![]() |
#121 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
Laski, ja nie wiem co ta ciąża robi z mózgiem, ale widzę że nie tylko ja mam sny od czapy (a najlepsze są sny erotyczne od czapy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Witam się na nowym wątku. Ale miałam nadrabiania od wczoraj
![]() My po usg, mały leżał główka w dół i jeszcze tyleczkiem do nas więc ciężko było, ale w końcu elegancko się pokazał ![]() Zaczęłam znowu wymiotowac po wszystkim wiec dostałam receptę na hydroxyzyne i chyba będę musiała ja brać bo do szpitala nie chce juz wrócić. Jezu jaki ruch na drogach... Jechaliśmy do teściów i po prostu koszmar jakiś... Ja nie wiem jak my jutro o będziemy jechać 170km do moich rodziców... :banghead: Teściowa mi zakomunikowala po przyjeździe ze ma coś dla mnie, piżamki i sweterki. Myślę sobie.. O Jezu... Ale powiem Wam, że się postarała ![]() ![]() Idę z zamian jej pomogę przy obiedzie :p |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Tabaska dobre pytanie o te witaminy! Odstawiłam to żelazo i przeszly mdłości ale co wezmę ta pregne ( tam tez jest żelazo musze porównać ile bylo w tych wcześniejszych tabletkach) to na następny dzien mam mdłości po jedzeniu jak wczesniej. Dlatego heh raz biorę raz nie. Chyba bede brala tylko pregne DHA z kwasami i osobno jod bo to musze do tarczycy .
Wróciłam z biedronki z ciezka torba owoców ![]() Sunmade ! Super ze widzieliście buziunie 💖 a tesciowa ekstra babka widze 😘 Lecę dalej na zakupy bo za jednym razem nie przytacham wszystkiego
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy tylko ja na tym wątku nie mam i nie miałam żadnych mdłości? ![]() Od rana w kuchni. a jeszcze mam tyyle roboty ech ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Sunmade taka tesciowa to skarb
![]() Polinezyjka widzę ze Ciebie tez rucilo na owoce, ja dzis w rekompensatę za niebranie witamin zjadłam miske owocowa: Gruszka, jabłko, banan - pyycha i rozmrażam mus z truskawek ![]() ![]()
#128 |
Raczkowanie
|
ja jade po składniki na sałatkę gyros
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
LULKA nie tylko Ty nie masz mdłości,ja też ich nie mam i z dnia na dzień każdej bedzie lepiej
![]() My z M zrobiliśmy bigos. Jezu dziewczyny jakie to dobre,podjadam co chwile i chyba przez weekend któreś kg mi dojdzie ale przyjdzie czas to samo sie spali ![]()
#130 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie to samo z witaminami. Cytat:
Ja też nie miałam, jedynie te po witamina ch, ale jak nie biorę jest ok ☺ Cytat:
Tez bym zjadła rybkę, koniecznie z kapusta kiszona. ☺ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Lulka! Pozazdrościć braku mdłości 😍💖
Tabaska ja cala ciaza mam wielka ochotę na owoce, jak miałam mdłości to tylko salatki z owoców mi podchodzily a teraz to juz tak na smaka ![]() ![]() A na obiad : Warzywa mrożone chińskie na patelni z makaronem takim jakimś dziwnym azjatyckim zielonym kiedys zakupionym w biedronce ![]() RodeLady Ty jestes Genialna! Zrobię to jutro na obiad 😘 dzieki za pomysl!!! Nieidealna 😊 to tez cudownie ze żadnych mdłości nie miałaś 😘 a bigos mmmhmmm moje dziecko nie lubi chyba bigosu bo bym nei przełknęła:P ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Lucy kurczę to skoro my trzy tak mamy to juz utwierdzilam się w podjętej decyzji ze je odstawiam.
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Tabaska co za sny
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o witaminy w II trymestrze też kiepsko znosze Femibion Natal 2 Plus jak biore na raz obie tabletki to odrazu wymiotuję więc rozkładam na raty w odstepie duuużym i jest trochę lepiej ale czuje mdłości. Myślałam o zmianie ale kurka no szkoda 2 op kupiłam.
#133 |
Zadomowienie
|
Jej nie wiem jak Was nadrobie z jednym okiem . a ją czemu nie jestem na liście? Wysyłalam priv
#134 |
Zadomowienie
|
GGI chyba sprobuje dzisiaj tez rozłożyć feminion na 2 dawki, wydaje mi sie ze to ta rozowa mi szkodzi, ale zjem ja dzisiaj w trakcie obiadu, po 1 mialam mdlosci ale myślałam ze to normalne bo ciągle je mialam a teraz jak zjadam 2 to od razu haft blee
#135 |
Zakorzenienie
|
My dziś jemy kurczaka z butelki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Zdradź jak robisz tego kuraka na butelce, słyszałam o tym, coś moja babcia kiedyś robiła, ale położyła kurczaka poziomo, woda się wylała i koniec końców kurczak się ugotował zamiast upiekł
![]() Tez jestem tą szczęściara bez mdłości ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj zaczął się u mnie 5 miesiąc... Nie wierze ![]() A na Halloween, robicie coś? Ja tylko kupiłam cukiery w razie nalotu jakichś dzieciaków... I ciagle chodzę i podjadam z tej torebki po jednym..., że chyba nic nie zostanie dla ewentualnych przebierańców ![]() ![]()
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2015-10-31 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
No widzisz, dlatego napisalam ze wg mnie wykorzystuja kase z dotacji, NFZ itp na takie jakbym to nazwała "ciaćkanie"...bo dla mnie to tez nie jest zagrozenie ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Halloween to ja wierze w Boga i nie uznaje tych "obchodow" ![]() ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-10-31 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Tez jestem osobą wierzaca wiec dla mnie Halloween nie ma
![]() Ja właśnie usypiam młoda na drzemke tyle będzie spokoju w domu na chwile ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Sunmade ale super tesciowa. Moja mi nigdy w życiu niczego nie dala. Odkąd jestem w ciąży nawet nie zapytala jsk się czuję, co mówi lekarz po wizycie itp no nic poprostu. Nie powiem przykro trochę ale co tam przeżyje i bez niej. Za to do synusia dzwoni codziennie jak się czuje bo cos go kręgosłup boli. Do mnie jak dzwoni to tylko jak ma intetes jakiś. Dobrze ze choć wnuczka się jako tako interesuje |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu znowu odwołać się do dawnych czasów, nasze mamy nie zawsze nawet kwas foliowy brały i rodziły zdrowe dzieci. Wiec chyba nie mamy się co martwić ze nie bierzemy witamin. Za 2 tyg zrobię jeszcze jedno podejście i zobaczymy jak będzie. Ja do Halloween podchodzę podobnie jak Ty. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Malos ale Ty za granica mieszkasz?
![]() ![]() Ja wierze w Boga ale lubię hallowen tzn sama bym nie zorganizowala ale jak by ktos zrobi imprezę przebierana to bym chetnie uczestniczyła hrr😊 ale najlepiej za granica gdzie każdy sie przebiera ![]()
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Mnie to całe Halloween troche irytuje bo większość wieczoru spędzę przy drzwiach,aczkolwiek zaraz zabieram sie za malowanie twarzy córce na spotkanie ze znajomymi ale w domu bez chodzenia po wieczorach....
#142 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i neich się nikt nei zbliża do mnie po cukierki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
A ja robie właśnie sałatkę śledziowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jak mieszkałam z rodzicami to ojciec zawsze drzwi otwierał i darł się na dzieciaki, co mi się zawsze podobało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oczywiście nie drę ryja, że mają sp. czy coś ![]() ![]() ![]() chcą cukierki to niech idą do mamy ![]() ![]() No i w ogóle.....jak już ktoś chce dzieci przebierać itp, to okej. Nie mam z tym problemu, ale niech mi nie łażą po domach, tylko bawią się w zorganizowanym miejscu... wtedy jestem w stanie to przeżyć..
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie nie kręci Hallowen (i fakt, że od dziecka panicznie boję się wampirów nie ma nic do rzeczy ![]() ![]() Ale nie dziwię się, że część dzieciaków to kręci, bo to zawsze fajna okazja do zabawy, dzieci lubią się przebierać, można dostać cukierki no i tak robią w wielu filmach czy serialach. Do tego w wielu szkołach angliści szaleją na tym punkcie, bo mogą się wtedy wykazać, plakaty, przebieranki, referaty, dyro patrzy łaskawszym okiem, a i dzieci zachęcone atrakcjami. To nic dziwnego, że dzieciaki podłapują.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
Zakorzenienie
|
W sumie brzuch mu rośnie, więc całkiem możliwe
![]() Cytat:
![]() Może coś w tym jest, bo mój najwięcej ważył gdy byłam w ciąży, otem schudł trochę i teraz znowu waży prawie tyle co wtedy ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój TŻ od zawsze był szczupły. Gdy się poznaliśmy ważył niewiele ponad 70kg przy wzroście 175cm. Po ślubie troszkę przytył i tak się utrzymywał jakiś czas w granicach 75-78kg. Wtedy fajnie wyglądał, tylko miał piwny brzuszek, który mu został do dziś ![]() ![]() Za to ja przed pierwszą ciążą przytyłam i zaczynałam z wagą 72kg ![]() ![]() Mówicie o Halloween. Ja również jestem wierząca, ale nie uważam żeby zabawy w przebieranki czy postawienie dyni było czymś złym. Niech dzieciaki sobie chodzą za cukierkami. ALE we wszystkim musi być umiar i jeżeli chodzi o przerażające przebrania, trupy wiszące na gałęziach przed domem itp. to mówię stanowczo NIE. A na Halloweenową wyżerkę podobają mi się paluchy baby jagi. Miałam zrobić ale nie mam migdałów, a do sklepu za daleko ![]() Jejciu, same chłopaki nam się na wątku szykują. Może jeszcze się trochę zaróżowi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Winter is coming
|
ja też
![]() Cytat:
Ja od rana byłam na mieście, wybraliśmy ostatecznie płytki do kibla i kupiłam dwa bodziaki dla dziecia ![]() ![]() ![]() Poza tym byłam w esotiq, bo już się w nic nie mieszczę i wychodzi na to, że muszę wrócić do zamawiania staników przez neta, bo wypadłam z ich rozmiarówki ![]() ![]() Co do halloween to ja nie obchodzę i nie interesuje mnie ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-10-31 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | ||
Rozeznanie
|
Ale miałam nadrabiania, juz chyba z 2 godz siedze i czytam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też będę dziś robiła sałatkę gyros ![]() ![]() U mnie też już lepiej jeśli chodzi o mdłości choć jeszcze czasem mnie dopadną a od bigosu jak mnie odrzuciło jakis czas temu tak do tej pory nawet patrzeć nie mogę.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2015-10-31 o 12:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Nie orientuję się jak to dokładnie jest, ale wydaje mi się, że dzieciaki mają chodzić tylko po tych domach, gdzie są "zapraszane". A poznać to mają po dyni przed drzwiami czy jakoś tak. Jak nie ma dyni, znaczy że mieszkańcy tego domu się nie chcą bawić i tam się nie idzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Kalpana no ciekawe jak to u nas wyjdą statystyki jak wszystkie poznamy plec 😃
Apropo tego! Przypomniał mi sie mój drugi sen z nocy ![]() Bylam na USG polowkowym i lekarz pyta czy chcemy poznać plec, my ze tak, najechał gdzies i mówi: O widza państwo to tutaj i tu nic nie ma , bedzie córka. I jeszcze mi powiedzial ze mam dużo skakac bo dziecko ma zapalenie waginy i jak bede skakać to jej to pomoże 😁 hahahah No ale fajnie byloby miec córunie 💖 ale z synusia też sie cieszyć będziemy 😊 jeszcze miesiąc i oby sie niunio ladnie obrocilo! Velika a to gratuluje tych dwóch kg w biuście hihi 😘 Akinomka wow jestem pod wrażeniem hehehe no cóż ale za to mile 2 h ![]() Waga męża Podziwiam was! Ja nie wiem ile ważył i ile teraz waży:P hehe ale chce by zaczął ćwiczyć bo chrapie i właśnie kiedyś jak cwiczyl więcej to przestał! Ma slabe mięśnie gardla a przy treningu to sie wzmacniają nawet one (napina sie mięśnie szyji) Alkohol Brr mnie odrzucilo bardzo, nie dam rady wejść nawet na monopolowy dzial bo mnie mdli:P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.