![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2015 - część II
Dziewczyny macie już kupione foteliki samochodowe takie po tych nosidelkowych. Jak tak to jakie?
![]() |
#122 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kg trzymają się i nie chcą spadać. Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
My jedziemy w styczniu kupić Axkid Minikid 9-25 kg. Opcjonalnie Besafe Izi Plus bo jeszcze do samochodu musimy przymierzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Juz kupujecie?
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Tak bo to dla dzieci od 6 miesiąca a nasz fotelik recaro to tylko na papierze jest 0-13 kg. Dobry fotelik ale znany z tego ze jest ciasny. A że oba tamte foteliki są tyłem do kierunku jazdy to przesiadka z tego fotelika jest bezproblemowa i bezpieczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podejrzewam ze nie długo tez będziemy szukać czegoś innego. Ej producent pisze ze dziecko może być przewożone w pozycji leżącej w tym foteliku w sumie nie próbowałam nigdy. Ciekawa jestem czy tak można? http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/bab...o-lunafix.html
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie kupowałabym fotela RWF to bym przed ukończeniem roku-półtora woziła w foteliku 0-13. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
My tak zaczelusmy się pomalu tozgladac bo w sumie mały szybko rośnie i nosidelko robi się ciasne. Juz nie nakladam okrycia na nogi bo wystaja
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy inny problem - nogi jak nogi, ale ciasnota w ramionach. Muszę małego dosłownie w ten fotelik wciskać (oczywiście z jego płaczem) a nie ubieram grubo bo tylko w body i bluzę na górę, w puchówki nie jest zakutany. Ma już powiększony fotelik prawie na maksimum. Szczerze mówiąc mam duże wątpliwości jak dotrwamy do 6 miesiąca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zachodząc w ciążę tego się bałam, że nieświadomie będę taką matką jak moja, ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Kissmisiaa - spóźnione ale szczere ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Czytam was nocami :-* także jestem w tym wątku też ale w większości na fb siedze
![]() Odstawilam cały nabiał.itp... Trzy dni już na diecie i co? I mój.synek w końcu zrobił normalną kupę! Bez śluzu, piany i smrodu zgnilych jaj. Radość nie do opisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
I motywacja do diety :-P
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Nasz fotelik jest do 10kg wiec i u nas juz niebawem zmiana na inny. Jeszcze nie wiem jaki ale powoli zaczne sie tym interesowac. Planujemy przejsc na nowy styczen/luty (w sumie w lutym bedzie juz pol roku Boszz) no i u nas na pewno bedzie to fotelik montowany przodem do kierunku jazdy. Wiem, wiem tylem bezpieczniej, ale przodem moje dziecko tez mimo wszystko bedzie mialo zapewnione bezpieczenstwo, no bo przeciez w koncu to sa tez foteliki! Nie robilabym tego gdyby nie to co dzieje sie u nas w aucie z dzieckiem w czasie jazdy. To jest nie do opowiedzenia. A nie mam zamiaru zameczac ani siebie ani dziecka. Nie wyobrazam sobie jazdy na wakacje jak co roku do Zakopca. To obecnie byloby niewykonalne. Ostatnio z TZ zrobilismy probe i postawilismy fotelik z tylu przodem do kierunku jazdy i na lekkim podwyzszeniu. Dziecko siedzialo cichutko. (Zanim zaczna sie oburzenia testy przeprowadzalismy z predpkscia 20km/h na starym pasie startowym, ktory mam pod blokiem).
Ewentualnie kupie model montowany i przodem i tylem. Jak przekona sie do jazdy autem przodem to moze z czasem uda sie wrocic do jazdy tylem bez fioletowego dziecka potrzebujacego respiratora. Aaa i chcialam sie pochwalic, ze jak wczoraj wieczorem przed snem posmarowalam Ewie szyjke ta robiona mascia posladkowa to rano nic! To az niemozliwe, ze kilka godzin wczesniej bylo zaognione i az krew na zgieciach. W kazdym razie mega mi ulzylo. ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Aa i jeszcze jedno... mega uczucie po wieczotnej kapieli rozczesac mokre wlosy 3 ruchami szczotki bez wyrwania ani jednego wlosa ![]()
![]() |
#134 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Co to RWF?
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
U nad jutro Chrzest. Trochę mam stres.
W ogóle ostatnio jest mi ciężko. Staram się trzymać ale wieczory są dla mnie bardzo trudne. Luśką ma chyba skok może wisieć i wisieć dopóki sama nie stwierdzę czy sie najadła. Wczoraj czułam do tego że mam mało pokarmu. Najtrudniejsze jest dla mnie to że dzisiaj jest czwarty dzień a ja nie potrafię jej uśpić na noc. Ja mogę ją (super zmęczoną) układać 2 h i nic. Mąż ją bierze i po max 5 min śpi jak kamień. Dziś w końcu zasnęła u dziadka. Też w 5 minut. Nie rozumiem. Do tego zaczynają mi doskwierać te nocne pobudki. Wczoraj mąż na mnie spojrzał i powiedział: mamusia ma chyba kryzys- powiedział głośno to co myślałam i się popłakałam. Zaraz mnie pocieszał ale jest mi dalej ciężko
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Malaja- trzymaj się dzielnie. Często skok rozwojowy zbiega się z kryzysem laktacyjnym. Ja wiem że łatwo się mówi ale dasz radę
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#138 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja obrączkę nosiłam całą ciążę i noszę nadal. Za to zmieniłam palec na pierścionek zaręczynowy, bo nie chcę na jednym palcu obrączki i zaręczynowego. I pisałam niedawno, jaką miałam z tym historię... Przy najbliższej okazji idę do jubilera i powiększam, na nic nie czekam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A tak w ogóle, to ja chyba nie widziałam dziecka ok 2 lat np, żeby siedziało tyłem. Może to i jest mniej bezpieczne, ale nie rzuciło mi się to w oczy nigdy. Ani dziecko w wieku 5+ w foteliku. Chociaż jak kupowaliśmy wózek to babka w sklepie namawiała jakąś parę do kupna fotelika dla 8-latka. Cieszyłam się, że jak ja miałam tyle lat to takich wymogów nie było ![]() Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#139 | ||
Raczkowanie
|
masz rację, po co bez sensu się wkurzać. W poniedziałek zadzwonię tam i zapytam może jakiś termin si,ę zwolni a jak nie to trudno. Nerwy mnie poniosły i tyle.
Do tego jeszcze ten nieszczęsny skok. Naprawdę mały drze się jak opętany, ale tylko w niektórych momentach. W innych uśmiechnięty i radosny i nagle przychodzi ta chwila kiedy jest mały ryk, stękanie i kaszelek i za chwilę jak się go nie weźmie tak jak on chce, a zazwyczaj sam nie wie jak chce to jest taka histeria, że aż mi w uszach świdruje. Najgorsze jest to, że w ciągu dnia w ogóle nie ma innej opcji uśpienia niż na mnie. W nocy trochę lepiej bo jak na mnie zaśnie to da się chociaż do łóżeczka odłożyć. Martwię się tylko, że się szybko przyzwyczai do takiego zasypiania ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Virves Czas edycji: 2015-12-12 o 22:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Koleda przed świętami???????
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Owieczkaa Haha też sobie wmawiam że to cycki ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Gratuluję dziewczyny że też wchodzicie w spodnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W Norwegii dzieci muszą jeździć tyłem chyba do 4 roku. W 2015 roku w wypadku nie zginęło tam ANI JEDNO dziecko do lat 10 ![]() No praktycznie cały grudzień i styczeń są kolędy. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
Ja się wczoraj ważyłam i się załamałam, bo waga wskazuje 3 kg mniej niż przed ciążą. Miałam nadzieję, że zatrzymam się na 50 kg, ale niestety się nie udało i chudnę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie rozumiem czego natura tak robi te co chcą nie chudną a tym co chcą sobie "zostawić" pare kilo to im je zabiera. Ja mam 2 pary spodni. Jedne rosną razem za mną i ze mną maleją (były przed ciàżą, w trakcie do ostatnich dni i po też dobrze leżą), mam też dobre jeansy z przed ciąży
![]() |
![]() |
#144 | |
Rozeznanie
|
Nie śpię od 3:30
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#146 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic tony słodyczy nie pomagają ![]() Malaja nawet w naturze nie ma sprawiedliwości ![]() ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
Mój wczoraj odwalal cyrk (chyba przez to, że pół dnia była u mnie koleżanka i nie spał w dzień) i zasnął tuż przed północą, wstał o tej 3:30 teraz smacznie śpi a ja nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Malaja a jak dziś samopoczucie, mam nadzieję, że lepsze ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Ridja
U nas kolęda zawsze po świętach... Malaja Kciuki ![]() Danae Może warto iść do lekarza i szukać przyczyny takiej wagi? 0d 5 nie mogę spać. Mały zjadł śpi dalej a ja o ![]()
![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny!
Lusia chyba zrozumiała że mi ciężko i daje odpocząć. O 4.30 dopiero było karmienie 5 minut po 5,5 h. Potem o 6 zmiana pieluchy i śpi z tatą w łóżku. Sen u nas to gwarancja że pośpi dłużej. Później zrobię fotkę konstrukcji zabezpieczającej bo kolejnym gwarantem dobrego snu jest spanie od brzegu
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Ale mały zaczął pierdziec
![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- No i już po jego śnie ![]() Gdyby mnie już nie było to miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1449987144.961769.jpgtak właśnie wygląda nasza konstrukcja zabezpieczająca
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.