Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-10, 11:12   #121
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
A najlepsze,że mały już był wtedy duży, a ja nawet nie czulam tego obrotu
Pytałam się wczoraj gina co spowodowało, że malutek jest w położeniu miednicowym i powiedział, że zazwyczaj to wynika z wady macicy, małej ilości wód albo łożyska w złym miejscu. U mnie akurat nic z tych rzeczy nie wykrył (tzn.wód nie mam maksymalnej ilości, tylko w dolnych granicach normy, więc może akurat one wpłynęły). I powiedział, że ogólnie jest coraz więcej pośladkowych ułożeń i że po prostu tak jest i tyle

ja mam ilość wód wdolnej granicy normy a mały jest główką w dół
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:13   #122
czarnulax
Zakorzenienie

No ba, sówka być musi
kinga jest milusi
magda to od razu kolorowe sobie zażycz w prezencie Niektóre mają super wzory i przy okazji ... super ceny
Jerzyczka nie dziwię się, że oszalała
Stary 2015-12-10, 11:15   #123
mojakaren
Zakorzenienie

Casaa mój tez ma dzisiaj dzień lenia! jak go postukam bo nózkach to coś tam ruszy, ale jakoś tak niemrawo

Kasiulenkowo mi się te naklejki i napisy w ogóle nie podobają

czarnula na IŚ to ja prawie leżałam na dwóch fotelach bo żolądek chciał mi eksplodować, ale dałam radę
Kocyk przesłodki

Jerzyczka własnie ja się zdziwiłam bo na internetach pisza, że tylko 5% dzieci przybiera połozenie miednicowe ja mam wód duuużo i ogólnie też wydaje się wszystko ok, no ale jak dzieć uparty to ani wszyscy święci nie pomogą

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:18   #124
iola14
Rozeznanie

Już po wizycie Z badania dowiedziałam się, że szyjka nadal trzyma i rozwarcie się nie powiększa a główka jest nisko. Z usg, że łożysko ma 3 stopień dojrzałości a malutka w końcu z wagą ruszyła i ma 2600 g Miałam pobrany wymaz i zawiozłam go do labu a na wizytę umówiliśmy się na 7 stycznia. Chociaż gin szczerze mi powiedział, że w sumie nie wie czy zdążymy się zobaczyć
W sumie to ja się o te rozwarcie najbardziej bałam po tym myciu okien, ale na szczęście nic nie ruszyło

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jakoś dziwnie się czuję, taka jakby nabrzmiała tam na dole, ale w sobotę znowu kontrola, zatem staram się nie stresować. A mój małpiszon się w środku tłucze. Ja bym jednak chciała dotrwać do początku stycznia, ja mam dopiero 35 tc, dzisiaj zaczynam właśnie 36.
To jak u mnie Gratulacje kolejnego tygodnia

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Gadam wczoraj z Tż o moich wyjazdach na weekend w styczniu na studia (ja wtedy nocuje u znajomych). I ja do niego, że chciałabym, żeby jeździł ze mną, bo to nigdy nic nie wiadomo kiedy się zacznie. On do mnie, że zobaczymy czy akurat nie będzie pracował. A ja na to, że co ja pojadę, o 3 mi wody odejdą, zadzwonię Ci, że rodzę i co zrobisz przecież to 70km? A ten mi mega dyplomatycznie: "no co zrobię? Położę się i pójdę spać dalej" No szczęka mi opadła, omal co się nie poryczałam i mega mi przykro się zrobiło.. Ja to bym chciała usłyszeć, że zadzwoni po kogoś i przyjedzie do tego głupiego miasta. No i tak beznadziejnym humorze wczoraj zasypiałam
No to mój to chyba podobny typ Czasem potrafi coś palnąć aż mi się przykro robi, ale po czasie doszłam do tego, że on mówi tak a robi na odwrót Bardzo nie chciał być przy porodzie syna i ciągle mi o tym przypominał a jak przyszło co do czego to pierwszy torbę mi spakował i zawiózł na IP

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
siostra przyjechała i bedziemy robić pierniczki troche późno ale co tam
Nie strasz ja jeszcze składników nie kupiłam
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:19   #125
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

Moja Mama oszalała jak się dowiedziała wczoraj, że mały będzie na święta już! Własnie mi wysłała zamówienie jakie zrobiła na stronie i kupiła Mu 4 komplety ubranek do szpitala mimo, że już mam plus podusię świnkę La Millou do wózka juro mam oczekiwać kuriera. Babcia-wariatka
Przynajmniej będziesz miała z czego wybrać Co to za świnka do wózka? Idę zobaczyć na ich stronie.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:23   #126
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
A może przejdź się do sklepu i najpierw sobie je zobacz? ja kupiłam za 27 zł chyba pieluszkę bambusową i dokupię sobie może w styczniu/lutym drugą nie wydasz od razu 55zł w razie gdyby Ci nie odpowiadały
bambusowe pieluszki znajdziesz w prawie każdym sklepie dziecięcym
oo może faktycznie tak najpierw zrobię w Smyku czy 5-10-15 powinno być prawda?

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magda to od razu kolorowe sobie zażycz w prezencie Niektóre mają super wzory i przy okazji ... super ceny
taki mam zamiar wystarczy, że tetrę mam czysto białą

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Już po wizycie Z badania dowiedziałam się, że szyjka nadal trzyma i rozwarcie się nie powiększa a główka jest nisko. Z usg, że łożysko ma 3 stopień dojrzałości a malutka w końcu z wagą ruszyła i ma 2600 g Miałam pobrany wymaz i zawiozłam go do labu a na wizytę umówiliśmy się na 7 stycznia.

No to mój to chyba podobny typ Czasem potrafi coś palnąć aż mi się przykro robi, ale po czasie doszłam do tego, że on mówi tak a robi na odwrót Bardzo nie chciał być przy porodzie syna i ciągle mi o tym przypominał a jak przyszło co do czego to pierwszy torbę mi spakował i zawiózł na IP
super, że szyjka trzyma

Widzę, że nie tylko mój tak ma, aż mi ulżyło szczerze mówiąc Mój mówił mi, że chce być przy porodzie więc nie wiem co mu odwaliło z tym spaniem wczoraj

Ej muślinowe są cieńsze prawda? Boże tyle rodzajów tych pieluch, że masakra
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:24   #127
pietrusiowata
Rozeznanie

Dzień dobry

Witam się w nowym wątku.
Jakiś dziś leniwy dzień mam, ale potem ostatnie zajęcia na SR i po zajęciach jedziemy do Katowic po moją siostrę. Akurat gra sparing a jutro ma wolne na uczelni

Na stronie bamadoo jest minus 15% na LaMillou i chyba coś zamówię.

Nasze plany na sylwestra to tv i wegetariańskie sushi dla mnie a normalne dla tż. No chyba, że coś się zmieni i do kompletu dojdzie Jaś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-10, 11:25   #128
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Casaa mój tez ma dzisiaj dzień lenia! jak go postukam bo nózkach to coś tam ruszy, ale jakoś tak niemrawo

Kasiulenkowo mi się te naklejki i napisy w ogóle nie podobają

czarnula na IŚ to ja prawie leżałam na dwóch fotelach bo żolądek chciał mi eksplodować, ale dałam radę
Kocyk przesłodki

Jerzyczka własnie ja się zdziwiłam bo na internetach pisza, że tylko 5% dzieci przybiera połozenie miednicowe ja mam wód duuużo i ogólnie też wydaje się wszystko ok, no ale jak dzieć uparty to ani wszyscy święci nie pomogą
nasze dzieci widocznie są wyjątkowe
Cytat:
Już po wizycie Z badania dowiedziałam się, że szyjka nadal trzyma i rozwarcie się nie powiększa a główka jest nisko. Z usg, że łożysko ma 3 stopień dojrzałości a malutka w końcu z wagą ruszyła i ma 2600 g Miałam pobrany wymaz i zawiozłam go do labu a na wizytę umówiliśmy się na 7 stycznia. Chociaż gin szczerze mi powiedział, że w sumie nie wie czy zdążymy się zobaczyć
W sumie to ja się o te rozwarcie najbardziej bałam po tym myciu okien, ale na szczęście nic nie ruszyło

To jak u mnie Gratulacje kolejnego tygodnia

Nie strasz ja jeszcze składników nie kupiłam
super, że po wizycie wszystko ok a co oznacza, że łożysko ma 3 stopień dojrzałości?
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Przynajmniej będziesz miała z czego wybrać Co to za świnka do wózka? Idę zobaczyć na ich stronie.
to jest taka mała podusia, płaska i bardzo milutka macałam ją na żywo, bo siostra tżta ma i jest naprawdę fajna i jest na tyle mała, że będzie idealna do wozka
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:26   #129
kinga1701
Zakorzenienie

iola gratuluję wizyty. Jak z tym łożyskiem u Ciebie szybko się starzeje czy juz stanęło. Czyli do 7 stycznia najprawdopodobniej będziesz po I super, że rozwarcie stanęło.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:26   #130
mojakaren
Zakorzenienie

Iola super wiesci! Malutka ładnie poszybowała z wagą Dotuczysz ją jeszcze przez święta i faktycznie może kolejnej wizyty już nie będzie :P

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-12-10, 11:28   #131
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się w nowym wątku.
Jakiś dziś leniwy dzień mam, ale potem ostatnie zajęcia na SR i po zajęciach jedziemy do Katowic po moją siostrę. Akurat gra sparing a jutro ma wolne na uczelni

Na stronie bamadoo jest minus 15% na LaMillou i chyba coś zamówię.

Nasze plany na sylwestra to tv i wegetariańskie sushi dla mnie a normalne dla tż. No chyba, że coś się zmieni i do kompletu dojdzie Jaś
Nie zamawiaj!
12-13 grudnia na LaMillou stronie oryginalnej -20% na całe zakupy!
Cytat:
oo może faktycznie tak najpierw zrobię w Smyku czy 5-10-15 powinno być prawda?

taki mam zamiar wystarczy, że tetrę mam czysto białą

super, że szyjka trzyma

Widzę, że nie tylko mój tak ma, aż mi ulżyło szczerze mówiąc Mój mówił mi, że chce być przy porodzie więc nie wiem co mu odwaliło z tym spaniem wczoraj

Ej muślinowe są cieńsze prawda? Boże tyle rodzajów tych pieluch, że masakra
W smyku pomacać nie można za bardzo i nie widziałam chyba tam.. a nie masz gdzieś takiego sklepu dzieciowego na mieście? W sensie nie, że galerianego sieciówkowego tylko takiego z różnym asortymentem?
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-10, 11:31   #132
pietrusiowata
Rozeznanie

Iola gratki za wizytę. Nawet nie wiedziałam, że są stopnie dojrzałości łożyska. Malutka rośnie, to najważniejsze
Stary 2015-12-10, 11:32   #133
Casaa
Zakorzenienie

Karen no moj tez dalej nie jest skory do fikania ale cos tam sie gdzies ruszy...

Wiola, super, ze szyjka trzyma a lozyska lekarz nie chce monitorowac? Przeplywy ok?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:33   #134
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Nie zamawiaj!
12-13 grudnia na LaMillou stronie oryginalnej -20% na całe zakupy
Jerzyczka dzięki poczekam cierpliwie
Stary 2015-12-10, 11:39   #135
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Iola gratki z wizyty ladnie rosnie Malutka.

U mnie wyniki GBS ujemny faaajnie, moge juz jechac do mamy

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:42   #136
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość

Stary 2015-12-10, 11:43   #137
iola14
Rozeznanie

Cytat:
super, że po wizycie wszystko ok a co oznacza, że łożysko ma 3 stopień dojrzałości?
Dużo zwapnień już jest i nie przepuszcza krwi tak dobrze. Generalnie jest gotowe do porodu, trochę szybko się zestarzało

Cytat:
iola gratuluję wizyty. Jak z tym łożyskiem u Ciebie szybko się starzeje czy juz stanęło. Czyli do 7 stycznia najprawdopodobniej będziesz po I super, że rozwarcie stanęło.
Nie wiem czy szybko 4 tygodnie temu był 2 stopień dojrzałości Mam nadzieję tylko, że wytrzyma do nowego roku

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Karen no moj tez dalej nie jest skory do fikania ale cos tam sie gdzies ruszy...

Wiola, super, ze szyjka trzyma a lozyska lekarz nie chce monitorowac? Przeplywy ok?

Wyslane z Lumia920.
Przepływy ok No właśnie nie chce Kazał mi spać na lewym boku i ruchy liczyć a w razie czego na IP jechać. On chyba nie chce mieć dodatkowych wizyt w okresie świątecznym takie wrażenie odniosłam ...
Stary 2015-12-10, 11:43   #138
ahnessy
Rozeznanie

dla Martynki i Witka i ich dzielnych mamusiek oczywiście
Cytat:
Viki jeżeli faktycznie będziesz ostatnia to szczerze współczuję. Nie chciałabym być ostatnia wtedy to dopiero jest czekanie.
ja mogę być ostatnia, dom nie gotowy na dziecko więc dla mnie super opcja
choć pewnie jak będę po terminie to zacznę świrować ze stresu o małą
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
i chciałam zamówić poduszkę motylka ale dla starszej. Myślisz, że dla 4 latki będzie dobra? Nie za mała? Widziała jak przeglądam i teraz krzyczy "Chcę, chcę, chcę taka!"
myślę że jak zamówisz u kogoś kto sam szyje to spokojnie dopasuje wymiary na takie jakie Ci pasują
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem może wywoływać skurcze, dlatego nie wolno go generalnie brać w ciąży ani po owulacji jesli ktoś się stara o dziecko
to ja sobie ten wiesiołek daruję aż do 40tc
Magda tekst straszny ale chyba spowodowany brakiem wyobraźni nie wierzę by mógł usiedzieć w domu jak ty bedziesz rodzic a co dopiero spokojnie spac
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Te polowania babc na wszystko co rzuca jest czaderskie raz kiedys poszlysmy z kolezanka po kurtki do Lidla. Co tam sie dzialo
na youtubie sa nawet filmiki z lidla ja sie nawet nie zblizam do tych koszy jak widze co sie dzieje ci ludzie w ogólne nie zwracaja uwagi na innych
Powodzenia na wizytach dziewczyny - bedzie dziś na pewno dużo dobrych wiadomosci
Czarnula sliczny i oczywiscie z sówka

Cytat:
Nie zamawiaj!
12-13 grudnia na LaMillou stronie oryginalnej -20% na całe zakupy!
o nieee chyba zamówię tą kurę bo coś mi nie idzie z szyciem ostatnio zresztą i tak by taka ładna nie wyszła TZ mnie zabije jak się dowie

Iola super że mała urosła i że szyjka trzyma a o co chodzi z tym łozyskiem bo moje w sobotę niby nadal I stopień?

Witam się w nowym wątku
Nie znoszę czwartków TZ wstaje o 6 rano więc ja razem z nim, chciałam pózniej odespać ale obudził mnie okropny sen - mam nadzieję że się nie spełni bo to by znaczyło że będzie ze mnie okropna matka

Ja tez nie nudzę się w nocy na siku a rano pierwsze co to muszę szybko lecieć bo ból jest niesamowity i zwieracze chyba też coraz słabiej trzymają
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:43   #139
Casaa
Zakorzenienie

Biore sie za prasowanie, bo wczoraj nic mi z tego nie wyszlo :-/

Edit: Wiola, no to troche lipa z tym lekarzem, ze w sumie Cie zbyl :-/

Z lozyskiem chodzi o to, ze nic nie jest wieczne i lozysko sie starzeje, pojawiaja sie zwapnienia i staje sie niewydolne co z czasem zagraza dziecku, sa 3 stopnie wydolnosci. Szczegolnie istotne to jest przy cujrzycy bo wtedy sa tendencje do wczesniejszego starzenia sie. Dlatego w koncowce ciazy powinno sie monitorowac lozysko i przeplywy czy dziecko jest dobrze ditlenione i odzywione, jesli nie to wywolywanie bo nie ma co zwlekac. Oczywiscie z 3 sstopniem tez mozna dlugo chodzic jesli jeszcze daje rade, bo to zaden wyrok
Wyslane z Lumia920.

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-12-10 o 11:48

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-10, 11:49   #140
czarnulax
Zakorzenienie

iola super, a łożysko mam nadzieje, że jeszcze da radę jakiś czas
Stary 2015-12-10, 11:55   #141
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
W smyku pomacać nie można za bardzo i nie widziałam chyba tam.. a nie masz gdzieś takiego sklepu dzieciowego na mieście? W sensie nie, że galerianego sieciówkowego tylko takiego z różnym asortymentem?
mam, ale to są małe sklepiki i wątpię, żeby mieli takie wynalazki Choć spróbuję Bo w tesco ani w rossie raczej nie ma nie ? Bo flanele to macałam w tescaczu właśnie

Cytat:
ty masz już donoszoną nie?

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Magda tekst straszny ale chyba spowodowany brakiem wyobraźni nie wierzę by mógł usiedzieć w domu jak ty bedziesz rodzic a co dopiero spokojnie spac
też tak myślę a przynajmniej mam taką nadzieję

Kurcze pora drugiego śniadania i nie wiem co zjeść
Stary 2015-12-10, 11:55   #142
iola14
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Biore sie za prasowanie, bo wczoraj nic mi z tego nie wyszlo :-/

Edit: Wiola, no to troche lipa z tym lekarzem, ze w sumie Cie zbyl :-/

Z lozyskiem chodzi o to, ze nic nie jest wieczne i lozysko sie starzeje, pojawiaja sie zwapnienia i staje sie niewydolne co z czasem zagraza dziecku, sa 3 stopnie wydolnosci. Szczegolnie istotne to jest przy cujrzycy bo wtedy sa tendencje do wczesniejszego starzenia sie. Dlatego w koncowce ciazy powinno sie monitorowac lozysko i przeplywy czy dziecko jest dobrze ditlenione i odzywione, jesli nie to wywolywanie bo nie ma co zwlekac. Oczywiscie z 3 sstopniem tez mozna dlugo chodzic jesli jeszcze daje rade, bo to zaden wyrok
Wyslane z Lumia920.
O właśnie W sumie to nie wiem czemu moje się tak szybko zestarzało ani cukrzycy nie mam, papierosów nie palę nawet kontaktu z osobami palącymi nie mam, leków nie biorę Ważne, że ładnie z wagą mała podskoczyła tzn. że dostaje co jej potrzebne jeszcze Trochę zawiedziona jestem bo wizytę mam za miesiąc a w miesiąc to się może wszystko zdarzyć a on nawet na jakieś kontrolne ktg mnie nie chce wysłać
Stary 2015-12-10, 12:02   #143
Casaa
Zakorzenienie

U zdrowych osob tez tak bywa, ze sie starzeje przedwczesnie... Ja bym mimo wszystko za jakies 2tyg na jakas wizyte sie wciskala, nawet sciemniajac, ze cos boli :| a co do ktg to w przychodni gdzie jest srodowiskowa nie masz takiej mozliwosci? Od 38tc juz chyba sa bezplatne, tylko nie wiem czy trzeba skierowanie jakis nieogarniety ten lekarz. No chyba, ze liczy na mikolaja od Was...

Moj tez na ostatniej wizycie zbagatelizowal moje prosby o przeplywy ale we wtorek go dojade.... Nie po to dostaje srednio po 200zl za wizyte zeby mi wszystkiego nie mowic.... Mezowi zabronie sie odzywac w kwestiach technicznych aparatow usg i innych nie zwaizanych z moja ciaza bo oni sobie glownie pogawedki urzadzaja a to na czym mi zalezy schodzi na dalszy plan....

Wiola, ja bym cisnela, bo to jest koncowka

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-10, 12:02   #144
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Iola gratki z wizyty ladnie rosnie Malutka.

a ja miałam wrzucić zdjęcie moich świątecznych wyrobów choinkowych, no to wrzucam, ale się nie śmiejcie bo ja nie mam zdolności manualnych za grosz i jak widac to są mega proste rzeczy na poziomie przedszkola
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2977.JPG (95,0 KB, 23 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-12-10, 12:04   #145
hariett
Zadomowienie

Iola gratulacje wizyty, ale dziwnie że nie masz następnej wcześniej? Ja miałam wczoraj i bardzo zależało im na wizycie pzed świętami

Ahnessy piątka, ja chcę donosić tak do terminu z usg zawsze to trochę bardziej ogarnięte mieszkanie, bo póki co to hmmm ale ostatnia nie będę, bo i termin mam jako jedna z pierwszych

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 12:04   #146
kamilka
Zadomowienie

Jesteśmy w łóżeczku!!! Narazie naubierana, w becie i przykryta kocem... Co godz mierzenie temp i ściąganie jednej warstwy. I jesli zacznie marznąć to wracamy do inkubatora

Mam przerwę na ściąganie mleka... W koncu sniadanie zjem... :/
MAGDA bambusowe sa genialne. Mam 2 mini i 2 normalne. Sa super mięciutkie i takie delikatne a jednocześnie bardzo chłonne. Nadadzą sie jako przutulak dla dziecka i jako przykrycie do wózka- a na lato do przykrycia dziecka. Jeszcze chce dokupić... Nawet pielegniarki dopytywały co to takiego milutkiego... Jest drogi ale wg mnie wart swojej ceny.
Flanele sa sztywniejsze niż bambusowe.
Pokaz tego link do tych co znalazłaś... Ja tu w sklepie 27 za szt płaciłam...
JERZYCZKA takie babcie sa najlepsze
IOLA rośnięcie w sile...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 12:05   #147
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że do niego to wszystko jeszcze czasem nie dociera.. że czasem się zapomina, że to już nie jest tak samo ze mną i w ogóle. Taki typ zanim pomyśli to powie za co mam ochotę go czasem Czasem jest niepoważny no ale cóż zrobić, taki typ
mój tez sobie tak żartuje i nie zdaje sobie sprawy ze mi czasami nie jest do śmiechu

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

Kocyk w załączniku
super
Cytat:
super że sprawy pod kontrolą i ze rozwarcie nie ruszyło

ale faktycznie dziwne ze dopiero za miesiąc wizyta ......
Cytat:

Ja też już po wizycie. Jest mi lekko słabo bo okazało się ze mam 3 cm rozwarcia już no i marne szanse na doczekanie świąt w dwupaku bo szyjka niby 2cm ma, ale już się przygotowuje do porodu, no więc lekko się zestresowałam, ale chyba pogodzę sie z ta myślą Konradek waży już 3300 więc wg mojego lekarza nie mam powodów do niepokoju bo spokojnie może się już rodzić. Nawet był zadowolony ze coś sie zaczyna dziać bo przy cukrzycy lepiej urodzić wcześniej niż później, ze względu na możliwość starzenia sie łożyska.
Miałam pobrany gbs i muszę zawieźć próbkę do laba.

No zobaczymy co to będzie

Kolejna wizyta 21 grudnia (o ile doczekam)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 12:11   #148
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Jesteśmy w łóżeczku!!! Narazie naubierana, w becie i przykryta kocem... Co godz mierzenie temp i ściąganie jednej warstwy. I jesli zacznie marznąć to wracamy do inkubatora

Mam przerwę na ściąganie mleka... W koncu sniadanie zjem... :/
MAGDA bambusowe sa genialne. Mam 2 mini i 2 normalne. Sa super mięciutkie i takie delikatne a jednocześnie bardzo chłonne. Nadadzą sie jako przutulak dla dziecka i jako przykrycie do wózka- a na lato do przykrycia dziecka. Jeszcze chce dokupić... Nawet pielegniarki dopytywały co to takiego milutkiego... Jest drogi ale wg mnie wart swojej ceny.
Flanele sa sztywniejsze niż bambusowe.
Pokaz tego link do tych co znalazłaś... Ja tu w sklepie 27 za szt płaciłam...
Super!! Dzielna Martynka!

A ja znalazłam tu: KLIK. Jak się zarejestrujesz i zapiszesz do newstellera to masz rabat na 10 zł I akurat pokrywa koszty przesyłki inpost

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
mój tez sobie tak żartuje i nie zdaje sobie sprawy ze mi czasami nie jest do śmiechu

Ja też już po wizycie. Jest mi lekko słabo bo okazało się ze mam 3 cm rozwarcia już no i marne szanse na doczekanie świąt w dwupaku bo szyjka niby 2cm ma, ale już się przygotowuje do porodu, no więc lekko się zestresowałam, ale chyba pogodzę sie z ta myślą Konradek waży już 3300 więc wg mojego lekarza nie mam powodów do niepokoju bo spokojnie może się już rodzić. Nawet był zadowolony ze coś sie zaczyna dziać bo przy cukrzycy lepiej urodzić wcześniej niż później, ze względu na możliwość starzenia sie łożyska.
Miałam pobrany gbs i muszę zawieźć próbkę do laba.

No zobaczymy co to będzie

Kolejna wizyta 21 grudnia (o ile doczekam)
Ooo dzięki pocieszyłaś mnie

O kurcze.. to jeszcze 2 i spełni się moja przepowiednia co do 5 mam grudniowych Lepszy Konradek mniejszy niż większy to teraz czekanie
Stary 2015-12-10, 12:15   #149
mojakaren
Zakorzenienie

kamilka kolejny krok naprzód u Was! ale super

Ewusia już 3 cm, nieźle! Ale mały fajnie wazy więc faktycznie w kazdej chwili może się zaczac coś dziac

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-12-10, 12:16   #150
Casaa
Zakorzenienie

Karen, nie masz sie czego wstydzin, zupelnie profesjonalnie wygladaja te ozdoby

Ewusia, nooo gratuluje wizyty i dobrze wykarmionego Konrada nie dziwie sie, ze troche spanikowalas ale mysle, ze u nas teraz juz tak bedzie, co wizyta takie rewelacje sie pojawia co do rozwarcia, to i z tym jeszcze mozna troche pochodzic wiec luz, odpoczynek i bedzie dobrze wazne, ze z Mlodym wszystko ok

Kamilka, no gratuluje oby Martynka bez problemow ogarniala temperature

Wyslane z Lumia920.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości