ta ciąża robi z mózgiem, ale widzę że nie tylko ja mam sny od czapy (a najlepsze są sny erotyczne od czapy ). Z raz mi się udało dorwać męża po takim śnie, ale no niestety najczęściej ja w domu - on w pracy, więc witam w gronie sfrustrowanych
madarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:03   #122
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba dzis wyciagne mus truskawkowy z zamrażalki mniaaam narobilyscie mi ochoty

Jak u Was z witaminkami? Ja ostatnio co wezme femibion to wymiotuje wiec odpuscilam, nic nie lykam
Ja zmieniłam, bo miałam "witaminy mama" z Olimpu, a ostatnio tato mi kupił "gold-witaminy mama", też Olimp A jeśli chodzi o suplementy tylko im ufam, bo kiedyś miałam witaminy dla kobiet i to były jedyne, które działały.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:07   #123
Sunmade
Raczkowanie

Witam się na nowym wątku. Ale miałam nadrabiania od wczoraj

My po usg, mały leżał główka w dół i jeszcze tyleczkiem do nas więc ciężko było, ale w końcu elegancko się pokazał nawet w pewnym momencie lekarz zatrzymał moment jak pokazał buźke i widzieliśmy oczka, nosek, usta <3 nasz synek ma już prawie 16cm i waży 240g <3

Zaczęłam znowu wymiotowac po wszystkim wiec dostałam receptę na hydroxyzyne i chyba będę musiała ja brać bo do szpitala nie chce juz wrócić.

Jezu jaki ruch na drogach... Jechaliśmy do teściów i po prostu koszmar jakiś... Ja nie wiem jak my jutro o będziemy jechać 170km do moich rodziców... :banghead:

Teściowa mi zakomunikowala po przyjeździe ze ma coś dla mnie, piżamki i sweterki. Myślę sobie.. O Jezu... Ale powiem Wam, że się postarała sweterki 4, śliczne, grube, cieplutkie, dłuższe i troszkę większe także spokojnie z brzuszkiem zimę przechodzę piżamki tez w sam raz, także brawo dla niej :p

Idę z zamian jej pomogę przy obiedzie :p
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:13   #124
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madarka Pokaż wiadomość
Ja też rzygam po witaminach, też sobie odpuściłam ale wyniki z krwi mam dobre to nie będę się katować.

Laski, ja nie wiem co ta ciąża robi z mózgiem, ale widzę że nie tylko ja mam sny od czapy (a najlepsze są sny erotyczne od czapy ). Z raz mi się udało dorwać męża po takim śnie, ale no niestety najczęściej ja w domu - on w pracy, więc witam w gronie sfrustrowanych
jak ja , czasami budze męża w nocy

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Witam się na nowym wątku. Ale miałam nadrabiania od wczoraj

My po usg, mały leżał główka w dół i jeszcze tyleczkiem do nas więc ciężko było, ale w końcu elegancko się pokazał nawet w pewnym momencie lekarz zatrzymał moment jak pokazał buźke i widzieliśmy oczka, nosek, usta <3 nasz synek ma już prawie 16cm i waży 240g <3

Zaczęłam znowu wymiotowac po wszystkim wiec dostałam receptę na hydroxyzyne i chyba będę musiała ja brać bo do szpitala nie chce juz wrócić.

Jezu jaki ruch na drogach... Jechaliśmy do teściów i po prostu koszmar jakiś... Ja nie wiem jak my jutro o będziemy jechać 170km do moich rodziców... :banghead:

Teściowa mi zakomunikowala po przyjeździe ze ma coś dla mnie, piżamki i sweterki. Myślę sobie.. O Jezu... Ale powiem Wam, że się postarała sweterki 4, śliczne, grube, cieplutkie, dłuższe i troszkę większe także spokojnie z brzuszkiem zimę przechodzę piżamki tez w sam raz, także brawo dla niej :p

Idę z zamian jej pomogę przy obiedzie :p
fajnie,ze sobie pooglądaliście :0
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:24   #125
Polinezyjka
Zakorzenienie

Tabaska dobre pytanie o te witaminy! Odstawiłam to żelazo i przeszly mdłości ale co wezmę ta pregne ( tam tez jest żelazo musze porównać ile bylo w tych wcześniejszych tabletkach) to na następny dzien mam mdłości po jedzeniu jak wczesniej. Dlatego heh raz biorę raz nie. Chyba bede brala tylko pregne DHA z kwasami i osobno jod bo to musze do tarczycy .

Wróciłam z biedronki z ciezka torba owoców bedzie super salatka! Granat 💖 moja ciazowa milosc, mango, jabłka, banany winogrona ciemne 😍 juuuuuuhu

Sunmade ! Super ze widzieliście buziunie 💖 a tesciowa ekstra babka widze 😘

Lecę dalej na zakupy bo za jednym razem nie przytacham wszystkiego
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:31   #126
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę właśnie femibion 2. Jakoś nie wyobrażam sobie nic nie brać

Czy tylko ja na tym wątku nie mam i nie miałam żadnych mdłości?

Od rana w kuchni. a jeszcze mam tyyle roboty ech
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 10:40   #127
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Sunmade taka tesciowa to skarb

Polinezyjka widzę ze Ciebie tez rucilo na owoce, ja dzis w rekompensatę za niebranie witamin zjadłam miske owocowa: Gruszka, jabłko, banan - pyycha i rozmrażam mus z truskawek a na obiad ryyybka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 10:47   #128
RoseLady
Raczkowanie

ja jade po składniki na sałatkę gyros
Stary 2015-10-31, 10:49   #129
NieIdealna82
Raczkowanie

LULKA nie tylko Ty nie masz mdłości,ja też ich nie mam i z dnia na dzień każdej bedzie lepiej

My z M zrobiliśmy bigos.
Jezu dziewczyny jakie to dobre,podjadam co chwile i chyba przez weekend któreś kg mi dojdzie ale przyjdzie czas to samo sie spali
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:00   #130
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Chyba dzis wyciagne mus truskawkowy z zamrażalki mniaaam narobilyscie mi ochoty

Nie biorę bo strasznie źle się czułam. Gin mówi zeby za jakieś 2 tygodnie spróbować znów.

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Tabaska dobre pytanie o te witaminy! Odstawiłam to żelazo i przeszly mdłości ale co wezmę ta pregne ( tam tez jest żelazo musze porównać ile bylo w tych wcześniejszych tabletkach) to na następny dzien mam mdłości po jedzeniu jak wczesniej. Dlatego heh raz biorę raz nie. Chyba bede brala tylko pregne DHA z kwasami i osobno jod bo to musze do tarczycy .

Wróciłam z biedronki z ciezka torba owoców bedzie super salatka! Granat 💖 moja ciazowa milosc, mango, jabłka, banany winogrona ciemne 😍 juuuuuuhu

Sunmade ! Super ze widzieliście buziunie 💖 a tesciowa ekstra babka widze 😘

Lecę dalej na zakupy bo za jednym razem nie przytacham wszystkiego

U mnie to samo z witaminami.

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Ja biorę właśnie femibion 2. Jakoś nie wyobrażam sobie nic nie brać

Od rana w kuchni. a jeszcze mam tyyle roboty ech

Ja też nie miałam, jedynie te po witamina ch, ale jak nie biorę jest ok ☺

Cytat:
Sunmade taka tesciowa to skarb

Polinezyjka widzę ze Ciebie tez rucilo na owoce, ja dzis w rekompensatę za niebranie witamin zjadłam miske owocowa: Gruszka, jabłko, banan - pyycha i rozmrażam mus z truskawek a na obiad ryyybka
Tez nadrabiam owocami. U mnie króluja winogrona i zielone grejfruty. Zawsze jadłam sporo owoców a teraz to już w ogóle zawsze musi coś być. Dzięki temu prawie nie jem słodyczy.

Tez bym zjadła rybkę, koniecznie z kapusta kiszona. ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:06   #131
Polinezyjka
Zakorzenienie

Lulka! Pozazdrościć braku mdłości 😍💖

Tabaska ja cala ciaza mam wielka ochotę na owoce, jak miałam mdłości to tylko salatki z owoców mi podchodzily a teraz to juz tak na smaka chociaż w tym momencie jem sałatkę z pomidorów (sklad: Pomidor, sol, pieprz, kawałek cebulki &#128513 i mniaaaamu

A na obiad : Warzywa mrożone chińskie na patelni z makaronem takim jakimś dziwnym azjatyckim zielonym kiedys zakupionym w biedronce jak były dni azjatyckie

RodeLady Ty jestes Genialna! Zrobię to jutro na obiad 😘 dzieki za pomysl!!!

Nieidealna 😊 to tez cudownie ze żadnych mdłości nie miałaś 😘 a bigos mmmhmmm moje dziecko nie lubi chyba bigosu bo bym nei przełknęła:P

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Lucy kurczę to skoro my trzy tak mamy to juz utwierdzilam się w podjętej decyzji ze je odstawiam.
21 tc córeczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 11:11   #132
GGI
Zakorzenienie

Tabaska co za sny

Jeśli chodzi o witaminy w II trymestrze też kiepsko znosze Femibion Natal 2 Plus jak biore na raz obie tabletki to odrazu wymiotuję więc rozkładam na raty w odstepie duuużym i jest trochę lepiej ale czuje mdłości. Myślałam o zmianie ale kurka no szkoda 2 op kupiłam.
Stary 2015-10-31, 11:14   #133
kajaja
Zadomowienie

Jej nie wiem jak Was nadrobie z jednym okiem . a ją czemu nie jestem na liście? Wysyłalam priv
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:21   #134
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

GGI chyba sprobuje dzisiaj tez rozłożyć feminion na 2 dawki, wydaje mi sie ze to ta rozowa mi szkodzi, ale zjem ja dzisiaj w trakcie obiadu, po 1 mialam mdlosci ale myślałam ze to normalne bo ciągle je mialam a teraz jak zjadam 2 to od razu haft blee
Stary 2015-10-31, 11:22   #135
lulka19
Zakorzenienie

My dziś jemy kurczaka z butelki
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:33   #136
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
My dziś jemy kurczaka z butelki
Zdradź jak robisz tego kuraka na butelce, słyszałam o tym, coś moja babcia kiedyś robiła, ale położyła kurczaka poziomo, woda się wylała i koniec końców kurczak się ugotował zamiast upiekł

Tez jestem tą szczęściara bez mdłości no dobra miałam AŻ dwa tyg od 8-10 tc lekkie rzyganko, teraz święty spokój biorę Femibion 2, w trakcie obiadu i nic mi nie jest oprócz tego rano jeszcze łykam Acard, magnez i 1 folik dla pewności

Dzisiaj zaczął się u mnie 5 miesiąc... Nie wierze

A na Halloween, robicie coś? Ja tylko kupiłam cukiery w razie nalotu jakichś dzieciaków... I ciagle chodzę i podjadam z tej torebki po jednym..., że chyba nic nie zostanie dla ewentualnych przebierańców

Zmiany? Zawsze na lepsze

Edytowane przez MaLoS
Czas edycji: 2015-10-31 o 11:35
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:33   #137
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
pierwsze słysze, ja mam - chodzę i w jednej i w drugiej ciązy i prywatnie i na NFZ, i nigdy nikt nie mówił,ze to zagrożona ciąża, wręcz sama pytałam mojego gina, jak to jest, a on mi mówił,ze to XXI wiek,ze teraz nei ejst to zagrożeniem

No widzisz, dlatego napisalam ze wg mnie wykorzystuja kase z dotacji, NFZ itp na takie jakbym to nazwała "ciaćkanie"...bo dla mnie to tez nie jest zagrozenie jak moge to korzystam po prostu

Co do Halloween to ja wierze w Boga i nie uznaje tych "obchodow"

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-10-31 o 11:38
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:56   #138
gosiulka22
Wtajemniczenie

Tez jestem osobą wierzaca wiec dla mnie Halloween nie ma

Ja właśnie usypiam młoda na drzemke tyle będzie spokoju w domu na chwile

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Sunmade ale super tesciowa. Moja mi nigdy w życiu niczego nie dala. Odkąd jestem w ciąży nawet nie zapytala jsk się czuję, co mówi lekarz po wizycie itp no nic poprostu. Nie powiem przykro trochę ale co tam przeżyje i bez niej. Za to do synusia dzwoni codziennie jak się czuje bo cos go kręgosłup boli. Do mnie jak dzwoni to tylko jak ma intetes jakiś. Dobrze ze choć wnuczka się jako tako interesuje
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:57   #139
lucy111
Zadomowienie

Cytat:

Tabaska ja cala ciaza mam wielka ochotę na owoce, jak miałam mdłości to tylko salatki z owoców mi podchodzily a teraz to juz tak na smaka chociaż w tym momencie jem sałatkę z pomidorów (sklad: Pomidor, sol, pieprz, kawałek cebulki &#128513 i mniaaaamu

A na obiad : Warzywa mrożone chińskie na patelni z makaronem takim jakimś dziwnym azjatyckim zielonym kiedys zakupionym w biedronce jak były dni azjatyckie

Nieidealna 😊 to tez cudownie ze żadnych mdłości nie miałaś 😘 a bigos mmmhmmm moje dziecko nie lubi chyba bigosu bo bym nei przełknęła:P

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Lucy kurczę to skoro my trzy tak mamy to juz utwierdzilam się w podjętej decyzji ze je odstawiam.
Moj gin mówi ze mdłości po witaminach mogą się zdarzyć i lepiej jeszcze wstrzymać się z branie niż się męczyć.
Tu znowu odwołać się do dawnych czasów, nasze mamy nie zawsze nawet kwas foliowy brały i rodziły zdrowe dzieci. Wiec chyba nie mamy się co martwić ze nie bierzemy witamin.
Za 2 tyg zrobię jeszcze jedno podejście i zobaczymy jak będzie.

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
No widzisz, dlatego napisalam ze wg mnie wykorzystuja kase z dotacji, NFZ itp na takie jakbym to nazwała "ciaćkanie"...bo dla mnie to tez nie jest zagrozenie jak moge to korzystam po prostu

Ja do Halloween podchodzę podobnie jak Ty.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:01   #140
Polinezyjka
Zakorzenienie

Malos ale Ty za granica mieszkasz? ja nic nie robię :P chciałabym kiedys spędzić to święto gdzies gdzie je naprawde obchodzą

Ja wierze w Boga ale lubię hallowen tzn sama bym nie zorganizowala ale jak by ktos zrobi imprezę przebierana to bym chetnie uczestniczyła hrr😊 ale najlepiej za granica gdzie każdy sie przebiera to musi być boskie tak przejść się gdzies na taka impreze bo tam każdy ma takie profesjonalne stroje (no dobra moja wiedza jest z seriali nie wiem nawet czy tak gdzies jest naprawde :P)
21 tc córeczka
Stary 2015-10-31, 12:04   #141
NieIdealna82
Raczkowanie

Mnie to całe Halloween troche irytuje bo większość wieczoru spędzę przy drzwiach,aczkolwiek zaraz zabieram sie za malowanie twarzy córce na spotkanie ze znajomymi ale w domu bez chodzenia po wieczorach....
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:13   #142
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:

z takim jakimś dziwnym azjatyckim zielonym

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Zdradź jak robisz tego kuraka na butelce, słyszałam o tym, coś moja babcia kiedyś robiła, ale położyła kurczaka poziomo, woda się wylała i koniec końców kurczak się ugotował zamiast upiekł

Tez jestem tą szczęściara bez mdłości no dobra miałam AŻ dwa tyg od 8-10 tc lekkie rzyganko, teraz święty spokój biorę Femibion 2, w trakcie obiadu i nic mi nie jest oprócz tego rano jeszcze łykam Acard, magnez i 1 folik dla pewności

Dzisiaj zaczął się u mnie 5 miesiąc... Nie wierze

A na Halloween, robicie coś? Ja tylko kupiłam cukiery w razie nalotu jakichś dzieciaków... I ciagle chodzę i podjadam z tej torebki po jednym..., że chyba nic nie zostanie dla ewentualnych przebierańców
ja też jestem ciekawa czy istnieje przepis na dobrego z butelki, ja kiedyś robiłam, ale wyszedł taki jak parzony prawie, ja lubie takie mocno przypieczone

Cytat:

ja mam takie same podejście do halloween.
i neich się nikt nei zbliża do mnie po cukierki
Stary 2015-10-31, 12:25   #143
gosiulka22
Wtajemniczenie

A ja robie właśnie sałatkę śledziowa mniam już się nie mogę doczekać. Taka zachcianka
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:26   #144
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
ja mam takie same podejście do halloween.
i neich się nikt nei zbliża do mnie po cukierki
ja tak samo
jak mieszkałam z rodzicami to ojciec zawsze drzwi otwierał i darł się na dzieciaki, co mi się zawsze podobało dla mnie to jest żebractwo, wg mnie nie ma w tym żadnego pożytku wiem..jestem okropna...a teraz ... hmmm.... otwieram i sama straszę dzieciaki
oczywiście nie drę ryja, że mają sp. czy coś
chcą cukierki to niech idą do mamy

No i w ogóle.....jak już ktoś chce dzieci przebierać itp, to okej. Nie mam z tym problemu, ale niech mi nie łażą po domach, tylko bawią się w zorganizowanym miejscu... wtedy jestem w stanie to przeżyć..

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:32   #145
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Moj gin mówi ze mdłości po witaminach mogą się zdarzyć i lepiej jeszcze wstrzymać się z branie niż się męczyć.
Tu znowu odwołać się do dawnych czasów, nasze mamy nie zawsze nawet kwas foliowy brały i rodziły zdrowe dzieci. Wiec chyba nie mamy się co martwić ze nie bierzemy witamin.
Za 2 tyg zrobię jeszcze jedno podejście i zobaczymy jak będzie.

Ja do Halloween podchodzę podobnie jak Ty.
Ja tam witaminy biorę, bo zdarza mi się rzyganko po owocach czy warzywach, więc dziecko ewidentnie preferuje syntetyki zamiast naturalnych witamin

Mnie nie kręci Hallowen (i fakt, że od dziecka panicznie boję się wampirów nie ma nic do rzeczy ), ani z drugiej strony barykady nie kręcą mnie kolędnicy. Unikam jednych i drugich
Ale nie dziwię się, że część dzieciaków to kręci, bo to zawsze fajna okazja do zabawy, dzieci lubią się przebierać, można dostać cukierki no i tak robią w wielu filmach czy serialach. Do tego w wielu szkołach angliści szaleją na tym punkcie, bo mogą się wtedy wykazać, plakaty, przebieranki, referaty, dyro patrzy łaskawszym okiem, a i dzieci zachęcone atrakcjami. To nic dziwnego, że dzieciaki podłapują.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:36   #146
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
To może on w ciąży :brzyda l:

W sumie brzuch mu rośnie, więc całkiem możliwe A tak serio to on od dobrych kilku lat ma problemy ze zgagą, ale do lekarza iść nie chce, żeby spróbować to jakoś leczyć.
Cytat:
Mój tez przytyl, ale wlasnie wczesniej gdzies czytałam ze faceci tyja razem z kobietami w ciąży, szczególnie gdy ma się urodzić synek

Wkleję Wam mój brzuszek 17t5d bo sporo juz urosl 😁
Ale fajny brzusio
Może coś w tym jest, bo mój najwięcej ważył gdy byłam w ciąży, otem schudł trochę i teraz znowu waży prawie tyle co wtedy
Cytat:
no w końcu tez są w ciąży, męża brata ciotecznego żona tak wyszkoliła swojego męża, że byli razem w ciąży, nie mógł tez wypic ani jednego kieliszka skoro i ona nie może
a żeby on to jeszcze z chęci, ze tak postanowili, to stał tam jak za kare. ja tam nei potrzebuje kompana, wymagam tylko aby nie dopuścił do sytuacji,ze upije się i będzie mnie wkurzał
Haha, ale go załatwiła. No w sumie czemu tylko ona ma cierpieć, niech facet też zobaczy jak to jest Mój się śmieje, że teraz musi nadrabiać % za mnie

Mój TŻ od zawsze był szczupły. Gdy się poznaliśmy ważył niewiele ponad 70kg przy wzroście 175cm. Po ślubie troszkę przytył i tak się utrzymywał jakiś czas w granicach 75-78kg. Wtedy fajnie wyglądał, tylko miał piwny brzuszek, który mu został do dziś Jak zaszłam w pierwszą ciążę pobił swój rekord- 85, ale wiosną zrzucił. Od jakiegoś czasu znowu zaczął tyć (od czerwca siedzi w domu na zwolnieniu, więc zapewne przez to, że ma za mało ruchu) i waży jakieś 83kg. Próbuję go namówić na ćwiczenia albo dietę, ale bezskutecznie
Za to ja przed pierwszą ciążą przytyłam i zaczynałam z wagą 72kg po ciąży wzięłam się w garść i schudłam do 56 Teraz waga szybko idzie w górę, więc strach się bać co to będzie :boisie:

Mówicie o Halloween. Ja również jestem wierząca, ale nie uważam żeby zabawy w przebieranki czy postawienie dyni było czymś złym. Niech dzieciaki sobie chodzą za cukierkami. ALE we wszystkim musi być umiar i jeżeli chodzi o przerażające przebrania, trupy wiszące na gałęziach przed domem itp. to mówię stanowczo NIE.
A na Halloweenową wyżerkę podobają mi się paluchy baby jagi. Miałam zrobić ale nie mam migdałów, a do sklepu za daleko

Jejciu, same chłopaki nam się na wątku szykują. Może jeszcze się trochę zaróżowi

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:37   #147
velika
Winter is coming

Cytat:
ja też

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Jej nie wiem jak Was nadrobie z jednym okiem . a ją czemu nie jestem na liście? Wysyłalam priv
wyślij mi priv. Madziara pisała w poprzednim wątku, że nic od ciebie nie dostała.
Ja od rana byłam na mieście, wybraliśmy ostatecznie płytki do kibla i kupiłam dwa bodziaki dla dziecia tego kościotrupa co ma gosiaczek, musiałam go mieć, a akurat było -30% i jeszcze jeden w zwierzątka
Poza tym byłam w esotiq, bo już się w nic nie mieszczę i wychodzi na to, że muszę wrócić do zamawiania staników przez neta, bo wypadłam z ich rozmiarówki to ja już wiem gdzie te moje 2 kilo, które przytyłam, poszło w cycki
Co do halloween to ja nie obchodzę i nie interesuje mnie wybywamy dzisiaj na miasto wieczorem, więc mogą se dzieciaki chodzić. Zresztą i tak nie mam w domu słodyczy

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2015-10-31 o 12:41
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:37   #148
akinomka03
Rozeznanie

Ale miałam nadrabiania, juz chyba z 2 godz siedze i czytam

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Witam nowa mamę ☺ fajnie ze coraz nas więcej.

Co do kuzynów u nas we wschodniej Polsce częściej jednak mówi się brat/siostra cioteczna. Fakt, że zamieszanie z tym spore.

Jak macie ochotę na piwko polecam bavarie bezalko. Właściwie nie odczułam różnicy między nią a normalnym piwem. Szkoda tylko że tak trudno dostępna.
Ostatnio miałam ochotę na piwko ale nigdzie nie mogę znaleść tej bavari, kupiłam karmi ale mi nie smakuje.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a wlasnie, sny... u mnie jakis dziwny... nie moglam wyjsc z pracy, bo moja karta pokazywala blad przy odbijaniu. kilka drzwi tak po drodze, ale se mysle, dobra, wazne zeby na koncu mnie odbilo i wychodze. ale tam znow blad... no i normalnie to bym poszla i zapamietala godzine i sobie uzupelnila w systemie ale tu sie nie dalo... musialam sie odbic i juz - wiec dzwonie na recepcje i mowie o co kaman, a gosciu mnie sie pyta, co w jakims tam formularzu truskawkowym zaznaczylam - ile kg truskawek bylabym w stanie ogarnac, jesli moglabym dostac na raz taka ilosc z dowozem do domu ja na niego, co on mi tu pieprzy, jest piatek wieczor i mam rodzine, chce w koncu do domu moc jechac! to wtedy wparowal przez drzwi, z kamera, komittem, brawa, bo wygralam zaznaczona przeze mnie ilosc truskawek, a wybralam najwieksza ilosc z mozliwych, czyli 1-2 ton. i ze dowioza mi...
no i potem bylam juz "u siebie", jakies podworko mialam z przyczepami z truskawkami. i se mysle: spoko, pomroze, zrobie dzem i zjem tak o troche porozdaje po sasiedztwie. jak sie paru sasiadow zeszlo, to mi juz polowe zgarneli!
no, moral z tego taki, ze chyba chce mi sie truskawek.
Ale sen, się ośmiałam

Cytat:
ja jade po składniki na sałatkę gyros
Też będę dziś robiła sałatkę gyros w sumie już powinnam sie za nią zabrać a siedzę na wizażu

Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
LULKA nie tylko Ty nie masz mdłości,ja też ich nie mam i z dnia na dzień każdej bedzie lepiej

My z M zrobiliśmy bigos.
Jezu dziewczyny jakie to dobre,podjadam co chwile i chyba przez weekend któreś kg mi dojdzie ale przyjdzie czas to samo sie spali
U mnie też już lepiej jeśli chodzi o mdłości choć jeszcze czasem mnie dopadną a od bigosu jak mnie odrzuciło jakis czas temu tak do tej pory nawet patrzeć nie mogę.

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2015-10-31 o 12:39
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:39   #149
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
No i w ogóle.....jak już ktoś chce dzieci przebierać itp, to okej. Nie mam z tym problemu, ale niech mi nie łażą po domach, tylko bawią się w zorganizowanym miejscu... wtedy jestem w stanie to przeżyć..
Nie orientuję się jak to dokładnie jest, ale wydaje mi się, że dzieciaki mają chodzić tylko po tych domach, gdzie są "zapraszane". A poznać to mają po dyni przed drzwiami czy jakoś tak. Jak nie ma dyni, znaczy że mieszkańcy tego domu się nie chcą bawić i tam się nie idzie.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:45   #150
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kalpana no ciekawe jak to u nas wyjdą statystyki jak wszystkie poznamy plec 😃

Apropo tego! Przypomniał mi sie mój drugi sen z nocy

Bylam na USG polowkowym i lekarz pyta czy chcemy poznać plec, my ze tak, najechał gdzies i mówi: O widza państwo to tutaj i tu nic nie ma , bedzie córka.

I jeszcze mi powiedzial ze mam dużo skakac bo dziecko ma zapalenie waginy i jak bede skakać to jej to pomoże 😁 hahahah

No ale fajnie byloby miec córunie 💖 ale z synusia też sie cieszyć będziemy 😊 jeszcze miesiąc i oby sie niunio ladnie obrocilo!

Velika a to gratuluje tych dwóch kg w biuście hihi 😘

Akinomka wow jestem pod wrażeniem hehehe no cóż ale za to mile 2 h

Waga męża

Podziwiam was! Ja nie wiem ile ważył i ile teraz waży:P hehe ale chce by zaczął ćwiczyć bo chrapie i właśnie kiedyś jak cwiczyl więcej to przestał! Ma slabe mięśnie gardla a przy treningu to sie wzmacniają nawet one (napina sie mięśnie szyji)

Alkohol

Brr mnie odrzucilo bardzo, nie dam rady wejść nawet na monopolowy dzial bo mnie mdli:P
21 tc córeczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości