|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013
Witam w nowym wątku i chyba od razu żegnam . Nie mam czasu ani siły na pisania a poza tym to nie pasuje tu do Was , wszystkie sobie radzicie Z dziećmi a mi nawet dwóch psychologów , pedagogów i lekarzy nie jest w stanie pomóc.
Może mnie zlinczujecie za to co powiem ale tak po prostu czuje-mam ochotę wyjechać co najmniej na tydzień na wczasy Bez Dziecka bo mam jej dość. Tak dobrze czytacie , wiem że to straszne ale już nie jestem w stanie ukrywać swoich potrzeb i bezsilności. Nie wiem co zrobiłam źle , może kiedyś moje nastoletnie dziecko mi to wykrzyczy w twarz to się dowiem. Przepraszam za żale ale nie chciałam znikać bez słowa a nic innego mi nie przychodzi na myśl . Życzę Wam wesołych Świąt! |
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC One_E8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lenova,, to jest normalne tez czasami mam ochote uciec, osotanio moja Nat zrobila sie niedobra, czasami juz tez nie wiem co mam robic, co zrobilam zle. Nie obwiniaj się. |
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, zadna z nas tu nie jest idealna matka!!! Kazda z nad ciezkie chwile i kazda ma takie chwile ze najchetniej zostawilaby wszystko i wszystkich w ☠☠☠☠u i zniknela gdzies na chociaz 5 minut. Potem czlowiekowi przechodzi i tak w kolko
tragil ci sie ciezszy dzieciowy przypadek ale dasz rade! To wszystko kiedys minie! A najgorsze co mozesz teraz zrobic to opuscic nad w takiej chwili! Razem bedzie latwiej ci przez to wszystko przeksc, ponozemy ci! :-* naprawde nie musisz byc idealna i nieskazitelna, twoje dziecko tez nie! Nie ma idealow, zapamietaj to sobie! :-*Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/patyczaki-granna-w...732420097.html
Tu sa Patyczaki w wersji drrewanianej Zaprosiłam kolezanke z grupy Nataszy Madlene z Mama do nas, i wczoraj po Nie pojechalam, bo my mieskzamy na wsi, ładnie sie bawiły, ale czesto tez oddzielnie cos robiły, była u nas 2,5 godziny. Zdecydowanie lepiej Natasza bawi sie z chłopcami, oj wtedy dzieje się. |
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie tak
ja dokładnie takie kupiłam http://www.tesco.pl/produkty/zabawki...le-magnetyczne ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Lenova, jak zobaczyłam Twój wpis chciałam od razu odpisać, ale musiałam do Olki iść i dziewczyny mnie uprzedziły; zgadzam się ze wszystkim, co napisały - ile razy ja miałam dość, szczególnie po urodzeniu Oli, jak Filip zrobił się taki okropny; ostatnio beczałam TZ, że mam go dość i chciałabym od niego odpocząć, bo nie daję rady i nie wydaje mi się żebym była złą mamą przez to; po prostu każdy ma jakieś swoje granice, trzeba jakoś odreagować i walczyć dalej
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2015-12-15 o 18:34 |
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, ogarnij sie kobito;* rozumiem Cię, tylko ja mam na tyle ciężej że juz nie studiuje (brak kontaktu z ludźmi), nie pracuje (brak kontaktu z ludzmi), tzt w delegacji ... myslisz ze ja tak nie mam? czasem siedze i wyje. . . OGARNIJ SIE I WRACAj.
Moje dziecko żegna drzemki w dzień, szkoda. ;]
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Michaś śpi, ja na 23 do pracy, 3 nocka, jeszcze jutro. Dziś spałam po pracy do 15 za to wczoraj Michaś zrobił mi pobudkę po 3 godzinach i padałam na pysk w nocy
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Elllni a chciałam
![]() Lenova dziewczyny już wszystko powiedziały |
|
|
|
#132 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
http://www.smyk.com/czerwony-kapture...i-dla-dzieci-p Cytat:
Cytat:
TO wg mnie zbyt długo trwa i zbyt nasilone jest, jak na same zaburzenia SI. Nie znikaj kobieto, bo dobrze wiesz, że razem coś wymyślimy. Cytat:
Ja ostatnio wyszłam z kuchni i drzwi zamknęłam, zostawiając tam Agatę, bo bym ją rozszarpała chyba. Dobrze, że mnie wmurowało w podłogę, bo kolejnym krokiem młodej było walenie pięściami w drzwi i darcie się - ja nie ją zamknęłam, tylko siebie musiałam odizolować, ona w każdej chwili mogła wyjść tak więc ten, tego...
|
|||||
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka-wiesz że nawet nie wiedziałam że istnieją takie książeczki?
Faaajne to-kreatywne,kupię przy następnej okazji bo teraz kupiłam te dwie,ubieranke i cienie. Ale tak teraz myślę że masz rację,ubieranka może się szybko znudzić. No ale trudno już-najwyżej będzie zabawką krótkoterminową
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi sie podobaja te ksiazki z magnesami
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez pierwszy śnieg. Spacerowalam z psem i myślałam jak milo jest sluchac jak śnieg pode mną sie ubija.
Ellmi, to juz szczyt marzeń. Na dzisiejszy dzień nie osiągalny dla mojego mózgu osobiście wolałabym całymi rodzinami![]() Mala my mamy podobna ubieranke. Z tym ze same ubranka sa. Nie zawody jak tu, tylko takie zwykle. Paulinka lubi sie tym bawić. Mam z tej serii co Ellmi Mam pytanko. Czy któraś przy tabletkach anty miała wstręt do jedzenia? Od pewnego czasu wmuszam w siebie jedzenie. Porcja obiadowa to mniej więcej 1/4tego co wczesniej jadlam i to na sile. I tak właśnie analizuje co jest powodem i zaczelo sie to mniej wiecej w momencie kiedy zaczelam brać tabletki. Nie ukrywam, ze się cieszę. Ponoc bardzo widac, ze chudnę. Cieszę się. Od tych 2 tyg, nawet nie całych ubylo mi 2cm w pępku od września 12cm😃 jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Syt z tz juz prawie opanowana. Jest dobrze, choc jeszcze sporo pracy przed nami. Ale na pewno nie jest to spowodowane stresem. Na słodycze ochoty nie mam. A może to ten sok z pietruszki? Ni wyobrażam sobie poranku bez niego. A nie cierpię natki pietruszki😃
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;53813027]
wiesz co, MNIE się wydaje - patrząc na to, co A. lubiła, to by ją znudziło, za to wielbiła ksiązki z magnesami, np. to: http://www.smyk.com/czerwony-kapture...i-dla-dzieci-p [/QUOTE] ale fajna ta książka, też pierwszy raz widzę
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;53813027]
Dokładnie. Ja ostatnio wyszłam z kuchni i drzwi zamknęłam, zostawiając tam Agatę, bo bym ją rozszarpała chyba. Dobrze, że mnie wmurowało w podłogę, bo kolejnym krokiem młodej było walenie pięściami w drzwi i darcie się - ja nie ją zamknęłam, tylko siebie musiałam odizolować, ona w każdej chwili mogła wyjść tak więc ten, tego...[/QUOTE]Dobrze wiedzieć że nie tylko ja miewam takie sytuacje. Co do zamykania drzwi, to Miś jak się wkurzy, idzie do siebie i trzaska drzwiami Chyba ma to po mnie...Książeczka super, muszę zakupić. Dziś przyszła rok w lesie, Młodemu się podoba
|
#138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lenova, dziewczyny juz wszystko napisały. Zgadzam się z nimi w 100%. Nie opuszczaj nas ![]() Jutro idę z Darią do lekarza. Do końca tygodnia już nie pójdzie do przedszkola. Ma okropny kaszel. Duszący. Już od paru dni. I ta gorączka ostatnio......
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2015-12-15 o 22:12 |
||
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Lenova, a czy Ty chodziłaś na terapie? Przepracowałaś swoje dzieciństwo?
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
czesc!
deli, silver o ktorej chodza spac Wasze dziewczynki, skoro rezygnuja z drzemek? Yae juz definitywnie przestala spac w dzien. Natomiast wystarczy, ze usiadzie i przysypia. Wczoraj przysypiala przy lunchu, przy kolacji zasnela twardo. Pospala tak 5min i obudzila sie rzeska jak skowronek. Jedyne co to twierdzila, ze ryba, ktora podalam na kolacje, jest zlota rybka lenova ja tez Ciebie rozumiem. Tez mam ochote zostawic caly ten balagan i isc w sina dal. Nie kto inny tuz przed porodem cieszyl sie na kilkudniowe wakacje bez Yae. |
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
silver - zdrowka dla D.!
ja tam wole jak Kuba nie spi w dzien, wtedy idzie wczesniej spac i mam dluugi wieczor dla siebie. drzemka jesli juz jest to wtedy jak jest w przedszkolu albo zostaje z babcia jak jest np. chory wiec ja na niej w zaden sposob nie korzystam dlatego ja wole sto razy zeby tej drzemki nie bylo. godz 20, czesto duuuuuzo wczesniej mlode juz spi |
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez juz drzemka Yae nie urzadza, bo jak jedna spi, to druga nie. Tyle, ze wieczorem nie wyrabiam czasowo. Do tej pory ok 18.30 kapalam i kladlam spac Ruri, pozniej robilam kolacje i jadlam z Yae, po czym jeszcze byla zabawa, dopiero kapiel i spanie. A teraz nie mam, kiedy kolacji przygotowac, bo Yae odpada albo w trakcie przygotowan, albo podczas jedzenia. Wowczas rano budzi sie wczesniej niz zwykle, bo glodna i nastepnego wieczora jeszcze szybciej odpada. Ruri tez wczesniej spac nie poloze... |
|
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie w tym problem że młoda np wczoraj wstała o 8.30 a posza spać po 22 bez drzemki. Czasem usnie o 20-20.30.... a jak ma drzemketo i tak chodzi spac o 22, max 22.30 choc ostatnio sie zasiedzialysmy i poszlsmy przed 1 Cytat:
|
|
|
#144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;53813027]oglądałam, to książka konkursowa, też mi się podoba wiesz co, MNIE się wydaje - patrząc na to, co A. lubiła, to by ją znudziło, za to wielbiła ksiązki z magnesami, np. to: http://www.smyk.com/czerwony-kapture...i-dla-dzieci-p Fajny ten kapturek, musze pomyśleć. A ta ksiązka z biedronki jakoś mnie nie zafascynowała ale musze jej się przyjrzeć. Cytat:
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Silver - zdrówka dla Darii ![]() Szaja - super ta książka z magnesami. Nie wiedziałam, że takie są ![]() Lenova - dziewczyny już Ci napisały i zgadzam się z nimi na 100%. Każda z nas ma gorsze dni. Zostań ![]() Co do drzemek, to Julia nie ma ich już od prawie 2 m-cy. I lepiej nam z tym. Idzie spać wcześniej, około 20:00 przeważnie śpi, nie muszę jej "zaganiać" na drzemkę. Wstaje najczęściej około 7:30. Idę do roboty, bo kończę dziś wcześniej. Miłego!
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova nawet nie wiesz jak ja mialam wszystkiego dosc w ciazy...czulam sie najgorsza matka swiata.
Pytanie mam do tych ktore podczas kp mialy problem zastojami itp. Ja przy Kubie w ogole nie mialam takich. Dzis w nocy obudzilam sie z ogromnymi dreszczami i bolem pod lewa pacha. Bylo mi okropnie zimno i cala sie trzeslam. Tz wlaczyl farelke i tak sobie siedzialam. Kazdy miesien mnie bolal. Temp. 37.5. Wzielam paracetamol i goraczka zeszla. Czuje jednak ogolne rozbicie. rozbicieW nocy podalam lewa piers i Zuzka jadla normalnie. Czy to zastoj? Zapalenie? Co robic? |
|
|
|
#147 | ||
|
Zadomowienie
|
moja też
z tym, że u Nas w godzinach spania nocnego nie wiele się zmieniło i jest podobnie jak u Deli ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję Marsi i Ifwce, że w ogóle zauważyły mój post nt. zachowania Oli (jeszcze w starym wątku) |
||
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Sluchajcie: Yae ma czarna dziure w brzuchu. Tyle, co ona je od ok 2 tygodni to przechodzi ludzkie pojecie. Zawsze jadla dobrze, ale teraz to jej sie buzia nie zamyka
|
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
Meneq, moja Mycha też ma apetyt dużo większy niż zwykle. Wyżera nam nawet marchew z zupy, a pisałam już wielokrotnie, że miłośniczką warzyw to ona nie jest
W każdym razie je sporo, robi sobie kanapki (bierze deskę, swój bezpieczny nożyk, smaruje pieczywo, kładzie szynkę czy ser), ma fazę na orzechy, porcje obiadowe zjada spore.
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Fewciu witaj Mała brawa za wizytę a powiedz jak z tą insuliną? Bo pisałaś kiedyś, że się cukry fajnie unormowały, jak jest teraz?Meneq, Ultra zazdroszczę apetytu, u nas ostatnio nawet owoce nie wchodzą... Nancy ja jestem weteranka zastojów Masz jakieś zgrubienie pod tą pachą? Czy na piersi? Ja w pierwszej kolejności sprawdzałam czy ujście kanalika nie jest zaczopowane. Jeśli nic nie ma i pierś jest miękka to ja bym zrezygnowała z ogrzewania, a tylko miedzy karmieniami schładzała (kapusta z lodówki, okłady z sody, ja się ratowałam nawet metalowym opakowaniem z kremu bo było zimne i czułam ulgę). To mogą być początki zapalenia, ale jeśli teraz nie masz wysokiej gorączki to powinno się udać opanować sytuację bez lekarza. Najważniejsze, żeby Zuzia dużo piła, a Ty jak najwięcej odpoczywaj. I przy zapaleniu niestety są grypowe objawy, mówiąc szczerze ja się czułam gorzej niż przy grypie, bo nawet nie potrafiłam ruszać ręką od tej chorej strony. Trzymam kciuki, żeby minęło!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

Proszę link do przepisu 

tym bardziej w tej knajpie bo prowadza ja wlasnie japonczycy, jadlam tam cala ciaze

i nie wydaje mi się żebym była złą mamą przez to; po prostu każdy ma jakieś swoje granice, trzeba jakoś odreagować i walczyć dalej

Faaajne to-kreatywne,kupię przy następnej okazji bo teraz kupiłam te dwie,ubieranke i cienie. Ale tak teraz myślę że masz rację,ubieranka może się szybko znudzić. No ale trudno już-najwyżej będzie zabawką krótkoterminową
22.05.2008
14.08.2011
a powiedz jak z tą insuliną? Bo pisałaś kiedyś, że się cukry fajnie unormowały, jak jest teraz?