|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nadzieję mamy, bo o cud się staramy :)
Hejo, wrocilam z tego wojarzu po bliskich zmarlych i u mamy bylam na herbacie.
Karolinko mysle , ze jakby cos bylo nie tak to by Ci napisali odrazu wiec pewnie jest ok zapewne powiedza jaki plan dzialania dalej. Ale pewnie do wizyty juz bedziesz zaciazona i tego sie trzymajmy![]() Kinia Ty tam nie zapomnij wszystkiego jutro poloznej powiedziec i moze jakos uda sie te zwolnienie dostac ![]() A kiedy test? Niewiem.. Boje sie.. Jak zrobie pewnie odrazu @ dostane zawsze tak bylo.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Ewela wiem jak z tym testem :/ ja zawsze miałam tak samo ...zaplanowałam teścior a na drugi dzień @ przychodził z rana , ewentualnie dzień po ... a puki co jest nadzieja wiec moze narazie trwaj w niej a jeśli jesteś to będziesz i tak
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Wstalam dzis rano 33 dc i inpulsywnie zrobilam test . i nic -. Nawet cienia.. Czyli juz wiem , ze rozwalil mi sie cykl.. Jest mi smutno i wogole. Ale biore sie w garsc i musze sie jeszcze bardziej starac by miec to dzieciatko. Parzyć ide ziola, ogarniac i do kościoła jeszcze . I jakos pomalu dochodze do siebie.. Bo musi byc dobrze.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Sprawdzasz testami owu? Nie pamietam juz? Wybierz sie do lekarza moze? Zeby tz sie dał namówić na sprawdzenie nasienia .U mnie tez sie cos pokręciło. Zawsze odkąd pamietam testy ovu pokazywały max dwa dni dni płodnych i jeden dzien owulacji, dzis sprawdzam juz czwarty dzien i ciagle to samo, migająca buźka. Stałej nie ma wcale czyli owu jeszczez nie było albo wcale nie bedzie w tym cyklu. Moze to przez ta laparoskopię. Hope a gdybys znowu zdecydowała sie na to HSG i nakłuwanie tak jak poprzednim razem? Duzo to kosztuje zeby zrobic prywatnie??? Dobrze zrozumiałam ze to dzieki temu zaszłaś w pierwsza ciaze? |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Dziekuje Karolinko za cieple slowa
robilam kiedys testy owu. I niestety tylko mocniej sie wtedy nakrecalam i przestalam robic. Zaszlam dzieki clo. Wtedy nie mialam hsg. Dopiero w kwietniu tego roku. A planowo mam w styczniu miec te na klucie i oprleracyjnie bedzie proba udroznienia i naprostowania jajowodu. Ale tu rokowania sa labe. I ten moj lekarz strasznie nie zdecydowany bo mielismy 3 miesiace po hsg robic a to dalej kazal mi clo brac do .Swiat i po swietach mamy umawiac operacje. Chcialam sie zapisac do tego lekarza co mi farmaceutka polecila, ale czekac musze na okres tak by cylnac z wizyta w owulacje na oko, po mierze temp to bede widziala mniej wiecej.O to chodzi , zeby jak najwiecej zobaczyl na usg bo to taki wazny moment w fazie owylacyjnej. I tak to pozostalo mi czekac na okres. Moze cos sie powalilo przez antybiotyk. Ale jesli zasugeruje sie bolem piersi to dostane dopiero za dwa tyg .. Nie wiem kompletnie co jest. Czym rozwalilam cykl. Przestałam cwiczyc a bylam bardzo aktywna. Moze dlatego? Ale mam podejrzenie zapalenia wiezadel achillesa i nie bardzo moge cwiczyc bo nie moge stanac calym ciezarem ciala na piety bp czuje jakbym stawala na igly.. Eh i co tu rob .. Ale cos wymysle. Niewiem czemu Ci testy nie wychodza. Moze faktycznie po tej ingerencji lapro i stres i tez moze Ci przesunie owu. Wiesz , ze te powinno rpbic sie 2-3 razy dziennie? Bo stezenie LH zmienia sie co kilka godzin. A podobno nad ranem to juz wogole wychodza zafauszowane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- A samo hsg kosztuje 600 zl a z laparo to nie mam pojecia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli w styczniu ten stary gin planuje laparo tez? Nie wiem jak sie te nakłucia robi? ale podejrzewam ze jesli to plastyka jajowodu to przez laparoskopię. Pewnie najlepiej byłoby to zrobic od razu bo faktycznie to czekanie jest najgorsze. Tez czekałam na swoja kolej az ponad 4 miesiace. Bardzo mnie to męczyło. Te testy ClearBlue wlasnie sie robi z Porannego moczu . Ale słoneczko mamy |
|
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
O to fajne testy tam macie. U nas tez takie sa?
Wlasnie te czekanie takie jak na zasadzie jak na zbawienie to meczace. Tak, naklucia przez laparo sie robi. Zadko kiedy robia ta resekcje klinowa bo to inwazyjne. A chodzi aby po prostu przez te dziurki jajeczka swobodnie wychodzily. Wiec mam nadzieje , ze mi sie tym razem gin nie wykreci. Tylko mowil , ze nie wiadomo czy sie uda bo zrost w trudno doatepnym miejscu i strasznie duzy skret jajowodu. Ale to pewnie go kiedy te torbiele tak na wywijaly. A terminatory meza badamy w grudniu. Jak bedziemy z malym w szpitalu akurat bedzie okazja JaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
Ewelinko
ale juz nie dlugo zobaczysz ! kiedyś przecież musi się udać ! bedzie to w najmniej oczekiwanym momencie chyba oszaleje , postaram się namówić moją midwife zeby mi bete zrobila Karolinko a u mnei zimno brr i to strasznie
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Kingunia. Dasz rade
wiem , ze nie mozesz uwierzyc w swoj maly cud. Ale on jest w Tobie.Wypytaj o wszystko polozna. Aby Cie nic nie martwilo. A moze nawet troche prawde nagnij i po stekaj ze wymiotujesz itp aby Ci sie udalo z tym zwolnieniem. Bo mi to Cie strasznie szkoda. A ja wrocilam z kosciola, 2, 5 h dzis ksiadz modlil przyszlam szybko na herbatke imbirowa sie rozgrzac bo zaraz po synusia do przedszkola trzeba![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tutaj http://www.clearblue.com/pl/owulacja.php Ale widze ze ten pokazuje jedynie 2 dni. Jak mam bardziej czuły ktory pokazuje 2najbardziej płodne i dopiero potem owulacje. Wlasnie czytałam o tym nacinaniu jajników ze to sie robie czesto przy PCOS. Ja chyba tego nie mam bo moje cykle sa od zawsze bardzo regularne. Nigdy nie mam spóźnień czy przyspieszeni dłuższych niz 1-2 dni Cytat:
![]() za wizyte. Zapisz sobei Wszytskie pytania na kartce zeby nie zapomnieć. I szybko nam tutaj zdaj relacje co i jak! Jestem z Toba myślami dzis! U mnie chyba nic z tego... znowu mam te charakterystyczne wycieki wody . Przed laparo to sie zdarzało 1-2 razy na cykl... teraz, jak tylko skonczylam okres to codziennie kapie ze mnie woda, nie żaden śluz, zwykła woda . Musze o tym porozmawiać z lekarzem...
|
||
|
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
ja już po
godzine się zeszło bo papierów dużo do wypisania dostałam taki zeszyt A4 taka ala ksiązeczka ciążowa z opisami wszystkiego na mój temat /chorób itd i mam z tym chodzić wszedzie ;p . krew mi pobrała 4 fiolki, mocz no i ciśnienie zmierzyła , żadnego usg bo powiedziała ze i tak nic nie zobaczy ... mam czekać na list w 12 tyg pierwsze usg a nastepna wizyta 4 stycznia ... jestem trochę w szoku . Jeśli coś by się działo mam w tej książce numery podane alarmowe i tyle . Na zwolnienie nie mam co liczyć bo wszytsko ze mną ok , tzn jeśli wyniki krwi lub moczu beda zle to zadzwonią do mnie . Takie jakieś to dziwne . potem wstawię fotke mojego notesu :P a no i zapisałam się na prenatalne badania już na przyszłość :P
pcos 2,5roku starań Cykle : 104,96,39 ![]() 23.10.2016 - Edytowane przez LittleAssKicker Czas edycji: 2016-11-02 o 15:31 |
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A krew na co pobierała? Pewnie na grupe krwi jedna a reszta? Ciekawe, szkoda ze nie dostalas zwolnienia . A kiedy myslisz powiedzieć w pracy? A betę Ci zrobiła? Pokazuj kajecik
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
krew do badań ogólnych :pp na syfilis nawet
. nie no ogólnie jestem trochę zniesmaczona tym czekaniem ale no nic innego mi nie pozostaje ;p jutro powiem o ciąży w pracy o to mój zeszyt ;d wybaczcie za jakość zdj ale no cóż tak sie zrobiło ;p image1 (2).JPG
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
No faktycznie wiele Ci nie powiedzieli. No kurczę nie fajnie, ze musisz sie meczyc i pracowac.
A w pracy od , ktorego tygodnia jestes chroniona tak zeby Cie nie mogli zwolnic? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem tak dokładnie ale napewno już teraz jak mam karte ciaży jestem chroniona
tak mi powiedziała położna moja :pp myśle ,ze jak bede bardzo zmeczona pojde na wcześniejszy macierzyński a jeśli nawet nie to podjęłam decyzje ze pracuje max do 6 miesiaca przypadkiem weszłam na ten wątek ...masakra serio https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=984016
pcos 2,5roku starań Cykle : 104,96,39 ![]() 23.10.2016 - Edytowane przez LittleAssKicker Czas edycji: 2016-11-02 o 18:16 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
No to super , ze chroniona jestes juz😘
O kuwa ale watek, przeczytalam.. I taka kurde w ciaze zaszla.. No ja sie zastanawiam gdzie wtedy jest Bog.. Czemu Boze wiedzisz i nie grzmisz.. 😱 a moze grzmi tylko plastik pradu nie przewodzi 😂 bo to chyba przysłowiowa blondynka 😝 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
hahahahaha dobre z tym plastikiem
wgl to wizaz mi sie zacina nie wiem czemu
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No takie to zycie czasem niesprawiedliwe .Kinga jak bedziesz wspominała o tej ciazy w pracy to moze tez wspomnij ze jednak nie chcesz pracowac w soboty? Nie wiem jaka macie tam atmosferę ale mysle ze masz prawo odmówić pracy w dzien wolny, szczególnie teraz sporo odpoczynku Ci potrzeba .To sobota ale sporo Ci da. Nie bedziesz musiała wstawać w srodku nocy. |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja.
@ mnie zaszczycila... Jednak.. Wlasnie Karolcia dobrze mowi, ja niewiem jak to przepisowo wyglada u Was ale na czas ciazy jesli chcesz pracowac a masz noedogodne warunki to Ci musza zmienic na lepsze w ciazy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teraz po @ możecie działać! Dobrze ze przyszła na czas !Mowia w tv o aferze adopcyjnej. Kiedy to w latach 50-70 tych kościół katolicki oddawał nieślubne dzieci od razu po urodzeniu do adopcji. Odbierając je całkowicie matkom i nie pozwalając im Nawte sie z tymi dziećmi pożegnać. Strasznie wzruszające .
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam historie
. Poszliśmy na spacer, jak zwykle na pola rzepaku, rzepaku juz nie ma ale cos tam innego sobie rosnie. Tam jest masa dzikich zwierząt, jelenie, ptaki, krowy hodowlane, owce No i zające-masa. Nawet lisy chodzą. Psy od zawsze biegają za zajacami ale jak tylko zajac wskakuje w busz to juz tam nie wchodzą. Dzis oczywiscie idziemy i widze jednego dziwnego zająca, kica sobie we wszystkie strony i nie wie w ktora stronę biec. Zobaczył nas, zdarzylam jednego psa zapiać na smycz ale suka oczywiscie pędem za zającem. Pobiegala na szczescie na moja komendę "zostaw" momentalnie puszczała zająca. Nie zrobiła mu krzywdy bo zajac dał sie nam obejrzeć (one maja chyba taka naturę ze jak sa w niebezpieczeństwie to zamierają i nie moga sie ruszyć). Ale zajac biedny przerażony. Nie wiedzial gdzie biec... złapałam ja, suke rowniez zapielam na smycz i przeszliśmy jakies 0,5 kmdalej. Puściłam ich dalej wolno. Wiecei co zrobili wrócili taki kawał do tego zjaca. Ignorując całkowicie moje wołanie. Widziałam tylko dwie malutkie kropeczki jak biegną przez pola daleko daleko. Musiałam po nich wrócić Jedyne co dobre to ze nie zrobili mu krzywdy. |
|
|
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
Karolina właśnie pieski mają to do siebie ,że czasem poprostu muszą zrobić swoje i nie słuchają ;/ mój np. lubi podczas spaceru uciekać tak nagle ... najgorzej mnie wkurza jak się patrzy w moje oczy i nagle ucieka
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jeszczez suka obejrzała sie, spojrzała na mnie potem na psa i jak tylko zobaczyła ze pies biegnie za nia to juz totalnie mnie olali . Musiałam po nich wracać kawal drogii przez pola I glapsko . A wiem Bardzo dobrze ze gdyby tylko jeden pobiegl a drugi zostal ze mna to nie byłoby problemu. Praca zbiorowa i jestem dzis na nich obrażona... ale nie umiem byc zła kiedy sie tulą od mnie... Nowy domek |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
ja wiem też nie potafię się gniewać na niego
a ja szukam od prywatnych landlordów bo przez agencje za dużo formalności :P ogólnie to staraliśmy się też o mieszkanie ala socjalne z możliwością wykupu po 5 latach no ale za dużo czekania a ja chcę już pokoik urządzać po mału
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, formalnosci to jest mnóstwo przez agencje. |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
kochane czy wy tez macie proble z wizazem ?
ja nie moge dodawac postow buziaki milego dnia
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Hej wybaczcie ze nie pisze. Ale czytam Was.. Czasem tez mi zjada posty i nie da sie dodac..
Jestem strasznie rozbita, a wczoraj to juz calkiem. Bo maz cos przerabial w sypialni i nie widzial jak wpuścił kota ktory przedarl mi pol szczytka pazurami skorzanego lozka. I to w takim widocznym miejscu.. Nie ma slow na opisanie mojej zlosci jak to zobaczylam.. I to byla reakcja zapalna do naszej znowu klotni, bylismy kiedys tacy idealni a teraz wszystko sie psuje przez te wymuszane starania.. Czasem przechodzi mi przez myśl ze do rozwodu nie daleko.. Musze chyba na jakis czas odpuscic bo nie moge tak zyc. Nie mam ani checi ,sily czy zapalu.. Mialam jechac na krew i nie pojechalam , bo powinnam dzis zbadac 3 hormony. Do tego okres mam jak krwotok, tampon ledwo wystarcza mi na godzine, jak woda, tego to jeszcze nie bylo. Do tego dzwoni tesc, ze jestemy potrzebni do pomocy, jak zwykle tylko my. A gdzie pozostala 4 dzieci? Ich sie nie prosi bo i tak by sie nie ruszyli, wszystko My, zawiesc My , pomoc My zalatwic My. A po u sie pomaga? Tym co nie pomagaja oczywiscie. Wpadaja do tesciow jeczac jaka biada przy dochodach miedzy 8 a 15 tysi zalezy , ktore i sie jeczy , ze na sloiki nie ma. A Ty czlowieku zapiepszasz za marny grosz to zankiem tego , ze Ci nic nie trzeba i , ze Tobie wystarczy co masz i sobie radz. Odwieczne zdanie Wy sobie poradzicie. A mnie juz to wkurza.. Ale moj maz problemu nie widzi zbytnio. Bo rodzice i trzeba pomoc. Sa mili owszem i przyjazni ale dzieci rowno nie traktuja o nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bardzo mi przykro ze tak wszytsko na raz. Faktycznie te starania sa bardzo irytujące . Ja tez od przyszłego cyklu nie mierze juz chyba nic. W tym cyklu juz chyba nic nie wyszło. Mysle ze jest bezowulacyjny. Czytałam ze po laparo tak sie zdarza. Tez mnie do szału doprowadza to testowanie, sprawdzanie i analizowanie. A z rodzina tez wspolczuje. Szkoda ze nikt inny sie nie poczuwa nawet do pomocy . Myslisz ze da sie jakos to lozko zreperować??? |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Za slowa otuchy 😘
Lozka pewnie nici bo to skora a w tych krechach sa az dziurki. Tego nie idzie skleic. Jedynie jak zainpregnuje preparatem moze bedzie mniej sie rzucac w oczy ;( szkoda mi bardzo po ma zaledwie rok i jak na moj portfel to bylo bardzo drogie. Wazy 500 kg . A wybralismy takie bo mialo posluzyc na dlugo.. Takie czarne z wysokim pikowanym szczytkiem czy zaglowkiem jak to sie mowi. Rozumiem, ze irytujesz sie jak ja. Bo przeciez tak bardzo sie staramy i co? Mam nadzieje , ze pojdzie u Ciebie z gorki i dogonisz Kiniuche ![]() A ja wiem czym @ przesunelam, clo mi kazal brac w 5 dc dla odmiany a zawsze od drugiego bralam. Wzielam dzis wiec juz. Niewiem jak moje jakeczka po tych witaminach ale widze ze wlosy mniej wypadaja.. A Ty Karolinka lykasz cos? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

zapewne powiedza jaki plan dzialania dalej. Ale pewnie do wizyty juz bedziesz zaciazona

.
. 

ale juz nie dlugo zobaczysz ! kiedyś przecież musi się udać ! bedzie to w najmniej oczekiwanym momencie
chyba oszaleje , postaram się namówić moją midwife zeby mi bete zrobila
Karolinko a u mnei zimno brr i to strasznie 
. Musze o tym porozmawiać z lekarzem...
godzine się zeszło bo papierów dużo do wypisania 

. A krew na co pobierała? Pewnie na grupe krwi jedna a reszta?
. Teraz po @ możecie działać!
wrócili taki kawał do tego zjaca. Ignorując całkowicie moje wołanie. Widziałam tylko dwie malutkie kropeczki jak biegną przez pola daleko daleko. Musiałam po nich wrócić