Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-07, 19:29   #121
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III

Sunmade kochana!!!
wierze w to ze o zadnym zespole Downa nie bedzie mowy. Zobaczysz ze mały bedzie normalnie funkcjonowal, jedynie bedziecie musieli sie bardziej Nim zatroszczyc mocne kciuki za wyniki w poniedzialek. Mysl tylko pozytywnie

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Ja tez juz założyłam, ale nie wiem czy dołożyć drugie czy ok??? Drugie mam do pokoju Mikusia ale po pracy dokupiłam białe i niebieskie ale chyba je oddam bo myślałam ze bedzie za mało na lustrze i wejdą dwa opakowania
Daj znac czy Ci przyjeli zwrot...chcialam dwa komplety ale babka mi powiedziala ze tego nie przyjma jako zwrot. Ciekawe ile w tym prawdy

Gocha_cz zawsze mozesz kupic przescieradlo na gumce np. szare w biale gwiazdki i to juz samo w sobie z ochraniaczem stworzy klimat

Rozek- mialam nie kupowac, ale posluzy jako kocyk wiec 2in1 sie oplaca i jednak nie z Makaszki ale od babki co na DaWandzie sprzedaje te ochraniacze modulowe-poduchy... Jedna wysylka bedzie w cenie az tak duzej roznicy nie ma

Znow dzisiaj pozamawialam z neta wyprawke i na prawde malo mi juz zostalo do skompletowania

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

AsiaPo ..to ja , to ja

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 19:33   #122
Smarrita
Wtajemniczenie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

witam się w nowym wątku

Sunmade- bardzo dobrze się Wami zajęli w szpitalu, cieszę się, że wada jest operacyjna. Mam nadzieję, że masz ogromne wsparcie w Tż i pozostałej rodzinie.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Polinezyjka- ty to niezła agentka jesteś. Ministranci po Twoim tekście musieli byc w takim samym szoku jak ty odbierając ich domofon

Rożek-
Miałam jakiś używany przy pierwszej córce, krótko z niego korzystałam. Teraz nie będę miec. I tak młodą jeszcze okrywałam kocem bo bardzo wystawała z tego rożka;p
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 19:37   #123
velika
Winter is coming

Sunmade super, że się odezwałaś. Jesteście pod dobrą opieką, wiadomo, jest to bardzo stresujące i jeszcze amnio na dodatek ale trzeba być dobrej myśli. Trzymam za was kciuki najmocniej jak się da ważne, że wada operacyjna. Dobrze, że masz tam opiekę psychologa, my tu wszystkie też cię wspieramy i myślimy o tobie!
dorwałam białe cotton ballsy, ale one są ładne miały być do pokoju dziecia, ale chyba mu nie oddam
Polinezyjka twoje historie są niesamowite
brat męża po wypadku ma pęknięty obojczyk i łopatkę, ale to i tak szczęście w nieszczęściu. Ważne, że łeb cały ;]
coś miałam jeszcze napisać ale nie pamiętam <kalafior_mode_on>

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 19:37   #124
beth007
Zadomowienie

Polinezyjka jesteś genialna

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 19:44   #125
kropcia007
Wtajemniczenie

Poli to nie kominek tylko wyłączony TV i półka nad nim ️ siedzę przy choince i cieszę sie jak dzieciak

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 20:02   #126
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
To tak w ramach wstępu się przyznam, że ja to taka raczej nie-kościelna jestem, ale nie ma co wchodzić w głębsze rozważania mojej wiary/nie wiary - chciałam tylko opowiedzieć sytuację z przed sekundy

Leże sobie na kanapie i czytam książkę, czuje jak mnie malutka kopie, delektuje się ruchami. Światełka ledowe pięknie świecą (kupiłam w biedrze za 15 zł, kijowe jak nie wiem co ale jak już kupiłam to powiesiłam).
No i dzwoni DOMOFON.
Myślę sobie - kto do cholery mi przeszkadza o 19!
Odbieram, a tam:
-Szczęść Boże, Ministranci.
A ja cisza, zamurowało mnie dosłownie!!
Zawsze rodzice przyjmowali lub specjalnie gdzieś wtedy jechaliśmy jeśli nie chcieliśmy przyjąć. A odkąd mieszkam w Krk to nas chyba nigdy w domu nie było.
No a w głowie mam tylko jedną myśl:
jak ja ich wpuszczę, jak ja bez stanika siedzę.
No dobra dwie myśli:
odłożę słuchawkę może wyjdzie na to, że nie odebrałam w ogóle.
Po chwili ciemności w głowie się rozjaśniło .... przecież powiedziałam "Halo"do słuchawki.
No i z braku jakiejkolwiek myśli w tej mojej głowie walnęłam:
-Przepraszam, ja tu nie mieszkam.
I odłożyłam słuchawkę.
.......
Teraz siedzę i śmieję się z siebie . Co za debil ze mnie no nie wierzę
Ja tu nie mieszkam .... a byliśmy u tego księdza załatwiać pozwolenie na ślub w rodzinnej miejscowości i ma nas zapisanych.
Dawno takiej akcji nie odwinęłam .
Tiaaaaa .... jak opowiem mężowi to chyba padnie mi tutaj .

Kochana ja nie wiem jak ja to zrobiłam. Po prostu za dużo myśli w głowie i jak już je wylewam to wylewam masowo
Hahaa, uśmiałam się

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 20:08   #127
lulka19
Zakorzenienie

Sunmade Ja też czekałam z niecierpliwością na info od Ciebie. Musi być dobrze, trzymaj się

Polinezyjka ale się uśmiałam wesoła babka jesteś, kocham takie osoby
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 20:11   #128
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cieszę się, że poprawiłam wam humorek ja się dalej śmicham jak sobie przypomnę
Lecę do sklepu po pietruszkę i cytrynę na jutrzejszy poranek
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 20:16   #129
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
jak Ci się chce o tej poże masakra
Stary 2015-12-07, 20:31   #130
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Sunmade kochana!!!
wierze w to ze o zadnym zespole Downa nie bedzie mowy. Zobaczysz ze mały bedzie normalnie funkcjonowal, jedynie bedziecie musieli sie bardziej Nim zatroszczyc mocne kciuki za wyniki w poniedzialek. Mysl tylko pozytywnie

Daj znac czy Ci przyjeli zwrot...chcialam dwa komplety ale babka mi powiedziala ze tego nie przyjma jako zwrot. Ciekawe ile w tym prawdy

Gocha_cz zawsze mozesz kupic przescieradlo na gumce np. szare w biale gwiazdki i to juz samo w sobie z ochraniaczem stworzy klimat

Rozek- mialam nie kupowac, ale posluzy jako kocyk wiec 2in1 sie oplaca i jednak nie z Makaszki ale od babki co na DaWandzie sprzedaje te ochraniacze modulowe-poduchy... Jedna wysylka bedzie w cenie az tak duzej roznicy nie ma

Znow dzisiaj pozamawialam z neta wyprawke i na prawde malo mi juz zostalo do skompletowania

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

AsiaPo ..to ja , to ja
Zazdroszczę, że tyle już masz. Ja na dniach planuję zrobić listę i kompletować co trzeba.
Podeślesz linka do rożka, bo też czegoś szukam. I koniecznie chciałbym żeby dało się robić z niego kocyk, bo sam rożek jednak zbyt długo nie będzie potrzebny.

Cytat:

znowu zapomniałam o pietruszce a resztkę którą miałam dodałam do barszczu
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 20:32   #131
patulinka94
Zadomowienie

Dziewczyny nie skrobcie dużo bo ja już padam. Lecę pod prysznic i do łóżeczka. 😍
Dobrej nocki
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 20:34   #132
GGI
Zakorzenienie

lucy juz podawałam wcześniej ale proszę

http://allegro.pl/rozek-minky-dwustr...005841396.html
Stary 2015-12-07, 20:47   #133
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
jak Ci się chce o tej poże masakra
w sumie nie wiem
w zasadzie nie chciało mi się jak teraz pomyślę po prostu zrobiłam to mechanicznie - potrzebna mi pietruszka i cytryna + wyrzucić śmieci to wstałam i poszłam heheh

zjadłam wcześniej mandarynki kurka i mam zgagę .... muszę po-testować się pod tym kątem czy zawsze mam po cytrusach czy to jednorazowe
21 tc córeczka
Stary 2015-12-07, 20:47   #134
Trisdom
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku. Nie było mnie pół dnia, a tu 5 stron

Sunmade- trzymam dalej mocno kciuki, dobrze, że wada opracyjna. Psycholog też zrobiła dobrą robotę. Czekamy na poniedziałek.

Poli- ty to jesteś udana!!
Co do opowieści kalafiorowych, to moja mama robi takie rzeczy bez ciąży. Wczoraj dzwoniłam i pochwaliła się, że "umyła" okna odkamieniaczem do kabiny zamiast płynem do mycia szyb...

Pościel u małej miałam dopiero po roku. Na początku spała w śpiworkach- mniejsze ryzyko śmierci łóżeczkowej...

Idę oglądać Fargo
Stary 2015-12-07, 20:51   #135
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
O Panie, ale pędzicie! :O
Człowiek nawet na kilka godzin nie może Was zostawić bo naprodukujecie miliony postów :P

Polinezyjka - szacun! I przerażenie jednocześnie
Tym bardziej, że Twoje wypowiedzi są raczej rozbudowane Nie dziwię się, że kicałaś zamiast chodzić z rodzicami za młodu

Gosia: Ja też dziś zakończyłam poszukiwania ubrań na okres świąteczno-sylwestrowy. Obłaziłam całą Galerię, a znalazłam w moim awaryjnym sklepie, czyi Stradivariusie
Gruba już jestem, a co gorsza tak mi biodra wywaliły, że aż się zaopatrzyłam w narzutkę oversizową, bo mi wstyd w samej sukience chodzić

Zaszłam też do sklepiku, w którym sprzedają minky'owe rękodzieło. Miałam kupić coś na ten baby shower, ale koniec końców więcej kupiłam dla mojego dziecia Mam parcie na żółty kolor od wieków, więc się nie dałam rady oprzeć żółtemu kotu z grzechotką-piszczałką w ogonie

Czy faktycznie będzie nam ten rożek potrzebny??
Jak tak to do czego, bo ja nie wiem

Oko, wracam do nadrabiania
A jaka wzięłaś? Ja narazie sie nie wybieram do "miasta" kupiłam w takim małym sklepiku, ale maja fajne ciuchy. Juz kilka fajnych mam stamtąd. Jutro zrobię fotkę, musze jakoś kudły ucźesac heh. A najlepsze, ze córce uszyłam całkiem podobna

Fajny kotek, ja takie szylam
Tylko ja żółtego ńie cierpię

Tak właśnie patrzę na te aukcje makaszka... Dla mnie masakra troche niektóre te rzeczy, tzn ładne, ale ja widzę troche niedociągnięć, nie żebym jakiś ekspert była ale jak ktos cos szyje na sprzedaż to powinien zadbać o takie szczegóły jak proste szwy chociażby. A na zdjęciach ta girlanda jakaś taka poszarpana, sowa ma Krzywe oczy

Polinezyjka ja tez parsknęlam śmiechem, dobrze ze maz pracuje i sie ńie interesuje co m ile tak śmieszy

Tez idę jutro na badania. Czyli my mamy zrobic badanie po godzinie i dwóch? Chodzi mi o glukozę- tak mnie zapytała babka w lab

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2015-12-07 o 20:55
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 20:57   #136
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Idę oglądać Fargo
Tak tak tak tak!!
Uwielbiam ten serial 2 sezon oglądasz?
Uwielbiam ich czarny humor! Nie ma drugiego takiego hehhehe
I co mnie najbardziej cieszy : utrzymali klimat 1 sezonu ... po detektywach części drugiej byłam już mało optymistycznie nastawiona a tu taka niespodzianka
"okay then.." <3 <3 <3
21 tc córeczka
Stary 2015-12-07, 20:58   #137
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w nowym wątku. Nie było mnie pół dnia, a tu 5 stron

Sunmade- trzymam dalej mocno kciuki, dobrze, że wada opracyjna. Psycholog też zrobiła dobrą robotę. Czekamy na poniedziałek.

Poli- ty to jesteś udana!!
Co do opowieści kalafiorowych, to moja mama robi takie rzeczy bez ciąży. Wczoraj dzwoniłam i pochwaliła się, że "umyła" okna odkamieniaczem do kabiny zamiast płynem do mycia szyb...

Pościel u małej miałam dopiero po roku. Na początku spała w śpiworkach- mniejsze ryzyko śmierci łóżeczkowej...

Idę oglądać Fargo
Ja kiedyś dowaliłam chcąc upiec udka z kurczaka na obiad. Zamiast papryki suszonej,to sypnełam cynamonem..

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
A jaka wzięłaś? Ja narazie sie nie wybieram do "miasta" kupiłam w takim małym sklepiku, ale maja fajne ciuchy. Juz kilka fajnych mam stamtąd. Jutro zrobię fotkę, musze jakoś kudły ucźesac heh. A najlepsze, ze córce uszyłam całkiem podobna

Fajny kotek, ja takie szylam
Tylko ja żółtego ńie cierpię

Polinezyjka ja tez parsknęlam śmiechem, dobrze ze maz pracuje i sie ńie interesuje co m ile tak śmieszy

Tez idę jutro na badania. Czyli my mamy zrobic badanie po godzinie i dwóch? Chodzi mi o glukozę- tak mnie zapytała babka w lab
Ej no właśnie sama już nie wiem. Na pewno na czczo musi być, a potem chyba po 2h dopiero

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-12-07, 21:00   #138
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
w zaleceniach polskiego towarzystwa diabetologicznego jest 75g glukozy i badanie na czczo, po 1 h i po 2h ja tak robiłam w pierwszej ciąży i teraz tez tak robię, nawet gin mi karteczkę wypisał bo ponoć w labach mają czasem problemy z tym

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

mam stresa przed tym badaniem, niby jak mierzę glukometrem to jest ok, ale i tak się boję, że jednak wyjdzie cukrzyca....
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 21:03   #139
velika
Winter is coming

a jakie są w końcu normy dla cukru? zwłaszcza na czczo? 90 czy 95 bo różnie czytałam?
mnie jeszcze ginka nie wysyłała, kontroluję cukier i tak, bo mam glukometr i jest w miarę ok, po żarciu mi się zdarzyło ze 2 razy przekroczyć przez miesiąc, ale rano to najczęściej mam między 85 a 95...

Stary 2015-12-07, 21:05   #140
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
w zaleceniach polskiego towarzystwa diabetologicznego jest 75g glukozy i badanie na czczo, po 1 h i po 2h ja tak robiłam w pierwszej ciąży i teraz tez tak robię, nawet gin mi karteczkę wypisał bo ponoć w labach mają czasem problemy z tym

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

mam stresa przed tym badaniem, niby jak mierzę glukometrem to jest ok, ale i tak się boję, że jednak wyjdzie cukrzyca....
To też tak zrobię. Ale mi się wydawało, że któraś z nas pisała że miała tylko na czczo i po 2h właśnie?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-12-07, 21:09   #141
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
a jakie są w końcu normy dla cukru? zwłaszcza na czczo? 90 czy 95 bo różnie czytałam?
mnie jeszcze ginka nie wysyłała, kontroluję cukier i tak, bo mam glukometr i jest w miarę ok, po żarciu mi się zdarzyło ze 2 razy przekroczyć przez miesiąc, ale rano to najczęściej mam między 85 a 95...
mi gin nic nie mówił sama zapytałam kiedy zrobić krzywą cukrową to z wielkim fochem ze jak chce to już i powiedział że mam z i robić jakieś tam badanie i ze jakk ono wyjdzie źle to dopiero jakieś inne aż jutro popatrze dokłądnie co on to zaznaczył na zleceniu bo nie mam tego przy sobie. W ogóle na ostatnia wizyte zrobiłam morfologie mocz, ft4 , magnez, potas, żelazo a on do mnie z tekstem że po co tyle baadań robiłam że szkoda kasy.
witamin też nie kazał jeść sam DHA ja na własną ręke biore czasami mam wątpliwości co do niego....
Stary 2015-12-07, 21:20   #142
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lucy111 przesle jutro bo teraz jestem na telefonie Bede zamawiac z innego miejsca niz dziewczynyale tak samo ladne wg mnietylko chyba cena wyzsza

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 21:21   #143
velika
Winter is coming

mi moja kazała iść po nowym roku, polezę na początku stycznia. No ale ja mniej więcej wiem, jaki mam cukier, po słodyczach mi nie skacze najgorzej mam po mącznych potrawach, naleśnikach, kopytkach, kluchach ehh odstawiłam je z bólem serca
najgorzej mam rano niestety, jak zjadę poniżej 90 to się cieszę :/ ostatnio po zjedzeniu połowy opakowania lodów miałam niższy cukier niż na czczo.

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2015-12-07 o 21:23
Stary 2015-12-07, 21:22   #144
MaLoS
Rozeznanie

Sunmade kciuki ogromne, wszystkie tu trzymamy za Was kciuki, musi byc dobrze!!! jeśli jestes osoba wierząca, to polecam Ci modlitwę do św Rity, ona jest od spraw beznadziejnych i wiele cudów sie podziało za jej wstawiennictwem...

Glukoza
Miałam obciążenie 75 g, badanie na czczo i po dwóch godzinach od wypicia, babki z lab kazały mi zabrać wodę pół litra swoją (przyniosłam w bidonie letnią przez co lepiej i szybciej glukoza sie rozpuściła) i pół cytryny, mogłam doprawić sobie cytryna żeby aż tak nie mdliło i po wypiciu czekałam 2 h, nie można nigdzie iść, wiec polecam zabrać książkę albo naładowany telefon

Wyprawka
Czy ma któraś listę, która chciałaby sie podzielić z nieogarniętą wizażanką?

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 21:22   #145
GGI
Zakorzenienie

Gosia tak teraz czytam różne porady i pomyślałam o Tobie
http://pomyslowi.pl/1556,jezeli-zacz...osci-octu.html
A tak apropo przeoczyłam Twój post po wizycie u lekarza czy nie pisałaś?>?
Stary 2015-12-07, 21:25   #146
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość

Wyprawka
Wyślij mi maila na prv to prześle Ci moja listę
21 tc córeczka
Stary 2015-12-07, 21:27   #147
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Sunmade kciuki ogromne, wszystkie tu trzymamy za Was kciuki, musi byc dobrze!!! jeśli jestes osoba wierząca, to polecam Ci modlitwę do św Rity, ona jest od spraw beznadziejnych i wiele cudów sie podziało za jej wstawiennictwem...

Glukoza
Miałam obciążenie 75 g, badanie na czczo i po dwóch godzinach od wypicia, babki z lab kazały mi zabrać wodę pół litra swoją (przyniosłam w bidonie letnią przez co lepiej i szybciej glukoza sie rozpuściła) i pół cytryny, mogłam doprawić sobie cytryna żeby aż tak nie mdliło i po wypiciu czekałam 2 h, nie można nigdzie iść, wiec polecam zabrać książkę albo naładowany telefon

Wyprawka

OOOOOOO tak modlitwa do Św. Rity mój mały wielki cud pod sercem wymodlony jest u niej.

Nadal się do niej modlę.

wyprawka mam na poczcie mogę przesłać podaj maila na prv.
Stary 2015-12-07, 21:29   #148
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Tak tak tak tak!!
Uwielbiam ten serial 2 sezon oglądasz?
Uwielbiam ich czarny humor! Nie ma drugiego takiego hehhehe
I co mnie najbardziej cieszy : utrzymali klimat 1 sezonu ... po detektywach części drugiej byłam już mało optymistycznie nastawiona a tu taka niespodzianka
"okay then.." <3 <3 <3
Taaak, drugi w oryginale z niemieckimi npisami liczymy trupy co odcinek i sobie jeden dziennie dawkujemy, żeby przyjemnosc sie za szybko nie skonczyla. Mialam tylko "maly problem" z przemieleniem miesa z kurczaka do pasztetu
Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ja kiedyś dowaliłam chcąc upiec udka z kurczaka na obiad. Zamiast papryki suszonej,to sypnełam cynamonem..

Ej no właśnie sama już nie wiem. Na pewno na czczo musi być, a potem chyba po 2h dopiero
Niezła jesteś z przyprawami tak na orientalnie wyszly, nie??

Badanie z 75 g po godzinie i po dwoch. Jak bede na kompie, to Wam najnowsze normy z tabelką wyślę
Stary 2015-12-07, 21:30   #149
gocha_cz
Raczkowanie

kejka tak właśnie zrobie z tym łożeczkiem, ochraniacz i prześcieradło mi starczy, a jak się okaże, że i pościeli potrzebuję to zamówie a jak nie to zostaną śpiworki, kocyk czy rożek

Polinezyjka ministrantów kłamać babo jedna swoją drogą czego oni szukali teraz nie kolęda jeszcze, ejjjj a może opłatek nosili
gocha_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 21:32   #150
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:

Glukoza

Wyprawka
O widzisz, to Tobą się sugerowałam z tą gluzkozą Ja na szczęście będę mogła włączyć sobie tv i jakoś wytrzymam :P

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Taaak, drugi w oryginale z niemieckimi npisami liczymy trupy co odcinek i sobie jeden dziennie dawkujemy, żeby przyjemnosc sie za szybko nie skonczyla. Mialam tylko "maly problem" z przemieleniem miesa z kurczaka do pasztetu

Niezła jesteś z przyprawami tak na orientalnie wyszly, nie??

Badanie z 75 g po godzinie i po dwoch. Jak bede na kompie, to Wam najnowsze normy z tabelką wyślę
Skapnęłam się szybko z tym cynamonem i uratowałam je myjąc i przyprawiając na nowo. Teraz zawsze sprawdzam co sypię

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości