![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja bez niani i kamerki jak bez ręki, ale ja w domu mieszkam to inaczej się nie da ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Moja niunia już zaszczepiona. Za 2 tygodnie pneumo jeszcze. Trochę się spłakala biedna.
Główka urosła o 3 cm i na długość też plus 3 cm w ciągu 4 tygodni. Waga 4610, czyli wszystko fajnie. Młoda za wysoko dźwiga główkę. Mój syn miał wzmożone napięcie i do 10 msca chodziliśmy na rehabilitację, mam nadzieję że tym razem nie trzeba będzie. Wydaje mi się że ona ma mniejsze to napięcie, przynajmniej z tego co pamiętam. Za 2 tygodnie pediatra ją skontroluje i jakby co to do neurologa pójdziemy.
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Elve a co masz hormonalne jazdy??
Co do niani to u mnie jest cały czas w użyciu. Jak jestem pod prysznice albo w kuchni to szczególnie ![]() A próbowałaś pić koper włoski?? JA jak wypije to rano mi mleko tryska. Dzisiaj chciałam wypić Femaltiker bo miałam 2 saszetki chyba z paczki ze szpitala i dosłownie myślałam, ze rzygnę bleeeeeee jakie to słodkie i dziwny smak. fuj
![]() |
#124 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie sie niestatu tak nie da, bo to kamienica i schody są zabytkowe drewniane, sa krzywe no mają na środku starte troche brzegi i sama jak ide musze uwazac by nie zleciec (juz raz zjechalam po kolanach na dol) a co dopiero z wózkiem ![]() Cytat:
![]() niud, korzystałam z doradcy laktacyjnego jeszcze w szpitalu, kazala jedynie podciąc wedzidelko bo maly odruch ssania ma bardzo dobry. Tylko ze leniuszek straszny, zasypia mi na cycku po 5min a w ten sposob nigdy sie nie naje na dluzej niz 15minut ![]() Btw, mam juz laktator elektryczny i niebo a ziemia, szybko i łatwo ściągam duze porcje. W ogole to od poludnia testuję jak mały będzie funkcjonowal karmiony tylko butelką i poki co zauwazylam, ze jak daje butelke odrazu to szybko sie najada i spi godzine i dluzej (!), poza tym chyba mniej powietrza przy tym łapie bo jakby kolki zmalały, tylko raz się prężyl ale za chwile poszly piardy i spokoj. No i ulewa mniej - bo od początku ulewa mi strasznie, co go biore z łóżeczka po dluzszym spaniu to pod szyją mokre :/ ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
NIUD śliczna ta hybryda
![]() ![]() Chociaż Twój taki cudny, że może zgapię ![]() EDIT: nie ma huśtawki hybrydowej z sówkami ![]() ![]() ![]() KRÓLEWNA kochanie, mocno trzymam kciuki żeby lekarz Cię uspokoił co do tych odchyleń ![]() PASZTETNIK Kubuś cały czas taki nienażarty, cyca na maxa oba cyce aż się krztusi, po 05-1 h jak przysypia biorę go do odbicia, jeszcze dojada moje, a na koniec kiedy już wygląda na zupełnie objedzonego (uśmiecha się, rozgląda, gulgocze, pozornie zero zainteresowania jedzeniem) -- to jeszcze potrafi 100-120 mm wciągnąć i dopiero zasypia szczęśliwy. Tak że ja nie mam pojęcia, jakim cudem dotąd bez tego mm w ogóle przeżył. No i nie wiem, ile razem tego zjada na raz, ale obstawiam że więcej niż normy przewidują... ELVE nie martw się na zapas szczepieniem, może akurat Ewcia ulgowo zniesie. Z moich dzieci tylko Kubuś miał jakiekolwiek objawy NOP. Kciuki za Was ![]() KUAPOUSZKA jak ja Ciebie świetnie rozumiem!... też jesteśmy świeżo, bo nawet nie od tygodnia, na dokarmianiu mm i wciąż mi żal serce sciska. Kubuś tak cudnie z piersi je, w ogóle się nie złości, mleko leci... a jednak jak widać - nie potrafił do syta się najeść, zasypiał zanim zjadł wystarczająco, a ja tej reszty, której mu brakowało, ręcznym laktatorem już odciągnąć nie daję rady... choć jestem pewna, że on by potrafił, gdyby tylko nie zasypiał. Wybudzanie nic nie daje, bo ledwo wybudzony zassie, już mu powieczki opadają. Ech ![]() ![]() *** Która z Was jeszcze ma doły straszne oprócz mnie ?... Wczoraj apogeum, cały wieczór rozpaczliwie wypłakiwałam się mężowi że: - nie dam rady studiować, obleję egzaminy 5 grudnia na bank - jestem zmęczona, przez zmęczenie nerwowa strasznie, również przez to kompletnie aseksualna, zero ochoty na bzyki - z niczym się nie wyrabiam - coraz częściej nie starcza mi cierpliwości w stosunku do dzieci, coraz dłuższą mam listę pretensji do samej siebie o to, że krzyknę na nie, że tyle razy słyszą "nie mam czasu, zaraz, za chwilę, jestem zajęta, nie rozdwoję się"... - boję się że odłączą nam gaz, że będzie znowu 13 stopni w domu ![]() ![]() ... i sto innych powodów. jakaś rozchwiana jestem, byle co mnie do łez doprowadza, byle czym się strasznie przejmuję, nie mówiąc o poważnych sprawach. No ogólnie kiszka totalna ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() Haha, widzę że u Ciebie też się mówi NAFUTROWAĆ ![]() Napisz proszę, jaki masz laktator i jaka jest różnica w mililitrach odciągniętego pokarmu, jest więcej? tzn. jest skuteczniejszy? Ja bym kupiła, tylko waham się, bo różnie mówią, a to jednak spory wydatek... ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-11-18 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Mam, co jest dziwne, bo fizycznie już mi się stabilizuje, nawet włosy już nie lecą bardziej niż przed ciążą. Nawet rozstępy ładnie się wygładzają (pewnie idealnie nie będzie, ale jest lepiej), a w mózgu bigos. Tak, niestety wszystkie zioła działają na mnie w jeden sposób - nie schodzę z kibelka ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Ja mam huśtawkę od euforii do doliny. W sobotę luby jedzie do pracy, to może się skupię na sobie i na wracaniu do równowagi.
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Elve, mi włosy za to lecą garściami
![]() Wklejam synka paszczę do porównania - zaokrąglił się choć odrobinę?... bo raz mi się wydaje, że tak, a potem zaraz, że nie. A jutro się ważyć idziemy.
![]() |
#128 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do dola to u mnie to samo ale to z przemeczenia ![]() Laktator wzięłam Lovi Prolactis - dosc cichy, delikatny dla cyca no i w przystępnej cenie (319zl na Gemini). Pytalam tu wczesniej dziewczyn na wątku i bodajże Krolewna i ktoś jeszcze polecał ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#129 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Poliki mu się wypełniły ![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Oliath widać że poliki się robią. Trzymam kciuki za ważenie.
Współczuję grobowych nastrojów ;( się po prostu Ci się dużo na głowę zwaliło, życie... Dasz radę!!! Mnie mocno lecą włosy. Pasztetnik powrotu sił życzę ;*
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Oliath robią się Kubulkowi polisie
![]() Nie tylko Ty łapie dołki. JA też. W dodatku jakieś stare sprawy mi się przypominają i się głupi babsztyl zadręczam sama ![]() Pasztetnik jak się nic nie zmieni to szruj do tego doradcy, bo się wykończysz dziewczyno;/ Ja też polecałam też laktator z Lovi ![]() ![]() A moja nie może usnąć i albo chce smoka albo sobie leży się się rozgląda. Chyba coś Ją męczy brzuszek trochę ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Pasztetnik dałam filmik na FB jak się Gabi krzywi po kropelkach Cebion. Choć i tak dzielnie zniosła tym razem, bo rano to się krzywiła masakrycznie hehhe
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
No i nie spimy..mała budzi się dziś non stop..teraz był cyc plus zaraz kupa.. Po przebraniu kolejny cyc i dorobił..teraz oczy jak 5 zł i nie spi..leży w lozeczku włączyłam karuzele i ulewa..i chyba jest w wielkim szoku ze dałam ja do lozeczka bo tylko coś marudzi ale jak narazie bez wycia.
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
My tez cycek. Cos sie godziny mlodej pomylily.
EWLINA a moze Lenka sie nauczy grzecznie w lozeczku zasypiac;D
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Tez mam dola
![]() ![]() ![]() Mała ja ten felmatiker mieszałem z jogurtem naturalnym i dla mnie dobre, taki karmelowy smaczek
![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
![]() Witam się z nocnego dojenia... Musiałam wyjść ściągac do salonu bo juź byla wojna z mężem o to ze mu laktator burczy. Btw, spalam juz 3h ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Ciekawe z tą butelką, dobrze że się udało znaleźć metodę na niego ![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=krolewna1986;535122 73]Tez mam dola
![]() ![]() ![]() Mała ja ten felmatiker mieszałem z jogurtem naturalnym i dla mnie dobre, taki karmelowy smaczek[/QUpokzes,Trzymam mocno kciuki, trzeba wierzyć że będzie ok. Lekarz widział wyniki z moczu? Mojej z pięty pobierali jak miała 3 tygodnie. Cytat:
U nas super noc, ale nie wiem czy się szczepienie do tego nie przyczyniło. Spała ciągiem 9,5h, wstała o 6 i już nie śpi. Tylko synek się 2 razy w nocy zesikał.. Już nie sikał wcale a od 3 nocy znowu. Jeszcze mój świetny mąż mnie wkurzył na maxa, w ogóle nie myśli. Kładł małego spać i przygotowalam podkład i prześcieradło do ubrania bo uprałam po zesikaniu. Oczywiście jak się palcem nie pokaże to mózgu nie uruchomi. Nie założył wcale i cały materac zesikany. Nie chciało mu się założyć bo chyba by musiałbyć półgłowkiem żeby nie zauważyć że materac jest bez prześcieradła i podkładu. Myślałam że mnie szlag trafi jak to rano zobaczyłam
![]() |
![]() |
#138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj biedny maluszek ![]() Cytat:
![]() PASZTETNIK no to moze teraz bedzie lepiej z samym odciagnietym ![]() ![]() A moja bieda cos nie moze chyba wycinac to co cisnie ale juz chyba dala sobie spokoj i tylko mlaskanie smoczka slysze ![]() ![]() AMELIE odezwij sie!!!!!!!! Jak sie czujesz? ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- [QUOTE=ktosiula;53512524] Cytat:
![]() |
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=mala29lll;53512532]Oj biedny maluszek
![]() Oj wiesz dla jednych to fajne burczenie a dla drugich wkurzajace ![]() PASZTETNIK no to moze teraz bedzie lepiej z samym odciagnietym ![]() ![]() A moja bieda cos nie moze chyba wycinac to co cisnie ale juz chyba dala sobie spokoj i tylko mlaskanie smoczka slysze ![]() ![]() AMELIE odezwij sie!!!!!!!! Jak sie czujesz? ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
Młoda zasnęła, idę na kawuuuuuunię ![]() Znowu mam katar i kaszel... U mnie to chyba jakieś alergiczne dziadostwo bo co chwila przychodzi i odchodzi a ja chce płuca wypluć...
![]() |
![]() |
#140 |
po drugiej stronie szafy
|
No właśnie, gdzie jest Amelie?
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
hej Mamuski, wczoraj miałam cieżki dzień, mała poł dnia nie spała:/ starszy przyszedł z przedszkola z gorączką :/ na szczęście Madzia w nocy budziłą sie tylko jeść i spać i do teraz spi
![]() ![]() i takie pytanie: polecacie nainie elektroniczna z baby ono???? bo sie przymierzam do zakupu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak sie Twojej koleżance udało karmić wyłącznie odciągając przez 7 msc - wiem ze sa kobiety którym sie udaje ale to chyba trzeba mieć kosmiczny poziom prolaktyny albo cos -u mnie to dosłownie codziennie mogłam sobie odejmować po 5ml aż zjechałam do 30-40 ml/karmienie ;( ( taaaak, znów sie nakręciłam na poczucie winy ![]() Oby Pasztetnik podołała i nie wyschła ![]() Mała -dzięki wielkie za przepis ![]() Oliath-a możemy sobie rękę podać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() crazy person, indeed. Przewialo mnie jak choooolera, spałam jak połamana a Nini postanowiła wstać na papu o 1, ale sobie uczyniła tej kolacji ucztę i co minuta wypluwala butle i sie uśmiecha i śmiesznie tak robi 'uhuuuu' do mnie i rozgląda sie i znów ciumka i znów śmieje i rozgląda i tak do 3 ![]() ![]() Dobra, sory za narzekanie ale musiałam sie poskarżyć na mój podły dzień wczora, maz sie zaczął śmiać ze mnie bo 'przecież załatwilas co miałaś załatwić wiec jest ok, po co marudzic' ![]() ![]() No ale dzisiaj jak narazie lepiej, opilam sie kawki i wymawiam sobie ze wygram białego mercedesa gle przed świętami ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
po drugiej stronie szafy
|
Kuapouszka, faktycznie, po tych przejściach to mercedes Ci się należy jak psu kość
![]() ![]()
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Jak pisałam na fb id wczorajszego wieczoru jestesmy w szpitalu ja i Emila z zapaleniem oskrzeli i zmianami w płucach.
Póki co jestem bardzo pozytywnie zaskoczona podejściem pielęgniarek. Serio. Rano oddziałowa przyszła się przywitać, przedstawić i zapytać czy mam jakieś pytania o oddział. Ordynator też przed pójściem do domu zajrzała zapytać jak się mamy. Po obchodzie jesteśmy. Wg lekarki problemem małej jest nie wydzielina a obrzęk dróg oddechowych. Badanie wykluczyło obecność wirusów, a że katar ciągnie się już od 10 dni w sumie, to zdecydowała że Emila dostanie antybiotyk. W sumie lepiej od razu niż np za kilka dni. Szkoda tylko że to dla mnie oznacza co najmniej jeszcze 7 dni tutaj :| Trochę nam szwankuje przybieranie na wadze, ale mała dziś już ładniej ssie, więc mam nadzieje że odrobimy. Przy przyjęciu wczoraj wymierzyli ją na 62cm i 4445g.
![]() |
#145 |
po drugiej stronie szafy
|
Zapalenie oskrzeli, łoj, ważne że jesteście pod dobrą i sympatyczną opieką
![]() A my czekamy na kupę, mam nadzieję że poleci przed wizytą w przychodni, a nie w trakcie :P
![]() |
#146 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() elve, juz mu dzis zapowiedzialam, ze jak sie nie podoba odgłos laktatora to on wypad do salonu, ja nie mam zamiaru nigdzie migrować, nie mam na to sily. Wgl wymyślił, ze w nocy mam odciągac ręcznym, terefere, po to kupilam ten zeby m.in. w nocy szybko ściągnąc ![]() ![]() Cytat:
![]() A powiedz mi, ten Lakcid, to jaki to jest (normalny w saszetkach?) i jak dziecku dawkujesz, jak podajesz? Bo moj tez widze że jak karmie go z butelki od wczoraj to kolki przeszły, za to ma takie fazy że na kupkę ciśnie i ciśnie aż płacz go bierze, moze by mu ulżyl.
![]() |
![]() |
#147 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Ręcznym w nocy? Oszalał ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- A mój luby w sobotę jedzie do pracy, robi właśnie zakupy na wyjazd i wzdycha że nie chce jechać.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |||
Zakorzenienie
|
Kuapouszka to i tak jesteś dzielna, że sobie poradziłaś
![]() ![]() Cytat:
![]() Słabo przybierała, bo same wiemy jak to jest jeść z zapchanym nosem:/ MAsakra, a n zupę zjeść to sztuka. Tak samo dla dzidzi jak mleczko doi i jeszcze musi się wysilać. Cytat:
![]() Tylko z Lakcidem jest tak samo jak z koperkiem. Nie dla wszystkich dzieci. Ja miałam wrażenie, że Gabi kolek dostała od tego, ale raczej to przez to co zażarła durna matka, bo jakby przez to to by był codziennie problem. A jak durna mamusia pożarła niechcący cebulę to i skutek mógł być taki że brzuszek bolał. Za to teraz po skończonej kuracji widzę poprawę. Już nie płacze jak robi kupkę więc warto spróbować. TO jest w szklanych fiolkach taki proszek. Trzeba tam wlać parę kropelek przegotowanej wody ostudzonej, wymieszać i przelać na łyżeczkę albo do strzykawki. Ja dawałam z łyżeczki. Kosztuje coś koło 15 zł te 10 fiolek. Tą kurację stosujesz raz te 10 fiolek. Nie cały czas. Ma na celu uregulowanie flory bakteryjnej w jelitach ![]() Możesz spróbować podawać ze 2 dni i obserwować. Teraz Gabi ciśnie, ciśnie, czerwona się robi, ale nie to co przed kuracją. Wtedy płakała biedna i się meczyła okropnie przed kupką ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Tośka kciuki za malutką, a Ty łóżko tam masz dla siebie? Mam nadzieję że jej się szybko polepszy po antybiotyku. Dobrze że pojechaliście.
Kuapouszko co za dzień... Podziwiam że dałaś radę. Sama wiem jak to jest z taką dwójeczką. Mój starszy chyba wczoraj w przychodni złapał wirusa. Zadzwonili ze żłobka że wymiotował. Już jest w domu i leci dwoma stronami niestety ;( Ciekawe czy nas też weźmie. Pierwszy raz u nas jelitówka, był szczepiony na rota i do tej pory był zdrowy
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
uuuu współczucia. Oby się nie odwodnił biedak:/ Mam nadzieję, że nie złapie zarazy reszta rodzinki. A może czymś się struł?? ale to by chyba jedną stroną leciało :/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.